Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jálics Kukkancs

438 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Iskolánkban került megrendezésre a "Szép magyar beszéd" Kazinczy-verseny területi fordulója. Bacsról, Csurgóról és Nagyatádról érkeztek tanulók és felkészítő tanáraik. A verseny…..
  2024. március 5-én ismét lesz Nemzetközi Felolvasómaraton! „A világban mindenkire rá van bízva valami. Valami nagyon fontos.”   (Lázár Ervin: Az élet titka) "Idén tizenhat éve, hogy felolvasunk. Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz…..
Ünnepeljük idén is együtt a Nemzetközi Könyvajándék Napot! Február 14-én nemcsak a Valentin napot ünnepeljük, hanem a Nemzetközi Könyvajándék Napot is. A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Book Giving Day) egy 2012-ben indult  önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a…..
  Felhívás Egy általad olvasott könyv, történet, mese, vers vagy dalszöveg most életre kelhet! Készíts kedvenc könyvedhez egy kézzel fogható alkotást, “könyv vagy szöveg/vers tárgyat”, de lehet könyvjelző is! A műalkotások készülhetnek a könyvvel vagy anélkül, bármiből, bárkivel, csak a…..
    KAZINCZY-VERSENY  „SZÉP MAGYAR BESZÉD”   5-6.évfolyam Zathureczky Áron 5.A 51 pont Szabó Izabella 6.A 49 pont Varga Vanessza 6.A 45 pont Egyedi Kíra 6.A , Borda Dáriusz 5.A 39 pont Nagy Diána 5.A 33 pont Kis-Bogdán Vivien 6.A 21 pont  ..
    Az alapítványról: https://allatvedelmioktatas.hu/?fbclid=IwAR2YkUlYeVpU2yz2aUAGqwAzyJmPrl7X1WUa-NhEXVw61geZ6ESHrPKj0SQ..
  A magyar kultúra napján délelőtt egy rövid, ünnepélyes műsor keretén belül elevenítettük fel a Himnusz történetét, délután egy flashmobbal hívtuk fel a figyelmet a jeles napra. A felső tagozatos tanulóink már a múlt héten gyűjtőmunkába kezdtek: népmeséket, népdalokat, híres magyar történelmi és…..
  Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny helyi fordulójának eredménye I. kategória 1. Nagy Barbara 8.a 2. Deák Noémi 7.a 3. Balló Róbert 8.a II. kategória 1. Deák Zoltán 8.b 2. Simita Bálint 8.b 3. Hallgató Balázs 8.b 4. Barna Csilla 8.a Iskolánkat…..
  A Posztolj egy verset a Télapóról, karácsonyról! kihívás eredménye A „legszebben író” címet Zathureczky Áron 5.a „Szépen író” címet Csizmadia Katalin, 5.a , Nagy Diána 5.a , Panka Csenge gyógypedagógiai osztályos tanulók kapták. A legtöbb verset Nagy Diána, 5.a osztályos tanuló…..
  Ebben az évben is elkészült iskolánk online adventi naptára! Az előző évhez hasonlóan a számok, napok mögé rejtettünk egy kis játékot iskolánk, tantermeink díszeihez kapcsolódóan, de találós kérdések, online játékok, könyvajánló, receptek és érdekességeket is olvashatók az alábbi linkre…..
  Már alig van hely a faliújságon, annyi verset hoztak, gyűjtöttek tanulóink a Posztolj verset a Télapóról , karácsonyról! felhívásra! A héten még várom a verseket, jövő héttől pedig már szavazni is lehet a legszebb versre és a legtöbb verset gyűjtő tanuló is jutalmat kap!  ..
Friss híreink Geronimo Klub 2023.12.19 15:57:06
  Több 2.a osztályos tanuló "kalandozik" Geronimo Stilton történeteit olvasva, ezért egy klubot alapítottunk, ahol elmesélhetjük egymásnak ki, mit olvasott, melyik rész tetszett neki a legjobban és miért...    ..
  Izgalmasan telt a mai nap, nemcsak a hóesés és a Mikulás miatt, hanem mert a Könyvtárban idén is vetélkedőn vehettek részt negyedik osztályos és a felső tagozatos tanulóink! Öt csapat táncolt, sapkát készített a Mikulásnak, karácsonyi dalokat ismertek fel, szavakat gyűjtöttek, helyesírást…..
  Érmeszakkör indult a Könyvtárban Gyimesi Miklós bácsival!  A tanulóink kéthetente találkoznak...
Friss híreink Tolerancia hete 2023 2023.12.19 15:42:08
  Könyvtárunkban már több éve (szinte hagyomány) szervezünk a tolerancia nemzetközi napjához kapcsolódó programokat. Így volt ez ebben az évben is, november 16-a óta kihívásokat teljesíthettek a könyvtárba betèrő diákok és persze a "könyvtárlakók" is: bekötött szemmel, összekötött lábbal kellett…..
  Fehérvári Lúcia és Simita Judit hetedik osztályos tanulóink részt vettek a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium által meghirdetett "Vitéz Mihály ébresztèse" című online irodalmi vetélkedőn. A lányok levelet írtak Csokonai nevében, képregényt…..
  Biblioterápiás foglalkozás/beszélgetés sorozat indult kollégista tanulóinkkal a Könyvtárban! Az első találkozás alkalmával megismerkedtünk egymással és rájöttünk, hogy egy számunkra szinte ismeretlen tárgy milyen érzéseket, emlékeket idézhet fel bennünk.. köszönöm, hogy jöttetek!  ..
  A MAGYAR NYELV NAPJA ALKALMÁBÓL HIRDETETT KIHÍVÁS EREDMÉNYE   Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható." Olvashattuk a magyar nyelv napja alkalmából hirdetett kihívás egyik megoldását, Kosztolányi Dezső…..
      Olvasók írták... Iskolai könyvtári élmények az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapjában Az iskolai könyvtárban lehet: "kölcsönözni, játszani, gépezni, könyvet olvasni, beszélgetni, verset tanulni, rajzolni, újságot olvasni, nyomtatni, versenyre készülni, barátságot kötni.. A…..
A szeptember idén is a mese hónapja volt! Ebben a tanévben is mesemondó versenyt hirdettünk a népmese, Benedek Elek születésnapja alkalmából. Az eredmények Kollárovics Vivien 2.a "csillogószemű mesemondó" Kito Fruzsina 2.a  "legbájosabb mesemondó" Begovácz Dalma…..
  Tanév elején egyik testvérkönyvtári kapcsolatunknak köszönhetően indítottuk el Hidvégi Krisztinával, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola könyvtárostanárával az Olvass és lájkolj! játékot, melynek célja az volt, hogy a játékban résztvevő tanulók írjanak ajánlót az olvasott…..
  Ezúton is gratulálunk iskolánk egykori tanulójának, Tóth Eszternek, aki a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyen nyolcadik helyezést ért el! Örülünk, hogy Eszti a gimnáziumi tanulmányai során is fontosnak tartja a könyveket, a könyvtárakat és hogy ebben egy elhivatott könyvtárostanár és…..
  Egy kis vetélkedőt szerveztünk a Könyvtárban a fenntarthatósági témahéten... KÉPGALÉRIA ..