Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sputtid

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jung von Matt reklámügynökség nagyon okos, nagyon minimalista művekkel készített kampányt a legónak: a legalapabb kockákból a legalapabb mese/képregény/rajzfilm-celebritásokat készítették el. A végeredmény zseniális.  Ezek után már csak egy kérdésünk maradt: tudsz-e…..
Nem is volt olyan régen, hogy a Brandenburgi kaput nézegetve többünknek beugrott az ötlet: mi lenne, ha valami hazait öntenénk maradandó LEGO-kockákba? Az első hullámon már túl vagyunk: volt Hősök tere, Hortobágy és Kilenclyukú híd is. A lelkesedés itt sem maradt abba: a kezdeti…..
Sputtid 2012.02.13 17:20:18
Nem is olyan régen volt, hogy a Brandenburgi kaput boncolgattuk Architecture témakörben. A készlet kapcsán beindult a kollektív agytröszt: vajon mit lehetne kis hazánkból megépíteni hasonló stílusban? Bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, még messze vagyunk a célegyenestől,…..
Múlt hétfői, a Brandenburgi kaput bemutató posztunk páratokat gondolkodára (sőt, építésre!) sarkallt arról, hogy vajon milyen magyar épületet lehetne az Architecture sorozatban kiadni. Nos, van egy jó, meg egy rossz hírem. A jó az, hogy nekünk, vásárlóknak van beleszólásunk…..
Sputtid 2012.01.17 13:19:04
@Llew: Ez a kritérium a fenti épületeknek is jó, ha a felére teljesül.
Sputtid 2012.01.17 13:26:41
@tutuka: Köszönöm szépen, becsüljük meg azt a keveset ami van. : )
Sputtid 2012.01.17 13:40:02
@mrbeno: Félreértés ne essék, csak az értékelhetetlennek tituláltsággal nem értettem egyet.
Azt belátom, hogy kicsi, kevés, sovány.
Aki először észreveszi a hibát a képen, kap egy rudit! Vajon mi történhetett ezzel a szerencsétlen elemmel? Valaki a gépsoron be volt rúgva? Vagy a gép itta le magát? Kozitól kaptuk a képet: Kedves Kockagyár! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok:Találkoztatok-e már (egyáltalán…..
...egy nagy, sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz útat nem lelém.Vagyis hogy a brit MCV-nek (ami a játékipar egyik, ha nem a legfontosabb szakmai lapja kiadói-terjesztési oldalról) azt találta nyilatkozni Chris Lewis, a Microsoft xboxos divíziójának egyik alelnöke, hogy az Xbox360…..
Most, hogy már mindenki látta a subbán/velveten/istentudjahol, mi is közzétesszük, ezt a legújabb, ám csak második legjobb covert. Lakatos Márk Fluorita Lux ftw.Felhívom kedves olvasóink figyelmét arra, hogy (i) a videón RedAster ékszerek naygszámban találhatók, (ii) Fluor nem…..
"Star Wars elkötelezett rajongójaként kötelességemnek éreztem továbbítani számotokra a most megjelent anyagot egy más tematikájú oldaltól, ahol dolgozom" - írta olvasónk és mennyire jól tette. Egy Star Wars ihletésű motort mutattak be a Alternatívenergia oldalon,…..
Sputtid 2011.06.02 16:28:29
Celtic fedőnevű kommentelőnknek köszönjük a következő marhaságot (via HUP). Én azt hittem, hogy az url-ben játszható játék után már nem tudnak semmivel meglepni, de tévedtem. Itt vannak a... faviconban játszható játékok! És rögtön három! Favicon Pong: Favicon…..
A régi készleteknek van egy vitathatatlanul nagyszerű tulajdonsága: a dobozok hátán egykor alternatív útmutatók terültek el, nem pedig a doboz ún. attrakciói. Felelevenítve a múltat, újból bónusz építésekbe kezdtem a hétvégén, most legkedvesebb témám egyik kisebb, de annál…..
Sputtid 2011.06.01 19:05:14
www.peeron.com/inv/sets/8445-1
^Hozzá járt több alternatív modell is. Az egyik egy nagyszerű kis alváz volt. A kasztniról azonban csak egy fotót dobtak. Legós gyerekkorom legnagyobb rejtélye volt az a kép. Sosem sikerült megépíteni, de nagyon jókat játszottam.
Sokkol a hír.  Ráadásul. :(..
Sputtid 2011.05.28 12:22:12
OFF
@Darth Brick: A videó 2007-ben kelt, Ibolyka pedig 2006-ban kapta a dalt. Szerintem pont fordítva történt a "lopás". Inkább csak simán megvásárolták a dal jogait, elvégre mégis csak a Cirque du Soleilről van szó.
ON
Inkább örülnöd kéne Tutuka, még egy dal amiben szerepel a legó.
Igazi nagy dobás a LEGO-tól, tulajdonképpen magát formázza meg a cég egy készletben. A fröccsgép LEGO-ból, ami a LEGO-t fröccsönti. (via Greg36)Kockázat nélkül veszélyes vizeken. Megfogott ez a vitorla!Erik, a viking. (Figyeljétek a habokat, na nem a szirének miatt!)Péter…..
Sputtid 2011.05.20 13:55:48
A Honda reklámban valójában Mega Blocks kockákat használtak! (www.youtube.com/watch?v=gR-ysA_uawU lsd. a feltöltő megjegyzését) Érdekes fejlemény a Mega Blocks/LEGO témakörben.
Sputtid 2011.05.20 13:58:33
Kisgyerekes anyák és apák, elő az ollóval és a technokollal, töltsétek hasznosan a vasárnap délelőttöt!Egy egyszerű, ám mégis nagyszerű, papírból kivágható-hajtogatható minifig-modellt ajánlok a figyelmetekbe! (3 éves kor alatt azért én nem próbálkoznék.) A figura…..
Az elfeledett készletek sorozat sikerén felbuzdulva egy újabb történeti-jellegű posztfolyamba fogunk bele. Magyar katalógusokon keresztül mutatunk be teljes éveket. Bizonyára sokaknak ismerősek lesznek a képek. Ez is a célunk: emlékezni, rendszerezni, fanyalogni, vagy éppen…..
Jó tudni: a NinjaGo pörgettyűkben és "rendes" készletekben másféle keze van a csontvázaknak. Mindkettő új forma, de míg a pörgettyűknél a régi droidkarokhoz hasonlóan a figura vízszintesen tudja csak tartani a fegyvert, addig a készletekben az újabb fajta…..
Sputtid 2011.01.13 17:22:10
@pragmaP: Talán kicsit hosszúak voltak a mondatok. És azt hiszem, hogy a bekezdés utolsó mondata csak bonyolította. Egyébként biztos számít, hogy nem vagyok éppen üde, mint a hrmat.
Eddig úgy gondoltam, hogy a karácsony leghaszontalanabb folyománya az, hogy a gazdasági élet szereplői (de szépen fogalmaztam!) őrült késztetést éreznek arra, hogy ügyfeleiknek, partnereiknek, hűbéreseiknek és kitartóiknak mindenféle nemjó ajándékot küldenek. Annyi szar bor,…..
Sputtid 2010.12.17 16:35:00
Ha Amerikában kinyitnak egy legó-boltot, kísérő attrakcióként feltétlenül a világ legnagyobb kocka-alkotmányát kell applikálniuk. Amerika már csak ilyen: minden elég nagy. | via Sárkányapu |..
Hát én nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én eléggé, szinte már halálosan unom már ezt a sok végigjátszást (imádok túlozni). Lehet, hogy az a baj, hogy nekem kellett a blogra szerkesztenem őket, és túl sokat foglalkoztam velük, de egy biztos: ha szimplán olvasó lennék engem már…..
Drága Olvasók! Régóta sejtettük már, talán kicsit készültünk is rá, mostanra pedig eljutottunk arra a pontra, hogy meg kell tennünk: eleget téve a LEGO Fair Play szabályainak hamarosan megváltoztatjuk a blog nevét. Mivel pontosan tudjuk, hogy a sok-sok olvasó nélkül…..
Sputtid 2010.11.24 17:11:19
@RÁJEN: A blogo bejön, tömör, jó a hangzása, legós. Valami blog szerkesztő már létezik ezen a néven, de nem hiszem, hogy bekavarna.
Az Atlantis széria 2010-ben indult útjára, viszonylag jól fogyott az üzletekben, és ezáltal zöld utat kapott a 2011-es évre. A brickset-en feltűnt 5 új készlet, ami a következő évben fog megjelenni. Íme:7976 - Deep Sea Jet 7977 - Underwater Walker 7978 - Anglerfish Attack…..
Nagyon-nagyon régen megkaptam már ezt a végigjátszást, de félretettem egy olyan időpontra, amikor már esedékes a 2010-es adventi kalendárium beszerzése – hátha pár olvasónak kedvet csinál. Nos, nézzétek meg hogy ment ez tavaly (még kapható), aztán döntsétek el, hogy…..
LEGOból minden, de tényleg minden építhető, most leginkább egy wii kontroller.Rengetegszer futunk bele olyan hírbe, hogy ilyen vagy olyan termék került ki LEGO név alatt a piacra, ami ugyan hasonlít a LEGO által gyártott termékekre, de mégsem azok.Ez a távírányító tetszés…..
A mai nappal zárjuk le végleg az első építőversenyünket, az Építs birodalmat. 235 képet böngszészhettek most végig, én mondom, nagy meló lesz. (Természetesen a kizárt, nem szabályos alkotásokat itt sem tesszük közzé.) Miközben készítettem ezt a posztot, végre láttam…..
Azt hiszem, az asszonynak nem fogom elárulni. Még a végén vasalórobotot is kell csinálnom... ..
A múlt heti versenyre rengeteg kiváló alkotás érkezett, viszont feltűnt, hogy milyen sokan voltak, akik láthatóan kevesebb energiát fektettek a fényképezésbe, mint az építésbe. Mivel egy ilyen versenyen a képek döntenek, érdemes lehet a képek készítésére egy kis időt…..