Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galata

55 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szelek és Rózsák 2009.07.05 21:10:39
 Nem tudom, hogy szokás-e blogtól elköszönni.Az akut be- ki és- elköszönési mániámból adódóan, szerintem igen. De lesz még blog, csak máskor és másról. ..
Szelek és Rózsák Ikrek hava 2009.05.10 11:15:31
 Tajtékos égen ring a hold.Csodálkozom, hogy élek,Költő szorong, kutat ma ritka sort:Jobb szót lelek, csiszolt rímet cserélek. Tajtékos égen ring a hold.Ha verset írok- élek.Lélek rebegne erre, rímbe ..Most!Rezzen kezem, s mégis lejegyzi: félek. Mint régen..Éppúgy…..
   A Mucha kiállítás felé menvén -két középiskolai osztálytársammal- nagy gondolatok szálltak meg minket. Első blokk:A Critical Mass-t is kitárgyaltuk – nagyon. meg vagyunk elégedve, ez egy hasznos, ötletes és helyénvaló kezdeményezés, mi egyetértünk…..
Szelek és Rózsák 2009.04.11 14:42:26
 Kemény vagy, hivatalból.Elitélsz, hivatalból.Rámnézel hivatalból. Rádnézek mindörökre-rádnézek mindhiába. Itt állok mindörökre-Itt állok mindhiába. Fölmentelek mindörökre. (Pilinszky János: Pilátus)..
 A Titanicról jövet ( most megint eszembe jut a Dóri és a Jani, hogy ez aztán a frappáns fesztivál név és miért Titanci, nincs talán „magyar” hajó, ami mondjuk legalább nem süllyedt el- a hazafias optimizmus mindig, meghat………J )összetalálkoztam…..
 Van úgy, hogy megsértődsz majd maga vagy a sértődés, harmadik fázisban kisértődsz, majd továbblépsz, végül nem emlékszel az egészre.Az említett folyamatot érdemes felgyorsítani.(vagy el sem kezdeni) ..
Szelek és Rózsák 2009.03.10 22:13:00
Szelek és Rózsák Gilmore Girls 2009.02.27 13:25:59
 Nincs türelmem a sorozatokhoz, digitálisan sem fogok átállni csak max kiállni. DE a Gilmore Girls egészen más, végigkísérte az egyetemi éveket, hétvégéket, vizsgaidőszakokat, szakdoga írás körüli krízist, államvizsga időszakot, az állam vizsgaidőszak utáni…..
 Ophélie eltűnéséről, majd csepeli megtalálásáról sokat beszélgettünk az ismerőseimmel.Múlt hét csütörtök óta mindenki írja, mondja, nyilatkozza, előadja a saját verzióját.Mi is történt. Sokak szerint most már minden világos és érthető, ittas állapotban…..
Szelek és Rózsák Intelmek 2009.02.10 00:54:48
 Csinálj, mindent a lehető legegyszerűbben.Egyél sok áfonyát és avokadó salátát, de vigyázz, hogy mikor vágod felVegyél be mindennap minimum két Hal olaj kapszulát, mert az nem hiányozhat a túlélő- „vitamin” adagodból.Használjál gyömbéres…..
Szelek és Rózsák Walk into a Bar 2009.02.02 14:14:00
 Thomas Cathcart & Daniel Klein Plato and Platypus Walk into a Bar… Mikor megtörten, mélységes sötétségben voltam, Faust dolgozószobája helyett Manu a fogságra ítélt. ( jogelmélet államvizsga keltette válság – mert én mindet komolyan veszek-,…..
 Weöres Sándor: A teljesség feléA szabály, mint fogság és mint szabadság " Légy szigorú önmagadhoz, de ne gyötörd természetedet. Bontsd le szeszélyeid, sóvárgásaid, nem azért, hogy nélkülük nyomorogj, hanem, hogy folyhass, mint a víz, és biztos lehess, mint az…..
 Ha volt valami ami még így utoljára, „távozás” előtt pár nappal még ki akart borítani, még fel akart idegesíteni, még migrént akart okozni ( okozott is- ekkor írtam Balázsnak, hogy csináljon valamit!!)- az a magyar választási rendszer volt.Rádöbbentem, hogy én…..
Szelek és Rózsák 2009.01.03 22:12:22
http://www.youtube.com/watch?v=2YAvfxA6a94 Tegnap „éjszaka” (időérzékem már nemigen van), megtaláltam ( eddig nem kerestem, mert nem akartam megtalálni)  a Yetitepén levetített Introduction fimet. ..
Szelek és Rózsák Ajándék 2008.12.29 01:19:00
 „Az ég virraszt csöndes álmaink felett”. Az éjféli misén ezzel nyitott (és zárt) a pap.Majd hozzátette, hogy ez egy sírfelirat, egyszer Erdélyben temetőt járván olvasta.  Engem ez most, hosszú és nem rövidtávra úgy megnyugtatott.( az…..
Szelek és Rózsák 2008.12.13 12:21:00
 " A szovjet rendszer jellegét mutatta meg az 1956-os magyar népfelkelés, s ennek kegyetlen fegyveres vérbefolytása". ( Jog-és Állambölcselet, Záróvizsga hivatalos jegyzete)..
Szelek és Rózsák 2008.12.09 22:03:00
 24 évesen jogelmélet kell tanulnom és meg tudhatom Platón mit is akart az Őrökkel és Termelőkkel, és Machiavelli a lelkének legmélyebb bugyraiban nem is volt olyan amorális.(17 évesen ez nagyon izgalmas volt, még 21 évesen is, és biztos vagyok benne, hogy 50évesen is az lesz…..
Szelek és Rózsák Miranda 2008.12.07 10:53:00
 Ez az O. J. Simpson nagy túlélő. És még nyavalygott az ügyvédje (aki biztos egy lángelme.......), hogy az esküdtszék csak fehérekből áll és diszkriminálják szegény kis Simpsont aki csak pár szalagocskáért és trófeáért ment. 13éve (akkor még néztem tévét)…..
Szelek és Rózsák 2008.12.05 23:56:00
 Ma ezt olvastam a Képmásban…….  (és megtudtam, hogy létezik Távol-Kelet referens, Alkotó vers- és prózaírás és Tranzakcióanalízis, Mediátor, Mentálhigénia stb képzés a Pázmány Továbbképzési Osztályán- mit képeznek tovább????- de most azon…..
„……….Elviselhetetlenül nyugtalanító és megrázó érzés, ha azt látja az ember, hogy gyermekkorának, egész életének, saját világának központjában minden tudásnak és ismeretének origója nem is olyan régen (születésem előtt 100 évvel) még nem is…..
Szelek és Rózsák "3. bejegyzés" 2008.11.25 09:13:20
NEM TUDHATOM...Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa. Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el. Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz…..
Miután Manu ("Lizaveta Lizanovna") szerint az előző bejegyzésem csak "bejegyzés", így ezzel az újabb "bejegyzéssel" bizonyítom, hogy minden bejegyzésem valahol csak "bejegyzés"... :) "- Mert végre is, van-e szánalmasabb látvány, mint…..
Szelek és Rózsák indokolatlanul 2008.11.21 08:44:34
Teljesen indokolatlanul, váratlanul, kiszámíthatatlan módon Bután, ostobán szörnyen idegesítően  Mindennemű jogalap nélkül A lehető legrosszabbkor  Náthás ( nagyon!!!!) lettem és várom a végét.   u.i: a bambuszom…..