Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gmihaly621

0 bejegyzést írt és 792 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás Gáspár Miklósnak a Mérce honlapján 2021. december 25-én megjelent, „Két évtized” című tanulmánya a nagytudású szerzőnek a nyugati civilizációval kapcsolatos zavarba ejtő ambivalenciájáról tanúskodik. A 2001-től 2021-ig tartó időszakról úgy tartja, hogy: „a civilizáció ebben a két évtizedben…..
Tisztelt olvasók!  Óbuda csak a Csúcshegy számára telt meg! Ezt polgármesterünk a Mocsárosdűlő lakóövezetének jegyében tartott közmeghallgatáson jelentette ki, ami felvételét csak Szabó Tímea érheti el a saját céljaira, de nyilvános felületeken nem található! Pedig ez ma már kis falukban is norma a…..
 „Ön szerint melyek voltak az orbáni külpolitika legnagyobb kudarcai 2021-ben? Vitathatatlanul az egyik nagy kudarca Orbán külpolitikájának az uniós jogállamisági eljárás kimenetele, mert a jelek szerint a bírósági döntés az lesz, hogy elutasítják a magyar-lengyel keresetet. A második az, hogy nem…..
Dobos Menyhértnek igaza van. A saját szempontjából. Csak persze nem ez a lényeg...
Minden „vezérlő tábornoki” ambíciójú politikus, - így Orbán is - nem piaci-alapú, hanem gazdaságon kívüli logika által uralt „Hadi Államot” akar létrehozni. Olyan erőközpontot, amelyben a vezér, a „főni” parancsai alapján működik, illetve a működés látszatát mutatja. A városiasodás, a polgárság…..
Csak hihető hazugságokkal érdemes kampányolni. A politikai marketing e kikezdhetetlen törvényét meg lehet sérteni, de annak súlyos következményei lesznek. A Fidesz most úgy tűnik, hogy a politkai sci-fi és hitelesség közti szűk mezsgyére tévedt, és ha nem térnek vissza a hihető hazugságok világába,…..
Azt a kérdést fel sem kell tenni, hogy az olasz vagy a magyar főváros éttermei képviselnek-e magasabb minőséget, annyira egyértelmű a válasz. És most véletlenül sem a legmagasabb minőségű római éttermekre kell gondolni, hanem általánosságban, egy teljesen átlagos sarki étteremre, ahova gyakran…..
A kiindulópont az 1945-ös első szabad és demokratikus nemzetgyűlési választás. Ekkor "a jogosultak 92,52%-a élt szavazati jogával. Ehhez hasonló részvételi arány azóta sem volt Magyarországon, és inkább hasonlítható a korszak és az elkövetkező évtizedek nyugat-európai politikai részvételéhez. A…..
Nem szeretem, amikor a jobboldali és baloldali vezérkultusz és kézivezérlésű kormányzás hívei a parlamenti demokrácia vitáit, kötélhúzását és kompromisszumait "cirkusznak" nevezik!  Ez lehetett az alapvetően horthysta tekintélyelvűségen nevelkedett, majd kommunista párttitkár Orbán apuka véleménye…..
Az alábbiakban 12 tippet osztunk meg, hogy a nyaralásod a bolgár tengerparton még szuperebb legyen. A témákat a bulgáriás Facebook-csoportok leggyakrabban ismételt kérdéseiből állítottuk össze...
Javában zajlik a kommunikációs kiszorítósdi a magyar közéletben. Jól reprezentálja a folyamatokat az úgynevezett jobb- és baloldali sajtóorgánumok tartalmainak elképesztő méretű eltérése. A kormánypárti médiafelületek alig reagálnak a napi történésekre, ugyanis nem hagyják el azt a csapást, amelyet…..
Orbán a tettei alapján úgy képzelhette, hogy a humán szférával nem kell nagyon foglalkozni: oda kell adni Fidesszel szorosan együttműködő egyházaknak és majd ők adnak ápolónővéreket a kórházakba (akik hasonlóan a Horthy korszakhoz, kevéssel is beérik), tanárokat az iskolákba (akiknél nem a…..
gmihaly621 2021.07.18 06:59:10
A radikális jobb- és baloldal, de még inkább a vallási szélsőségek szempontjából a vallást, a nemzetet fanatikusan nem-imádó, ráadásul a női, gyerek, de még a homoszexuálisok személyiségi jogait is „szégyenletes módon” tiszteletben tartó európai és angolszász polgári demokráciák puhának,…..
A törvény hatályba lépése és a lecsengő EB jó alkalmat ad arra, hogy még egy szót szóljunk a törvény kapcsán A poszt elsősorban a tehetetlen és kétségbeesett érzéseimnek szól, de igyekeztem ezeket háttérbe szorítani és alátámasztó érvekre koncentrálni.  Eszembe sem jut ennek a komplex…..
gmihaly621 2021.07.11 23:17:35
@Bolog: Talán, ha mindazokat a törvényeket is alaposan átnéznéd, amelyek egyes szakaszait a 2021. évi LXXIX. törvény módosítja, akkor előrébb tartanál, mert a hiányolt részek esetleg azokban találhatók meg. Tudom, hogy macera, de esetben megspórolhatatlan.
gmihaly621 2021.07.12 21:03:56
@Bolog: Semmi "jelzett tévét nem említettem. A tv. az a törvény szó rövidítése jogászéknál. A vitatott "salátatörvény" címe a következő: 2021. évi LXXIX. törvény
a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról*
A net jogtár-beli szövegközlés linkje a következő:
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2100079.TV&timeshift=20210709&txtreferer=00000003.txt
Az egyes törvények egyes szakaszainak közlései elég érthetőek. De ha mégsem, akkor az eredeti törvényen belül megkeresve adott "szakasz" "szövegkörnyezetét", "kontextusát", világosabbá válhat a jogalkotó szándéka. Tudom, hogy a macerás molyolásnál könnyebbb orrba-szájba rizsázni, de ez így nem műxik.
Ez a könyv egy rettentő jó bevezető a fiataloknak arra, hogy hogyan legyenek tudatos gondolkodók, avagy polgárok.Tóth Máté által vitt brandet lehetne úgy is hívni, hogy Puzsér 2.0. Közös jellemzőik: olvasmányos írás, a politikai kettéosztottság meghaladása, bulvár, média, politika, és egyéb…..
gmihaly621 2021.07.07 09:24:11
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kérdés, hogy a "középutasok" melyik "része" van "többségben". Ki tudja majd őket a saját javára megszólítani a "két oldal" közül. A baloldal 76 év alatt azért elég nagy "hendikepet" hozott össze, szerintem. Csak nem veszik észre. A 2019-es önkormányzati választás és sok más egéb jelensg mutatja, hogy hogyan éltek vissza az "ellenoldal""galantériájával", "gyengeségnek" értékelvén azt. Mivel ez az "engedékenység" elmúlóban van, sokuk talán belátja, hogy ezt is "elqrták, nem kicsit, nagyon".
Az elmúlt századokban "rendes"-nek mondott, tekintélyes templomba járó férfiak (sokszor a feleségük tudtával) éretlen kislány szeretőket tartottak Szentpétervártól Párizsig; hol balett táncosnőket, hol cselédlányokat. Ezt nem tartották erkölcstelennek, ahogy azt sem, hogy a magyar országgyűlés múlt…..
gmihaly621 2021.07.03 22:16:43
Úgy látszik a magyar történelemből valahogy nem akar kiveszni ez a tipikus "vannak még egyenlőbbek" felfogás. Bármi történhet, a Fideszes politikus valahogy mindig jól jár. Beütött a krach, devizahitelesek így, devizahitelesek úgy, valahogy csak a Fideszes politikusok jártak jól a devizahiteles…..
A magyar ipar leépülése 1992-től (a KGST összeomlásától) indult el és nem 2004-től, amikortól tagjai lettünk az EU-nak. A belépéstől fogva Magyarország kapta lakosságszám-arányosan a legtöbb támogatást. Olyan volt ez, mint a második világháború utáni Marshall-terv, de még annál is több.…..
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
gmihaly621 2021.06.21 08:24:13
Orbán „megelőző támadás”-t intézet az Európai Unió különböző intézményeitől, valamint a Biden adminisztrációtól várható kritikák előzetes kivédésére, de rosszak a kiindulópontjai és tévesek a következtetései. Rossz kiindulópontok: Orbán úgy tesz, mintha Európa jellegzetessége a nemzetállamok…..