Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T.anyu

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
T.anyu blogja Utolsó 2017.04.30 09:32:50
Szia kedves blog! Jó volt kiírni magamból az élményeimet, érzéseimet, botladozásomat és felemelkedéseimet neked. Most viszont rövidre fogva búcsúzom. Érlelődik már egy ideje bennem, hogy nem szabad ennyire kiadnom magam a következők miatt: 1. Ki kíváncsi a nyavalygásomra? 2. Aki kíváncsi mégis,…..
4:30 Ébresztő. Szerencsére tudtam aludni valamennyit. Igaz, azt álmodtam, hogy maratont futok, alig haladok, melegem van, elegem van. De ez csak álom volt. A valóság ennél sokkal durvább. 100 km-t kell futnom. Ma. Ezt már kétszer megtettem. Tavaly áprilisban és szeptemberben (113 és 114 km). De…..
T.anyu 2017.03.16 20:44:37
@Niterider: köszi :-) Vagyis remélem ez jó :-)
Nem is tudom igazából miért neveztem erre a versenyre. Hallottam, hogy nagyon hangulatos, dimbes-dombos, jó szervezésű félmaraton tél végén. Ráadásul a nevezési díj valami hihetetlenül kedvező volt. Szóval beneveztem még ősszel. Vártam nagyon. Hosszú, kemény alapozáson vagyok túl. Sokat futottam…..
T.anyu blogja Jégkorszak 2017.02.07 07:00:53
Az idei január kemény volt. Ezt mindenki tudja. Kemény fagyok, kemény jégpáncél. Hideg és barátságtalan. De a futók azt is tudják, hogy ilyenkor kell megágyazni az év többi időszakára kitűzött álmoknak. Közben sok kérdést kaptam, amire igazán csak most tudok válaszolni, hogy lezárult ez a rövidke,…..
A futócipőmben már egy hete van egy kavics. Hol jobban, hol kevésbé szúr, kényelmetlen. Mégsem szedem ki, mert mindig akkor jut eszembe, amikor pont a lábamon van a cipő, meg kellene állnom, levenni a kesztyűmet, megtámaszkodni, levenni a cipőt, kiszórni a kavicsot, visszavenni a cipőt, bekötni,…..
Pszichológusi ajánlásra megírom a vasárnapi félmaratonomról is a beszámolót :-). Mert újabb egyéni csúcsot futottam: 1:32 (ez 4:22-es p/km-eket jelent), mégsem tudok neki annyira örülni, mint kellene. Szóval Andi, itt van akkor, hátha segít. Tavaly ezen a félmaratonon PB-t futottam (1:37) és…..
Szombat hajnal. A szokásos pakolás, variálás. Futócuccok, gélek, papírzsepik, MP3 lejátszó stb. borítja a kanapét. A káoszból hamarosan rendet kell csinálnom, belepakolni egy korlátozott helyre, egy hátizsákba és indulni. A versenyen is a kezdeti gondolatözönt helyre kell tenni, összepakolni és…..
  A számok: 42,195 km 3 óra 18 perc 4 másodperc  4 perc 39 mp/km 24 perc javulás az eddigi legjobb maratoni eredményemhez képest Női 26. hely (1214 női indulóból, korosztályos 6. hely). Na bumm. És ami mögötte van: Frissítés: 2 db gél (Hammer, finom csokis, végre találtam olyat, ami…..
Most nincs kedvem lelkizni. Túlságosan kikészültem ezen a versenyen. Túlságosan ottmaradtam. Ez nem elégedetlenség, csak egy állapot. Még mindig kicsit beteg is vagyok (bár Gergő és anyu is az és kb. a fél munkatársi gárda is, így ez nem biztos, hogy a szombati 12 órás futás számlájára…..
T.anyu blogja Korinthosz.hu 2016.08.19 14:12:06
Ülök a szobában a frissen leszakadt középső lábujjkörmömmel. Holnap ki kell festenem a bőrt, úgy semmi nem látszik még papucsban sem. Aki szeretné, priviben küldök szeretettel néhány lábujjhely képet. Tudom, hogy vannak, akik szeretik az ilyesmit. Szeretem ezeket a „harci sebeket”. Mindig a…..
T.anyu blogja Nagymonológ 2016.08.06 15:19:45
Előzmények: Péntek 11:25 Jókai Egészségügyi Központ - Az utolsó fizikoterápiás kezelés. Úgy megszerettem, de komolyan. Sajnálom, hogy vége. Általában a 6-osban kezelt egy nagyon kedves hölgy. Átszólt Neki a kolléganője, hogy „Ultrázol Kriszta?”. Rögtön felkaptam a fejemet. Csak valószínűleg ez a…..
T.anyu blogja Parti-zán 2016.07.12 09:11:12
Azt hiszem igazi parti-zán vagyok. Vagyis imádok mindenféle parton, víz közelében lenni. Nagyon jó a vízben is, de igazán azt szeretem, ha az oldalamon van valami pocsolya, egy tó vagy folyó például (tenger sem lenne azért rossz, már bánom, hogy nem futottam még, amikor Írországban éltem) és…..
Másfél hete kezdtem el bringázni. Előtte kb. 20 évesen tekertem utoljára. Azóta minden nap így intézem a teendőimet, így járok dolgozni, oviba Gergőért, piacra, vásárolni, még a családlátogatásokat is így intézem. Remek közlekedési eszköz. Vasárnap voltunk vele kicsit kirándulni is. A héten pedig…..
- Miért csinálod? Mi a sz@rért csinálod? Elveszi minden idődet. Az életed egy kaotikus rohanás az órák, a napok, a felhalmozódott feladatok után. Te mégis elmész és futkorászol a rohadt patakparton, mint valami őzike. - visszhangzik Dr. Cs. hangja a pici szobában. -Rendben, de nekem ez maga a…..
T.anyu blogja Ultrabalaton 2016 2016.06.05 21:35:00
Na most erről hogy a fenébe írjak beszámolót? Az érzéseimről írjak? A száraz adatokról? Mindegy belekezdek, lesz, ami lesz. Hosszú, intenzív nap volt és rövid, pörgős éjszaka. Ritkán vagyok elégedett a teljesítményemmel. Ez az Ultrabalaton most egy ilyen alkalom. 220 km. 20 óra 27 perc. Női páros…..
Szerintem ez lesz a legössze-visszább bejegyzés a blogomban. Leírok mindent, ami most eszembe jut. Így 2 és fél nappal az UB előtt. El sem tudom képzelni mit érezhet ilyenkor egy egyénire készülő futó. Bár tavaly még a műtét után egy hónappal, fájdalmak közepette itthonról követtem az eseményeket,…..
Egy hét múlva ilyenkor már Balaton parton leszek és várom a másnap reggel kezdődő Ultrabalaton rajtját. Ketten fogjuk körbefutni a Balatont. Balatonaligáról indulva és oda érkezve. Ez összesen 220 km-t jelent, amit szépen, testvériesen leosztottunk fejenként 110-110 km-re.  Az életemben…..
T.anyu blogja Nem vagyok 100-as 2016.04.28 19:57:12
Sárváron, mint a neve is mutatja, van egy vár. Néhány éve minden áprilisban van egy nap, amikor ezt „elfoglalják” a futók. Vagyis a körülötte lévő 1030 m-es úton futnak körbe-körbe-körbe. Kinek-kinek amennyi belefér 6-12-24 órába. Ezt a helyszínt választottam első 12 órás megmérettetésemhez. Mert ez…..
T.anyu blogja Első lépések 2016.04.21 08:25:45
Itt a tavasz, a nagy budapesti, népszerű futóversenyek. Az eddig kihalt patakpart megtelt kipirult arcú, fújtató, melegítőnadrágos, nagyon túlöltözött futókkal. Nagyon szeretem őket :-). Eszembe jut sokszor, hogy 3 évvel ezelőtt mennyire nehéz volt, mennyit tanultam azóta. Nem csak átvitt…..
T.anyu blogja 60 2016.04.15 06:13:54
Sokan kérdeztétek már, hogy milyen érzés ultrát futni. Például milyen volt a múlt hét pénteki 60-as edzésem, mikre gondoltam közben, mit érzek ilyenkor. Bár véleményem szerint a 60 még nem "igazi" ultra. Talán 100 fölött kezdődik igazán. Ezt pedig még nem tapasztaltam meg. Szóval a 60 azért nem…..
T.anyu blogja MÁRcius 2016.04.04 08:18:17
Szívem szerint elfelejteném az egész márciust. Pedig összefutkorásztam 494 km-t (Aztak.va! Már megint egy állat voltam :-)). Meg 63.4 km-t a 6 óráson, meg Vácon iszonyú állapotban egy 4 órán belüli maratont (mindkettő a 3. helyhez volt elég). Meg volt egy 50 km-es és egy maraton edzésem. Ezeket…..
Most eltérek attól a szokásomtól, hogy várok másnapig a blogírással. Muszáj leírnom a mai maratont, mert nagyon csalódott vagyok. Önmagamban. Már megint nem ment. Egy ideje újra sérüléssel küszködök. A combtövemnél, a jobb lábamon. Elég valószínű, hogy még mindig a tavaly áprilisi sérvműtét…..
Padlón vagyok. Futottam 6 óra alatt 63.7 km-t és nem elég. A hülye maximalizmusom. És a hülye lustálkodásom. Azt érzem, hogy nem tettem meg mindent. Fejben elengedtem, kiengedtem, kipukkadtam. Hagytam, hogy „alibi frissítésekkel” értékes percek ússzanak el, amik alatt akár futhattam volna. Miért…..
T.anyu blogja Dominó 2016.03.01 09:32:17
470 km-t futottam februárban. Fogalmam sincs, hogy csináltam. Eddig én is azt hittem az olyan emberekről, akik ennyit futnak, hogy zakkantak. Pedig belülről nézve nem. Vagy csak annyira megzakkantam, hogy észre sem veszem. Minden esetre egész normálisnak tűnök, ugyanolyan vagyok, mint voltam. Talán…..
371 km. Húb@meg. Ez az első gondolatom, amikor ránézek erre a számra. Soha ennyit még nem futottam egy hónap alatt. Ez kb. annyi, mint Kaposvár oda-vissza Budapesttől. Az meg messze van. Régebben hallottam már a téli alapozásról, ami azt jelenti hogy télen jó hosszúkat és sokat lehet és kell futni,…..