Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toplak Zoli

87 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önkifejező Nemet mondani 2023.01.03 17:17:57
Ma hívtak vissza férfimozgalmárkodni. A kezembe akadt Popper Péter egyik könyve is, rég olvastam tőle. Kicsit megértettem, hogy ha komolyan gondolom a belső utat, akkor nemet kell mondani a múltra, és kitartani az új utakon. Akkor is, ha nem hoz azonnali eredményt, pl. nem vagyok képes minden nap…..
Elmélyülés terén nincsen áttörés még. Persze bolgog pillanatok akadnak bőven meditáció, ima alatt. Az írás meglódult, ez nagyon jó. Olvasom a Bibliát, vonz. Éltet a szövege, bár mély kérdéseim nincsenek vele kapcsolatban. Az új életemmel - ima, írás, család, munka - elégedett vagyok. A fejlődés meg…..
Önkifejező Várakozás 2 2023.01.01 04:11:36
Gondolattalnság ima közben... pf, mekkora kihívás már! Az írás döcög, de megy. Tart a szabi, meglátjuk meddig jutunk alatta...
Önkifejező Várakozás 2022.12.24 21:16:59
Kíváncsian várom, merre vezet Isten. A növekvő béke már egy jel. Az új ihlet egy másik. Várakozom...
Önkifejező Új nap 2022.12.24 11:03:05
Új lendület. Jó így dokumentálni ezt az irányváltást. Elmerülni Istenben, békéjében, szeretetében, és bölcsességet venni tőle, meg erőt.  Az is kell, hogy élni tudjam új sorsomat...
Ihletem támadt, kisregénybe kezdtem. Új ötlet, új sorsban. Bibliáztam, éltet az Írás. Táplált belül. Már csak el kell merülnöm Istenben, és kitartani ebben. Tényleg érdekel, merre fordul az életem. Pár hónap és látszani fog. ..
Önkifejező Hívogat a Végtelen 2022.12.21 19:34:06
Érzem, hogy vár rám Ő. Vágyódik utána a lelkem. Szeretnék ismét ellazulni és belül Rá figyelni. Betöltődni a jelenlétével. Ráadásul most, hogy Sorsot váltok (szeretnék váltani) nagyon nagy szükségem is van rá. Megyek Megváltóm, nem váratlak már tovább...
Önkifejező Kitartani 2022.12.21 15:08:50
Húz vissza a múlt, folytatni, mozgalmárkodni, gyerünk! Jó letisztázni, mit is akarok tovább. És itt nem az új szolgálat vágya a döntő, hanem a remény, hogy a mélyülő Isten kapcsolat tesz majd boldogabbá, beteljesedettebbé. Imára fel! Több idő a szerető Teljességgel. Aztán látni fogom, merre tovább.…..
Önkifejező Tiszta a jövő 2022.12.20 20:25:48
Éveken át bíztam rá magam egy látomásra, vágyra, aminél úgy tűnik, lassan megtanultam, hogy az Örökkévalóval való kapcsolat sokkal értékesebb. Most, hogy irányt váltok, a jövő szabad és tiszta. Nincs előképem, hogy mi vár rám...
Önkifejező Mit, hogyan, merre? 2022.12.20 17:03:05
Keresem az utam. Azt hiszem, Biblia olvasás, mások segítése, közösség és Istennel töltött idő. Erre fekszem rá. Gondolom, néhány hét kell míg tisztul a kép...
Önkifejező Elindult 2022.12.20 14:21:51
Kitört az év végi szabi. Szeretném jól kihasználni, épp spirituális útkeresésben vagyok, szóval van mire figyelni. ..
Önkifejező Kérlek, Istenem! 2022.12.20 07:53:08
Építsünk valami újat, valami szépet az életemben fel. Új célt kérek és új szolgálatot. Ámen..
Önkifejező Új nap 2022.12.20 07:44:35
Új lehetőségek, új kalandok. De jó, hogy ezt átélhetem. Az időnkénti lehangoltság (depresszió) köde most messze jár. Van minek örülni. :-)..
Önkifejező Árasztani szeretném 2022.12.19 18:16:24
A gondolat, mi kikívánkozik. Megvalósulni kíván rajtam keresztül. Pedig van, hogy nincs is mondanivalóm. Mint most is. Csak írni vágyom. Áradjon ez az élet ki a világba. Ámen..
Önkifejező Amire vágyunk 2022.12.19 16:02:32
Több ismerősömmel is megtörtént, hogy megkapta, amire vágyott. Teljesült az álma, és nem volt jó. Boldogtalanabbá vált, mint előtte. Menekült, vagy menekülni szeretett volna belőle.  Milyen igaz időnként, hogy nem tudjuk, mi a jó nekünk igazából. Segítsen az Ég, hogy jó útra leljünk!..
Önkifejező Merre? 2022.12.19 15:56:28
A kutyának sem kellek. Amit nyújtani tudok, alig érdekel pár embert, semmi különösebb érdeklődés. Persze csalódtam néhány jelben és sugallatban, meg saját vágyaimban. Úgy vélem, jobban oda kell fordulnom aziránt, ami, aki a személyes boldogságomat és beteljesedésemet garantálja.  Szerintem ez…..
  Közismert szlogene a feministáknak - konzervatív femiknek nem! -, hogy minden nap férfinap. Tény, én leginkább a vidéki férfiak és nők életét ismerem, a fővárosiakét kevésbé, de talán olyan gigászi különbség nincs közöttük. Megtörtént eseteket mesélek el.   Mifelénk rengeteg férfi dolgozik az…..
Amikor férfias szellemiségre gondolok, akkor valami speciálisan olyat képzelek el, ami a férfiakra jellemző, a nőkre nem, vagy alig. Ami Férfivá tesz, kiemel a középszintű létezésből és megvalósítható a hétköznapokban. A hétköznapokat formálja át. Bár ma egyre többen várják el tőlünk, férfiaktól,…..
Felpörget, felemel és boldoggá tesz a tény. Megölelném miatta az egész világot. Először sz jut az eszembe, mikor a kisfiam a büntetésem után is hozzám bújt vigasztalásért. Mert hát kihez? Tudta, hogy szeretem, ha épp kemény is voltam vele. Valamint másodszor, amikor évekkel később nekem meséli…..
Létezik egy még nem hivatalos ünnep: március 31 - e, a Nemek Közötti Szolidaritás Napja. Két éve indította el Szujó Flórián Zoltán, a Modern Férfipolitikáért Mozgalom alapítója. Azóta az ünneplésbe bekapcsolódott a Képmás.hu online magazin is, amely az idei bizalom témájában egy újságírónő cikkét…..
Ki ne hallott volna már Robert Bly Vasjankó című könyvéről? A mű lényege: a férfi lelke mélyén egy zabolátlan, ősi, természeti erőközpont van, amely felszabadítja a tudatát a női (anyai) elnyomás alól és visszaviszi a természetbe. Férfit farag a fiúból. Olyant, aki állja a kínt, nem fél szembenézni…..
Előző recenziómban a saját érzéseimre támaszkodtam, talán túlságosan is. Most higgadtabban, és jóval alázatosabban szeretnék egy hiteles ember tanításával foglalkozni. Az ő szavaival és gondolataival, és ezúttal nem a saját lelkemmel. Bedő Imre nagy hatású ember, nagy hatású férfi. Nem vallásos…..
Imádkozom. Ismét és megint. Nem Miatyánkot mormolok, hanem Ákost hallgatok (konzervatív férfit) búsongva gondolok arra, hogy Isten szeret és gyertyát égetek.  Vigasztalom magam, engedem, hogy vigasztaljon az Isten. Ákoson, gyertyafényen, Belé kapaszkodó érzéseken keresztül.  Mert a kutyát nem…..
Toplak Zoltán Ártatlan férfiak 2020.12.06 17:40:33
Egyre nagyobb divatja van, hogy férfiak is feltárják a lelküket, és megmutassák mindazt a gondot, bajt, örömöt vagy bánatot, ami ott belül található. Én is már többször tettem ilyet, és most is ezt szeretném tenni. Nagyapám, apám és én... három férfigeneráció. Tettük a dolgunk, dolgoztunk a…..
Karácsonyra jelent meg Bedő Imre: Teremtő tűz - a férfimotiváció könyve című alkotása. Nagyon tisztelem Imre munkásságát, elhivatottságát, korunk egyik nem vallási prófétájának tartom. DE... Most erről a DE - ről fogok írni. Imre férfihibáztató? Érti vajon mit jelent a legtöbb férfinak a…..