Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CinemaTop10

11 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CinemaTop10 Top 10 képregényfilm 2016.03.23 18:18:49
A héten Batman Supermannel karöltve beveszi a mozikat, hogy egy újabb gigászi szuperhősfilmmel gazdagodjon a világ. Idén Deadpool már bizonyított, és lehengerelt mindenkit. Reméljük, hogy ez a két titánnak is sikerülni fog, és nemcsak azért, mert jól cseng a nevük, hanem mert egy remek filmet…..
Az év első munkanapjai a kutatások szerint a legutáltabbak közé tartoznak. Ez persze érthető is. Megettük a bejglit, kibontottuk az ajándékokat, együtt voltunk azokkal, akik fontosak nekünk, és még egy nagy buli is belefért szilveszterkor. Csoda ha senki sem akar visszamenni dolgozni? Na, de mielőtt…..
CinemaTop10 Top 10 karácsonyi mozi 2015.12.22 19:40:19
Az év legszebb időszaka következik, amikor fenyőfa és frissen sült bejgli illata száll a levegőben. Ilyenkor összegyűl a család apraja-nagyja, hogy megajándékozzák egymást, hogy egy jót beszélgessenek, ám egy idő után, ha már kifogynak a szóból, leülnek a televízió elé,…..
Pár nap múlva beveszi a mozikat a Csillagok háborúja sorozat új fejezete, amelyet előre láthatólag egészen 2019-ig minden évben egy újabb és újabb követ majd. A jegy eladások már most rekordot döntöttek, és valóságos lázban ég a világ. Mondhatnánk a siker garantált. Pedig…..
  Walt Disney kicsit mindenkinek mást jelent. Egyeseknek egy fantasztikus érzékel megáldott művészt, másoknak a mesét, megint másoknak az elsőrangú szórakozást. Az általa, majd halála után a neve alatt készített filmek, rajzfilmek mindenki gyermekkorát bearanyozták és…..
Steven Spielberg megkerülhetetlen szereplője Hollywoodnak. A nagy játék filmes pályáját az 1970-es évek elején kezdő rendező stílusával és merészségével kitörölhetetlen nyomot hagyott az álomgyáron. Sokan mondják, hogy ez kivételes érzékenységének és érdekes…..
CinemaTop10 TOP 10 városrombolás 2015.11.22 21:34:36
Mostanában egyre gyakoribb, hogy a filmkészítők egy kiadós városrombolással fűszerezik az alkotásaikat. Elsősorban a nyárra időzített blockbusterekben lehet ezt megfigyelni, ahol a költségvetés elbírja a bőséges CGI-t. Nem kérdés, hogy nagyban tudja fokozni a film értékét…..
CinemaTop10 2015.11.23 14:50:26
@jpmoliere: Na, pontosan ez lenne ezeknek a filmeknek a lényege! Hogy szórakoztassanak, és semmi több. Némi realizmussal körítve, persze. Örülök, hogy nem mindenki veszi őket komolyan. :)
CinemaTop10 2015.11.23 14:57:10
@Macropus Rufus: Ezt a véleményemet tartom. A legújabb Godzilla például a rombolás miatt válik teljesen nevetségessé és túltolttá, azzal hogy minden pusztul miközben a lakók óriási többsége karcolás nélkül jön elő. Ha már realitást keressünk. 1998-ban nyilván gondolhattak volna a hanghullámokra, meg a léptei által keltett rengésekre, de az akkori technikába nem fért volna bele mindennek a kivitelezése. Itt én leginkább arra gondoltam, hogy egyik állat sem olyan ostoba, hogy vaskos beton épületeken másszon át csak úgy minden ok nélkül, és ez jól van megcsinálva. Sok filmben nem így van.
CinemaTop10 2015.11.23 19:09:43
@Macropus Rufus: Érzem hol a gond, de attól még a film közvetve ezt a magyarázatot adta. :) Ha tudományos alapossággal készítették volna el, akkor valóban fenn akadnék azon, hogy Jeff Goldblum pár óra alatt mindent megfejt, de így nagyon is belefért. Sőt okos volt. Másrészt a 90-es évek közepén, amikor még nem volt ilyen mértékben elterjedve a számítógép, szerintem nem sokaknak tűnt fel. Mai szemmel... igen, már rezeg a léc. :) De soha rosszabb filmet. :)
A film bő évszázados történetében számtalan alkalommal történt meg, hogy bizonyos kellékek, tárgyak elhomályosították a főszereplőket. Többek között ez az autóknak is sikerült, amik közül számos legendás státuszt vívott ki magának. Rengeteg példány volt képes hatást…..
CinemaTop10 2015.11.13 20:06:47
@Terézágyú: Hű! Jogos a MacGyver említése. Ott is volt Főnix Alapítvány. Viszont a Knight Rider egyes fordításaiban és kiegészítő anyagaiban Főnix Alapítványként is emlegették KITT-ék vállalatát. Igaz nem túl gyakran. Másrészt a Főnix, mint az újjászületés szimbóluma elég erősen átszövi a sorozatot. Gondolj csak Michael újjászületésére a plasztikai műtét során. Főleg emiatt terjed el így is emlegetni az Alapítványt.
CinemaTop10 2015.11.13 20:10:00
@agytörzsy prof: Bobby Mercedese a Benz 380 SL volt 1983-ból. :)
  A világ legszebb női, a legdrágább karórák, páratlan szakértelem szinte minden területen, harcművészetekben való jártasság, menő kütyük, a legújabb divat elmaradhatatlan képviselete, az Aston Martin és persze a vodka-martini. És persze, hogy James Bondról van szó.…..
CinemaTop10 2015.11.07 23:04:56
@Kuoni pásztor: Az Origos lista szerint egyik Bond film sem ér semmit. :)
  Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha…..
CinemaTop10 2015.11.07 22:48:03
@Jacko__: Ez így igaz! Bár az angol verziókban nem a dialógus megírtságával van a baj, hanem az angol szinkron színészekkel. Hiányzik belőlük az élet.
CinemaTop10 2015.11.07 22:50:16
@Bohócnok: Hát nem is azért szeretjük ezeket a filmeket, mert Oscar díjas alkotások. :)
CinemaTop10 Cinema Top 10 2015.11.03 18:35:21
Miután elmélyedtetek a legjobb James Bond filmekben, joggal merülhet fel a kérdés bennetek, hogy miről is szól ez a blog. Nos, ezt a kérdést szeretném most megválaszolni nektek. A blogra legalább heti rendszerességgel fel fog kerülni egy cikk, amely mindig egy tízes listát fog…..