Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BettimegTomi

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rizsporos Utakon Szingapúr 2016.05.04 11:05:22
      Kicsi és gazdag mint Monaco,elfoglalt mint London és forró mint Bangkok. Mi az?       Szingapúr..
 Saigon hallatára mindenkinek háborús filmek napalm füstös jelenetei jutnak eszébe: fejkendős vietkongok, dzsungel, apacs helikopterek, hajsza egy zöldségpiacon. Fülünkben felcseng a Jóóóó reggelt Vietnam felkiáltás Robbin Williams magyar hangján, majd pedig elindul a Let the sunshine in fülbemászó…..
Rizsporos Utakon Easy rider Vietnam 2016.04.07 13:44:46
     Dél-kelet Ázsia legelterjedtebb közlekedési eszköze a robogó. Jóval olcsóbb mint egy autó, a nagyvárosokban könnyű vele parkolni, és itt egész évben használható. Az, hogy ez mennyire így van, Vietnamban a legszembetűnőbb. A 90 milliós országban a regisztrált járművek 95%-a motorbicikli. Ez…..
    Fővároshoz illendően Hanoi valóban Vietnam esszenciája.Önmaga kontrasztjai jellemzik az egész országot. Egyszerre nagyvárosi, és vidéki; kívülről kaotikus a maga belső rendjével; egyszerre parkos, és rettentően szmogos. Az élhetetlennek tűnő város milliós tömegek lakhelye. Nappal folyamatosan…..
    Már megint egy film díszleteiben vagyunk. Valami kalózos, vagy Custo kapitányos. A kék tengeren hajózunk egy összefüggő sziklafal felé. Közelebb érve a sziklák folytonossága megtörik, és kirajzolódik egyenként a sok-sok sziget. Aztán mintha csak valami titkos térkép alapján keresnénk az elásott…..
    Van északon Vietnamnak egy hegyek között megbújó mesebeli völgye ­- Sapa. A harapnivaló, sejtelmes reggeli ködben a táj teljesen láthatatlan marad az ember szeme előtt. Aztán mintha csak a nap sugarai megnyitnának valami titkos átjárót egy másik világba, eléd tárul a mesebeli völgy. Ha A gyűrűk…..
    Következő megállónk szintén az UNESCO világörökség része, mégpedig a Phong Nha-Ke Bang Nemzeti Park. Vietnamban egyébként is valósággal egymást érik, az UNESCO-s – mind kulturális, mind természeti – helyszínek.       A nemzeti park területén találhatóak Ázsia legidősebb karszt hegységei amelyek…..
Rizsporos Utakon Central Vietnam 2016.03.04 21:29:20
     Elhatároztuk, hogy a Phu Quoc szigetén töltött négy nap pihenés és csavargás után belehúzunk.  Kompoztunk, buszoztunk, Saigonból pedig egy huszárvágással átrepültük a fél országot. Körülbelül 26 óra utazással – szó szerint földön, vízen – levegőben eljutottunk Közép-Vietnamba, a Hoi An nevű…..
       Can Tho-ból Phu Quoc szigete felé – a még mindig tartó Holdújév ünnepének köszönhetően – buszjegyet csak egy éjszakai (hajnali 3-as indulás!) buszra sikerült „foglalni”. Azt is egy borzasztóan recsegő telefonon, egy angolul szerényen beszélő diszpécsertől. Ázsiáról lévén szó, annak, hogy az…..
   Rövid kambodzsai látogatásunk után Vietnam felé vettük az irányt. Az indulás nem volt zökkenőmentes, mivel az előző esti nemzetközi ”csapatépítő” kultúrprogram mellékhatásai még élénken éltek bennünk. Szintén ennek tudható be, hogy majdnem lekéstük a buszunkat, viszont cserébe szinte az egész 11…..
 Angkor kapcsán egy rövid bejegyzést ejtenénk a thaiföldi Ayutthayaról. Az előbbihez hasonlóan szintén birodalmi főváros volt valaha, noha jóval szerényebb méretben. At emplomokkal teli óvárosa a mai napig jelzi egykoron dicső fénykorát.   Ayutthaya városát I. Ramathiboldi király alapította 1350…..
Rizsporos Utakon Angkor galéria 2016.02.23 17:34:35
  Fotók: Horváth Tamás ..
Rizsporos Utakon Angkor kövei 2016.02.22 15:13:24
       Kambodzsával való kapcsolatunk rosszul indult már az első találkozásnál. Még át sem léptük a thai-kamboi határt és már rögtön egy turistákat célzó lehúzás közepén találtuk magunkat. Az első benyomáson a határátkelő, amin gyalogosan kellett átkelni, csak rontott. Nehezen tudom leírni azt a…..
Márki Edit Kétségtelen, ha az ember európaiként Ázsiába költözik, akkor drasztikus változásokon megy keresztül, mind lelkileg, mint pedig fizikailag. Ezek inkább hosszabb távon, és főként akkor jönnek elő, ha a helyiekhez hasonló életvitelt folytatsz. Persze vannak dolgok, amik kopogtatás nélkül…..
      Sosem gondoltam volna, hogy még visszatérek ebbe az országba, de nem bántam meg. Igaz, most csak egy rövid látogatást tettünk itt, hogy Betti is lássa a világ egyik leglenyűgözőbb templom együttesét, Angkort. ..
  Ti sem? Mi sem - eddig Igen, mozaikszó, de ne gondoljatok semmiféle gazdasági mutatóra vagy nemzetközi szervezetre, ez valami egészen más : GirlFriend Experince Thaiföldi utunk során nagyon gyakran láttunk nyaraló vegyes párokat. Itt minden esetben fiatal vagy középkorú, akár jóképű fehér…..
 Hat Yai Tarutao szigete után Chiang Mai felé vettük az irányt egy Hat Yai nevű városból. Hat Yai (magyarosan Hatjaj) egyébként az ország ötödik legnagyobb városa. Lakosságban nem, de látnivalókban igen szegény. Van ugyan egy nagy fekvő Buddha szobor az egyik watban, de ilyenből és ettől különbből…..
Megérkeztünk délután Ko Tarutaora,Thaiföld második legrégibb tengeri nemzeti parkjába. Amint a hajónk megkerülve a sziget északi csücskét,megérkezett a kikötőbe már sejtettem,hogy ez lesz az eddig látott helyek közül a legszebb. 3 km hosszú hófehér homokos tengerpart fogadott minket kókuszpálmákkal…..
Rizsporos Utakon Bangkok Galéria 2016.02.10 19:35:52
  Én ez eddig Európán kívül még nem jártam. Hasonló méretű ( 7 milliós lakosság), általam látott város is talán csak Párizs volt, de ugye az más- az európai. És ezért az nagy különbség ám...
BettimegTomi 2016.02.10 13:16:02
@Genevier:
Köszönjük szépen az észrevételeket, javítottuk!
Rizsporos Utakon Thai szigetek 2016.02.10 13:02:24
 Thaiföld Ázsia Olaszországa. A déli részén két oldalról is tengerpart szegélyezi. 100-150 km megtétele után egy másik tengerben fürödhet az ember. Ráadásul mindkét oldal gazdagon meg van szórva szigetekkel. Tehát gyönyörű strandokból nincs hiány. Utunk során tudatosan elkerültük a 3…..
  Bangkokból 12 órás éjszakai vonatúttal érkeztünk Surat Thaniba kissé nyúzottan , mert a harmadosztályon nem igazán ment az alvás. A másodosztály szinte ugyanaz kicsivel drágábban szóval nem vesztettünk semmit. Surathanin bekaptunk valamit egy piacon ahonnan busszal mentünk a donsaki…..