Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BDominika

68 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÉpítkeZoo Blog Kell egy tervező! 2020.07.01 18:59:51
Találja ki a gondolatainkat! Photo by Sven Mieke on Unsplash Legszívesebben azt mondanám, hogy még mielőtt bármibe is belefogsz, keress egy tervezőt. Mindjárt elmondom, miért. De előbb jöjjön az, hogy miért nem életszerű a fenti eljárás. Először is, a kiválasztott telektől nagyon sok minden fog…..
Avagy egy telekvásárlás rejtelmei Photo by Breno Assis on Unsplash Hú, rengeteg kérdés merül fel, amikor az ember telket keres. Milyen a tájolása? Milyen környéken van? Összközműves, avagy sem? Mekkora legyen? Satöbbi, satöbbi. Minden a családtól függ. Mik az igények? Kisgyerekek vannak? Vagy…..
Még épp időben... Photo by Luc Bélanger on Unsplash Nagyjából a téli szünetben, karácsony tájékán fogalmazódott meg bennünk végképp az elszánt gondolat: építkezni fogunk. Ehhez azonban első lépésként el kellett adni a lakásunkat. Így hát január harmadikán a létező összes online felületen…..
A legnagyobb kérdés Photo by Denys Nevozhai on Unsplash Legnagyobb azért is, mert miért is vágtunk bele az építkezésbe? Illetve legnagyobb azért is, mert valószínűleg az elkövetkezendő hónapokban jó párszor el fog még hangozni - legtöbbet nyilván a mi szánkból.  Arra tudok válaszolni, hogy…..
Hogy mi az összefüggés az oroszlánok, a hajhullás és Szeged között, azt nehezen lehetne megmondani. Legutóbbi látogatásomkor a Vadaspark főemlősei határozottan kedvező egészségnek és dús bundának örvendtek, de most nem is róluk van szó. Van ugyanis a napfény városának szívében, a belváros közepén…..
Előretolt helyőrség Tudakozó 2017.05.17 13:19:54
  Mennyire látszik valakin 2.5 év után, hogy hol dolgozik? AKH az Allgemeines Krankenhaus, vagyis az Általános Kórház, ami Európa legnagyobb klinikakomplexuma, és én itt dolgozom. Tényleg nagy. Annyira nagy, hogy az itt dolgozók sem ismerik igazán, mindenki csak azt a sarkot (azokat a sarkokat),…..
Számtalan áruház ontja magából mind online, mind talpalósan a kreatívabbnál kreatívabb használati tárgyakat. Ezekről aztán már csak otthon, pont használat közben derül majd ki, hogy dizájnba fojtott haszontalanság, születési nevén kacat, esetleg némely területeken porfogó, vagy pedig ténylegesen a…..
Faliújság Tizenöt perc hírnév 2017.03.14 22:00:02
A napokban bejárta az online világot az a videó, amelyben a BBC egyik tudósítójának gyerekei apjuk élő bejelentkezése közben robbantak be a szobába, lehetetlenné téve az interjút és pár kellemetlen másodpercet szerezve apjuknak.  Professzor Robert Kelly (nem összekeverendő a hasonló nevű…..
Ahhoz képest, hogy az itthoni beszélgetések főleg királykisasszonyokról, tündérekről, oviról és AnnaPetiGergö ártatlanságú szerepjátékokból állnak, Lili ma rendesen beleállt a dologba. Lefekvés elött még mosolyogva mondta közelről belenézve az arcomba, hogy ő mindig is élni fog, akkor is ha meghal.…..
BDominika 2017.03.09 11:49:09
Faliújság Túltolta a CBA? 2017.03.03 18:54:12
Szinte még alig hevertük ki a De miért? korszakot, máris itt egy újabb gyöngyszem, amelynek kapcsán beszélgethetünk arról, mire való a reklám, mi a marketing célja, illetve mi számít jónak egy ilyen dinamikusan változó szakmában.  A CBA új reklámszpotja csak harminc másodperc, de a grandiózus…..
Schobert Norbert vasárnapi Facebook posztja nagy molekuláris vihart kavart Magyarországon. A fitnesz edző egy posztban említette a szacharózt és a kokaint, de nem ezért ugrott neki a Facebook népe, hanem azért, mert a képlet szó helyett a vegyjel szót használta. Nem az én tisztem, hogy a kémia…..
Egyre nehezebb jó minőségű, adalékanyag mentes kenyeret kapni, ennek köszönhetően viszont egyre többen vannak, akik vagy megfizetik a kézműves kenyerek árát, vagy maguk is házi sütögetésbe kezdenek saját otthonukban. A kenyérkészítés remek móka, kitűnő agytisztító tevékenység, nem is beszélve arról,…..
BDominika 2017.01.11 16:55:30
@kekecke: Hát, a dicsekvés elég messze áll tőlem és ettől a poszttól is. Mindenesetre nagyon kedves tőled, hogy a több éves tapasztalatoddal ilyen szívhezszólóan, empatikusan és lelkesen buzdítasz egy kezdőt.
BDominika 2017.01.11 20:05:19
@kekecke: Dehogy sértődtem meg! A hozzászólásod hangvétele nem tetszett, különösen a te blogodon írtakkal összehasonlítva. Ezt szerettem volna némiképp ironikusan éreztetni. Nyilván nem sikerült. De semmi gond. Ez itt az én játszóterem, az meg a tiéd.
BDominika 2017.01.11 20:07:41
@szanalmas: Dragomán kenyerében nekem is ez a végtelen lazaság tetszik.
A Londoni Természettudományi Múzeum idén immáron 53. alkalommal hirdeti meg az Év Természetfotósa pályázatot, melyre a világ minden tájáról számtalan alkotás érkezik. Miközben a most futó felhívásra már ezrével futnak be a képek, a tavalyi fotók díjazása még folyamatban van. A múzeum a közel…..
A Télapóban való hit befolyásolhatja a szülő-gyerek kapcsolatot - állítja egy friss ausztrál tanulmány. Még pedig nem jó irányba - mielőtt esetleg valaki reménykedni kezdene az ellenkezőjében.  Kép A kutatást végző pszichológusok véleménye szerint a hosszas, évek óta tartó hazudozás alááshatja a…..
Ha számodra is a nyugalom szigetét testesíti meg a könyvtár, ez tetszeni fog neked! Mit jut eszedbe először a könyvtár szóról? Csend? Hosszú és telepakolt polcok? Történetek, álmok, tudás, információ?  Nos, egy pekingi építész csapat számára első szempont egy könyvtár esetében, hogy nyugalmat,…..
Ki gondolná, hogy a társadalmi célú reklámokat (TCR) tulajdonképpen különböző háborúknak köszönhetjük. Pedig így van. A mechanikus nyomdagépek elterjedésének köszönhetően az amerikai polgárháború ideje alatt az újságkiadás egészen jövedelmező szakma lett, szükség is volt rá, hiszen a naponta,…..
Az embermentő Oskar Schindler elhagyatott gyárépületének múzeummá avanzsálása azonban több akadályba is ütközik. Egyrészről hiányzik a kezdeményezéshez szükséges anyagi forrás, másrészről a csehek még mindig ambivalens érzésekkel gondolnak a náci párthoz csatlakozó férfi életútjára.  Ha most az…..
Faliújság Mikor a vevő kérdez 2016.10.07 22:33:13
A vevői reklamációk és kérdések helyes megválaszolása a jó üzletpolitika része. Egy-egy humorral megfűszerezett reakció a vállalat megfelelő emberétől csodákra képes. Nem csak elcsitítja az indulatokat, de marketingeszköznek is szuper lehet. Gondoljunk csak a pár hónappal ezelőtti esetre, az…..
Igaz történet reményről és bátorságról. Egy megrázó balesettel indul, melynek következtében Sam Bloom, a három gyermekes családanya ugyan éppen hogy életben marad, de mellkastól lefelé lebénul és mély depresszióba zuhan. Ekkor lép az életükbe Pingvin, a fészekből kiesett szarkafióka, aki fenekestül…..
Egészen lenyűgöző és komoly ígéretekkel kecsegtető vintage rágógumi hirdetésekre bukkantunk. Csók előtt, toka, ráncok és álmatlanság ellen, de még fogyáshoz és tengeri utazásokhoz is hasznos lehet, ha van nálunk egy kis rágnivaló.  1. Ha meg szeretnél csókolni egy lányt... Ez a cseles útmutató…..
Mi a különbség a félénk és a befelé forduló gyerek között? Hogyan tud boldogulni egy introvertált gyerek a dominánsabb társai között? Mi a visszahúzódó gyerekek szuperereje? Egy korábbi bejegyzésben már volt szó arról, milyen élethelyzetek tudják zavarba hozni a befelé forduló embereket. Említésre…..
Hogyan pihenünk? Mivel töltjük a szabadidőnket? Van-e elég lehetőségünk a feltöltődésre? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket firtatott a világ eddigi legnagyobb, pihenésről szóló felmérése. A 2015 őszén közzétett online kérdőívet 18.000 fő töltötte ki a világ számos pontjáról. A 134 különböző…..
Hollandia után már Londonban is egyre terjed az úszó otthonok kultúrája. Évről évre több lakóhajó jelenik meg a metropolisz csatornáin. Van, aki divatból, van, aki a szabadságérzettől vezérelve, és van, aki az ingatlanok magas bérleti díja miatt költözött a ringatózó vízre. Katherine Fawssett…..
Bizonyos pesszimista előrejelzések szerint a fiatal nemzedék rövid idő alatt annyira elmagányosodik, hogy lassan már beszélgetniük sem lesz kivel. Ezért aztán sürgősen szükség van valamire, ami a folyamatot megállítja. Íme, itt egy lehetséges módszer! A hetekben röppent fel a hír egy Los Angeles-i…..
Mint minden évben, 2016-ban is megrendezésre került Az év legjobb fotográfusa címért induló verseny csillagászat témakörben is. A különböző kategóriákba érkezett pályaművek lenyűgöző világot tárnak elénk. Idén egy honfitársunk sikerének is örülhetünk, Soponyai György az Északi fény kategóriában…..