Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Török Balázs

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevesen tudják, hogy ki is Aschner Lipót, pedig egy olyan magyar gyárat hozott létre, amely ma akár a Phillips-szel vagy a General Electric-kel is versenyre kelhetne. Még a hazai Forbes is 10 oldalas cikkben emlékezett meg róla és gyáráról, a Tungsramról. Ő nem Aschner Lipót. Ferdinand Porshe…..
Kevesen tudják, hogy ki is Aschner Lipót, pedig egy olyan magyar gyárat hozott létre, amely ma akár a Phillips-szel vagy a General Electric-kel is versenyre kelhetne. Még a hazai Forbes is 10 oldalas cikkben emlékezett meg róla és gyáráról, a Tungsramról. Bár többségükben a Millennium Mágnásai közt…..
Richtert nemcsak gazdasági motivációk hajtották a jobb és hatékonyabb gyógyszerek előállítására. Miután hazaérkezett Magyarországra, megkapta örökségét és az engedélyt a Sas Patika megvásárlására, majd meg is házasodott. Feleségéül Winkler Annát választotta, és ez a döntés mindkettejük számára egy…..
Körülbelül egy hónappal azután, hogy Richter Gedeon kérelemmel fordult Budapest Székesfőváros Tanácsához, hogy megvehesse a patikát az Üllői út 105. szám alatt, megkapta azt. A A kis patika kedvező fekvéssel rendelkezett, hiszen közel volt hozzá Richter egykori egyeteme, pár sarokra volt…..
Ma különleges napot ünneplünk. Általában virággal vagy más kedvességgel lepjük meg női ismerőseinket ezen a napon. De vajon mióta ünnepeljük meg a nőket, és miért pont ezen a napon? Nos, bár a Millennium Mágnásaiban is külön figyelmet fordítunk a női karakterek megjelenítésére, ám nem csak ez az oka…..
Richter Gedeon élete nem volt könnyű. Születése után röviddel anyja, majd apja is meghalt, így árvaként nőtt fel, bár a rokonok közt, Engelséknél valódi családra lelt. Ecséden születt, szülei halála után Gyöngyösre költözött, a gimnáziumot is itt végezte a ferences rend által fenntartott…..
A Dreherek és a Heinekenek története sokban hasonlít egymásra. Mind a két család a sörgyártás révén lett ismert. Hozzávetőleg ugyanakkor, a 19. században kezdtek el sört gyártani, sőt ugyanazzal a technológiával, az alsóerjesztésű sörök készítésével váltak sikeressé. Gerard Adriaan Heineken…..
Az első világháború nem csak gazdasági károkat okozott a Dreher családnak, több tragédia is beárnyékolta az időszakot. A két háború közötti újabb aranykort pedig a szovjet államosítás zárta le, hogy aztán a Dreherek végleg felhagyjanak a sörgyártással. Az első világháború előtt ifj. Dreher Antal és…..
Mint egy esszencia, úgy foglalja össze a 19-20. század történetét ez a villa. Járt itt Kossuth, míg fogadóként működött, aztán a Haggenmacherek villája lett, majd Andrássy Gyuláné bérli, hogy végül a fővárosi bürokrácia tegye rá a kezét és legyen végül az enyészeté. A villa története az 1700-as…..
Apja halála után vette át a kőbányai üzem vezetését, és akárcsak apja, ő is a sörgyárban tanulta meg a mesterséget. Irányítása alatt szépen gyarapodott a gyár és a család is, feleségül vette nagyapja egykori riválisának, Haggenmacher Henriknek a legkisebb lányát, Berta Lujzát, és ő volt az, aki…..
Neki megadatott az, ami apjának nem: láthatta felnőni fiait, akik átvehették tőle a sörbirodalom irányítását. Ifj. Dreher Antalnak keményen kellett dolgoznia, hogy ezt a sikert elérhesse. Fejlesztései nyomán tovább nőtt a sörei iránti kereslet az egész Monarchiában, sőt Ferenc József császártól is…..
A Dreherek története egy kis falusi serfőzdétől indul, ahol Franz Anton Dreher apjától tanulta meg a sörfőzés mesterségét. Az általa beindított vállalkozásból nőtte ki magát azzá, amit ma Dreher Sörgyárak néven ismerünk. Franz Anton Dreher 1796-ban vásárolja meg a Klein-Schwechati Városi…..
A Millennium Mágnásai Svung 2016.02.19 06:08:10
Valójában ez az első poszt. Hiszen eddig csak pár képet raktam fel az alakuló társasjátékról, A Millennium Mágnásairól. Mostantól azonban egyre gyakrabban találkozhattok új infókkal, történetekkel és videókkal a kedvenc mágnásaimról, akik ugye felépítették Magyarországot - vagy legalábbis nagyon…..
A céges Facebook-bejegyzések 27 százaléka szponzorált poszt. Egyre inkább szükségessé válik a sikeres jelenléthez, hogy kiemeljük a bejegyzéseinket (boosted post). Így tartalmaink még több emberhez juthatnak el, és könnyebben megtérül a tartalomba fektetett energia. Jöjjön pár tipp, hogyan tegyük…..
A Facebook idei legfontosabb bejelentései a saját videós megoldásairól szóltak: először jött az Occulus Rift megvásárlása, fél éve automatikusan indulnak el a videók a hírfolyamban, amelyeket akár 360 fokban is megnézhetünk, tavaly pedig fél milliárd dollárért vásároltak videós hirdetésekkel…..
A média, mint a negyedik hatalmi ág, fontos szerepet tölt be a fejlett demokráciák életében, működésével és folyamataival azonban leginkább csak a médiamunkások vannak tisztában. Összeválogattunk 10+1 filmet, amelyek nemcsak szórakoztatóan, de alaposan és valósághűen…..
A vírusvideók sokszor hatalmas tömegeket érnek el: még a televíziók híradóiba is bekerülnek. De mitől függ, hogy meddig marad virális egy videó? Ennek járt utána a Washington Post egyik szerzője. Miután megvizsgálta egy ilyen videó terjedését, arra jutott, hogy bő egy napja…..