Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fragonard

152 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Internet lángokban The Great M 2013.06.17 09:36:50
A KAFF és IndaFilm közös animációs szemléjén diplomafilmek is indulnak. Ezek az MMKA és NKA támogatásával készültek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Június 23-ig lehet megnézni, és szavazni rájuk az IndaFilmen. Az animációs fesztiválról többet itt olvashat, filmekre itt…..
Fragonard 2013.06.15 14:02:04
@endike:
Megnéztem a két filmedet.
Éppen olyan pontokon erősek (modellezés, render, vfx, texturák, stb), ahol a MOME általában gyenge, és olyan szempontokból gyengék (animáció, történetmesélés, vágás, kamerakezelés, filmnyelv ismerete, úgy en bloc), amikben a MOME erős. Kritikaként emiatt nem tudom értelmezni a hozzászólásod, de köszi, hogy megosztottad a kisfilmjeidet.
Amennyiben a fent sorolt erősségek mögött valóban a te munkád áll (te építetted, textúráztad, riggelted, kompozitáltad a filmjeid), úgy szerintem előfordulhat, számíthatsz a jövőben kollaborációs felkérésre MOMÉs hallgatóktól, a film ugyanis csapatműfaj, és sok felkészült szakember közös munkájától lesz működőképes.
Ha pedig nem, ignoráld kérlek mindazt amit írtam.
Köszi
Egy hajdani MOME hallgató.
Fragonard 2013.06.16 16:27:52
@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒:
Valóban klassz volna, ha több 3D-t oktatnának a MOMÉN, a kurzusok felhozatala folyamatosan változik, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy errefelé fog tolódni valamelyest a fókusz. De azt meg kell értened, hogy ez nem kettő, vagy háromdés animátori szakképzés, nem egy modellezősuli. Kismillió olyan dolgot tanítanak, amik emellett fontosak a filmkészítéshez (meg egy csomó valóban felesleges dolgot, mert nagyon hülyén van kitalálva a kreditrendszer, úgyhogy simán be kell vállalni egy-két, ókori kézművességet érintő kurzust is a diplomához. Hülyébb nem lesz tőle az ember, csak fásultabb). A MOME animáció szakán animációs rendezőoktatás folyik, ami egy másik szakterület. Nem több, nem kevesebb, egyszerűen egy más alkatrésze egy filmkészítő stábnak.
Hogy minden MOMÉs film ugyanolyan stílusó volna... igen is, meg nem is. Ha végigpörgetsz más egyetemtől is portfóliókat, látszik rajtuk, hogy ugyanaz a közeg termelte ki őket. Egy Gobelins, vagy egy Badenwürtenberg suli filmjei a MOMÉitól nagyon különböznek, egymástól is, de egyazon intézményen belül a munkák részben hasonló szemléletet mutatnak be.
"Ezt várják el, vagy ilyenné formálják a hallgatókat?" Ez egy érdekes kérdés. Attól függ, hogy a filmeknek pontosan melyik aspektusát tartod mindenikben fellelhetőnek? Bizonyos filmes gondolkodásmódot valóban elvárnak az oktatók, de ahogy én látom, nálunk leginkább a közösségnek van igazi formáló ereje. A folyamatos munka és egymásra utaltság okán természetes, hogy elkezdenek ebben-abban hasonlítani egymásra az emberek. Arról nem is szólva, hogy a barátságos, aktív közösségi szellem, néha ilyen kezdeményezéket is szül:
kiscsoportosjatekok.blogspot.hu/
(számomra ez az egyik dolog ami kikerült a momeanimból mostanában, és ez még "mindössze" egy hobbi projekt.)
Szóval nem, ebben a világon semmi "felsőbbrendű" vagy felfoghatatlan nincs.
Apropó 3D. Ha jól tudom idén lesz a diplomások közt egy döbbenetesen szép film Ringeisen Dávidtól és Ruska Lacitól. A vetítések teljesen nyilvánosak, és mindig vannak jó és dühítő cuccok is, úgyhogy szerintem érdemes eljönni. júni 18-19 mome. mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=e7a26d49d2&view=att&th=13f431d56f0580c4&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_13f43141bd362e49&zw&atsh=1
Fragonard 2013.03.12 13:42:45
@vilaghalo:
Hahaha:)
Yvi asszem már látta is. A film magyar forgalmazója valami újat akart és vele (meg egy nagyon fura rendezőcsajjal aki kitalálta a dolgot) csináltak neki egy reklámfilmet.