Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czakó Zsófia

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ann Marie Fleming ázsiai-kanadai animációs filmkészítő legújabb, 2016-os filmje a Window Horses, mely különleges elegye lett a különböző kultúráknak, képi ábrázolásoknak és művészeteknek, de leginkább a költészetnek és a zenének. Főhősünk, Rosie Kanadában éli teljesen átlagos életét, a…..
Megváltozhat-e a korábban unalmasnak hitt életünk? Vajon megtalálhatja-e az igazit egy kötődésre képtelen ember? Miről ismerhetem fel a megfelelő személyt? Ilyen és ehhez hasonló egzisztenciális kérdéseket vet fel Duke Johnson és Charlie Kaufman felnőttekhez szóló animációs filmje, melyet a 13.…..
Dot & Line Fiú a fellegekben 2015.12.02 16:31:15
Alain Gagnol és Jean-Loup Felicioli francia rendezőpáros animációja, a Fantomfiú lett a 13. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál nyertes egészestés alkotása. A rendezők az Anilogue történetében ezzel a filmmel már másodjára vitték el a fődíjat, először 2011-ben az…..
Az idén megtartott 13. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon számos életszagú alkotást láthattunk, melyek témájukban vagy akár annak feldolgozásában eltérnek a megszokott animációktól. Fontos kiemelni, hogy két egészestés versenyfilmben is nagy hangsúlyt kapott a…..
Az idei Primanima elsőfilmes rendezői számos témát dolgoztak fel animációikban, ezek közt lehet találni bizonyos kapcsolódásokat, hasonló gondolatokat vagy problémákat, melyekből le lehet vonni az alapvető nézeteket, érzéseket, mellyel ezek a fiatalok a világot szemlélik. Az…..
Dot & Line A 4. Primanima nyertesei 2015.10.25 14:26:12
Október 24-én, vasárnap véget ért a negyedik Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál. A díjátadót a megszokott módon a fesztivál két vezetője, Orosz Anna Ida és Patrovits Tamás vezényelte le. Mielőtt elkezdték az eredmények kihirdetését és a díjak kiosztását, köszönetet mondtak a…..