Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lojzi_

0 bejegyzést írt és 1762 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Századvég, tehát nem valami baloldali kormány ellenes csoport, hanem a kormány támogatásokkal jól megtömött intézetének kutatója szerint az egykulcsos adó évi 444 milliárd forint kiesést jelent az államnak aminek 75%-a a legjobban kereső 20% zsebében marad. Tehát a legjobb…..
Lojzi_ 2013.11.20 16:56:37
A legjobban kereső 20%-hoz tartozom.
Valamint a legtöbb adót fizető 20%-hoz is.
Továbbá a legtöbbet tanuló, a nyelveket legjobban beszélő, a karrierjét tudatosan építő és a munkába legtávolabbról ingázó 20%-hoz.
Valamint ahhoz a 20%-hoz, aki nem marad az országban, ha újra kétszer-háromszor ennyit kell majd fizetnem az újraelosztás nevezetű pénznyelőbe.
Miközben az egészségügyet magánúton intézem, a gyermekeimet magántanárok fogják oktatni, csak én fizetek teljes árat a tömegközlekedésért, stb.
Továbbá a Fidesz kormány által nálam hagyott pénzt nem eliszom, eldohányzom, vagy játékgépekbe dobálom (bár az is a közös nagy kalapba kerülne), hanem gyermeket nevelek belőle, a hazai építőiparnak fogok nemsokára megrendelést adni a házamra és hála a cafeteria rendszernek - no meg a pici gyermekeimnek - a maradék lóvét is a hazai idegenforgalmi szektorban költöm el.

Könnyű az egykulcsos adót fikázni, meg hülyeségekkel vegdalkozni, de nem kellene azt a viszonylag szűk réteget közellenségnek kikiáltani, aki most végre többet élvezhet a kemény munka és a sok tanulás gyümölcseiből.

És igen: tudom azt is, hogy vannak orvosok, akiknek nem jut hálapénz és rosszul keresnek, tudom, hogy a tanárok sem mindig azok közül kerültek ki, akit máshová nem vettek fel és az ő fizetésük meglehetősen méltánytalan, de ezeket a kivételeket kellene finomhangolni, nem pedig lerombolni az egyetlen elemét a magyar gazdaságnak, ahol a teljesítmény egyenes arányban áll a jutalmazással.

A gazdag meg nem én vagyok és nem a többi mérnök/közgazdász/stb., hanem az a válalkozói réteg, akik semmi adót nem fizetnek, inkább megveszik a NAV-ot kilóra. Őket meg nemcsak Orbánék nem piszkálják, hanem a mélyen tisztelt ellenzék sem akarja a jelek szerint. Ott vannak a hiányzó milliárdjaitok drágám, nem annak a néhány tízezer multis arcnak a zsebében, akik eltartanak titeket.
Havas Henrik a múlt héten megkérdezte Bajnai Gordont az ATV Voks című műsorában, hogy mikortól keres egy magyar munkás megközelítően annyit, mint német kollégája. A volt miniszterelnök meglepően egyértelmű választ adott, azt mondta, hogy 2015. január elsejétől: Bár…..
Lojzi_ 2013.09.29 11:40:48
@Kettes: Elegánsan figyelmen kívül hagytad a kérdéseim jelentős részét...
40%-os felső kulcsról Mesterházy beszélt emlékeim szerint, de vezetett is már be szoci kormány ekkora kulcsot az alkalmazottként dolgozó műszaki/gazdasági értelmiség terhére.
Azt se a kisujjamból szoptam, hogy a mostani csaladtámogatas a "gazdagoknak" kedvez szerintük, innen lehet hogy csak én gondoltam tovább, hogy azt is el akarják majd venni. Persze nyilván csak a gazdagoktól, aki nyilván én vagyok a 15 éves Golfommal és az 55 nmes panel lakással. Ami igazán zavar az az, hogy az adócsalók és a feketemunka országában valaki megint a fehér jövedelmek nagysága alapján akarja megmondani, hogy ki a gazdag. Ettől azonnal nyílik a bicska.
Lojzi_ 2013.09.29 13:27:48
@Kettes: fogalmam sincs, hogy ki az a Zsigó, ezért nem gondolnám, hogy bármit is mondott, attól én paráznék.
Ellenben a fenti videóban egy Bajnai nevű faszi az egykulcsos adó eltörléséről beszél, te meg vietnámi papucsban történő körúti kergetésről. Én inkább ezeket szeretném elkerülni.

Ha meg valóban nincs a szociknak semmi elképzelésük az új adószabályokról, mint engem szivatni, akkor ehhez minek a szavazatom?
minimum tudni szeretném, hogy mennyit vennének el tőlem pontosan, valamint, hogy mire költenék. Mert olyat nem játszunk, hogy elveszik a pénzt a gyermekeimtől, hogy a nyugdíjas szavazókat még bőkezűbben kistafírozzák. Akkor inkább lelépek.
Ez amúgy azért gáz, mert volt idő és lehetőség is normális programmal felkészülni és normális személyeket állítani mögé. A Fidesz bőven a várakozások alatt kormányzott.

A vagyon alapú adót én támogatnám, főleg úgy hogyha az SZJA-ból leírható lenne, azaz azokat terhelné, akik "csodával határos módon" úgy tettek szert komoly vagyonokra, hogy közben adózó jövedelmükalig volt.
Lojzi_ 2013.09.29 20:28:57
@Kettes:
Valamiért kényszeresen bizonyítani akarod, hogy én a véleményemet a Fidesz-központtól kaptam. Fogalmam sincs, hogy ez neked miért jó, de eléggé tévúton vagy, mert semmilyen kapcsolatban nem vagyok velük, nem olvasom a sajtójukat sem, és az egész kormányzásukból csak az intézkedések igen szűk körét tartom elfogadhatónak és előremutatónak. Az egykulcsos adó pont ezek közé tartozik, mert teljesítménypárti és azoknak javít a helyzetén, akik a rendszerváltástól kezdve szopóágon voltak, hogy az inaktívok és tehetségtelenek szavazatait megvásárolhassa a mindenkori kormány.

Az egykulcsos adó mitől lenne fenntarthatatlan? Az államnak kevesebb bevételel lesz tőle, azt aláírom.
Innentől kezdve sok lehetőség van, amiből csak az egyik a restauráció és az eddigi költségviselő réteg további szopatása a három éves lélegzetvétel után. Lehetőség még az állami költések hozzáigazítása az új bevételekhez, pl. az önkormányzati rendszer megkurtításával, vagy a nyugdíjrendszer karcsúsításával (pl. az éves emelést nem az infláció, hanem a GDP változásához kötni, hogy ne nőjjön a GDP arányos nyugdíj fizetés). Lehetne adót emelni egységesen is (pl. 20%-os egykulcsos), amivel nőne a bevétel jelentősen, de megmaradna a teljesítmény elismerése a rendszerben. Lehetne azt is, hogy az adót beszedni mindenkitől, akár titkosszolgálati módszereket bevetve az adócsalók ellen. Lehetne a magyar viszonyok (adócsalás, fekete gazdaság, stb.) figyelembevételével másfajta adókat kivetni, amik a valódi gazdagokat terhelik: fogyasztási és vagyonadók, míg a munka terheit tovább csökkentetni a munkaadói oldalon is. Nem kicsit javulna a versenyképességünk.
A fenti megoldásoknak nyilván vannak előnyei és hátrányai. Soknak közülük politikai ára van. A többkulcsos adó visszevezetésének nagyon komoly gazdasági ára lesz. A műszaki/gazdasági értelmiség elvándorlásával fog járni és évtizedekre meg fogja fogni a gazdasági fejlődést. Nagyon hülye ötlet.

A megemelt adókulccsal az alábbi problémák vannak:
1. Nem egy meg nem kapott lehetőségről beszélünk, hanem egy jelenleg létező szisztéma lerombolásáról. Aki a megemelkedett jövedelemszinthez rendezte az életét (hitelek, életmód), az nem mehet vissza a régi szintre.
2. Ma már a büntetni kívánt réteg külföldi munkavállalása előtt semmilyen akadály nincs.
Sem adminisztratív, sem technikai. Ma már nincsenek korlátozások, továbbá mindenkinek van külföldi rokona/barátja, ahonnan elindulhat és ma már mindenkinek a hátrahagyott rokonai készség szinten kezelik az online kommunikációs lehetőségeket.

Lehet ezt az utat választani, de nagyon sokba fog kerülni. Sokkal többe, mint amennyi bevételt hoz(na).

Azt meg megint nem értem, hogy a Fidesz 2010-es programja hogy jön ide.
Terólad, meg az eltársaidról van szó ma, Ti kéritek a szavazatomat, meg a fél fizetésemet, hadd kérdezzem már meg, hogy oszt' mire kell az nektek. Lopni ezek is tudnak, ahhoz nem kell kormányváltás.
Legalább ezek 16%-ból lopnak, nem 40%-ból. (Addig ezt a számot használom, amíg nem mondasz másikat.)
Ezen az oldalon utoljára. Búcsúzunk, de csak a helytől. Új haza - donnelly Véget ért az őskor az NST történetében. Kicsiny városállamunk túlnőtt a falak jelentette határokon, és elég erőssé lett, hogy egy egész birodalmat kormányozzon. Mivel az nst.blog.hu legelői már nem…..
Lojzi_ 2010.08.19 10:38:45
@donnelly: Csúnya lenne ha holnap, mert akkor a reggel hetes mocsing féle Bundesliga postot hol tudnám elolvasni.
Csak ezért kelek ünnepnap 6:30-kor, hogy gyors tisztálkodás és lassú bootolás után, 7:01-kor gőzölgő kávéval a kezembe rákattintsak a frissítés gombra, majd a BuLi posztra.
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Lojzi_ 2010.08.18 22:56:39
@horas: Tavaly tovább jutott a német harmadik, mint az olasz harmadik.
Az ezüstérmes is tovább eljutott, mint az olasz.
Csak a német bajnok ment kevesebbet, mint az olasz bajnok, de azok meg így is, úgyis főtáblások élből.

Idén is lehet figyelni, hogy Werder, vagy a Milan, esetleg a Roma, vagy a Schalke megy tovább.
Ha ugyanabban a körben esnek ki, akkor a kisebb osztó miatt a németek a jobbak.
Lojzi_ 2010.08.19 07:20:42
@értelmetlen_nevű: Ettől Werder a Werder.
Nem tudnak nullára lehozni egy meccset.
A kreatívitás úgyis meglesz. Schaaf személye a garancia rá. Akármilyen anyagból tud látványosan támadó és szarul védekező csapatot csinálni. Kedvenc csapatnak nem kellene ilyen, de semlegesként nézni baromi jó.
Hunt mellé meg jönni fog még valaki, Allofs nem ül rá az Özilért kapott lóvéra.
Borowski is tud ennél jobbat, ha akar, de még nagyon szezonelő van.
Lojzi_ 2010.08.19 07:21:24
@értelmetlen_nevű: Miről szabad vitatkozni?
Ha küldenél részletes listát, akkor könnyebben szolgálnánk ki az igényeidet.
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Lojzi_ 2010.08.16 15:27:29
@mocsing: És én vagyok geci hangulatban, mi?
Lojzi_ 2010.08.18 07:55:55
@bz249: Azért a Bökelberg már nekik is büdös volt, de kapóra jött a 2006-os VB és nem kellett szponzor után rohangálni, mert a DFB beszállt a buliba.

Amúgy sem könnyű tartós stadionszponzort találni az első és a másodosztály között liftezve.

Amúgy a Gladbach, a Köln, vagy a Kaiserslautern kb. pont klasszikus értelemben vett kiscsapatok. Néhány régóta dédelgetett szép szezonnal a klub történetében, amit a nagyapák könnyes szemmel mesélnek az unokáknak; "kicsiny", de fanatikus szurkolótábor, akik a másodosztályban is megtöltik a stadiont.
Azért azon a szinten nincsenek, mint a Hamburg, a Dortmund, a Stuttgart, vagy a Schalke, akiknek azért számottevő jelenkori nemzetközi lábnyoma is van.
De a történelmi sikerekkel nem, de jelenkori potenciállal nagyon is rendelkező Leverkusen és Wolfsburg kettős is inkább nagycsapat.
Lojzi_ 2010.08.18 09:29:32
@bz249: Az építési időpontból gondoltam, hogy a VB-re készült, mert 2004-ben adták át, de ha nem akkor nem.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az egyik legcsodálatosabb a német fociban az infrastruktúrájuk. Azért hihetetlen, hogy a csodálatos VB stadionok mellett egy ekkora zsírúj létesítmény gond nélkül kimarad a programból.

A Gladbach akkor erősödhetne meg igazán, ha a jelenlegi játékostermelő politikájukon változtatnának és megpróbálnák hosszabb távon megtartani az olyan tehetségeket, mint Jansen, Marin és társaik.
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Lojzi_ 2010.08.16 20:32:17
@értelmetlen_nevű: Nem mondtam, hogy nem küzdöttek erőn felül és azt sem állítottam, hogy a bajorok közül mindenki élete meccsét játszotta ma.
Mindazonáltal megérdemelten jutott tovább a Bayern.
Nem nagy dicsőség viszonylag rossz játékkal mindössze 4:0-ra verni egy lelkes ötödosztályú csapatot, de a tény az ettől még tény: a Bayern érdemelte a győzelmet és a továbbjutást.

Nem maguknál kellett jobbnak lenni, hanem a Windecknél, az megvolt.
Nem hinném, hogy a Wolfsburg ellen ugyanez lesz a meccs képe.
A St. Pauli ellen inkább el tudom képzelni.

Megjegyzem a Wolfsburg méginkább szenvedett a hétvégén...
Nézzük mit mutat a Schalke most!
Lojzi_ 2010.08.16 20:58:26
@mocsing: Hasizomgyulladása van, mert életében nem ült fel annyit medicinladával, mint az elmúlt két hétben. :o))
Két jókedvű résztvevője már van a BL-playoff mezőnyének - estére ez a szám tizenötre dagad, aztán jöhet a leszámolás a főtábláért. A Kijev-Partizan duó felettébb kényelmesen készülgethet az utolsó rostára, hozzájuk csatlakozik a Celticet váratlanul tönkreverő Braga és…..
Lojzi_ 2010.08.05 09:26:30
@Csöncsön: Szerintem nem. A Young Boys nagyjából az a csapat, akiket minden kiemelt akar majd.
Okkal btw.
Lojzi_ 2010.08.06 08:46:11
@pimpalini: Szép siker egy francia csapatot kiütni, aláírom.
De azért az a Vidi kicsit nagyobb bravúrokat hajtott végre és nem a főtáblára kerülésért, hanem pl. a 16, a 8 és a 4 között, majd a döntőben is letette a névjegyét.
Ettől messze van az ETO, akárhogy is örülök/örülsz a tegnap esti sikernek.
A Fradi, vagy a Debrecen a BL csoportkörös szerepléssel szintén ennél előrébb járt.
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Lojzi_ 2010.08.01 19:16:50
@Rekordvizemeister: @Vul-Kahn: Ezért írtam, hogy nem tudom, hogy mikori koefficienst néznek.
Ott hibáztam, hogy az ideit vettem alapul és kivontam belőle az idei pontokat, és úgy is megnéztem, csak azt felejtettem el, hogy ilyenkor bele kell tenni még egy évet visszafelé.

Ami történetesen a Werdernek rossz, a Schalkénak és a Milannak meg jó.
Lojzi_ 2010.08.01 22:04:54
@sundin: Az aktuálisnak tűnő koefficiens listán nem úgy tűnt, legalábbis ugyanazzal a színnel jelölték, mint a pontszerzésben még érintett országok ebben a szezonban részt nem vevő klubjait....
Lojzi_ 2010.08.02 07:04:26
@sundin: Az én általam forrásként használt listában még mindig a Mallorca az aktív csapat.
Ettől persze lehet másképp is.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Lojzi_ 2010.07.30 14:17:43
@mocsing: Azért a Realt akkor is illet volna jobban megfejni. Legalább egy 20-asra.
Lojzi_ 2010.07.30 14:18:21
@Lojzi_: illett volna, I mean.
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Lojzi_ 2010.07.13 23:09:41
@popp: Azért, mert nálam nem egyenlő a kettő.
Ghánai apával a ghánai identitás maximálisan rendben is lenne, ha nem akkor törne rá szegény addig német identitású KP-re, amikor az egybecseng a karriercéljaival.

Bár soha nem volt ghánai apám, így nem ismerem a ghánai nemzeti érzés minden aspektusát. Lehet, hogy ez tényleg olyan, hogy nem jön 21 éves korig és akkor is csak érdekből.
Ez esetben nem szóltam.

Még jó, hogy a fél lengyel, vagy a németországi török nemzeti érzés nem (mindig) ilyen.
A zárójeles megjegyzést a gelsenkircheni születésű Altintop ikrek miatt szúrtam be. Ugyanez a történet, annyival megbolondítva, hogy nekik nincs német felmenőjük tudtommal.
Lojzi_ 2010.07.13 23:24:25
@bz249: Talán Özil meghozza ezen a téren az áttörést.
A németországi török srácok első példaképe lesz, aki német mezben tolja.
Lojzi_ 2010.07.14 08:30:20
@Dr Jozef Vengloš: Annyira nem jársz messze az igazságtól, hogy történetesen Németh Lojzi után kaptam a becenevemet anno a gimiben.
:o)))
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Lojzi_ 2010.07.12 00:51:47
@Eastbay1: A '90-es VB döntője nem volt a legjobb, de ennél klasszisokkal jobb volt.
Még a '94-es is, pedig az is országos 0:0 volt 120 percig, mint ez bírói baki nélkül.
Lojzi_ 2010.07.12 00:52:36
@Tika_: Azért annak örülök, hogy Te tudsz örülni.
Uruguay és Németország játszik a világbajnokság harmadik helyéért. A kisdöntőben már nem szoktak variálni a csapatok, kiadják magukból, ami a torna végén még bennük van. Németország az esélyes, de a végig fegyelmezett és elszántan küzdő Uruguay képes lehet a meglepetésre.…..
Lojzi_ 2010.07.11 00:01:34
@pimpalini: Szerintem nem. De ő is fiatal, biztosra ne állítsunk semmit.
Én mindenesetre most nem érzem, hogy ő lehet a hosszútávú megoldás.

@matthe07: Ballack felejtős. 36 lesz a következő világversenyre.
Nélküle kell csapatot építeni.

@popp: Vitatkozhatnánk ezen reggelig persze, de legyen elég annyi, hogy fognak ők még fejlődni, lesz még Badstuber a saját posztján is, és akkor meglátjuk.
Mindenesetre ha megesz a kellő rutinjuk, akkor nem fog rajtuk elmenni egy tornagyőzelem, és Lahmmal, Mertesacherrel, Höwedessel, Hummelsszel igencsak masszív védelem lehet belőlük.
Lojzi_ 2010.07.11 01:49:49
@popp: Kicsit mögé néztem a számoknak, mert én a VB előtt mindenkitől Nationalelf pofára esést, meg Löw égést olvastam itt és magam is ezen a véleményen voltam.
Mi történhetett akkor (Linekert mellőzve)?

Konkrétan Neuer, Boateng, Khedira, Müller, és kis túlzással Özil is a VB-n játszotta a válogatott meccseinek a többségét.
A VB előtti kapkodás eredménye még Badstuber, Marin, Kroos, Kiessling, Aogo, Cacau és Butt behívása is.
A balhátvéd kérdése a második meccsen még nyitott volt. Akkor került ki Badstuber, aki mivel nem az az ő posztja, nem teljesített jól. Annyira nem, hogy Lahm hiányában és Boateng helycseréjével is Aogo kerül oda.

Adva van tahát tavasz vége, nyár eleje és Löw szerintem rájött, hogy nincsen válogatottja!
A rutinos és életképes szezont zárt játékosok névsora így festett: Lahm, Mertesacher, Schweini. Pont. Legalábbis azok közül, akiken volt már válogatott trikó az életben 3-nál többször és nem is veszett össze velük Löw.

Volt még a pocsék szezont futó Podolski, Klose, Gomez trió, valamint a klubjában szintén cserepadra szoruló Trochowski és a Herthával konkrétan kieső Friedrich, valamint a fél szezont sérülés miatt kihagyó Jansen.

Ez ekkor is csak 8 ember, ha a felének a beválogatásáért nem kellene tartani a hátát a jó szövetségi kapitánynak.
Adler, Ballack, Westermann ugye nincs, arcvesztés nélkül Frings és Kurányi sem, a saját ötletek, mint a Kalapács, Compper, Beck, stb. válalhatatlanok.

Tulképpen minden előzetes beépítés nélkül kihozta a fiatalokat 1-2 tesztmeccsel a hátuk mögött és így nyert bronzot.
Ez a fajta fiatalítás és kapkodás Löw-ről mond el mindent, a bronz, meg a VB-n mutatott játék meg azokról a fiatalokról, akik egy ismerkedési est után elször együtt játszva ilyen sikert értek el.
És jóval több van bennük ennél. Csak kellene egy 15-20 meccs, amit együtt nyomnak végig.
Lojzi_ 2010.07.11 08:46:05
@popp: Való igaz, hogy a trófeákhoz kell egy raklap szerencse is. Nem állítottam, hogy szarrá fogják nyerni magukat, de azt igen, hogy erre sokkal jobb esélyük van, mint Matthaus, Hassler, Völler, Klinsmann, Möller féle generáció óta bármelyiknek.
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
Lojzi_ 2010.07.08 00:17:21
@Lojzi_: Főleg úgy gáz ez, hogy Argentína nem volt nálad box zsák, sőt egyénileg jobb képességű legények voltak, még azután is miután megkértelek, hogy válasz posztonként a két csapatból és 7 németet választottál...
Hát köszi.
Lojzi_ 2010.07.08 00:19:28
@pimpalini: Müller nem szélső.
Müller inkább csatár.
Podolski nem futballista.
Podolski inkább pék.
Marin és Kroos gondolom, hogy megoldják majd ezt.
(Bár Kroos sem klasszik szélső.)
Lojzi_ 2010.07.08 07:30:08
@pimpalini: Többségét törpeállamok ellen.
Ettől függetlenül a mostani teljesítménye nem volt annyira rossz, mint vártam.

De nem most mondtam le arról, hogy belőle focista lesz valaha, hanem évekkel ezelőtt.
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
Lojzi_ 2010.07.06 22:39:34
@popp: Talán azért, mert nem volt lesen a visszajátszás alapján?
Csak tipp.
Lojzi_ 2010.07.06 22:41:36
@horas: Jó eséllyel nem kezezés volt ott, hanem kézre pattant labda. Onnan gondolom, hogy rohadt erős lövés volt, sztem nem volt idő ott tudatosan kezezni.
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Lojzi_ 2010.07.06 14:17:28
@acdcisti: Én másképpen gondolom.
Szerintem ideje volt tisztázni a kapitányi szalag tulajdonosának, hogy ő, a karmester Schweini és az azon a poszton játszó Khedira a csapat részei.
A poszt, a szerep és a szalag az övék, ahogy a sikerek is. Ők tagjai a csapatnak, nincs szükségük egy árnyékra, aki a lelátóról figyel "helyettem nyomod" arckifejezéssel.
Most jutott el a csapat is oda, ahová először a szakma, aztán a szurkolók, nevezetesen, hogy Michael ideje lejárt, érdemeinek elismerése mellett nyugdíjba került.

Löw még vár ezzel, de ha sikerül hozni a maradék két meccset, akkor ő is csatlakozni fog a sorhoz.

Ballack 36 lesz a következő világveresenyen. A lelátón a helye a Császár, Rummenigge, Merkel és a többiek között a díszpáholyban, nem Khedira helyén a középpályán.
Nincs már értelem behívni. Pont.

Boateng belépőjével Ballack válogatott pályafutása egy búcsúmeccsre korlátozódott valami neves ellenfél ellen, ahol a hatvanadik percben, mikor lecserélik óriási ováció keretében átadhatja Lahmnak a szalagot, ami a kis hátvédet illeti innentől.
Lojzi_ 2010.07.06 14:54:53
@acdcisti: Khedira szempontjából nézve.
"Öcsi nem lesz itt semmilyen Ballack, Tiéd a lehetőség, nyomjad! Nem helyettes vagy, hanem Te vagy a király."
A vébé huszonegyedik játéknapjához hasonlóan állt mindenki, mint az előző naphoz. Délután egy gigarangadó, este meg majd levezetünk. Aztán ugyanúgy meglepő eredmény született a korábbi meccsen, és örökké emlékezetes pillanatok tanúi lehettünk este. Lapozás után…..
Lojzi_ 2010.07.04 19:46:39
@danesdzsu2: Kevered a kaméleonnal.
Lojzi_ 2010.07.06 13:40:33
Ha esélyes is lenne, Müller aranylabdájának akkor sem örülnék.
Már így is kemény feladat lesz megőrizni a személyiségét az őt bő 10 hónap alatt ért változások és a megnövekedett elvárások súlya alatt.
Egy éve még a Bayern-szereplés is csak egy álom volt számára, örült volna, ha lefutott meccseken becserélik puskaport szagolni, most meg a VB legnagyobb sztárjai közt van egy BL döntő és egy hazai dupla után.
Ami a legkevésbé sem hiányzik neki, az egy aranylabda.
Bár az első 10-20 játékos közül nem fog kimaradni, mert a sportújságírók az újdonság varázsa miatt bele fogják tenni a listáikba. Lehet, hogy voltak, akik jobb teljesítményeket hoztak le és mögé fognak kerülni, mert vele szemben semmilyen elvárás nem volt és úgy hozott ilyen teljesítményt.

A következő egy hét meg azt fogja megmondani, hogy holland győzelem esetén Robben, vagy Sneijder, német győzelem esetén Schweini, vagy talán Lahm, spanyol győzelem esetén Villa, és uruguayi győzelem esetén Forlán lesz-e az aranylabdás.
Másnak szerintem nemigen van esélye.
Esetleg ha a spanyoloknál a VB címig megtáltosodik valmelyik Barca sztár, mert klub szinten jobbak voltak, mint Villa, hiába voltak szürkék a VB eddigi meccsein.
A németeknél kizárt, hogy Bayern játékoson kívül odakerüljön valaki, ahogy a Hollandoknál sincs közel senki sem a két madridi szökevényhez.
Forlánra Suárez lehetett volna veszélyes egyedül, de ő kikézilabdázta magát. Rajta egy döntőbeli mesterhármas azért még segíthet.
Korábban már téma volt, hogy a vébé előtt robbantott Nike-reklám elátkozta főszereplői, voltak, akik már ki sem jutottak Dél-Afrikába, mások megsérültek vagy gyalázatos teljesítményt nyújtottak a tornán. Epic fail. Ilyenkor mindig akadnak jóindulatú emberek a világban, akik…..
Spanyolország a sok nyekergés ellenére elrendezheti, hogy csak egy dél-amerikai jusson az legjobb négy közé, és újrajátszhassák a 2008-as Eb-döntőt a világbajnokság elődöntőjét Németországgal. Hogy ez a spanyol csapat nem olyan erős, mint az akkori, azt látjuk (meg azt is,…..
Lojzi_ 2010.07.04 13:22:47
@horas: Tőled is megkérdezem, amire Csöncsön sem válaszolt.
Kint vagy a grundon. 22 játékos áll ott, a tegnapi kezdő 22. Jó fej vagyok és azt mondom, hogy választhatsz Te 11-et először, én meg jövök a maradékkal.
Kik lennének a csapatodban?

Csak a neveket vázold fel gyorsan posztonként.
Lojzi_ 2010.07.04 13:28:20
@horas: Igen.
A 22 kezdőből légy szíves.
Lojzi_ 2010.07.04 14:23:07
@horas: Csak azért kérdeztem, mert Csöncsön szerint az alibiceleste tagjai egyénileg annyival, de annyival jobbak, mint a németek.

Nos a Te válogatottadban is a németek vannak töbségben, ha a keretből, ha a kezdőből válogatsz, még úgy is, hogy olyan szerkezetet választottál velem szemben, ahol eggyel több argentín csatárt lehet elsütni.
Tetted ezt Müller kárára, aki bármelyik argentín csatárnál nagyobb formában van és Messihez hasonlóan szintén nem a valódi posztján játszik.

Kloséval ugyanez a helyzet. Gyakorlatilag nem hiszem el, hogy ő a legjobb választás, ezért tettem én is egy argentín centert, de inkább a név és a piaci érték alapján, mert Klose jelenlegi formájára és az elvégzett munkájára sok panasz nem lehet.

És a Mascherano-Khedira választásban is vastagon benne van az eddigi karrier.

És ezért lennék kiváncsi Csöncsön 11-ére is. Vajon van-e akkora arc, hogy betegye Schweini helyére Rodriguezt, vagy ki tudja-e hagyni Özilt, netán Demichelist, vagy Burdissot jobbnak látja-e valamelyik germán bekknél.
Hogy a Lahm-Otamendi, Boateng-Heinze vonalról ne is beszéljünk.
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Lojzi_ 2010.07.03 22:21:00
@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Most már biztos tudja. Az a srác, aki a 3. percben romba döntötte az "A" jelű és egyetlen taktikát, majd a második félidőben megúnta, hogy a csapata még mindig meccsben van, így a földön fekve elindított egy gólt érő akciót, méghozzá egy olyan filléres labdával, amit Maradona csapatából biztos sokan tudnak, csak ügyesen titkolják.

Így kell elegánsan visszavágni egy ilyen gyökér tahónak.

Gyakorlatilag felmondott neki....
Lojzi_ 2010.07.04 09:32:04
@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Nyilván azt, hogy mivel Maradona bocsánatot kért, ezért nem is gáz ez a szituáció.
Hiszen a német keret kihírdetésekor nyilván végignézte az általa nem ismert játékosokat, a Bayernes fiatalok játékerejéről külön tájékozódott behívatva Michot, mert egy felkészült szakember és nem egy öntelt pöcs, aki kispadott kapott csak azért, mert összecsalt egy köcsögöt '86-ban.
Ibériai-félsziget vs Pireneusi-félsziget..
Lojzi_ 2010.06.29 22:50:52
@Cadaver!!: Azon gondolkodtál már, hogy ha a FIFA által küldött bíró helyes döntést hoz egy ilyen szituációban egy ilyen hét után, akkor vajon full HD-ben dörgölnék-e az orrunk alá 12-szer, szuperlassítva?
Lojzi_ 2010.06.29 23:00:25
@originalBalintos: Elmentem kicsit a fiction irányába, erre utaltam a feltételes móddal.
Lojzi_ 2010.06.29 23:14:09
@.Nitro.: De a legnagyobb meccs a holland-német lesz.
Remélem Robben nem köpi le Müllert, Schweinit, vagy Klosét...
Milyen furcsa az élet! Két hete még az egész világ Maradona nagyképűségén, öntörvényűségén rugózott, azon, hogy kit hagyott otthon, kit vitt el a vb-re, kivel van jóban illetve rosszban a keret tagjai közül. Legyőztek két verhető csapatot és máris arról szólnak a hírek,…..
Lojzi_ 2010.06.22 22:32:42
@danesdzsu2: Vagy Materazzi és Baggio...

Nemsokára ilyen lesz még Rummenigge és Podolski. :o)))))
Lojzi_ 2010.06.22 22:50:01
@raja ram: Azért túlzásokba ne essünk.
Lojzi_ 2010.06.22 22:51:30
@popp: Az, hogy Te leszarnád, az meg hogy jön ide?
Nem arról volt szó, hogy van-e esélye, vagy sem?
Kezdődik a szafari!..
Lojzi_ 2010.06.19 22:28:57
@IronRock: Nigéria még nem esett ki.
Kedvező eredmények esetén simán továbbmehetnek. Nekik meg kell verni Dél-Koreát, az Argentinoknak meg a Görögöket. Akkor mindenki 3 pontos és a gólkülönbség rangsorol.
És ugye nincs kizárva egy 5:0-ás nigériai győzelem sem elméletben. (Még ha nem is valószínű.)