Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnnieC

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy 30-40 éves kora környékén, idő előtt nyugdíjazza magát? A megvalósításig azonban csak nagyon kevesen, százalékban szinte nem is mérhető számban jutnak el. Akinek viszont (saját bevallás szerint) sikerül, az boldogan, kiegyensúlyozottan beszél róla. Valóban…..
AnnieC 2021.07.21 12:27:28
A lakás, amiben élek pár év alatt duplájára drágult. Ez egy majdnem 100 éves téglaépületben lévő nem túl nagy lakás.
2015-ben 14 millióért, '16-ban 16 millióért nem tudták eladni. 2018-ban először 18 millióra gondoltak, de végül 22 millió lett belőle, miután meglátta a tulaj hogy mi megy az ingatlanpiacon. Jöttek is nézni vevők, ott helyben odaadták volna érte a 22 milliót, de végül én vettem meg hitelre és a bank is nagyjából ennyire taksálta az árat, pedig nekik nem érdekük nagy számot mondani.
2020-ban 28 millió környékén mentek már el itt ilyen lakások. Nagyon nem hiszem, hogy a sokgyerekes családok akarnának ekkorka lakásban lakni, szóval a CSOK elvileg nem játszhat, de attól még 14-ről 28 millióra ment fel az ár 5 év alatt.
És szuper, hogy ki tudom fizetni a törleszőt meg valószínűleg előtörleszteni is tudok majd, de akkor is 10-20 év hátrányban vagyok ahhoz képest, akinek szülei megfinanszíroztak egy lakást, ebből nem lesz 40 éves koromra se "nyugdíj" ha csak nem jön be valami extra pénz.

Rokonságban újságolta egyik ember, hogy a lányuk Budapestre megy egyetemre, ezért kellett neki venni egy lakást. Bérlés fel se merült. Úgyhogy kapott egy 80 négyzetméteres lakást 18 évesen. Én ennyi idősen maradtam otthon mert még úgy is kérdéses volt, hogy lesz-e pénz kajára, hogy a suli melletti munkámból származó bevételem elég nagy részével beszálltam a családi kasszába.
AnnieC 2021.07.21 22:24:50
@MoneyCoach: Én a saját életemmel bár nem vagyok maradéktalanul elégedett, de sikerként élem meg, hogy problémás családi háttérrel, mindenféle egészségügyi problémákkal, zéró anyagi háttérrel, nulla kapcsolattal indulva eljutottam oda, hogy van egy karrierem, ami már most is bőven a magyar átlag felett fizet és még van hova fejlődni és sikerült Budapesten megoldani a saját lakást is.

Sokáig teljesen kockázatkerülő voltam mert nagyon nem volt önbizalmam köszönhetően a csodás gyerekkoromnak. Ezzel buktam nagyon sok évet, de aztán elegem lett, hogy nem megy semerre az életem és pár hónapnyi tartalékkal új életet kezdtem Budapesten mert úgy gondoltam, hogy itt lesz több lehetőségem. Így is lett, bár nem volt egyszerű.

Kemény, kitartó munkával (szinte mindig egynél több munkahelyen), állandó intenzív tanulással, a saját határaim feszegetésével és a kevéske kis pénzemet nem hülyeségekre(cigi, kóla, buli, stb..) költve sikerült elérnem azt, ahol most vagyok.

29 éves koromban nyaraltam először életemben és egy kivétellel minden nyaralás visszafogott volt költségeit tekintve. Már amikor volt, mert nem minden évben mentem azután se. Soha nem kerültem olyan helyzetbe, hogy nem tudtam fizetni a számláimat. Ha kellett, akkor Smack levesen éltem, de az nem volt opció, hogy a számlák közül akármelyik nincs befizetve.

Soha nem kellett fizetésemelést kérnem, mióta itt vagyok Budapesten minden munkahelyemen kaptam évente legalább egyszer valamilyen formában emelést vagy bónuszt. És mivel én nem vagyok hajlandó senkivel jópofizni csak azért mert főnököm, ezt a variációt ki is lehet zárni, mint okot erre. Nem azért van négyszer akkora fizetésem most, mint amikor ide költöztem mert az életszínvonal és a fizetések akkorát emelkedtek az országban.

Még ki szeretném próbálni pár ötletem, hátha sikerül a "nyugdíj" 40 éves korom előtt, de ha nem jön be, akkor is a nyugdíjkorhatár előtt lesz már látható vagyonom alkalmazottként is.

Mindezzel együtt is iszonyatos lemaradásban vagyok sok kollégámhoz és rokonomhoz képest, akiknek nem jutott ennyi szívás korábban, viszont sokkal előrébb vagyok, mint sok diplomás ismerősöm, akik olyan hivatást választottak maguknak, amiből egyáltalán nem lehet ebben az országban megélni mert nincs megbecsülve a szakmájuk.

Aki majd örököl utánam, ő majd jól jár, neki már nem kell nulláról kezdenie mindent és több esélye lesz egy egyszerűbb indulásra az életben és a 30 utáni "nyugdíjra".
A nők informatikai területen történő alulreprezentáltságának kérdése régóta jelen van, mégis a mai napig egy globális probléma, hiszen még mindig csupán minden hatodik IT területen dolgozó szakember nő. A megoldást nem feltétlen a női kvótákban kell keresni, hanem időben kell elkezdeni a terület…..
AnnieC 2021.07.15 08:30:46
A cikkben leírtak egy részét meg tudom erősíteni a saját tapasztalataim alapján. A kvótákkal kapcsolatban nekem mindig az az érzésem van, hogy a rossz végéről fogják meg a dolgokat. És bár én is egyetértek azzal, hogy a diverzitás nagyon sokszor hasznos, erőltetni ész nélkül azért nem kéne. Csak azért felvenni valakit mert teljesíteni kell a kvótát szerintem nagyon nem jó ötlet. Viszont akadályozni és diszkriminálni sem szabadna senkit.

Szüleim szerencsére nem erőltettek rám semmit és az általános iskolai informatikatanárnő is bátorított és inspirált már a jelenlétével is, így azt csinálhattam, amit szerettem volna. De azért a környezetemből jöttek állandóan a fura megjegyzések, ha valami olyannal mertem foglalkozni, ami szerintük fiús. Ezek mind olyanok voltak, amit bárki meg tud csinálni, ha hagyják és nem tántorítják el tőle még azelőtt, mielőtt nekiállna.

Ha egy lány nagyon kicsi korától kezdve azt hallja, hogy valamilyen dologba bele se érdemes fognia, mert az nem lánynak való, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy meg se próbálja, hiszen hát a szülei (akikre felnéz) is megmondták, hogy úgyse menne neki. És ezt aztán sokszor ismételgetik a kortársak, a tanárok, a főnökök, és úgy általában a társadalom.

Később a saját fülemmel hallottam mindenféle helyzetekben és munkahelyeken magas beosztásban lévő férfiak véleményét, hogy a nők úgy általában butábbak, nem érthetnek ilyen dolgokhoz, nem alkalmasak erre a munkára mert olyan furán gondolkodnak, stb...
Ezeket nyilván nem nekem mondták szemtől szembe, ahhoz azért nem voltak elég bátrak, csak annyira se fogták vissza magukat, hogy méterekkel odébb ne halljam akár én is.
Ezen kívül minden évben többször vannak mindenféle szoftvercégekkel kapcsalatban botrányok, ahol kiderül, hogy a céges "kultúra" része, hogy nem veszik komolyan a nőket, akkor se ha tudnak teljesíteni és még sokszor vannak egyéb finomságok is, amibe most nem mennék bele.
Na ilyen munkahelyeken aztán biztosan jó esélyekkel indulnak a nők az előléptetésért.

Teljesen értelmezhetetlen számomra az a logika, hogy akkor miért nem mennek öntödébe meg a franc tudja még hova a nők ha annyira egyenjogúságot akarnak. Nem az kéne, hogy legyen a lényeg, hogy mindenhol ott legyenek ugyanolyan vagy nagyobb arányban a nők, hanem az, hogy senki ne akadályozza őket, senki ne nevelje beléjük, hogy ők valamit nem csinálhatnak, senki ne nézze le őket, csak azért mert nők. Egyelőre ez nagyon sok helyen nem valósul meg, és nyilván úgy nehezebb felfigyelni ezekre, ha az embert személyesen nem érik ilyenek. Sok ismerősömnek és nekem is rengeteg olyan sztorim van, ami teljesen nyilvánvalóan megmutatja az előítéleteket és a hátrányos megkülönböztetést. A mai napig hallani, hogy a nőnek a konyhában a helye, és sokan ezt nem viccnek szánják.

Engem rengeteg kolléganőm és ismerősöm inspirál nap mint nap, ők is mindannyian olyan dolgokat csinálnak akár szakmájukat tekintve, akár hobbiként, ami sztereotipikisan férfiasnak tekinthető, de valahogy mégis megállják a helyüket sofőrként, autószerelőként, mindenféle informatikusként. Senki nem kényszerítette őket, éppen ellenkezőleg, hagyták őket, hogy azt csinálják, amihez kedvük volt és így is tettek.

Aztán mindegyikünk megkapta így vagy úgy a magáét, azért mert olyanba mertünk vágni, ami a "férfiak területe" és mindegyikünknek extra keményen kellett dolgozni, hogy komolyan vegyenek minket és ne csak azért tartsanak, hogy legyen kit bámulni.

Az is nagyon szemét dolog, amikor ezt fiúkkal és férfiakkal csinálják, meg kéne próbálni visszavenni kicsit az előítéletekből és lehet, hogy jobb lenne mindenkinek.

És igen, vannak különbségek a nők és férfiak között, de sokszor kiderült már, hogy az aktuális helyzetnek és a társadalmi normáknak és elvárásoknak elég nagy szerepe van abban, hogy éppen mi számít férfiasnak és nőiesnek, és ezek akár viszonylag gyorsan meg is változhatnak.
A koronavírus-járvány szinte minden szinten próbára tette az emberek mindennapi életét szerte a világban, ugyanis egyik pillanatról a másikra változott meg a mindennapi életünk. Kezdve a közösségi érintkezés lehetőségei, a munkahelyek és az oktatás működése, a munkahelyek számán át egészen az…..
AnnieC 2021.02.02 23:52:57
Nálunk már biztos, hogy hibrid megoldás lesz a lassan egy éve bevezetett HO után. A cég is arra hajlik és a dolgozók is azt szeretnék. Innentől már nem lesznek teljesen fix helyek az irodában, előre lehet majd foglalni őket a céges rendszeren keresztül. Legtöbb ember 1-2 napot tervez a héten az irodában tölteni és mivel látta a cégvezetés, hogy nálunk ez nem okoz problémát, ebbe bele is fognak egyezni.

Bár spórolok 1-1,5 órát az utazáson, nem érzem, hogy így minden jobb lenne feltétlenül. HO-ban azért elég nehéz néha meghúzni éles határokat a munka és szabadidő között, főleg ha teljesen ugyanott történik a szabadidő eltöltése és a munkavégzés is. Az utazás hiánya miatt nincs meg annyira a kerete a munkaidőnek. Cserébe persze ott van a rugalmasság, hogy viszonylag könnyen variálhatom, hogy mikor dolgozom és mikor pihenek, de a nap végén úgy érzem néha, mintha egész nap dolgoztam volna, holott voltak bőven szünetek benne.
HO-ban nincs "felesleges" cseverészés a konyhában naponta többször a kollégákkal, de ez se feltétlen jelenti, hogy javul minden mutató, mert a csapat nem egyfolytában egymással dolgozó tagjai sokkal kevesebbet kommunikálnak egymással és érezhetően kevésbé vagyunk egy hullámhosszon, mint régebben. Ezt próbáljuk online lazulós beszélgetésekkel kompenzálni illetve kicsit lazábbra venni a munkával kapcsolatos megbeszéléseket is, de ez nagyon nem ugyanaz. Sokkal nehezebben jön össze és kissé fura megbeszélést kiírni arra, hogy kicsit beszélgessünk csak úgy.
AnnieC 2021.02.03 17:29:28
@Balogh Zsolt: Dolgozunk egy csapattal, ahol foglalkoztatnak pályakezdőket és bár páran meg voltak kicsit rémülve, hogy mi lesz így velük, de hamar megszokták és tudnak otthonról dolgozni gond nékül. Az elején volt sok kérdés és sok online meeting velük, amíg megmutattak nekik mindent, de meg lehetett oldani és azóta is ügyesen csinálják a dolgukat.
Csak mert régen volt, meg hogy tudjuk, nagyjából merre menjünk. Neked 3 kattintás, nekünk jövőkép! Szóval megköszönjük, ha válaszoltok. Természetesen egyéb javaslatokat is szívesen veszünk, jöhetnek is ide kommentben...
AnnieC 2020.07.04 17:34:23
@m e o w: Eddig csak egy felvételre tudtam elmenni, a legutolsóra. Ott én is hasonló arányokat láttam és én se éreztem úgy, hogy meglepően sok csaj van, de örültem, hogy nem teljesen egyedül voltam.
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..
AnnieC 2020.01.29 21:54:39
@ekat: Jártunk már úgy Németországban és Franciaországban is, hogy se az Erste se az OTP kártyát nem fogadták el mert egyik se hitelkártya volt, nem kell elhagyni a kontinenst, hogy ilyenbe belefusson az ember.
Profigrammer's Kajatolvajok 2019.11.09 08:18:20
Egy rántott hússal kevesebb volt a dobozban, amikor kivettem a céges közös hűtőből az otthonról hozott kajámat. Ez azért volt kellemetlen, mert csak egy húst hoztam a rizs mellé – mesélte Tamás szomorúan egyik korábbi élményét, amikor arról kérdeztem, hogy náluk hogyan működik a hűtőmegosztás. A 36…..
AnnieC 2019.11.10 22:35:14
@Online Távmunkás: Jó neked.
A céges hűtőből nekem és kollégáimnak is tűnt már el mindenféléje az évek során.
Mivel van céges étel és ital is a konyhában, ezért lehet, hogy néhány ilyen eset csak félreértés volt, de tűntek már el megjelölt dobozból is dolgok, amire már nehéz félreértésként gondolni.
Senkiről nem feltételezném a cégnél, hogy rá lenne szorulva arra, hogy elvegye más kajáját és amúgy ha valakiről kiderülne, hogy rendszeresen csinál ilyet, azt szerintem azért már lehetne valamilyen módon fegyelmezni nyugodtan. Akárhogy is nézzük, ez lopás, ha ugyanazt a kaját a boltból emelné el és elkapnák, akkor jönnének a rendőrök.
Többször felgyújtották, ostromolták kurucok, osztrákok, de eredetileg az Egri Csillagok forgatására épült a pilisi vár, ami ma is látogatható.  A pilis Egri Vár, az egykori filmdíszlet - forrás: saját fotó..
AnnieC 2019.10.30 07:44:00
@Alick: Amikor megláttam az "erdő mélyén" részt, akkor én is meglepődtem, kétszer voltam ott, egyszer se láttam ott erdőnek nevezhető dolgot.
Nagyon nem mindegy, kinek adjuk bérbe lakásunkat. Íme néhány elképesztő sztori botrányos bérlőkről!..
AnnieC 2019.10.05 09:57:39
@Hujber Tünde: Na igen... kicsit én is erősnek érzem a munkáltatói igazolást. Legfeljebb egy olyan variációt lennék hajlandó mutatni, amin nem szerepel fizetés, csak az, hogy határozatlan idejű szerződéssel dolgozom, nem áll a cég felszámolás alatt és én se a felmondásomat töltöm.

Sajnos a tulaj anyagi helyzete is erősen kérdéses sokszor, főleg itthon.
Sok embernek lett valahonnan egy lakása, ami most épp nem kell neki, de egyébként egyáltalán nem vagyonos és persze az első gondolata, hogy kiadja mert abból majd lesz sok pénz.
Aztán amikor az ő anyagi gondjai miatt nem lesz megjavítva valami vagy hirtelen vissza kell adni a lakást mert a tulajt kilakoltatják onnan, ahol éppen lakik és nincs hova mennie, akkor a bérlő így járt.
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
AnnieC 2019.09.24 21:19:49
@Nancsibacsi: Ha a rádió "véletlenül" átkapcsolódik amerikai üzemmódra, ami sokkal nagyobb jelerősséget enged, akkor egy jobb drón több km-es távolságra is elrepül és a komolyabb cuccok 60 km/h fölötti sebességgel repkednek ha kell, úgyhogy nem valószínű, hogy gyalog utána tudsz menni.
Drága hallgatóink, Nagy nap a mai, kis podcastünk, a Checkpoint elérte a kerek egymillió lejátszást. Délelőtt még 999,800 körül állt a számláló, aztán ebédeltem egyet, elmentem megnézni az új Tarantino-filmet, és mire visszaértem, Emilio Estevez beköszönt: Vagyis indulásunk óta több mint…..
Mivel az adásban öngyilkosságról is szó esik, fontosnak tartjuk jelezni a következőket: Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, illetve olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért…..
AnnieC 2019.08.24 10:16:42
@molnibalage: A PS4 és Xbox One verziókban is elérhető az FPS nézet.
AnnieC 2019.08.24 10:38:27
@Flaggx:
Ezeket a problémákat viszont sokkal nehezebb megoldani, mint az épp aktuális bűnbakra kenni mindent.

Aki nem volt egy ilyen helyzetnek a rossz oldalán, az sokszor fel se fogja, hogy mekkora károkat tud okozni ez és a gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni.
„Amikor megtudtam, hogy sokan vagyunk, akiknek ezt a kényelmetlenséget el kell szenvednünk, elhatároztam, hogy mozgalmat indítok ellene” – nyilatkozta Isikava Jumi japán színésznő a hazájában nők számára kötelezővé tett magas sarkú viselet elleni KuToo alapítója. A magas…..
AnnieC 2019.06.23 23:20:27
@Zabalint: Pontosan... Ehhez még hozzájön jópár eléggé beszűkült, de valamiért mégis nagyon szilárdnak tűnő társadalmi elvárás, ami teljesen lenullázta a férfi ruhatár változatosságát, miközben egy nő lehet ezerféleképpen csinos.
De ha esetleg egy pasi egyszer fel mer venni valamit, ami nem felel meg az itt nagyon színvonalasan megnyilvánuló, szerintük konzervatív "értékeket" képviselő egyéneknek, akkor örülhet ha nem verik meg az utcán.
AnnieC 2019.06.23 23:38:44
@Veszéjben a lyogállamiság !: Szerintem pár szélsőséges idiótán kívül soha sehol nem mondta senki, hogy akárkinek akármit is kötelezővé kéne tenni, csupán az lenne a cél, hogy az egyén saját döntése legyen az ilyesmi és ne legyen feleslegesen korlátozva a választás lehetősége.
AnnieC 2019.06.24 22:20:00
@Veszéjben a lyogállamiság !: Mások pedig sok más dolgot akarnak korlátozni vagy éppen kötelezővé tenni. Szélsőséges álláspontok mindenhol akadnak, csak sajnos sok ember nem is vesz észre mást, csak a szélsőségeket.
De képzeld, egyik barátnőm apja is korlátozza az állva pisálást a saját lakásában mert nem tartja higiénikusnak, hogy fröcsköl mindenfele a pisi.
Kínos csend. Szinte tapintható volt a feszültség Az ügyvezető behívta Csabit, (mintha tudnám ki is az Csabi..) mint kiderült a pénzügyes kollega, akitől megkaptam volna a borítékot minden hónapban. Vagy ha épp Csabira csúnyán nézek az irodában, esetleg nézeteltérésünk van, gondolom akkor nem kaptam…..
Lakóközösségben élni nem fenékig tejfel, bizony vannak embert próbáló időszakok és szomszédok. Ha a lakók úgy érzik, hogy nem bírják tovább idegileg vagy fontos üzenetet szeretnének átadni egymásnak tollat és papírt ragadnak és cetliket hagynak a lépcsőházban, hol vicces, hol agresszív köntösbe…..
AnnieC 2019.06.06 18:34:08
@Treff Bubi: Igen, nekem is úgy tűnik az eddigi társasházi élményeim alapján. Nálunk is van egy hasonló szomszéd lakás, ahonnan először csak az állandó ütemes dübörgésre figyeltünk fel de nem sokkal később megjött a nő hangja is. Ha arra mennének, hogy szaporodjanak, már megállították volna a magyar nép fogyását, az tuti.
AnnieC 2019.06.06 18:35:01
@lutria: Erre gondoltam én is, hogy tovább tart megírni a cetlit, mint kikötni a csengőt, anyám meg tudta oldani egyedül is, amikor éjszakás volt.
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
AnnieC 2019.05.05 15:24:09
@crue: Igen, pont ezt írtam én is feljebb. Eddig mindegyik hosszú távú lakásbérlésemnek úgy lett vége, hogy a tulaj belengette, hogy eladná a lakást vagy kell neki vissza mert őt kirakták onnan ahol éppen lakott.
Amikor a legutóbb bérelt lakás tulaja egyik nap délután felhívott, hogy reggel felrakták a hirdetést és hárman jelentkeztek, abból ketten másnap este jönnek is megnézni, akkor lett teljesen elegem a bérelt lakásból. Főleg, hogy ez már nem az első hasonló helyzet volt.
Végül megvettem én a lakást, így már legalább már az nem volt lutri, hogy milyenek a szomszédok és hogy pontosan milyen állapotú a lakás.
AnnieC 2019.05.05 17:08:02
@Buchhalter: Persze, nem tehetnek ki csak úgy, van egy kis ideje az embernek találni egy másik lakást, de azért az egy elég nagy szívás tud lenni, amikor pl. munka és tanulás mellett keresgélésre, lakásnézegetésre és költözésre megy el az ember ideje és energiája.
Arról nem beszélve, hogy ilyenkor az előző lakás tulajánál még ott áll a kaució de közben a másikhoz is be kell fizetni azt a pár hónapnyi kauciót, ami pont azoknak jelenthet problémát, akiknek nincs sok pénzük.
AnnieC 2019.05.05 17:13:41
@Buchhalter: Meg persze szuperul hangzik, hogy nem tehetnek ki, de nem hiszem, hogy nagy élmény lehet olyan helyen lakni, ahol az ember állandó harcban áll a tulajdonossal. Nekem legalábbis biztos nem hiányozna még ez is.
Két hét telt el a 3-as metró északi szakaszának átadása óta. Tarlós István átadta, a városlakók pedig birtokba vették a felújított állomásokat. Néhány napig vártam a részletesebb beszámolót, a felújított állomások építészeti bemutatását, de hiába. Aztán úgy döntöttem, hogy további várakozás helyett…..
"Figyelj, én nem akarok sokat tökölni itt ezzel a specifikációval. Értem én, hogy nekünk készül, de meg tudjátok csinálni az új rendszert nélkülünk is. Most nincs időnk arra hogy egy projekttel bohóckodjunk, mert zárás van meg nyitás, érted, az üzletnek mennie kell. Különben is, azért fizetünk ennyi…..
AnnieC 2019.04.09 12:09:18
@clemens: Előfordul mindegyik és ezek kombinációja is, volt már "szerencsém" látni mindegyikre példát egy-egy rendszer vagy folyamat újragondolása során.
A végén egyik se hozott eredményt, de legalább jó sokba kerültek.

A bejegyzésen egyébként jót derültem, előhozott sok már megszépült emléket.
Van ez a magyar gémersajtót feldolgozó sorozatunk, amiben volt már szó a Zedről, a Gamestarról és a PC-X-ről, és persze fájó hiány még egy (vagy akár kettő) adás a Gururól, az 576 Kbyte-ról és persze a Commodore Világról. Most ugyan nem ezekről lesz szó, de a CoV-ot kicsit azért érintjük, ugyanis…..
AnnieC 2019.03.03 15:12:12
@manson karcsi: Most lehet, hogy nem kerül annyiba a Rift, de amikor megjelent, akkor itthon nem lehetett 200 ezer alatt beszerezni.
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..