Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lui Bűvész

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bűvészet a világ körül Miért klassz bűvésznek lenni? Egy: bűvészkedhetek. Kettő: olyan embereket ismerhetek meg, akiket „civilként” talán soha. Három: olyan helyeken jártam, ahova szobafestőként nem biztos, hogy eljutottam volna. Ma ezekről a különleges helyekről, és a bűvészet, mint hivatás…..
„Lui, te most bűvész vagy, vagy illuzionista, vagy mentalista?” – kérdezik sokan, és bevallom őszintén, én is hibás vagyok egy kicsit abban, hogy a fogalmak így összemosódnak a fejekben: a magyar nyelv szépségeit kihasználva sokszor használom szinonimaként a mágiához kapcsolódó kifejezéseket. Pedig…..
Bűvésznövendékek, varázslójelöltek figyelem! Itt a remek alkalom, hogy nyáron személyesen Luitól, a gyerekek kedvenc bűvészétől lessétek el a mágia csínját-bínját, és tanuljátok meg a legjobb trükköket! 2 napos nyári bűvészképzőre invitállak most Téged,ha elmúltál 10 éves, de még nem vagy 15…..
Bűvészet: hobbi vagy hivatás?  „Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és akkor soha többé nem kell majd dolgoznod az életedben.” így szól Harvey MacKay híres mondása. Szerencsés vagyok, mert a hobbim a hivatásom, és munkaidőben is azzal foglalkozhatok, amit szeretek. De ez tényleg szerencse…..
Minden bűvész legnagyobb álma egy önálló show Las Vegas-ban: a hatalmas közönség, a csillogás, a különleges effektek széles tárháza sokak számára a szakma csúcsát jelenti. Én is köztük vagyok: számtalan felvételt néztem már végig szájtátva, abban bízva, hogy egyszer majd én is eljutok oda… Ám…..
 Hamarosan itt a húsvét, jön a nyuszi, hogy piros tojást, és más, kedves kis ajándékot hozzon a gyerekeknek. De mi jut még eszünkbe a nyusziról? A bűvész varázskalapja, amiből ez a tapsifüles váratlanul előbújik, mindenki legnagyobb meglepetésére – hiszen a cilinder korábban üres volt! Beszélgessünk…..
Na, nem, kedves olvasóim, ez nem egy olyan poszt lesz. A mai bejegyzés egy sokkal csúnyább dologról szól: azokról a bűvészekről, akik nem átallanak más bűvészektől trükköket, illúziót csenni. Mert inspirálódni lehet – de valamit egy az egyben ellopni az bűn! A mai bejegyzés tehát arról szól, hogyan…..
Kellemes meglepetés ért a közelmúltban: az M2 csatorna megkeresett engem, mint a gyerekek kedvenc bűvészét, hogy szerepeljek a tévében, és tanítsak néhány trükköt a nagyérdeműnek. Hát lehet ilyen felkérésre nemet mondani? Részletek, kulisszatitkok a blogbejegyzésben, olvass tovább!..
A farsangi szezon idén sem telt unalmasan: minden hétvégére jutott egy farsangi bál, vagy gyerekfarsang, vagy egyéb fellépés, ahol elvarázsolhattam a közönséget. Olvass tovább, és elmesélem, hogy milyen különleges műsorral készülök ezekre az alkalmakra, és milyen az, amikor a bűvészt is…..
Egyik „hobbim”, hogy hírességeknek bűvészkedem: ha egy nemzetközi sztár Budapestre jön, mindent megteszek, hogy lenyűgözhessem egy-két trükkel. Bűvészként a lehetőség sokszor adja magát – olykor a szervezők kérnek meg, hogy szórakoztassam a hírességet – máskor azonban komoly bűvésztrükkökhöz kell…..
Van egy szokatlan hobbim: szeretek különleges szituációkban (is) bűvészkedni. Ha híres sztár érkezik Magyarországra – különösen, ha olyan, akiért magam is rajongok – akkor kezemet-lábamat töröm, hogy elkápráztathassam néhány mutatvánnyal. Általában balesetmentesen zajlik a dolog, de Liza Gerrard…..
Azt szeretem a munkámban – többek között – hogy Guinness rekorder bűvészként olyan emberekkel ismerkedhetek meg, akikkel „földi halandóként” valószínűleg soha nem találkozhattam volna. A most következő hetekben pár ilyen különleges találkozást mesélek el – melyek némelyikéhez kellett bizony egy kis…..
Azt mondják, hogy az újévi fogadalmak jelentős része már január első hetében megbukik. Boldogan jelentem, hogy a hét a végéhez közelít, és én még mindig töretlen lelkesedéssel dolgozom az újévi terveimen:) A mai cikkben lerántom a leplet – na jó, nem mindenről, de egy-két apróságot elárulok! A…..
Azt mondják, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. A bűvészetben is így van ez, egészen pontosan, minden sikeres bűvész mögött egy bűvészmester áll. Sokat gondolkoztam a 2016-os terveimről és úgy döntöttem, hogy az egyik legfontosabb célom, hogy létrehozzak egy…..
Kíváncsi vagy, hogyan ünnepelnek a bűvészek? A karácsony természetesen mágikus hangulatban zajlik nálunk, ilyenkor jön igazán jól az a sok különleges képesség, ami egy bűvészben rejtőzik. Olvass tovább és elmesélem, milyen, amikor igazán varázslatos az ünnep! December 24:…..
Hogyan képes bejutni a Mikulás a kéménybe? Mi van azokkal a lakásokkal, amelyeknek nincs kéménye? Hogyan csempészi be a kiscsizmákba az ajándékot a fehérszakállú a panellakásokban? Elárulom: varázslattal! Olvass tovább, mert ma lerántom a leplet a Télapó varázslatos…..
Jelenleg november 20.-a, hajnali 6 óra van.Most értem haza a reptérről, ahol nagy izgalmak közepette indult - remélhetőleg világhódító útjára- , a legújabb tanítványom: a Miss World Hungary idei királynője, Kiss Daniella.A csomagokat elnézve senki nem mondta volna meg, hogy a…..
Bár a bűvészet szerencsére Magyarországon is igen népszerű, de ha igazi, kolosszális show-műsort akarunk látni, általában külföldre kell menni. De higgyétek el nekem, megéri! Beszámoló a londoni Dynamo show-ról: élmények, trükkök, benyomások, kulisszatitkok... olvass…..
  Nemrégiben Angliában jártam, ahol több híres bűvész is tevékenykedik. Ennek az országnak és írónőjének J.K. Rowlingnak köszönhetjük a milliók által imádott Harry Potter könyv-és filmsorozatot. Hogy a milliók kifejezés mennyire nem túlzó, mi sem bizonyítja jobban, mint…..
Hogyan tanulnak ma a bűvészek? A múltkori cikkben már megírtam röviden, „hogyan készül a bűvész”, de ma egy teljesen új tanulási módszerről fogom lerántani a leplet. Valami újdonságot varázsolok elő a bűvészcilinderemből, olvass tovább és tarts velem! Emlékszel a…..
Az interneten körülnézve nem igazán találunk bűvész-egyetemet, de még OKJ bűvész-tanfolyamot sem. A Roxfortba csak mágikus képességekkel lehet bejutni, mugli bűvészeket ott sem okítanak. A bűvész nem úgy készül, hogy „végy egy kiló lisztet, kiskanál mágiát, egy csipet…..