Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfredo

3 bejegyzést írt és 621 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mese C-ről. Szintén már néhány éves történet, igaz, akkorra már túl voltam egy-két csetes ismerkedésen. Egy délelőtt akadt egy kis üresjárat a melóban, unatkoztam kicsit és csak úgy, tényleg céltalanul beléptem kedvenc csetelős oldalamra. Nem kerestem senkit, csak írtam egy-két, humorosnak szánt…..
A második rigómezei csata 1448. október 16-20 között zajlott II. Murád török szultán és Hunyadi János kormányzó között. Ez a csata volt Hunyadi legnagyobb veresége a törökök ellen, pedig azért indította a hadjáratot, hogy visszavágjon az 1444-es várnai vereségért, amelyben II. Ulászló király is…..
  Mese B-ről. Sok ével ezelőtt történt, kezdő voltam még a cseten, előtte voltam az első találkának. Csupa lehetetlen beszélgetés, melyek során érdekes, vonzó, izgalmas nőket lehetett megismerni, akik azonban hozzám képest a világvégén laktak és én, családos emberként azért ha bele is feccöltem…..
Csetes csaták Csetelünk 2021.10.13 17:25:44
Csetelni sokan, sokféle indítékkal szoktak, ezzel nyilván nem mondok semmi újat. De a legtöbben, úgy gondolom, valamiféle valós vagy elképzelt partnerfelkutatási szándékkal csevegnek a neten. Nem véletlenül nem társkeresést írtam, hiszen a paertnerfelkutatás/keresés ennél némileg tágabb kategória. A…..
Polt Péter ügyészsége szerint emiatt nem is történt velük szemben erőszak, amikor a fegyveres biztonsági őrök kidobták őket az MTVA-ból...
8ker Ki az esélyes? 2009.11.12 07:42:00
A polgármesteri székért induló négy jelölt közül ki az, akinek valóban van esélye? Ez a kérdés mostanában sokszor felbukkan, munkahelyen, otthon, vagy akár egy sör mellett. Mindenféle véleménnyel találkoztam már, legtöbbször nem a szadeszt gondolják nyerőnek.Ezt viszont a…..
alfredo 2009.11.16 15:50:53
@kalapácstollú: Mi van?
alfredo 2009.11.16 15:52:15
@kuruckergeto: Érdekes játék lesz ez, de messzemenő következtetést nem vonnék le egy parlamenti választásra.
alfredo 2009.11.16 15:54:17
@Pentvalley: Fociban sikerülhet...
A Neo FM már elkezdte felkészíteni a hallgatókat a változásra, hogy november 19-én ne minden betelefonáló azt kérdezze, hogy miért nem játszottak már két órája az Eye of the Tigert. A Kreatívhoz eljuttatott játszási lista alapján a Neo FM inkább a Petőfit utánozná, de 15-20…..
alfredo 2009.11.12 22:22:39
@Fedor: "de nem tudom miért lenne gond, ha a negyvenes varrónőknek (meg mindenkinek, aki eddig csak a Slágert hallgatta) is lenne emellett választási lehetősége."

Figyu, valamit félreértettél. Itt most nem azt írták, hogy a neóizé nekik nem játszik majd, hanem arról, hogy időnként olyan zenét is játszanak, ami nem az ő kedvencük.
Régen érettségiztünk, sok éve elhagytuk az iskolapadot, sokat felejtettünk, de persze utáljuk, ha kijavítanak minket. Ezzel én is így vagyok. Mivel érzékeny a téma, első cikkemet mindjárt saját szarvashibámmal nyitom, amit 10 évvel ezelőttig én is rosszul használtam, és a…..
8ker Kispál Gergely 2009.09.24 12:42:00
Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába…..
alfredo 2009.11.07 11:32:06
@Davidanyócban: szia, misi! :)
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..
A szomszédos országok elitje nem fogja abbahagyni a magyar kisebbség vegzálását, csak egy erőt mutató, nemzetközileg beágyazott és jól működő biztonsági szervekkel ellátott Magyar Köztársaság nevű állam határozott fellépése esetén. Ilyen jellemzőkkel leírható ország…..
alfredo 2009.08.05 11:07:55
@rst: Én az államról beszéltem, nem az egyes politikusokról. Arról beszéltem, hogy az állam létezése az érdekünk. Az egyes politikusok (tehát akiket megbízunk az állam működtetésével) ettől még gyarlók, emberek. Ahogyan mindnyájan. A politikusaink épp olyanok, amilyeneket kitermelünk magunk közül.
Úgyhogy nem igazán tudom, mit akarsz ezzel a politikusok, lózungok, saját érdek szöveggel. Én fentebb is azt írtam, hogy az állam szükséges az emberek érdekében. Te ezt kétségbevontad, majd mikor bebizonyítottam, hogy már pedig úgy van ahogy mondtam, fölháborodtál, hogy te sem mondtál mást. Most meg jössz itt ezekkel a politikusokkal. Tul.képpen mit is kívánsz mondani?


Ami a harmadik bekezdést illeti:
"Ami a dezintegrációt illeti, már megbocsáss de egy terület feladása (átadása) ide tartozik."

Persze, csakhogy senki nem szólított fel ilyesmire senkit. Úgyhogy ez műfelháborodás.


"Megjegyzés: máig rejtély számomra hogyan vált ketté Csehszlovákia olyan gyorsan és békésen? "
Ezt tőlem kérded? Hát nem neked kellene tudnod, hogy ez máig rejtély-e a számodra? :)
alfredo 2009.08.05 11:09:01
@Sutty: Olvasva téged, azt gondolom, Te is boldogabb lennél, ha elköltöznél és én is.
alfredo 2009.08.05 11:50:15
@Ron bácsi:
OFF
Én nem küldtem. Ő akart menni én meg támogattam az ötletét...
;)

De OK, máskor visszatartom magam ettől is, ígérem!
ON
Előrebocsátom, hogy jelenleg nem vagyok az LMP tagja, így az alábbiakban megfogalmazott nézetek nem a párt hivatalos elképzelését, hanem csak az én személyes elképzeléseimet takarják. Ugyanakkor az ezen az oldalon tapasztalt szabad és alkotó légkör megfogott annyira, hogy örömmel…..
alfredo 2009.08.04 14:34:21
@Surko: "OK, igazatok van, a bankok velejükig gonoszak, egyetlen szándékuk ennek a csodás országnak a romba döntése, ezért inkább számoljuk fel őket és hintsük be sóval még a helyüket is."
Tehát csak az a két lehetőség van, hogy zeljesen korrektek vs. velejéig gonoszak és direkt rosszat akarnak nekünk?
Az én fantáziám egyéb szcenáriók létezését is megengedi. Elképzelhető akár az is, hogy nem nekünk akarnak direkt rosszat, hanem maguknak jót, akár unfair módon is. Jogilag szépen körülbástyázva, az ógyfelet mégis megvezetve.
alfredo 2009.08.04 17:11:05
@Surko: "A probléma megoldása ezért szerintem nem a bankok háza táján keresendő, hanem a szabályok alkotásáért és betartatásáért felelősök - a játékvezetők - térfelén."
Persze, a szabályok rosszak, ez igaz. Azonban, ha a törvény nem büntetné a lopást sem, attól még okkal haragudnál a tolvajra, aki meglopott, nem?
alfredo 2009.08.04 19:25:15
@Surko: Az üzletben el lehet járni korrektül meg inkorrektül is. A bankok esetében is. Itt pedig arról van szó, sokak szerint a bankok inkorrektül járnak el. Ez nem érzelmi alapú megközelítés. Érzelmi alap ott lesz, mikor azt mondom, ez nemn tetszik nekem bennük. Ettől azonban az inkorrektség tény.
Szerinted korrekt dolog, hogy szándékosan félrevezetik az ügyfelet?
[A bejegyzést a projektet támogató alapítvány kérésére eltávolítottuk, mivel szeretnék elkerülni a látszatát annak, hogy pártpolitikai erőkhöz tartoznak, és ez a bejegyzés ezt a hamis látszatot keltheti. Az LMP továbbra is fontosnak tartja az ilyen kezdeményezések…..
alfredo 2009.08.04 10:57:32
@ojj:
Tényleg nem értelek. Többször leírtam, neked is, hogy meg lehet említeni ugyan, hogy romák, de nem azért kell segíteni rajtuk, hogy romák. Ahogyan azt is leírtam, többször is, neked is, a címből mindösszesen az derül ki, romákról van szó, az, hogy mélyszegénységben élnek, nem. Szerintem bizony fordítva kellett volna, mert a segítség szempontjából az a fontos, hogy mélyszegénységben élőkön kíván az ember segíteni, az, hogy romák az illetők lehet ugyan, hogy hírértékű, de csak másodlagos.
Attól tartok, te csak provokálni jöttél. Először mellszélességgel kiállsz - a szerintem elhibázott - LMP-s kezdeményezés mellett, majd azon fikázod az LMP-t, hogy ők csak leszólják a saját kezdeményezésüket. Azt is leírtad korábban - kérdésre reagálva - a segíteni ment LMP-s fiúk-lányok tovább ottmaradtak dolgozni, most meg azt írod, nem is találkoztál LMP-ssel. Na, döntsd már el, mi is a saját véleményed!
Hehe...Rajtad röhögök, nem ellened! ;)
alfredo 2009.08.04 12:49:10
@ojj:
"1. Ez nem LMP-s kezdeményezés volt."
De, igenis, ebben a posztban egy LMP-s kezdeményezés lett meghirdetve, le is van írva: "LMP-s csapatot szervezünk"

2. Az LMP-s kezdeményezés kapcsán kérdezte valaki, hogy hol van már a beszámoló. Te erre reagáltál.
4. Attól, hogy mások is nyújtanak segítséget itt még egy LMP-s csapat megszervezése lett meghirdetve. Tehát itt, ebben a posztban egy LMP-s kezdeményezés történt. Én erről beszéltem.
5. Köszönöm a felajánlást, én inkább maradok az érvelésnl.
alfredo 2009.08.04 14:29:03
@hanemhanna:
Na, végre valami használható infó! :)
Lesz valami összegzés is itt a tapasztalatokról, a végzett munkáról?
A közösségek és a kultúrák fontosabbak, mint az országhatárok Az LMP különösen fontosnak tartja, hogy olyan kapcsolat-rendszer jöjjön létre a Kárpát-medencében, amely az itt élő népek nyugodt fejlődését és egymás mellett élését hosszú távon biztosítja. EP-programjának…..
alfredo 2009.07.13 11:46:01
@Bartoki:
Szent.Iványit!
No, de Misikét? :D
alfredo 2009.07.13 22:50:55
@Li Taj-po:

Kedves Li! Kicsit sértettnek tűnsz, remélem, rosszul látom!


1. Az LMP az EP-választásokra készült programjában általában beszélt a kisebbségek jogairól, majd hozzátette, hogy a határainkon túli magyarság jogaiért határozottabban kell fellépni. Na most, hogy nem említette meg az itthoni bolgárokat, németeket, szlovákokat, cigányokat, stb. külön annak talán az is az oka, hogy
a) az említett nemzetiségekre nem helyeződik olymértékű asszimilációs nyomás, mint némely más országban élő magyarokra.

b) Egy magyar párt nem léphet fel a Föld összes országa nevében: amennyiben az 'a' pontban tévedtem volna és a magyar politikai élet szereplői (most már: az LMP is) sem, az adott nemzetiségek sem jelzik az esetleges hátrányos megkülönböztetést, akkor esetleg az anyaországoknak kellene mindezt megtenni, hogy az itthoni kisebbségek ne szenvedjenek kárt.

off
Természetesen mondható a cigányság problémája, hiszen nekik nincs anyaországuk, ráadásul a legnagyobb lélekszámú nemzeti kisebbségünk. Azonban rájuk nem asszociációs nyomás nehezedik, hanem kölcsönös idegenkedés és kölcsönös rasszista indulatok távolítják el őket nem egyszerűen a többségi magyarságtól, hanem a többségi "nemcigányságtól". Úgy vélem hát, ez nem nemzetpolitikai kérdés, hanem attól külön, avval egy hierarchiaszinten kezelendő: a cigánykérdés.
on


2. Igen, megesik. tekintve, hogy egy kommentelő tette, nem vonnék le következtetéseket ebből az egy indulatszóból a pártra. De még csak a kommentelőre sem. Persze, megteheted, de lásd be, az általánosítás lenne.

3. Biztos. Bár fogalmam sincs, mire gondolsz és mi a jelentősége. Excentrikus? bm613? alfredo? Vagy mi?


4.
?
5. pontok: Vannak a magyarnál nyitottabb társadalmak, tény. Azonban a társadalomban működik egy kollektív mérlegelés is, a közvetlen környezethez való viszonyítás. Ez pedig azt látja, jelenleg itthon sokkal inkáb b megengedő a társadalom a multikulturalizmussal, mint egynémely szomszéd országban. Az itteni viszonyok NB I-et jelentenek egyes környező országok megye II-jéhez képest.

Való igaz azonban, az NB I. sehol sincs pl. a BL-hez képest.
No de mindez egy újonnan alakult párt hibája?
alfredo 2009.07.14 18:23:50
@Li Taj-po:

Szia!

3-4. Miből gondolod, hogy az idézett ("Érzem.Fingottál") LMP-s? Mert írt ebbe a blogba? Akkor hát Te is LMP-s vagy?
Szerintem pedig egyértelmű, hogy nem LMP-s az illető. Persze, ez feltételezés a részemről, de valószínűleg helyes feltételezés, hiszen az illető az LMP "Érzed?" kezdetű kampányszövegét gúnyolja ki ezzel a nickkel.

5. Fogalmam sincs, hogy jön ide az, hogy "nemzeti ökoszocializmus", pláne az, hogy lenne bármi is, ami nem kedvez az említett naperőmű-rendszernek. Az LMP éppen a megújuló energiaforrások arányának emelését szorgalmazza. Szocializmust semmiképp.
Sziasztok!10 éve élek házasságban és tavaly megcsalt a nejem.Igaz a 10 év alatt elég sok vitánk volt de mindig szerettük egymást.Sajnos én elkövettem alkoholos állapotban elég nagy hibákat irányában.Nem figyeltem rá és a munkahelyén volt aki kedvesebb volt hozzá mint én.Az ipse…..
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
alfredo 2009.06.23 19:49:00
@Galadhriel:

Lehet, hogy sok zűrös figura nem más pártoktól, hanem pártonkívülről érkezik, ez azonban nem jelenti azt, hogy a más pártokból érkezendő zűrös figurákat be kell engedni.
Az is lehet, hogy a posztból nem derült ki minden, de éppen ezért lehet kommentelni. Úgy gondolom, jelenleg nem sok olyan parlamenti párt van, mely az összeomlás határán áll, ezért aztán számítani lehet arra, hogy szerencselovagjaik egy szépreményű vagy annak tűnő (mindenesetre felfelé ívelő pályájú) pártba lépnének át. Hát, nekik szólt az írás, a vélemény.
Számomra világos.
alfredo 2009.06.24 07:50:24
@Galadhriel:
Tőlem idézted? Akkor én mondtam.
És még az én szellemi szinvonalamon agyalsz?
alfredo 2009.06.25 07:29:36
@Galadhriel: Ha tudod, hogy kitől idéztél, akkor végképp fura, ha azt kérded, ki mondta az idézett mondatot...

Volt egy hárombekezdéses kommented, szvsz egyértelmű mely részére reagáltam.
Nagyon helyes, ha egy egyetem nem a magas tudományok elitista fészke, hanem az életre felkészítő arána, ezért nem értjük Nevetek Elek siránkozását. A Naiv Ügyfél azon ironizál, hogy az egyetem a késve fizető diákokat "késedelmi díjnak" nevezett büntetőkamattal…..
alfredo 2009.06.24 07:48:22
@sonance: Heti 300 forint? Leszarná mindenki...
Tanulságos EP választás áll mögöttünk, ez tény. Mivel a pártok eredményeit keresztbe-kasul elemezték már mindenféle politológusok és szakértők, így ezt meg sem kísérlem egyszerű mérnökként. Meg hát nem is annyira lényeges. A lényeg ugyanis inkább az, hogy most…..
alfredo 2009.06.11 12:55:08
@Éhesló: "LMP=SZDSZ". Íme az újabb bizonyítékod (a fenti linkről):
"Sajna a magyar zöldeknek csak egy szűkszavú nyilatkozatra futotta a 168 órában: az LMP szerint a drogkérdés nem tartozik a legégetőbb problémák közé, és nem kívánnak változtatni a jelenlegi szabályozáson."


Ej, te Éhesló...;)

alfredo 2009.06.11 12:59:30
@luucy: Az első bekezdésed kapcsán: Először én is ellentmondásnak gondoltam, de aztán rájöttem (pontosabban úgy oldottam fel a látszólagos ellentmondást), hogy a posztíró szerint az ogy-i választásokon 70%-os lehet a résztvétel, most pedig 35% volt. Tehát most 50% annyi szavazó ment el, mint egy ogy-in várható. A 35% a 70% fele (azaz 50%-a) - róluk tudjuk, kire voksoltak. Kérdés tehát, a másik 35%-nyi szavazó (azaz a 70% másik fele, másik 50%-a!!!) hová fog ikszelni.

Szerintem így érthette a psoztíró. ha nem, akkor majd kijavít.
:)
I. küldte nekünk az alábbi kis történetet, akit felesége csalt meg több ízben, de nem tudja megmagyarázni tettét.10 éve élünk együtt feleségemmel jó anyagi körülmények között, és van egy gyönyörű 6 éves kisfiunk, aki mindkettőnkhöz egyformán ragaszkodik. A házasságunk…..
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
alfredo 2009.06.04 06:39:11
w@: "Csak egy plusz négyzet a szavazólapon: mindenki húzhat az anyjába, Fidesz, MSZP, SZDSZ, MDF, Jobbik, LMP, Munkáspárt, egyként és futólépésben."


Hú, főleg az LMP, na az mennyire korrupt! Leginkább akkor korrumpálódtak, mikor kormányon voltak!

:)))

Te se leszel már hülye...
Irapuato, 16 500 néző, vezette: Agnolli (olasz) Magyarország: Disztl - Sallai, Róth, Garaba, Péter - Bognár, Nagy A., Kardos, Détári, - Kiprich, Esterházy Szovjetunió: Дасаев, Бессонов, О. Кузнецов, Ларионов, Демьяненко (к), Рац,…..
alfredo 2009.06.03 11:42:10
@tb: Hú, akkor erre viszont rosszul emlékeztem, igazad van!
alfredo 2009.06.03 12:20:05
@Walmer:

Lehet. De ha nincs 54, akkor talán nincs 56 sem. Legalábbis nem 56-ban, hanem csak kicsit később lett volna 56. :)
A világgazdasági válság nem egy múló nátha, hanem komoly szervi baj. Nem tüneti kezelésre van szükség, hanem módszeres gyógykezelésre és életmódváltásra. Az egyre kockázatosabb hitelekből finanszírozott, határtalannak hitt növekedés nem fenntartható, így nem is lehet cél…..
alfredo 2009.06.02 16:16:06
@Rózsa Misi: Hát, eléggé populista dolog olyan lózungokat harsogni, hogy "elveszett szavazat".
Nincs elveszett szavazat. Csak azért, hogy elmondhassam magamról, a választott pártom átlépte a küszöböt nem fogok olyan pártra szavazni, amellyel torkig vagyok! Mára kb. az összes magyar párt ilyen lett, egyébiránt. Más politikát akarok, mint ami eddog volt és bízom benne, hogy lehet más a politika. Aki az szdsz-re szavaz, az arra szavaz, hogy ne legyen más a politika, minden maradjon úgy, ahogyan eddig. Az szdsz-re, amelynek egyetlen programja, hogy jobbikozik. Nincs más mondanivalójuk.
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
alfredo 2009.06.01 09:11:33
Árpikám, egyre inkább úgy érzem, türelmetlen vagy. Most meg mi a f@sz bajod van a vallásos emberekkel, történetesen a keresztényekkel? Hát tehetnek ők arról, hogy senki nem tudja, mi az a pünkösd? Tényleg lóg a levegőben ez az egész ünnep a fél (vagy inkább a háromnegyed, négyötöd?) ország számára, de emiatt nem kellene a keresztényeket lehordani a sárga földig.
Indíts népi kezdeményezést, aláírásgyűjtést, tudomisén, hogy legyen ez a hétfő is munkanap (bakker, de a poszt mai, tehát te ma is dolgozol, akkor meg mit akarsz!!!?) vagy azért, hogy tanítság meg az oskolában mindenkivel, mi az a pünkösd (ez utóbbi esetben rám PLÁNE ne számíts az aláírásgyűjtés során! ;)).

Roa véleménye pedig teljesen korrekt.
Az LMP első választási megmérettetése előtt áll. Még ott a tojáshéj a fenekünkön, de már mérhető a támogatottságunk, sőt a Gallup szerint előzzük az szdsz-t. Tetemes mennyiségű kopogtatócédulát gyűjtöttünk össze teljesen tiszta módon. Van egy minőségi EP programunk,…..
alfredo 2009.05.21 16:46:21
@marokkó marci: "sztem a CMes történet érthető."

Elhiszem. Csak épp fogalmam sincs miről van szó. Csecsemőnek minden vicc új és attól, hogy te érted én még nem tudom kiszopni a kisujjamból, miről beszélsz.

szerintem sem lesz pusztán attól új ember valaki, hogy politizál. De más a magánvélemény és mást a képviselt szervezet véleménye. Ha valaki egy párt tagja, akkor az azt jelenti, a párt irányvonalával nagymértékben egyetért. No de lehetséges lenne, hogy minden egyes tag 100%-ig értsen egyet a párt minden egyes rezdülésével?
alfredo 2009.05.21 16:48:44
@boldogember: Bakker, könyörgöm,i az a CM!!!!????? Eddig senki nem mondta el nekem még ezt sem, aztán azt várják, hogy értsem meg, ami ott történt!!!!!!
A Te kommentedből is csak feltételezni tudom, talán a Critical Mass rövidítése. De eddig még erre sem találtam utalást.
alfredo 2009.05.22 17:19:24
@marokkó marci: Akkor fogok kiábrándulni az LMP-ből, ha baloldali lesz! Nem az. Megkérdezték Schiffert, hová pozícionálja az LMP-t a többi párthoz képest: balra, jobbra? Azt válaszolta: előre. Azaz az LMP-t nem akarja elhelyezni a beteg magyar bal-jobb felosztásban, még véletlenül sem. Beteg magyar politikai bal-jobb felosztás: ahol nem az a jobboldali, aki a jobboldali ideológiákat, hanem aki a Fideszt követi (amely néhány éve éppen nemzeti baloldali párt). Ahol baloldalinak nevezik a fulljobboldali szdsz-t, csak azért, mert egy szocialista nevű (egyébként szavazóbáziásaban valóban baloldali, effektíve azonban jobboldali) párttal nőtt össze.

Én pl.nemzeti jobboldali és liberális vagyok, de nincs ilyen párt. Az LMP viszont alkalmas, hiszen a beteges, korhadt pártstruktúrában, politikai világunkban jelenik meg üde szíbfoltként. lehet, hogy maga is korhadttá válik majdan, jelenleg azonban ők az új remény.