Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virágvirág

20 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi dolga van manapság egy tinédzser lánygyereknek? Szórakozzon a barátnőivel, bájosan  vihogjon,  randikra járjon,  hóbortosan öltözködjön, és persze tanuljon.  Legyen egészséges, és boldog, és mi szülők mindent megteszünk azért, hogy  ez így legyen. Van a világnak azonban egy olyan része, ahol…..
Virágvirág 2019.07.07 08:18:37
@acycloren: Iszlám és iszlám között nagy különbség van, mint ahogyan keresztény és keresztény között is. A lány muszlim, de nem radikális muszlim. A protestánsok torkát is gond nélkül elvágták a vallásháborák idején a katolikusok. Mindkettő keresztény egyház. És hiteltelen vagy nem, de megtörtént.
Virágvirág 2019.07.09 07:30:45
@acycloren: 12 éven éven keresztül külföldön dolgoztam, és voltak muszlim munkatársaim. Hidd el, hogy nem egyformák. Sokan köztük cigiznek, alkoholt isznak, inkább férfiak, - disznót viszont nem evett egyik sem. És a síita meg a szunnita muszlim is olyan mint a protestáns és katolikus egyház. Ez a blog ír róla, Medici Katalin idejében egyetlen éjszaka több mint 3 ezer protestáns embert gyilkoltak le a katolikusok. A pápa örömtüzeket gyújtott Rómában a hírre. Az iszlám állam, vagy a tálibok mai napig írtják a kisebbségi muszlim síitákat a többi hitetlen vallásuval együtt. A legtöbb keresztény egyházból ugyanúgy nem lehet kilépni mint a muszlimból. Egyébként volt olyan munkatársam is, egy fiatal lány, aki muszlimból lett keresztény, és nem ölték meg érte, a család nem volt radikális iszlám hivő. Most mind a két vallásnál be van jegyezve hivatalosan, mert a muszlim nem törli. A katolikus sem töröl ki az anyakönyvből, ha más valláshoz akarsz csatlakozni. Értékelem, hogy hozzászóltál, és elmondtad a véleményedet.
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
Virágvirág 2018.03.11 22:46:48
@sefatias:
Ajaj, ez a poszt felrobbantotta az internetet.
Nem tudom István, engem nem győztél meg. Én valós személy vagyok, veled is találkoztam többször is személyesen annak idején, tudom bizonyítani hogy létezek és nem a boszorkány vagyok a Csipkerózsikából.

Minden mesém amit annak idején leírtam valós személyekról szólt, valós vagyok magam is, de mégis valami itt nekem nem stimmel.

Én jó keresztény családban úgy nőttem fel, hogy ne hazudjak és ne verekedjek, álljak félre ha bántanak. Sajnos, azóta sem tanultam meg egyiket sem. Azért sajnos, mert nem tudok küzdeni. Egy olyan állást hagytam ott nemrégen, amiért szó szerint verekednek az emberek, csak azért, mert megvádoltak valamivel, ami nem volt igaz. A legszebb az egészben az, hogy bizonyítani is tudtam volna az igazam, de azt mondtam, hogy képtelen vagyok olyan emberek között dolgozni, akik nem bíznak bennem. Azóta sincs munkám.

Miért írom ezt le? Mert ha engem állítasz így pellengérre, az én reakcióm valószínűleg ugyanaz lett volna mint a Gabié. Nem küzdöttem volna. Talán a búcsú posztban mást írtam volna le, és nem kértem volna bocsánatot senkitől, de kb. ennyi.

Nem mindenki szeret harcolni, vagy nem mindenki tud, még akkor sem, ha erősnek gondolják. Rólam is azt hiszi mindenki hogy erős és határozott vagyok. Valóban az vagyok, de a nyílt harcnál félreállok, mert képtelen vagyok rá. Ez az én Achilles sarkam.

Gabi posztjait szerettem olvasni. Volt egy pár valóban, amit nem értettem, de azokon továbbléptem.
Sajnálom hogy törölte őket, de nem bírálom érte.

Egy Agatha Christie könyvben hasonló szituáció zajlik le, és a lány ott sem tud küzdeni.Majdnem fel is akasztják.
Nyilván nem én vagyok ezzel az egyedüli a világban.

Részemről ennyi. Amit írtam nem bántásnak írtam, de én saját szememmel így látom a dolgokat.
Virágvirág 2018.03.12 09:50:43
@a századik juh: A JT Esti Mesék is eltűnt?
Már régen te drága. Szóltam előtte a közös blognak adminjainak, hogy mentsenek belőle amit akarnak, mert törölve lesz.
Mária Terézia Sarolta, a Madame Royale. (Wikipédia) "Én vagyok a legszomorúbb ember a világon. Nem kaphatok hírt anyámról, és nem is láthatom őt, pedig ezerszer kértem.  Légy életben édesanyám, és mindazok, akiket szeretek, de nem hallok  róluk semmit. Ó édesapám! Kérlek, vigyázz rám a…..
Virágvirág 2018.01.16 13:39:08
JT BLOG A blog és 2017 2018.01.01 00:26:00
Ez az év nem volt túl aktív, ahogy írtam, ebben sajnos egy baleset is akadályozott, amiből még nem tudtam felállni. Ennek ellenére nem volt eseménytelen a blogon az év és aki lemaradt, annak most egy gyors összefoglalót adok át, kiegészítve azt pár utólagos észrevétellel...
Néhány olyan személy történetét szeretném megmutatni, akikkel személyesen is volt szerencsém találkozni. Bár elmondható, hogy nincs két teljesen egyforma eset, ez a bepillantás a "hitehagyottak" világába nagyban árnyalhatja a róluk festett képet. - Keresemazutam(1Teszalonika 5:21)..
Virágvirág 2017.12.23 08:42:45
@t.csilla: Én most vagyok ebben az állapotban. Elkezdtem járni ismét a gyülekezetbe, a család miatt, úgy átlag havonta egyszer. Szeretem a családomat, és ők ki is használják ezt. Már egy nappal gyülekezet előtt fáj a fejem, szédülök, és a vérnyomásom száguld majdnem kétszázig. Alapjáraton szedek rá gyógyszert, de ilyenkor a gyógyszer nem használ.
Anno tanultam erről: pszhichoszomatikus tünetek. A baj vele az, ha az orvos nem ismeri az okot, akkor másra kezel, a tünetekre, amik ilyenkor nem gyógyíthatóak.
Jónásnak igaza van, ez a pszichoszomatikus betegség valóban csak a gyülekezettel múlik el. Mivel mindig a kiváltó okot kell gyógyítani, nem a tünetet.
Virágvirág 2017.12.23 08:45:10
@sefatias: "Nem zavarta volna a személyiségi jogaimat, ha szerepel a nevem az interjúban"

Kitaláltuk, hogy hol kellett volna szerepelni a nevednek...
Anasztázia nagyhercegnő, - Wikipédia Jekatyerinburgban az Ipatyev házban élt száműzetésben az orosz cári család egy orvossal és három szolgálóval  együtt. Reménykedtek a szabadulásban, hiszen tudták, a fehér csapatok már nagyon közel vannak a városhoz. Ezt a vörösök is tudták, ezért a házat…..
Virágvirág 2017.09.14 15:10:01
@PeniValdes: Valóban lehetetlennek tűnt hogy valaki megszabaduljon a CSEKA kezéből. De hát erre valók a mesebeli történetek.
Na nem a blog szerkesztőinek vagy esetleg olvasóinak véleményét tükrözi ez a cím. Jehova Tanúi egyik felvigyázója kápráztatja el időről időre rajongóit ezekkel a kijelentésekkel. A szervezetben, bibliai vagy logikai okból szinte semmi ellen nem szokás és nem is szabad felszólalni. Ha azt tanítja a…..
Virágvirág 2017.09.08 22:47:38
@takarék-láng: "Pechmann Zsolt idaig sullyedt?"
Nagyképű volt világ életében. Játszotta a tanitó bácsit a gyülekezet előtt. Fellélegzett a gyülekezet, amikor végre elment és jött helyette a Lehocky.
A videó mintegy három éve jelent meg a testvér blogon.  A magyar felírat bekacsolható a jobb alsó sarokban.  Fordította: rea23 Feliratozta: JJ..
Virágvirág 2017.09.08 22:43:09
@Marci kérdez: "2017 szeptember 23.-án vége mindennek". Marcikám aranyom, nem tudnád órára, percre pontosan megmondani ? Spanyolországban leszek éppen, tudnom kell a pontos időt.
Egy nap híján pont két hónapja elszenvedtem egy súlyosnak látszó balesetet. Az utóbbi napokban már kezdek visszatalálni önmagamhoz, lassan már utazni is képes leszek. Azt még nem tudom, hogy megérte-e túlélni, de még nincs erőm gondolkodni, vitatkozni...
                Igen, talán az első ami átvillan az elménken a Tanúk álláspontja eme sportok irányába..... mely helyteleníti,  sőt fogalmazhatunk úgy is, tiltja ezt...     Hány olyan beszámolót olvashattunk  vagy hallottunk pl. körzetszolgáktól hogy ezen sportágakban kiválló eredményeket elérő…..
"EMLÉKEZZETEK LÓT FELESÉGÉRE" (Lukács 17:32) Ez volt a címe annak a videósorozatnak, melyet a 2017-es nyári kongresszuson vetítettek az egybegyűlteknek. A hivatalos, szervezeti weboldalon az alábbi miniképekkel illusztrálják az egyes epizódokat. A filmben szereplő színész (testvérnő) egy modern…..
Virágvirág 2017.08.28 08:57:29
@Jónás_: @Válaszolj a kérdésemre légy oly elragadóan bájos:
Angol tabletem van, amerikai laptopom, hiába állitom át magyar nyelvre, nincs benne hosszú i betű, nem javit ki, stb. Telefonról meg hieroglifákat irok, mert nem látom rendesen a betűket. A helyesirás fontos, de nem mindig kivitelezhető.
Egyébként nem kellene offolni ezt a nagyon jó posztot srácok.
Virágvirág 2017.08.28 09:01:12
@t.csilla: Talán nem én vagyok az egyetlen egykori keresztény feleség itt, akinek van némi tapasztalata egy ilyen teokratikusan "laza" férjjel, aki annyira hisz, hogy neki minden mindig lepotyog az égből..

Nem vagy egyedül.És ha nem potyogott le, akkor a hibát kereste magában, hogy miért... Vagy ami még rosszabb, a családban.
A kép Diana, Princess of Wales 1961 - 1997 hivatalos facebook oldaláról származik 1997 augusztus 31-én, nemsokkal éjfél után  egy autó beszáguldott a párizsi  Place de l Alma alagútba és nekivágódott az alagút egyik pillérjének. Az autó négy utasa közül kettő azonnal szörnyethalt, a másik kettő…..
Virágvirág 2017.08.04 22:10:04
@Deino: Ugyanolyan cikk, mint a másik. Bármelyik lehet igaz, vagy hamis.
Az aliexpress egy online piactér, olyan mint az eBay vagy itthoni viszonylatban a vatera. Azaz sok-sok eladó kínálja portékáit és közülük lehet kiválasztani a számunkra megfelelő terméket. Itt szoktam én is mostanában böngészgetni, és ma egy érdekes dologba botlottam: már 2 dollárért JW.ORG-os…..
Baroness Orczy Emma (Wikipedia) "Mindenütt kutatják, mindenütt keresik, de szegény franciák jaj sehol sem lelik. Angyalok közt jár fönn, vagy lenn az ördögökkel? Ez a ravasz, titokzatos Pimpernel?" 1793-ban tombol  a terror Párizsban. Madame Guillotine szorgalmasan szedi áldozatait, naponta…..
Az emberek általában félnek a haláltól. Talán Jehova Tanúi azok, akik nem félnek az elmúlástól, mert hisznek a feltámadásban, vagy abban, hogy ’milliók élnek most, akiknek sohasem kell meghalniuk’. A többség azért az utóbbi lehetőséget választaná, még akkor is, ha tudja,…..
Az IGHAZ VHALLÁS követői Új Világ fordítású Bibliában keresztelnek! Már bocs! . . 37. sz. Királysághírek http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1102006290 kn37 1–4. o. Közel a hamis vallás vége! Nekem anno volt szerencsém vinni ezt az egylapos kiadványt... mit ne mondjak,…..
Virágvirág 2017.04.21 21:50:44
@a századik juh: @leslie07: Hogyan csaltak az ingatlannal??

Én is szivesen olvasnám a választ.
Virágvirág 2017.04.24 08:17:40
@a századik juh:
@leslie07: Ejha, nem tudtam erről az ingatlanbizniszről, de úgy tűnik, azt kapták, amit megérdemeltek. Az áldozatokat viszont sajnálom, a semmiről nem tudó szerencsétlen egyszerű testvéreket, akik tiszta szivből hiszik, hogy jó helyen vannak.
Propagandaplakát vagy tiszteletteljes meghívó?    A Szubjektív sorozat után egy új tematikus rovatot szeretnék elindítani Görbe tükör névvel. Célom a főcímben rögzítve látszik: görbe tükröt mutatni a Társulatnak, bemutatni azt, amit noha a gyakorlatban kiraknak mindenki szeme elé, a Szervezeten…..
Virágvirág 2017.04.11 10:10:12
@l.gabi: nagyon jó ötletet adtál. Tavaly nem voltam, de ma este elmegyek a kalocsai nemzeti ruhámban. Még az is lehet, hogy a főkötőt is a fejemre teszem.
Virágvirág 2017.04.14 14:44:19
@l.gabi: "elmentél hozzájuk?" Igen, elmentem , de nem kalocsaiban voltam, csak egy piros trechtenben, de igy is látszott messzirol, hogy foreigner vagyok. Ennek ellenére a kutya se jott oda hozzám, azt sem kérdezték, ki vagyok, mi vagyok, minek vagyok ott. Ennyit a marha nagy szeretetről. Három gyülekezetnek volt tartva a megemlékezés, csupa idősek, és ötvenes korosztály, egy két fiatal házaspár kisgyerekkel, és ennyi. Bőven volt üres ülőhely. Az előadó lazán kigombolt öltönyben, az előadásában szereplő bibliaverseket kivülről ismertem, semmi ünnep érzés, vagy valami különleges feeling. Az egyetlen pozitive annyi volt, hogy kivetitőn mutatták az éneket. Soha nem éreztem még ennyire, hogy mennyire távol van ez a szertartás az Úr Jézus Krisztustól. Az ámen után szó szerint elmenekültem .
Amikor prédikáló/ térítő Tanúkkal találkozol, akár úgy, hogy felkeresnek az otthonodban, vagy megszólítanak az utcán, vagy újabban köztereken állnak egy újságokkal teli hordozható kocsi mellett, akkor talán azt gondolhatod, hogy ezek az emberek mennyire elhívatottan hisznek a vallásukban. Bár néha…..
Virágvirág 2017.04.11 10:24:30
@t.csilla: Talán nem is szegénységben, hiszen az adomány kell, hanem tudatlanságban. Ismerek egy gyülekezetet, ahol a vének legmagasabb iskolai végzettsége nem teszi a 8 osztályt átlagosan. Egy mondatot nem tudnak helyesen leirni. De mindent elhisznek vakon amit a társulat mond. És ez a lényeg. Egy főiskolán isten őrizz - megtanitanak önállóan gondolkodni, önállóan dönteni. Hová vezetne ez????????? Szörnyűség
Medici Katalin fénykorában (Wikipedia) Katalinkát egy elátkozott gólya hozta a firenzei hercegi családba 1519 áprilisában. Szép tavaszi nap lehetett, mint most, a gyermeket áldásnak tekintették a katolikus Mediciek, de akkor még senki nem gondolta, hogy a bájos kis csecsemő egy napon több ezer…..
Több üzenetet kaptam, mely a fenti kérdést fogalmazta meg. Félve, de megválaszolom, hiszen tudom, hogy sok minden egyébként is érezhető, látható...
Amikor ez a blog elindult, akkor két várakozásom volt. Az egyik, hogy képes leszek megmutatni egy-két érdekesebb korábbi bejegyzés hátterét, több interjút is leközölve érintettekkel. Ez nem sikerült. A másik reményem az volt, hogy az éppen aktuális történésekről majd elkezdődik valamilyen…..
Virágvirág 2017.02.28 19:01:39
@kingdom: , "tulajdonképen hánytam az Őrtorony tanulmányozásoktól. :)"
Fizikailag megtörtént velem, valamikor tavaly júliusban elmentem egy összejövetelre, szándékosan a spanyolra hogy ne sokat értsek, és kb. az őrtorony felénél voltunk, amikor haza kellett jönnöm. Fizikailag éreztem betegnek magam, erős hányingerem, fejfájásom volt. Valószinű pszichoszomatikus tünet volt, úgy rohantam ki a teremből, mint akit üldöznek.