Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gillotte

544 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2021. január 13-án jött a szomorú hír: elhunyt Vass Gábor, az egyik legkarizmatikusabb hangú művészünk. Több külföldi színész és rajzfilmfigura köszönhette neki a magyar hangját, míg több rádió- és tévécsatorna is felfigyelt a különleges orgánumra. Szinte lehetetlen összeszedni és egyenként…..
Gillotte 2021.01.14 15:18:36
@cardiobascuralis 2: Szeretem az ilyen nesze semmi, fogd meg jól hozzászólásokat. Ne felejtkezzünk meg persze arról sem, hogy az ilyen reagálás egy hosszú megemlékezésre szintén minősítik az íróját. Ugyanis ez egy méltó megemlékezés, nem ész osztás. Itt az észt Te osztod, de közben mégsem, hiszen általánosságokat puffogtatsz, de nem írod le, hogy hol hibázott az, aki vette a fáradtságot és összeszedte, amit arra érdemesnek gondolt. Tipikus magyar hozzáállás. Ledorongolni a másikat, nem felfedni miként tudott volna ebből magyarabb, stb. írást készíteni. Könnyú leszólni a másikat. Tessék alkotni, és aztán dumálni.
Elérkeztünk a sorozat legutolsó, befejező hetéhez, s ahogy a Lucát megformáló Gáspár Katától megtudtuk, ez a történet így kerek, így bármennyire rajongunk, harmadik évadra nem számíthatunk. E héten minden megkezdett szál elvarrásra került. Kriszti ugyebár együtt van Ákossal, aki papnak készült, és…..
Kezdetét vette az utolsó előtti hét. Luca még mindig a zaklatótól kapott telefon pin-kódjára akar rájönni, és sikerül is, hiszen gondolom meghallotta, ahogy a tévé túloldaláról ordítom: a megoldás az előző héten kapott órán lévő idő: 0918. A telefonon képek vannak Lucáról, ahol átkel a zebrán,…..
A héten választ kapunk arra a kérdésre, amit nagyjából két hete tettem fel: ha eddig 100 nap telt el a sorozat szerint, hogyan fogják az utolsó két hétbe beleszuszakolni a fogadás maradék 160 napját? A válasz egyszerű, gondolhattam volna rá: már csak két hétig fog tartani a fogadás. Mielőtt azonban…..
Lucának nehezen indul a hete, ugyanis egy srác telefonál be a rádióba, aki nem először próbálja meg az öngyilkosságot, és épp el akar búcsúzni kedvenc rádiósától, Lucától. Luca lebeszéli, sőt, találkozni is hajlandó ezzel a Ramónnal, a fiú öngyilkosságát elkerülendő. A találkozó nem sikerül rosszul,…..
Eljött a fogadás 100. napja is, ami egyfajta mérföldkő, méghozzá akkora, hogy Luca a feladáson is elgondolkodik, ám anyja kioktatja: ,,mindig mindent feladsz, ezért nem leszel soha boldog”. Fordított pszichológia, és működik, így Luca mégis folytatja a fogadást. Elgondolkodtam viszont a száz napon,…..
A héten két új csapattaggal is bővül a rádió. Az egyik Áron, egy régi kolléga, gazdag faterral, ennél több nem is igazán derül ki róla. Körbeutazta a világot, és visszajött, igazából ennyi, de mindenki örömmel fogadja vissza. S hogy mi az oka a csatlakozásának? Az, hogy Roland elmegy Spanyolországba…..
Luca lelke eléggé felbolydul a héten, hisz három férfihez is lesz köze – valamilyen formában. Mátyás, a randi oldal tulaja megtetszik Lucának, ám a fickó gondoskodik róla, hogy ezt csírájában elfojtsa, hiszen kiderül, hogy azért csókolta meg Lucát, hogy közben valaki lefényképezze őket, s így…..
Lucát tehát a rendőrség beviszi a kokainbirtokos Szabival együtt is, ám végül Lucát elengedik egy éjszaka után, hiszen nem bűnös. Igen, nem vétkes a dologban, de iszonyú pipás, amiért egy fizetős randioldalon bele lehet futni egy drogdílerbe, pláne, hogy az oldal állítja, hogy ellenőrzik a tagokat.…..
A rádió ideiglenes új főnököt kap, de szerencsére nem egy Adél öccse típusú emberben kell gondolkodni, hiszen ott van Márk. Adél nehezen viseli mostanában a stresszt, így apjával megkérik Márkot, hogy legyen ő az új Adél egy darabig. A férfi hezitál, mert hogy jönne már ki, hogy a főnök pasija a…..
Lucának ez a hét boldogsággal kezdődik, hiszen bowlingozni mennek Bencéékkel, ahol megakad a tekintete egy bowlingozó srácon. Végül kettesben végiggurítgatják az egész éjszakát, ám mivel Luca magán felejti a bowlingcipőt, a srác hazaszállítja neki, s pillanatok alatt az ágyban találják magukat. Luca…..
A héten Luca nem a megszokott díszleten belül tartózkodik, ugyanis Artúr elráncigálja magával egy szingli-táborba, amin ő lesz a coach. Luca úgy megy, mintha a fogát húznák, ugyanis semmi kedve az egészhez. Sok ismerős arccal találkozik, például a Sheldon Cooper beütésű Tamással, a rádió…..
Gillotte 2019.10.22 22:50:52
@A_Rézi: Köszi, hogy visszatértél! :)
Ezen én is gondolkodtam, hogy most már még csak megtippelni sem lehet, hogy ki mellett köt ki Luca.
Köszöntöm a régi és új Olvasókat a 200 első randi második évadának premier-hetén! Röviden hívnám inkább 200 második randinak az évadot, ami egyből a lecsóba csap, nem vacakolnak azzal, hogy lehogyvoltozzák, mi is volt egy éve. Még jó, hogy vannak jegyzeteim ugyebár, na meg egy férjem, akinek nem…..
Félévad-záró lévén mindent belepakoltak a mai részbe, amit csak lehetett: megcsalást, eljegyzést, testvérháborút. Kezdetnek Erika és Gyuri lesznek egymáséi, mert Ildikó végre elhúz, ugyanis újra megpróbálják szerelmetes Norbijával. Minden csoda három napig tart – Ildikó esetében 3 megállóig, ugyanis…..
Gillotte 2019.10.06 13:35:21
@Büszke_troll: Legalább tudom, hogy olvassa valaki. Köszi!
Gillotte 2019.10.10 20:07:45
@Timi1983: Azért pörgették fel, hogy el ne tűnjenek a nézők januárig :) Bár durván belezsúfoltak egy részbe annyi történést, ami egyébként egy évad alatt nem szokott lenni.
Gillotte 2019.10.10 20:08:58
@Hajnalka Pécsiné: Álljunk úgy hozzá, hogy jófejek, amiért már idén leadtak pár részt! :)
Nem vagyok nagy fügeszakértő, bő két éve költöztünk kertes házba, amelynek udvarán van egy szép, nagy fügefa. Öreg már, nem túl sok termése van, de ami van, az szép és finom. Még csak most próbálkozom a termések felhasználásával, mert annál azért több füge terem a fán, mint amennyit magában…..
Gillotte 2019.10.06 13:36:46
@Modern háziasszony: Köszönöm szépen! Most sül :)
A realityk mellett ne felejtsük el, hogy a Mi kis falunk is megy ám a tévében – bár nem ez lesz az az epizód, amit sokáig emlegetni fogunk sem mi, sem Gyuri, aki arra megy ki reggel megnézni szerelmetes autóját, hogy van egy repedés a szélvédőn. Rohan Erikához pénzért, hiszen ez egy kráter, egy…..
Stoki egy igen szép lányba botlik az utcán, aki az út szélén áll a bringájával. ,,Parkolgatunk, parkolgatunk?” – kérdezi Stoki olyan rendőr-mód, majd kiselőadást tart arról, hogy a járművel hogyan kell parkolni a járdasziget mellett, illetve leesett lánc esetén a piros háromszögről is megemlékezik.…..
A mai részben az Interneté – pontosabban annak hiányáé, és Gyuri fájó fogáé lesz a főszerep. Két falubéli is ordítással kezdi az epizódot: Gyuri, akinek beletört a foga a kolbászba, és Zsolt, az új lakó, aki Pajkaszegről, e vidéki gyöngyszemről tölt fel videót a netre, s mindössze 4 év kell hozzá,…..
  Pajkaszegi Ének Halastóval határolt zsákfalu ad helyszínt, Hol kávéba Hubit nyomnak, nem pediglen tejszínt. Pajkaszeg a falu neve, honnan történetünk ered, Melyet minden lakója mind ugyanúgy szeret.  ..
Évadzáróul kapunk két új lakót, akiket Stoki már Pajkaszeg határának átlépésekor igazoltat, az autójukon található régi bútorok láttán illegális szemétlerakással vádolja őket, s bizonygathatják, hogy azok az ő bútoraik. Zsolt és Viki egyébként a becsületes nevük, akik…..
Elérkeztünk a sorozat utolsó két részéhez. Ott hagytuk ugyebár abba, hogy András részegen elvontatja a büfékocsit, benne az éppen egymásba gabalyodó gyermekével és a szakácsfiúval. Ez persze aznap éjjel nem derül ki számára, hiszen totál részeg, úgyhogy felvezeti valahogy a…..
Gyuri a mai epizód egyik kulcsfigurája, és nyilván megint a hülyesége miatt. A szomszédos városba megy Erikának megvenni a legújabb turmixgépet – persze nem önszántából. Amint leparkol a konyhabolt előtt, egy jóakaró szól neki, hogy ott nem parkolhat, hiszen tiltja a tábla a…..
Tessék, csak tessék, szájkarate time IS OVER, mindenki megmutathatja, mekkora a pöcse. Még nem próbáltad, de érzed a vágyat, hogy írnod kell? Szeretnél megtanulni jól írni? Lelkes vagy, szívből írsz, de nem tudod hol tartasz? Vagy szeretnél bekerülni az ország egyik legjobb írói…..
Gillotte 2019.06.13 22:57:31
A mostani epizód szerintem nagyon jó volt, s ez sajnos nem mondható el a hullámzó évadról, mert az látszik, hogy a mennyiség igenis a minőség rovására megy. Most Teca anyja jelentkezik be, mert ugyan még fiatal, de azért szeretne ráíratni Tecára némi vagyont, és még aznap…..
Romantikus autómosással indul Gyuri reggele, a gólyaszart letakarítandó (ami fél méterrel a kocsi mellett csapódott le) és Erika közben sündörög körülötte. A nagy romantikában, Erika elkezdi dúdolni a közös dalukat: ,,lá-lá-lá-lá-lá”. Gyuri is úgy néz rá, ahogy éppen…..