Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rikkudo

22 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan még csak december eleje van, én mégis úgy érzem, hogy ideje lezárni ezt az évet egy rövid számvetéssel. 2019 már biztosan nem lesz a kedvenc évem. Nem történt ugyan semmi tragikus, de annyi feszültség és probléma tarkította, hogy örömmel mondok búcsút neki. Mivel három fotózást is sikerült…..
A nyári fehér unikornis fotózás után már mindenképp meg akartam csinálni a fekete unikornist is, amit tavaly nem sikerült. Kivételesen most nem kellett keresgélnem, hogy találjak egy megfelelő modellt. Feltettem egy ruhát a cosplayes adok-veszek csoportba, és Niki volt az egyik lány, aki írt nekem.…..
Jó rég nem írtam ide semmit, pedig idén már voltunk fotózni. Igaz, nem saját ötlet volt: Ms.Terious cosplay nyerte a cosplay.hu által kiírt "Év cosplayese" versenyen az ajándék fotózásunkat, így ő választhatta a témát. A helyszín az első (valójában második, de az első nem számít) fotózásunk…..
A hadtörténelem iránt érdeklődő szakmai sokaságon belül egy markáns kisebbség kifejezetten a haditengerészet rajongója. Ők azok, akik csuklóból megmondják, mi a különbség egy cirkáló és egy romboló között, mi az a zászlóshajó és tán még azt is, hogy miért magasabb rendfokozat az altengernagy az…..
Lassan vége 2018-nak is, itt az ideje, hogy egy kicsit visszanézzünk, és évet értékeljünk. 2018 is a változás éve volt a Black Fox Team történetében, még ha nem is a gyökeres változásoké. Ingrid állandó tagja lett a csapatnak, és a csatlakozásának köszönhetően az a felállás kristályosodott ki, hogy…..
A posztmodern korban élünk, melynek egyik legfontosabb aspektusa a modernitás dekonstrukciója volt. A posztmodern azonban úgy haladta meg a modernizmust, hogy annak narrativái helyére az értelmezések sokféleségének eszméjét állította. De korszaknak lehet-e nevezni egy időszakot, ami egy olyan eszmét…..
Számos dolog inspirálhat egy embert arra, hogy alkotó munkába kezdjen. Van akinek rendkívül élénk a fantáziája, és azt meg akarja mutatni másoknak is. Van aki az érzéseit kívánja vászonra vinni. Van aki egy traumát dolgoz fel. És természetesen van olyan is, aki megrendelésre dolgozik. Én azok közé…..
A képeink Facebookos statisztikáit nézegetve tisztán látszik, hogy a jól ismert karakterek cosplayes megszemélyesítéseit rendre sokkal többen kedvelik, mint egy eredeti karaktert, ami nem ismert, amivel máshol még nem találkoztak. De vajon csak és kizárólag az ismertség, vagy annak a hiánya állhat a…..
A 2017-es év is eltelt, így eljött az ideje egy rövid számvetésnek. Alapvetően jó évet zártunk, nincs okom különösebb panaszra. Minden projektemmel tudtam haladni, így a Black Fox-al is, bár volt már termékenyebb évünk is. Tavasszal csináltunk egy újabb közös fotózást Ingriddel, ami ismét nagyon jól…..
Rikkudo 2018.01.16 21:20:57
@Kata Gócza: Szia! A Facebook oldalunkon tudsz nekünk üzenetet és képet küldeni. Ott folytassuk a beszélgetést. Köszi! Andor
Amikor megalapítottam a kis kreatív csoportunkat, az volt a célom, hogy valami szépet alkossunk és "előhívjam" azokat a képeket, melyek a lelkem mélyén lakoznak. Ugyanakkor a kezdet kezdetén néhány szabályt is lefektettünk. Előre meghúztuk azokat a határokat, amiket sohasem fogunk átlépni. Tudom,…..
Megjelent egyesületünk folyóiratának legújabb száma. A tartalomból:Dr. Balogh Tamás:A galeassz, vagyis a gálya és az oldalütegsoros vitorlás "kényszerházassága" Bánsági Andor:Dreadnought veszteségek az első világháborúban I. dr. Solymos András:Egy régi hajóbaleset…..
Megjelent egyesületünk folyóiratának legújabb száma. A tartalomból:Dr.. Balogh Tamás:K.u.K. YachtgeschwaderA cs. és kir Jachtraj - a cs. és kir. Haditengerészet sporthajó-különítményének története Bánsági Andor:A LOLIGO, avagy egy elfeledett kísérleti…..
forrás: http://duna.atw.hu/duna/nfvcsv/nfv1456.htmlVasárnap lesz 556 éve, hogy 1456. július 22-én a Nándorfehérvárt védő keresztény magyar seregek Hunyadi János vezetésével, több mint kéthetes csatát követően megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira,…..
Megjelent folyóiratunk idei első száma. Benne: Hanny Ákos: Magyar Duna-tengerjáró hajók a II. világháborúban II. Dr. Balogh Tamás: Összefoglaló a brit flottaparádékról és az azokkal összefüggő magyar katonai tradíció múltjáról, lehetséges jövőjéről Veperdi András: Az…..
"Hatvan év után ismét tengeri merülést hajtanak végre a Magyar Honvédség katonai búvárai: az Osztrák–Magyar Monarchia haditengerészetének egyik büszkesége, a 45 méter mélységben fekvő Ferenc József csatacirkáló roncsának feltérképezésében, állapotának…..
Megjelent a Hajózástörténeti Közlemények 2011/2-es száma! A tartalomból:Tanulmányok:   Hanny Ákos: Magyar Duna-tengerjáró hajók a II. világháborúban I.     Műhely:   Bernát Péter: A dunai római flotta nyomában   Bánsági Andor:…..
2011. november 29-én kedden, 15:00 órai kezdettel a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előadótermében (Budapest, Városligeti krt. 11.) kerül sor az "Adria Rt. és a magyar tengerhajózás" c. emlékkonferenciára, amelyet ezúton tisztelettel ajánlunk valamennyi kedves…..
Rikkudo 2011.11.17 00:14:46
@Doki: Akkor valószínűleg ott leszek.
Megvan a kobilai torpedóvető-állomás! A Cattarói-öbölről szóló első bejegyzésben megemlítettem, hogy egy, a II. világháborúban a megszállt öbölben szolgáló olasz katona leírásából nagyon az tűnik ki, hogy akkor ott létezett egy torpedóvető-állomás. A pontos helyét is…..
Felkerült a Hagyományőrző Tagozat honlapjára egy válogatás a második világháború előtti balatoni hajózásról Bánsági Andor gyűjteményéből. A képek forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatóak. (A galéria a képre kattintva érhető el.)          …..
2011. augusztus 12.-én (pénteken) délután 3 órakor a soproni Szt. Mihály temető (Sopron, Pozsonyi út 1.) új részében, a ravatalozó mögötti parcellában Tengerész emlékhely lesz kialakítva, ahol az I. Világháborúban elhunyt haditengerészek, kereskedelmi tengerészek és…..
A tartalomból: Antal Gábor: Tengely és tenger közé szorulva: a francia hadiflotta 1940-1942 között   Bánsági Andor: A Kraljica Mora, a Horvát Haditengerészet új kiképző hajója   Veperdi András: Az osztrák-magyar hadiflotta az első világháborúban XII.   Zsonda…..
Kérünk mindenkit, aki tud és akar segíteni, hogy támogassa a LAJTA bajai útját! 2010. november 26-án megjelent a Honvédelmi Közlöny 17. száma, s benne a honvédelmi miniszter 97/2010. (XI. 16.) HM utasítása, amely elrendeli a LAJTA Monitor Múzeumhajó 140. éves születésnapjának…..
Rikkudo 2011.04.16 22:19:13
2011. március 27-én capt. Gombos Károly, Dr. Dezsény Zoltán és Bánsági Andor tagtársak ellátogattak a zebegényi Hajózástörténeti Múzeumba, ahol kicsomagolták a múzeumkertben található különféle hajózási eszközöket és összesöpörtök a faleveleket, így készítve fel a…..
Megjelent Oliver Trulei, a kiváló osztrák amatőr hajózástörténész szakíró legújabb kötete, az U27-es osztrák-magyar tengeralattjáró kalandjairól. Ha igaz az, hogy Magyarországon a haditengerészet szinte ismeretlen fegyvernem, akkor az még inkább, hogy a magyar tengeralattjárós…..
Folyóiratunk következő száma 2010. december 30-án jelenik meg. A tartalomból:Antal Gábor: Tengely és tenger közé szorulva: a francia hadiflotta 1940-1942 között.Bánsági Andor: A Visby-osztályú korvettek.Veperdi András: Az osztrák-magyar hadiflotta az első világháborúban XII. -…..