Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kókuszdiéta és Életmód

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bicsérdy Béla a nyers vegetáriánus táplálkozáson alapuló életmód híve és népszerűsítője, nevét a húszas-harmincas évek Magyarországán szinte mindenki ismerte. Művei több ezres példányszámban keltek el. Több ezer újságcikk jelent meg róla magyar, német, angol, cseh, román nyelven. Több száz,…..
A nyers étkezés élő enzimekben gazdag táplálkozást jelent, amely szinte a legegészségesebb étkezési forma. Elsősorban gyümölcsök, zöldségek, magvak fogyasztását jelenti többnyire természetes formájukban vagy maximum 40 °C körüli hőmérsékleten történő feldolgozásukat követően, aszalva vagy szárítva.…..
A finomított cukrok és a mesterséges édesítőszerek helyett sokan keresik a természetes édesítőket, köztük a kókuszpálma nektárjából készült kétféle édesítőt a kókuszcukrot és a kókusznektár szirupot, amelyek jó választásnak bizonyulnak a gyakoribb használatra. Tudni kell viszont, hogy a természetes…..
A kókuszliszt egyre népszerűbb táplálék, hiszen sokan ismerik már jótékony tulajdonságait. Kedvelt alapanyag az egészséges életmódot, a paleo táplálkozási irányelvet követők, a glutén érzékenyek, az emésztési problémákkal küzdők, a cukorbetegek és a vegetáriánusok körében is. Élelmi rostokban,…..
  Fontos strukturális alkotói a sejtek külső és belső membránfelületeinek, a szervezet számára jelentős mennyiségű energiát szolgáltatnak, elengedhetetlen a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódása végett, részt vesznek a szervezet hőszabályozásában, szervek közötti mechanikai…..
Akiknek a testi és mentális egyensúly fenntartása fontos ők tudatosan odafigyelnek az egészséges életmód minden összetevőjének megfelelő együttműködésére, amely idővel már rutinszerű, megszokott tevékenységé válik a mindennapokban. E tekintetben kiemelten fontos: az egészségünket szolgáló…..
A természetes édesítőket mára már nagyrészt felváltották a finomított és mesterséges cukorhelyettesítők. Az élelmiszeripar az édes íz fokozása érdekében különböző szempontok alapján finomítási eljárásokat alkalmaz, amelyeknek a szervezetre ható előnytelen hatásai közismertek. Táplálkozásbiológiai…..
Sokan érdeklődtek kókuszvaj iránt, ezért elhatároztam készítek és megosztom a receptjét.Csak két összetevő kell hozzá. 15 g kókuszolaj 125 g BANABAN bio pirított chips Mivel ez kis mennyiség ezért botmixerrel kezdjük összepépesíteni a chipset az olajjal.Az olajhoz adjuk hozzá a chips negyedét,…..
Almás, kókuszos keksz A fehérje és a rost fogyasztás nagyon fontos mindenki életében, részét képezi a tudatos átgondolt életvitelnek és megtervezett táplálkozásnak. Sokan szeretnek a fő étkezések között nassolni, ami helytelen, mivel nem hagyunk elég időt a szervezetünknek a megfelelő emésztési…..
A szénhidrátok fogyasztása az intenzívebb edzést követően nagyon fontos mert a glikogénraktárakat újra fel kell tölteni, ugyanis az izomglikogén kiürülésének tartós állapota krónikus elfáradáshoz vagy túledzéses szindrómához vezethet. A feltöltés leghatékonyabb módja a magas szénhidráttartalmú…..
  Nagy népszerűségnek örvend manapság a vegetáriánus táplálkozás. Akik ezt az irányzatot követik biztosak abban, hogy az egészséges életmód egyik alapköve az a fajta táplálkozás, amely mellőzi a húsfogyasztást, sok esetben még az egyéb állati eredetű táplálékokat is. A vegetáriánus táplálkozás…..
Mi is ott voltunk a XX. alkalommal megrendezésre került Vegetáriánus Fesztiválon, mint kiállító, ahol persze a nap folyamán megéheztem. Elmentem tehát ennivalót keresni, desszertnek egy nyers vegán kesudiós palacsintát választottam, amit Lénárt Gitta készített. Annyira finom volt, hogy eldöntöttem…..
A tejet sokan szeretik, mert számos étel, ital, desszert készíthető vele.Sokan viszont egyéb okok miatt nem fogyasztják, ezért más alternatívát keresnek helyette. A nagy kedvenc a kókusztej, amely számos receptben a már megszokott módon használható a tehéntej helyett. Készíts Te is kókusztejet,…..
Magyar fiúk is részt vettek a 2016. évi Ricochet European Championship megmérettetésen Amsterdamban. (2016. március 18-20) Név szerint Makra Roland és Bíró Balázs, akik a magyar squash raglistán szereplő versenyzők és edzők. Roland pár mondatban elmondja, hogy miért is vesz részt a Ricochet…..
Gyakran a bio, öko szócska reklámfogás, hiszen ahol a jelölés feltételei nem szabályozottak, ott a termékek tulajdonságai egészen mást takarhatnak annál, mint, amit a fogyasztók mögéje képzelnek. Ezt bizonyítja az is, hogy manapság rengeteg az olyan bioboltnak nevezett lelőhely, ahol sajnos a…..
Sokan tisztába vannak azzal a ténnyel, hogy a pálmaolaj más néven pálmazsír fogyasztása előnytelen az egészségünk szempontjából vizsgálva. A pálmaolaj kifejezést nagyon sok esetben általánosságban használják ezért vannak, akik nem tudják, hogy a kókuszolaj (kókuszzsír) és a pálmaolaj (pálmazsír)…..
A kókuszban lévő zsír energiával tölti fel sejtjeinket. - Mert könnyen és gyors anyagcsere folyamat mellett szívódik fel, ez által kímélő az emésztőrendszer számára.- Zsírsavjai nem képeznek zsírlerakódást, tehát nem hizlal.- Szervezetünk számára azonnal felhasználható energiát biztosít ezért…..
A szupermarketek polcán található extra szűz olívaolajak több mint fele csak nevében az, mivel a nagy márkák többsége nem valódi extra szűz olajat tesz az üvegekbe.  A torinói ügyészség szerint legalább hét vállalat címkéi tüntetnek fel hamis információt, a vámhatóság laboratóriuma pedig…..
Manapság nagy az érdeklődés a kókuszolaj iránt, ezért nagyon fontos tudni mi a különbség a szűz, extra szűz és a kommersz kókuszolaj között. A kókuszolaj alapja a copra vagy a szárított kókusz, amelyekből teljesen másfajta olajok nyerhetők és találhatók a boltok polcain. A copraból készült olaj…..
Január végére (27-től 31-ig) egy nagyon izgalmas, tavaszi fáradtságot megelőző és ünnepi kilókat legyőző TURMIX Böjttel készülünk, melyet szuperfooodokkal és a színek erejével turbózunk fel! A jó hír, hogy hasonló élettani hatásokat érhetsz el vele, mint egy hagyományos böjttel, sőt! A…..
  Egy átlagos 100% pamut póló csak 73% pamutot tartalmaz. A maradékot vegyszerek és gyanták alkotják, amelyeket a növekedés érdekében használnak.Ugyanez igaz a farmerokra is. A farmer is sok pamutot tartalmaz. És egy csomó vegyi anyagot is. A világon felhasznált rovarirtók 25%-át csak a…..
Az egyik legfinomabb süti, ami almával készíthető, mi más is lehetne, mint a kókuszos almás pite egy kis vanília sodóval. A tészta hozzávalói: 250 g búzafinomliszt125 g BANABAN kókuszliszt125 g teljes kiőrlésű zabliszt150 g BANABAN kókuszolaj  20 g BANABAN kókuszcukor1 kávéskanál szódabikarbóna3…..
A Nyersétel Akadémia nyers ételes életmód táborába hívunk Piliscsabára, gyönyörű környezetbe! (Piliscsaba, Cosmos ökopanzió) Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen hatással van rád a tiszta növényi, nyers étrend, vagy szeretnéd megtanulni, hogyan készülnek a legfinomabb fogások, akkor itt a…..
Az élelmiszeripar a közelmúltban alábbhagyott a hidrogénezett zsiradékok használatával annak tudatában, hogy ezek komoly veszélyt jelentenek az egészségünkre. Ennek következtében a kereslet a transzzsírtól mentes olajok irányába megnőtt és a pálmaolaj ipar számára…..
Az angol rögbi csapat is esküszik a kókuszolaj jótékony hatásaira éppen ezért kiegészítik étrendjüket kókuszolajjal, mert számukra nyilvánvaló, hogy segíti őket sportteljesítményük fokozásában. Azt is megfigyelték, hogy játékosaik 2007-ben átlagosan 2 kilóval voltak nehezebbek – amikor is a…..