Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fgyongyi82

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
b.bor Stílus gyorstalpaló 2018.02.02 20:33:53
Rengeteg embertől olvasom, hogy nincsen tisztában azzal, mi az, ami jól áll neki. Persze, kívülről sokszor könnyebb megítélni mindent, én is sokat hezitáltam 3 alkat között, hogy hová is soroljam be magam. A fenntartható divat fontos eleme, hogy ne impulzus vásárlók legyünk, hanem tudatosak, így nem…..
b.bor Vizsgaremek 2018.01.25 13:35:26
Elérkezett az idő, amikor női szabóként egy általam megálmodott ruhát szerkeszteni, szabni és varrni kellett. Alapvetően kedvelem a minimalista stílust, főleg ruházkodásban, és mivel az alakommal sem mindig vagyok elégedett, ezért az oversized cuccok is kedvesek számomra. Mindezt pasztellszínbe…..
b.bor Szín és stílus workshop 2017.12.18 14:37:30
Amióta először megláttam a színtípusok további altípusokra bontását, azóta érdekelt a dolog, mert éreztem, hogy az ősszel valahogy nem mindenben jövök ki, ugyanis gyűlölöm az arany árnyalatokat magamon, a hajamban pedig főleg. A workshop igazolta is a teóriámat, miszerint tél típusba tartozom, de…..
b.bor Design hét ajánló 2017.10.01 12:04:54
Kiválogattam a számomra legizgalmasabb programokat, amik főképp a nyitott stúdiók köré csoportosulnak, de szuper kiállítások (Under 35 - Olasz Kultúrintézet, VIII. Bródy S. u. 8. vagy a Labrosse), filmek (például) és beszélgetések (a legizgalmasabb a fenntartható divatról - Holy Duck szervezésében)…..
Te is szeretnél hasonlót? Olvasd el a cikket, és bátran ess neki!             Kép forrása: Pinterest Mivel a boyfriend típusú farmerok korát éljük, én lenyúltam a fiúm egyik nem használt nadrágját, és magamra szabtam: Az első pont, hogy transzferáltam rá egy menő képet a Shop…..
b.bor Dizájn vásár körkép 2017.05.08 19:25:22
Manapság rengeteg szuper vásár közül lehet választani azoknak, akik szeretnének egyedi cuccok között guberálni, gyerekes vagy éppen kocsma közegben is: 1. Wamp A legismertebb vásár, a legnagyobb márkákkal. Télen a Millenárison, nyáron az Erzsébet téren - itt a belépés díjtalan. Találhattok néhány…..
Abszolút reneszánszát éli mostanában az a trend, hogy ne vegyünk új holmikat, inkább újítsunk fel mindent, ami ráadásul win-win helyzet, hiszen nem kell kiadnod sok pénzt és mégis "új" cuccaid lesznek. Én is előtúrtam néhány megunt pólót, hogy kreatívkodhassak velük. Az elsőből ez lett: Ez egy…..
Foglalkoztam már a szitázással egyszer, de ennek a továbbfejlesztett verziója, ami bolti minőségben ad egyedit, és 100%-ban saját ízlésednek megfelelő. Ebben az esetben nem stencilt használunk, hanem a képet felrajzoljuk egy levilágítható felületre. 2 mintánk lesz, Frida pedig két színt is kap…..
Ma egy csodás alkotó munkáját fogom bemutatni Nektek. Tomaleti Reni bőrből és bicikli gumibelsőből csinál gyönyörű füliket: Most pedig egy mini workshop keretein belül én is készítek bőr fülit magamnak. Nézzétek végig a folyamatokat ti is, vagy keressétek Renit! 1. Ki kell választani az…..
b.bor Legyen egyedi trench coat-od 2017.03.28 14:52:32
Ő lesz a kabátunk: Az első pont, hogy találjunk egy jó szabásmintát és a hozzá megfelelő anyagot. Én egy könnyű, tavaszi kabátot szerettem volna, ezért ballon anyagot kerestem - amit végül a 16. kerületi Rőfösboltban találtam. Szuper szürke- sárga páros, pink tűzéssel és gombbal! Bevásárló…..
Még ősszel beharangoztam, hogy nadrág szerkesztéssel fogok jönni, aztán rájöttem, nem eszik olyan forrón a kását! Sajnos, mind nadrágot, mind ruhát szerkeszteni sokkal bonyolultabb dolog ennél; ezért inkább a szabásmintákból való dolgozást ajánlom mindenkinek. Ám azt el tudjuk érni, hogy a már…..
A hirtelen tavaszi 20 fokban azzal szembesültem, hogy a kislányom feje egy perc alatt izzad le a sapkáiban, bármit adok rá - ezért összedobtam neki 2 sapkát. Mindennel együtt egy óra volt, és abszolút háziasszonyos módszerrel mértem, szabtam. Mindenkinek menni fog!  Anyagszükséglet kb. 4 db 20 x 15…..
b.bor Hogyan varrjunk Burdából? 2017.03.23 11:38:15
Gondolom, mindenki látott már Burdát életében; esetleg ránézett a közepén található nagy össze-vissza firkált szabásminta ívre és itt adta fel, hogy varrjon magának. Pici türelemmel minden kihámozható, ebben segítek: kiválasztjuk a modellt, ami jelen esetben a címlapon is…..
b.bor Weboldal készítés ingyen 2017.03.06 14:01:45
Egy olyan cégnél, amit szeretnél fejleszteni, elengedhetetlen egy honlap. De mivel az elején vagy, nem biztos, hogy rengeteg pénzed van, hogy lefejlesszenek neked egy teljesen új oldalt. Ha kicsit el tudsz pötyögni, akkor itt egy lehetőség, hogy csinálj magadnak egyet ingyen - bár ha domainnel…..
b.bor Marketing 1. 2017.01.03 10:06:56
Ez ugye a legfontosabb pontja a vállalkozásnak. Én az első körben létrehoztam a facebook oldalam - ezt persze rengeteg módon lehet felfuttatni, amit én még nem csináltam végig, de ami késik, nem múlik. Jelenleg a legtöbb kapcsolattartásom itt folyik. Második lépésként elkészítettem a Meska…..
Az elmúlt évben rengetegszer nekifutottam már annak, hogy ha beindul az üzletem, és lesznek eladásaim, azt milyen formában legalizálhatom úgy, hogy az mindenkinek jó legyen. Minden reklám mentes leírás következik: Első körben tehát kellene generálni valami forgalmat...ez persze nem egyszerű, el…..
b.bor Szoknya modellezés 2016.08.28 15:27:19
Az előző postomban láthattatok egy egyszerű szoknya kivitelezést, most pedig megmutatom, hogyan tervezhettek magatokra többféle modellt. Először egy alapsablonra lesz szükségetek, a saját méreteitekkel. A megadott számok egy normál konfekcióméretet jelölnek, a ti adataitok alapján kell majd a…..
b.bor Szoknya alapok 2016.04.24 16:36:07
Szerkesztéshez kell egy derékbőség, egy csípőbőség, és egy szoknyahossz. A normál női méret db=74/ csb=100. A szoknya aljánál is a csípőbőség méretével (EK, HK 1/4) számolunk, de 2 cm ráhagyással. Ha A vonalú szoknyát szeretnénk, akkor 4-6 cm legyen a ráhagyás! Illetve az oldalvonalnál 1,5 cm-vel…..
b.bor Parti cucc 2016.04.24 15:46:05
Elérkezett ismét a divatbemutatók ideje, és ilyenkor felmerül a legfontosabb kérdés: mibe menjünk? Én most csakis saját gyártású ruhában vagyok hajlandó eseményre menni, ehhez próbálok segítséget nyújtani. Aki a divatvilágban pörög, leggyakrabban feketét viselt mostanság, ezért a szetteket…..
b.bor Nyári felsők DIY 2016.04.24 15:23:15
Ahogy ígértem, egy könnyű nyári felsővel érkeztem: Ez a variáció természetesen a kislányomnak készült, de hasonló módon mindenki elkezdhet alkotni, akár magának is. Első lépésben kiszabjuk a pamut anyagból az elejét és a hátát (egyedül a nyakvonal a különbség) - a szabásmintát el lehet készíteni…..
b.bor Anya - lánya ruhák 2016.04.11 11:32:01
A képen látható gumis derekú szoknyát és kisruhát írom le, ami akár saját méretre is szabható; így szuperul össze lehet öltözni a gyerkőccel. De ezek a ruhák nekem akkor is megfelelnének, ha nem lenne kislányom. A gumis derekú szoknyához lemérjük a derékbőséget, és a gumi méretét ehhez igazítjuk.…..
b.bor New wave táskák 2016.04.06 08:27:39
Sajnos csak azért mini, mert nincs mindenkitől táskám, akiről írnék, maximum megtapiztam őket néhányszor. De talán bővül még a kör! Elsőként kezdjük a szerelem táskával: Bags by Gabriella Veszprémi (KOMOD) Rajtam közepes méretű háti van, a széken egy nagyobb, illetve ugyanebben a szériában…..
b.bor Szita szita péntek 2016.03.25 21:53:44
Régóta érdekelte a férjemet a szitázás, és nekem is kedvet csinált hozzá - főleg, miután a varrásban kezdek elmélyedni. Már a Ludwig Goes Pop kiállítás alatt szerettünk volna elmenni kipróbálni a programot, de esélytelen volt jegyet kapni sajnos. Most viszont ismét lehetőség van a Ludwig Múzeumban…..
b.bor Bringás táska 2016.03.20 08:33:58
Jön a tavasz, és terveim szerint sokat fogok úszni és biciklizni. Erre kitaláltam egy nagy hátizsákot, ami jól teletömhető, de nem kell feltétlenül óriási pakkot cipelni állandóan; el is ázhat, és divatos is. Az ezüst-szürke anyaghoz (vastag textilbőr) pirosat párosítottam - bár kékkel és sárgával…..
b.bor Nagyon patent 2016.02.26 17:29:07
Kaptam ajándékba egy szürke filc táskát, és szerelembe is estem az anyaggal. Ennek örömére készítettem is két kis borítéktáskát szürke filcből, csak hogy próbálgassam azt. Az első táskát az előző alapján, cipzárral záródóra terveztem, és díszítésnek patentokat kapott, amivel később bármilyen egyéb…..