Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Renka

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a pozitív gondolatokban hiszek, de ez az év nálam a tétlenségről szólt. Mindent nehezen tudtam eldönteni, sokszor hezitaltam, végül nem csináltam, de egy előre mutató dologba csak belevágtam. Jógaterapeutának képzem tovább magam. 2018 októbertől még több fantasztikus jóga eszközzel…..
A 2017-es év nem éppen a nyugodt évről szólt nekem. Sok minden történt kívül-belül. Sokat rohantam, majd kipurcanva összeestem, mint egy rongybaba. Sokszor sokat vállaltam és csak akkor pihentem meg, amikor már a testem jelezte.  2018-as fogadalmam már most tudom. Adni magamnak! Folyamatosan! És…..
... érdemes megújulni, elengedni a régi beidegződéseket, és megteremteni egy olyan világot, amit szeretnénk magunk körül, telis-tele pozitív megerősítésekkel.  Sokszor végeztem már ilyen teremtő "meditációt", és a legutóbbi újholdnál olyan ereje volt, amit azelőtt még nem éreztem. Már este éreztem…..
... ezért szeresd, ápold, vigyázz rá, tartsd becsben, és őrizd meg fiatalságát.    Ezt könnyen megteheted a jógával. Először is, a jógagyakorlással minden sejtünk képes megújulni. Minden jógapóz gyakorlásával a testünk feszesebb, izmosabb, rugalmasabb lesz. A fordított testhelyzetek extra hatása…..
Az év végéhez érve az ember számot vet, azok a dolgok felett, amiket elért. Karácsonykor az autópályán Békéscsaba felé tartva összegyűltek mindazok a dolgok bennem, amikért hálás lehetek. Magam előtt láttam mindazokat az embereket, akik az évben mellettem álltak, és segítettek abban, amit a…..
  A tibeti spirituális kalendáriumban, a Teli és Újhold utáni 8. napok Gyógyító Buddhához tartoznak. Ezeken a napokon tegyünk egészségünkért, és 100 szoros hatással bír tetteinken.  Úgy olvastam, hogy az is előfordulhat, hogy nem pont a 8. napra jön ki ez a nap az Új vagy Teliholdtól, mert ilyen…..
Joggal a kérdés, hogy hova tűntem? Elvesztem a nyári kánikulában. Kevés dolog van, amit nehezen viselek, és közéjük tartozik a nyár. Sajnos valahogy én nem úgy vagyok összeszerelve, hogy jól bírjam a nyári meleget. Ilyenkor kevesebb az energiám, és a kreativitásom is zárkózottabb. Ha lehet így…..
Mi is a célja a jógának? Az elme lecsendesítése.   Mindannyian ismerjük az elme zakatolását, a megszűnni nem akaró monológok, elképzelt helyzetek az elme barlangjában. Ezek a sokszor elvisznek annyira mélyre minket, hogy már elképzelünk olyan dolgokat előre, amik meg nem történnének és képesek…..
Mikor nincs sok időm reggel, de szükségem van a mozgásra, hogy beolajozzam a csontjaim, felébresszem az izmaim, és felpezsdítsem a vérkeringésem, pár jógapózra szánok időt.  Lótuszülésben kezdem. Erre a mozdulatra az elmém autómatikusan átkapcsol meditációs üzemmódba. Tudatosítom az elmémben, hogy…..
Mikor gyűjtötted össze utoljára, hogy mi az, amit szeretsz csinálni? Gondolsz ezekre nap, mint nap? Élvezed ezeket? Ha nem, itt az ideje elkezdeni. :-) ♥ Mit szeretek csinálni? Szeretek hidakon átsétálni. Szeretek felsétálni a Földalatti lépcsőjén, kifejezetten az Opera megállónál. Szeretek…..
Gyere, jógázz velem... Böjt 2016.03.08 14:32:19
Megvolt az idei év első léböjtje. Felszabadító érzés.  Miért böjtölök? Egy kis tavaszi megújulás. Van, amikor eljön az az idő, amikor már képtelen vagyok az evésre gondolni. Szinte rosszul vagyok tőle. Nincs kedvem egyáltalán enni. Meguntam az ízeket. Ilyenkor beiktatok egy három napos böjtöt, és…..
Már többször pedzegettem a témát, hogyan betegíthetjük meg magunkat a negatív gondolatokkal. Most erről szeretnék írni.  A saját példámon szeretném bemutatni, hisz az áll a legközelebb hozzám. Adott egy betegség, 6 éves korom óta. Ez az asztma, bronchitisz. Asztma: légzési rendellenesség, akár…..
Arról még nem írtam, hogy milyen volt az én utam idáig. Rögös, tanuláságos, változásokban gazdag. Íme:  Az első jógaórán 18 éves koromban voltam. Alig bírtam nevetés nélkül. Egy mélyen spirituális oktató órájába csöppentem bele. Semmit nem értettem abból, amit mondott. Akkor még nem tudtam, hogy az…..
Sokan szeretnek listát írni az új évben. Én is ezt a csoportot gyarapítom. Vannak, akik nem írnak. Talán ők kedvet kapnak most, hogy írjanak egyet. :-) Nekem az év úgy indul, hogy listát írok arról, mi az amit szeretnék erősíteni magamban. Mi az a cél, amit folytatnék, amibe új, még több energiát…..
Elérkeztek az év utolsó napjai. Engedjük el azt, aminek nincs helye bennünk, hogy legyen helye az új érzéseknek. Úgy, ahogy a rég számlákat, blokkokat, az 5 évnél régebbi adóbevallást, az egy éve lejárt lisztet a szekrényben, úgy lelkünk lejárt érzéseit is dobjuk a…..
Felnőtt vagyok, és mégis nagyon szeretek mesét olvasni. Kikapcsol, elvarázsol, és mindig tanulok belőlük valamit. Rengeteg mesét olvastam már, Antoine de Saint Exupéry, Móra Ferenc, Jean de La Fontaine, Puskin, Tolsztoj, Oscar Wilde tollából. Most egy lett író Karlis Skalbe mesés…..
Mert egy ősi tudomány. Egy holisztikus szemlélet. A test csak egy eszköz, egy jármű, hogy az elme haladhasson a tökéletesség felé. A célja inkább a mentális képességek és a koncentráció fejlesztése. A jógapózok gyakorlásával egy egészséges testet kapunk, lehetőséget arra,…..
Tegnap este Fullajtàr Andrea Marlene Dietrich dalait, ès gondolatait idèző estjèn voltunk. Fantasztikus volt. Imàdom, amikor valami inspiràlóan hat ràm. Ahogy meghallottam ezt a Dietrich ABC-t, azonnal tudtam, hogy elkèszítem a sajàtom. És azt is tudtam, hogy ezt szeretnèm Veletek is…..
Először is, előítéletek nélkül. Mik lehetnek ezek? -Nem vagyok hajlékony -Éppen nem vagyok jó formában -Nincs elég időm -Félek, hogy nem tudom megcsinálni a gyakorlatokat -Félek, hogy kinevetnek -Nem merek belekezdeni És sorolhatnám. Félelem mindig akad, de csak egyet…..
Miért jógázzunk?  Mert változunk. És szerencsére jó irányba. Hányszor vágytunk már arra, hogy bárcsak a párunk, a szüleink, valamelyik barátunk megváltozna? Szomorú hírem van, nem fog. Csak akkor, ha ő maga akar változni. De mi csak önmagunkért tehetünk igazán, és ha mi…..
A jógának számtalan irányzatával találkoztam az évek alatt, és pontosan azért választottam a hatha jógát, mert nem cifrázza. Az ősi jóga, az ősi köntösben.  Itthon jellemzően a jógáról csak a nyújtás, a nyakatekert pózok, és talán a relaxáció, meditáció jut eszébe…..
Mint mindig, a kezdet a nehéz. Belekezdeni valamibe, megtalálni azt az első mondatot, amivel elindítunk egy folyamatot, nem könnyű, sőt… Ezért is tartott sokáig, mire eljutottam idáig, hogy elkezdjek írni. Sok gondolat, sok élmény, sok fejlődési eredmény van a lelkemben, amit most…..