Regisztráció Blogot indítok
Adatok
armand

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több tehetséges magyar művész/előadó látja be, hogy itthon nem sok babér terem számára és próbál szerencsét külföldi tévéműsorokban. Korábban egy akrobatikus kosárlabdacsapat haknizta végig Európa tehetségkutatóit, majd az Attraction fogott vándorbotot és nyert a…..
Miközben mi itt a váratlanul betoppanó, majd a gyerekeknek tafrikárusi mosollyal csokoládét osztogató, majd a fehér inget még fehérebbre mosó anyósokról szóló reklámok szorításában tengődünk, az amerikaiak olyan mozgóképes hirdetésekkel sokkolják a tévénézőket, hogy a…..
Az az internet korában egyáltalán nem meglepő, hogy bizonyos dolgokról olvasunk valamit, és néhány kattintással eljutunk az azzal homlokegyenest ellentétes információhoz is. Ez a gyerekekkel kapcsolatban mintha hatványozottan így lenne. Szülő legyen a talpán, aki el tud…..
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
Többször megkapjuk, hogy a kormányellenes kül- vagy belföldi vélemények tulajdonképpen az országot támadják. Ugyanezt a logikát propagálja a kormány erejét az ország erejévé stilizáló enyhén militáns propaganda. Mindkettő nyilvánvaló hazugság. Magyarország ereje, ha…..
armand 2013.01.02 15:36:46
@Etniez: na erre én csak azt tudom mondani, hogy badarság. A környezetemben csak fiatalok dolgoznak, én is 34 éves vagyok, tehát nem olyan öreg. Egyáltalán nem lehet olyan nagy a kivándorlás. Aki meg kimegy Angliába sz*rt lapátolni vagy pizzát hordani az menjen is, megérdemli, nem számít, itthon úgyis csak munkanélküli lenne és az adófizetők pénzén élne. A szakmájában nem fog fejlődni, így örökre marad pizzafutár. Azzal amúgy semmi baj nincs, ha a fiatalok kimennek dolgozni egy időre, én is dolgoztam külföldön 3 évet és hasznomra is vált itthon is. Én sem zárom ki, hogy egyszer külföldre menjek, de jelenleg nagyon jól megélek itthon is.
armand 2013.01.02 15:48:26
@Megfigyelo: érdekes, én úgy emlékszem, hogy az ország akkor ment tönkre, amikor a szja még 3 kulcsos volt. Szóval az egykulcsos egyáltalán nem olyan káros, mint írod. Egyszerre ösztönzi a munkát és itthon tartja a legjobbakat. Igaz, vannak negatív, nemkívánt hatásai, de minek nincsenek. És mondom, a 3 kulcsos adórendszer sem volt a tökély, nem robogott a gazdaság, az államadósság is nőtt.
armand 2013.01.02 16:00:36
@Megfigyelo: erre van valami hiteles adatod? Az egyetemisták nagy része szerintem nem megy külföldre csak SZERETNE menni. Mivel azonban a magyar fiatalok nyelvtudása nevetségesen gyenge, ez többnyire nem is jön össze vagy ha mégis, akkor sírva jönnek haza pár hónap után, hogy átverték őket. De ha valaki pizzafutárként akarja leélni az életét Angliában, akkor az tegye. Szerintem egy idő után megöregszik az ember és jön helyére egy fiatalabb, nagyobb teherbírású ember és így a mi kis magyar (volt) egyetemistánk meg megy a levesbe. És persze jön haza a segélyért.
Az X Faktor atyja, Simon Cowell úgy döntött, hogy a kemény munkáért egy újabb szuperkocsival ajándékozza meg magát. Bár a legtöbb időt kétmillió dolláros lakókocsijában tölti, Simon Cowell szívesen hódol másik – szintén igencsak költséges – hobbijának, az…..
Kettős Mérce Az elmúlt egy év 2012.10.19 12:02:27
Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus…..
armand 2012.10.19 19:27:42
@2345 (megint): Ok, csinálok helyet a többieknek is, hogy a végén csak az olyan értelmes emberek maradjanak az országban, mint te.:-)

Egyébként nagyon jól nyomod, gondolom valami frusztrált kis nyüzüge számítógépbuzi lehetsz, szemüveggel és helyes kis pattanásokkal az orrocskádon, hogy ennyit kommentelgetsz. Azoknak ilyen nagy a szája, persze csak a számítógép előtt. De a szövegeid nagyon királyak, jókat derülök rajta, az biztos, hogy megérdemelnél egy aranycsörgősipka-díjat.:-) Csak így tovább jópofi!
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
armand 2012.09.11 15:41:33
@Herbert_West: a gyerekvállalás ennyire pénz kérdés lenne? Aligha. Akkor a gazdagoknál az 5-6 gyerek sem lenne ritka. Ezzel szemben ott is nagyon alacsony a gyerekszám, mert a gazdag kis feleség inkább elutazik a francia riviérára puccoskodni és süttetni a hasát, minthogy gyereket vállaljon, holott simán megtehetné anyagilag. A gyerekvállalás nevelés kérdése, ill., hogy mit lát a környezetében a gyerek (ld. média káros hatásai). Ha valaki boldog családban nő fel és az igazi értékekre van nevelve, akkor sok pénz nélkül is vállal gyereket és megoldja az adódó problémáit.
armand 2012.09.11 16:03:28
@Jemi: legközelebb jobban válogasd meg kivel jársz és akkor nem kerülsz hasonló helyzetbe. Ez a családon belüli erőszak téma kicsit túl van lihegve. Minden nőnek jogában van odébb állni ha a férje megüti vagy lelkileg kikészül, jogában áll feljelentést is tenni tetlegesség esetén is. Nem köteles eltűrni ezeket. Ennyi. Sokkal több példa van arra, hogy egy családban nincs erőszak, mint a fordítottjára, miért nem azzal példálózol?
armand 2012.09.12 08:34:52
@színesgumilabda: akkor tetszik nem tetszik élhetsz majd nyomorban amikor nyugdíjas leszel, körülvéve sok-sok cigánnyal, a gazdaság romokban lesz és hasonló finomságok. Akkor majd fogsz sipánkodni, hogy a fiatalok miért nem szültek gyereket, majd meglátod. Akkor aztán a hajadra kenheted a fene nagy önérzeted és azt, hogy ki mit ne mondjon meg neked. Majd meglátod milyen lesz, ha a cigányok diktálnak a magyarok helyett.
Elég régen esett szó Írországról (konkrétan még „odaát"), így épp itt az ideje, hogy ellátogassunk Dublinba. Franky posztja egyfelől markáns véleményt is megfogalmaz, másrészt sok benne a hasznos infó is, úgyhogy mindenképpen érdemes elolvasni. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..