Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SabaSaba

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apakanyar Apakönnyek 2015.11.24 09:48:28
Fájdalom tükröződött a szemében, amikor beleolvasott a 18 éve nem látott gyerek beszámolójába. Összefoglalva: vádak, feltételezések, elutasítás magázódva, idegenül. Persze mit is várhatott volna? Ő hagyta ott a családot, hangzik a családi rege ... arra, hogy kidobták,…..
Apakanyar Apakanyar 2015.11.16 16:49:30
Apakanyar: legyen ez egy különlegesen összetett szó. Benne van az egyik szülő és benne van egy talán veszélyes vagy veszélytelen fordulat. Kanyarodni számtalanszor kell, akár séta, akár gondolataink közt. A kanyar előtt még látjuk mindazt, ami ránk vár, de a kanyar mögötti…..
Habár sokan nem szeretnek beszélni róla, attól még létezik, attól még van. Most körbejárom, mit tesznek a hivatalok, akkor, amikor egy gyermeknek a saját szülője az ellensége.  A gyermekvédelmi törvény első paragrafusa kimondja, minden gyermeknek joga van családban felnőni,…..
SabaSaba 2015.11.22 09:46:28
@eurocat2k: Ünneplés nélkül: Gyermekvilág, gyermekjog mai cikk, 2015.11.22.
Penelopé Cruzt a francia Elle aktuális számának címlapján, illetve az ehhez kapcsolódó fotósorozaton láthatjuk viszont. A képeken a spanyol színésznő gyönyörű és elragadó. Ki gondolná, hogy már 41 éves?   A fotókat Nico Bustos  készítette. ..
SabaSaba 2015.11.17 11:15:09
Frissített!   source: boingboing.net Párizs, Franciaország és Európa ma azon a sokkon esett át, amin az Egyesült Államok 2001. szeptember 11-én. Véget ért egy aranykor, az európai biztonság és béke kora, s egy fenyegető új helyzettel kell megismerkednünk, amelynek…..
Nem annyira álláskeresős téma, de mindenképpen fontos, mert rászorultak, elesettek segítéséről van szó. Márpedig erre manapság mindennél nagyobb szükség van. Közeleg a karácsony, egyre többen gyűjtenek adományokat, nehéz sorsú gyerekeknek, hajléktalanoknak, időseknek, és…..
 A győri Krúdy Gyula Gimnázium felháborító esete mutatja, hogy életveszélyben vannak a gimnáziumok, bármikor levelet kaphatnak az igazgatók. A kormány továbbra is első számú ellenségként tekint az érettségit adó képzésekre. A Váradi András Alapítvány és az Együtt…..
SabaSaba 2015.11.12 12:05:30
@MikeBoy: Azért, mert elsőre nem jutottam be az egyetemre, miért lettem volna buta?! Ez a butaság, ezt kijelenteni! A gimiből esetleg orvosira oké lett volna, de én nem akartam orvos lenni!! Meg bölcsészkedni. Kitűnőség nem elég ahhoz, hogy közgazdász legyek egy gimivel! Azért jött jól a szakközép eközben. (Ezt a szüleim javasolták, ezzel válaszoltam is már gabardin-nak.) Egyébként én is azt láttam, hogy mivel nekem ez a tudásom (szakközép) megalapzta a közgázt, a sima gimisek szenvedtek!Ezt írta Behajtó70 neked :D
SabaSaba 2015.11.12 12:46:45
@MikeBoy: A nem voltam "elég jó" a gimis érettségivel az egyetemhez, még mindig nem azt jelenti, amit te mondasz nekem, hogy nem voltam úgy "elég jó", hogy felvegyenek elsőre, tudod, sokan elég jók, és jók és túl jók, ami remek, nem vagyok irigy senki más tudására, arról pedig nem beszélve, hogy kinek a kije kerül be, vagy került be helyettem éppen akkor - amikor nem voltam elég jó esetleg, vagy éppen szuper voltam, de volt ott más is... Én ezen nem vitázom tovább. Amire az én esetemmel RÁMUTATTAM, hogy a gimis végzettség nem mindig elegendő, még ha kitűnő is és top-gimibe jártam(!), nálam a szakközép plusz elvégzése előny volt. De mindegy is, ezzel dolgozom most, úgyhogy megérte az egy év kihagyás :D
Egy kutatás eredményei szerint az ateista gyerekek nagylelkűbbek és jószívűbbek vallásos társaiknál, egy másik szerint pedig az ateisták az agyuk kisebb részét használják. Mit mutatnak meg és mit nem ezek az eredmények? Szerző: Laborczi Dóra A vázolt kutatási eredményeknek köszönhetően két…..
SabaSaba 2015.11.12 12:29:13
A hit, az igazi vallás a SZERETET-ről szól alapvetően. Ezért miért lennének a hívők, a vallásosak irigyek?! Mit irigyelljenek?? A másik új autóját, új házát, új nőjét, pasiját, új márkás ruháját/cipőjét/óráját stb.?? MINEK?? A vallásos embernek az élete a segítőkészségről, és a többi JÓ-ról szól, amit ha megtenne más is (aki nem hívő éppen úgy, mint a hívő), nem kerülne sor ROSSZ dolgokra. Mivel azonban ez nagyon nehéz és fáradságos, inkább sokan nem tesznek jót (főleg ezért éppen a nem hívők! s mondják a hívőre, aki jót tesz, milyen buta, én rosszat teszek, ő meg nekem jót, milyen ostoba...), ezért aztán van a sok rossz dolog, amit leginkább a HÍVŐ EMBER SZENVED EL! Mert a nem hívőt ez egyáltalán nem bántja, mivel maga teszi a rosszat. Szóval a rossz nem létezik, csak a jó, ezt magyarázta már a kis Einstein is az órán a suliban, aki nem tudná! Én nem fogok magyarázkodni, tegnap volt Szent Márton napja, az első igazi magyar származású jó ember, szent ember, aki jót cselekedett, el lehetne végre gondolkodni. Minden más, hogy butáknak van a vallás stb., akiket meg lehet vezetni, ez nem helytálló! Egyetlen dolog igaz a hívőre, hogy érthetetlen számára, amiért vele nem jót tesznek más, esetleg nem hívők (bár hívők is lehetnek álszentek és rosszat akarók), ő pedig csakis a jót, s ez a Földön bizony igazságtalan, de a hívő nem tud másképp cselekedni, élni. Ezt ugyan nehéz megérteni, de ez az igazság :D
SabaSaba 2015.11.12 12:29:21
@torró: Jó úton jársz :D
Deborah Carr és kutatócsoportja arra volt kíváncsi, hogyan válik idővel az egyik házasságból unalmas, esetleg konfliktusokkal teli egymás mellett élés, és hogyan lehetséges, hogy más házasságban pedig évek, sőt évtizedek múltán is meg tudják őrizni boldogságukat a felek.…..
SabaSaba 2015.11.08 07:53:59
@valone: A végén kiegyenlítődnek az "erőviszonyok", értsd már meg, ne sértődj meg ezen :D Ha boldog a nő, a férje is az, mert boldogságot kap a nőtől, amiből ő is tud adni a nőnek, aki pedig tud adni a férjének, ergo ez ÖRÖK KÖRFORGÁS! Nem az, amit most leírtál, hogy "egyszereplős", félreértetted :/
  Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára gyorsan összedobható, ízletes eledel. Ahogy mi szeretjük: Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj, kis fej lilahagyma, kb. 5-6 cm hosszúságú póréhagyma, 5 evőkanál tejföl, 1evőkanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál…..
Talán sokan nem tudjátok, de elárulom nektek, hogy ma van a TAKARÉKOSSÁG világnapja, ami azért is igazán jó hír, mert a mai napon van a SZÜLETÉSNAPOM is!! Ennek apropóján pedig mára összegyűjtöttem nektek az 5 legtutibb spórolós tippemet, amiket nem lehet elégszer…..
Nem olyan régen jött divatba nálunk is a Mindenszentek előestéjének megünneplése, amely egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep. Ryan Duncan azt gyűjtötte csokorba, hogyan is viszonyulunk ehhez az egészhez mi, keresztények? Nehéz más olyan ünnepet elképzelni, amely annyira…..
SabaSaba 2015.10.30 07:03:44
@seahawks: Tudod, az ünnep akkor ünnep, amely napon tartják!! Akkor a Karácsonyt se december 24.-25.-26.-án kell ünnepelni ezek szerint :/
Tágrazártszemmel Üres illúziók 2015.10.22 12:38:43
Mire vágyik egy nő? A kérdés teljes mértékben profán és sablonos, hiszen a nők ugyan nagyon bonyolultnak és szeszélyesnek vannak beállítva, ám a kérdésre ősidők óta pofonegyszerű a válasz: a nő szeretetre, szerelemre, biztonságra vágyik. Arra, hogy megbecsüljék, hogy…..
Amikor a lányom egyetemre felvételizett, csodálkozva és hitetlenkedve hallgatta, hogy mennyire nem volt egyszerű a Kádár rendszerben egyetemre kerülni. Persze nem mindenkinek volt nehéz. Annak könnyen ment, akinek volt annyi gógyija, hogy a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség iskolai…..
SabaSaba 2015.10.23 17:21:51
@dr_itzek: DÖBBENET, amit és ahogy írsz, hogy ennek a generációnak ez nem jelent semmit! Valahol lehet, hogy egyeseknek nem, ezért a hosszú hétvégén bizonyos, az ilyenek éppen"wellnesseznek"! De van olyan, mint a barátaink és mi, akik nem vagyunk még olyan öregek, hogy ne értsük, mi történt akkor! A nagyszüleim és a szüleim is meséltek erről - személyes élményeket!! Ők nem menekültek el, se a rokonságban senki! Történelem órán pedig tanultuk, érettségiztünk belőle. Érdekes, a még korábbi 1848-49-et érted, ezt meg nem?! Ha titeket a családban ez senkit sem érintett, azon nagyon csodálkoznék, s azt írni a másiknak, hogy egyéni szocpoblém, amiért csodálkozik, hogy nincs méltó ünneplése 56-nak, nagyon sajnálatos! :/
Az önállóságra nevelés 7 lépése Ha egy gyerek jól érzi magát, semmi oka rosszalkodni. Hogyan segíthetjük hozzá, hogy jól érezze magát, de közben ne kényeztessük el? A magatehetetlen csecsemő hamar cselekedni akaró gyermekké cseperedik. A gyermeknevelés lényege, hogy a kezdetben teljesen ránk…..
SabaSaba 2015.10.21 12:12:20
@DAnna: Nagyon nem egyenlő a féltés és a félés/félelem érzés!!! Én féltem őket, de nem félek elengedni őket, én sem félek egyedül közlekedni sehová, s ők is mondják, átmennek a barátnőhöz, vagy a boltba. De azért a város másik végébe?! Éppen ŐK NEM AKARNAK, tehát nem jutottak el még arra a szintre, majd várunk vele. Ahogy nőnek, okosodnak, bátorodnak. Én bátorítom őket, voltunk már busszal arra, tehát nem ismeretlen. De ez nem a "szomszédba" megyek dolog/érzés, s ahhoz még ők kicsik (ezek szerint!). Úgyhogy nincsenek félelmeim, féltésem van. S nem vetítem rájuk, csak nem látom értelmét, ha ők nem kérik. A válaszodat pedig már sokszor hallottam másoktól, mindig ezzel jönnek, általánosítanak, hogy " a szülő félelmének a kivetülése a gyerekre", igen, van olyan szülő is, meg van, amilyen megvárja, hogy a gyermeke kérje, hadd menjen busszal. Ettől önállósodik! Én megvárom :)