Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Usenka

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában egy sok országba exportáló cég szereti a termékeit nagyjából azonos neveken forgalmazni világszerte. Könnyebb így az értékesítés, a marketing, ha pl. a vébén megjelenítenek egy logót, a világ nagy részén tudni fogják, hogy miről is van szó.  Ugyanakkor a minél több piacot uralni kívánó…..
Váltó A 24-est Budára! 2018.07.22 19:11:35
A héten volt szerencsém utazni az 1-es villamossal, ami most "a nyári nagy felújításokból" sem maradhatott ki. Jelenleg pótlóbusz közlekedik a Népliget M és a Közvágóhíd H között. Amikor a pótlóbuszon éppen áthaladtunk Lurdy ház előtt, eszembe jutott egy régi elképzelésem, amit most…..
Ezen a nyáron több helyen pótlóbuszokal utazhatunk különböző felújítások miatt. A BKK a pótlásokat teljes szigetüzemként oldotta meg. Lássuk, szerintem hogy tette volna ugyanezt a régi, utasbarát szemléletű BKK a 3-as metró északi szakasza és a Nagykörút vonatkozásában! Jelenlegi állapot   A 3-as…..
Rendületlenül érkeznek a posztok a Tíz dolog-sorozathoz (eddigi részek itt), ezúttal például Grazból, ahonnan az ott orvosként dolgozó Zozie küldte el a saját listáját. Most szólok, hogy a jövő héten jön az „ellenposzt” is tőle, amiben majd a kevéssé pozitív dolgokról…..
A fővárosi közlekedési cég forgalomba állította a fura körülmények között Budapestre került, használt Volvo hibrideket. A környezetbarát járművek azonban nagyívben elkerülik a belvárost, inkább a külvárosban, amolyan falusias környezetben szennyezik kevésbé a levegőt. Így a belvárosban maradtak az…..
Usenka 2018.02.16 21:55:44
!@Majjomkácska: mennyi agysejted él még?
Usenka 2018.02.16 23:21:16
@Majjomkácska: ilyen nicknevvel...??? Ne rohogtess:D
Budapest közlekedése szépen fejlődik az elmúlt pár évben, ennek ellenére mi mutatnánk még pár olyan elemet, amivel Budapest ezen a téren is világszínvonalú lehet. Bár az elmúlt években voltak ugyan számottevő és nagyon hasznos fejlesztések Budapest közlekedéshálózatában, melyek által „könnyebben…..
Usenka 2018.01.13 12:13:38
A Duna-parti álmok jók, csak azért ezt is több szempont figyelembe vételével kell tenni, ugyanis az sem lehet működőképes, - ahogy nem is az -, hogy április közepétől szeptember közepéig, szinte minden hétvégén valamilyen a hátam közepére nem kívánt tömegrendezvény miatt ( futóverseny, ilyen fesztivál, olyan felvonulás, parádé, autóverseny, repülőnap, hídlezárás, kirakodóvásár stb, stb), mondjuk a 2-es, 19-es, 41-es villamosok folyamatos pótlásra, terelésre kényszerülnek!
Gyakorlatilag hónapokon keresztül hétvégenként nincs ezért összeköttetés észak és dél-buda között, illetve észak -pest, dél-pest között...
Azért mert egyszer piknizgetünk, szelfizgetünk a Szabadság-hídon, az lehetőleg NE a villamosközlekedés rovására menjen!
Azért mert vmit élhetővé akarunk tenni, az nem azt jelenti, h önző, önös érdekeinket nézve megcsináljuk a mi hídlezárásunkat, fesztiválunkat a Várkert Bazár előtt, a többi meg le van sz@rva... miért nem fesztiváloznak? felkiáltással!
El lehet utazni tanulmányútra a nagy Nyugatra, ahol vannak gyalogos sétáló utcák, DE! a villamos nincs száműzve, sőt menetrendszerint KÖZLEKEDIK! Igen, térburkolatos sétáló utca, hömpölygő gyalogos forgalom, a sínek még el sincsenek választva, és a villamos jár!
Tehát álmodozni jó, csak lehetőleg úgy, hogy ne egy oldalra billenjen ki a mérleg serpenyője és áldozzunk föl mindent a “Tegyünk élhetővé a Duna-partot, Szabadság-hidat, miközben tízezreket fosztunk meg a városi közlekedés szabadságától!
Általános iskolában volt egy biológiatanárom, akinek visszatérő okítása volt a következő mondat: "Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk!". Ezt akkor a fejlődésben lévő, tudásra szomjazó agyam sehogy sem bírta befogadni, egyszerűen nem tudtam értelmezni a kijelentést. Szólni…..
Ass blaster Cifra nyomorúság 2018.01.01 10:45:02
Otthon voltam.  Megírom.  Egy hét nem nagy idő, de szinte végig mentem valahová. Családi és baráti találkozókra, színházi előadásokra. Itt kérek elnézést azoktól akikre az idén nem jutott idő és azoktól is akire jövőre nem jut idő mert akkor látogatom meg azokat akik idén kimaradtak. Szóval nem…..
Az IKEA, mint márka ellen nincs különösebb kifogasom. Korábban, mint gondolom mindenkinél leginkább az volt a behúzó ereje, hogy mindenhol máshol végtelenül ocsmány és nyomasztó bútorokat lehet csak kapni, ott meg nem. Érdekes, hogy ez a helyzet a mai napig nem valtozott semmit, legalábbis a…..
Usenka 2017.10.02 08:21:53
Végre egy szívemből írodott poszt!
Nekem is pont ilyen visszás, hogy van egy trendinek, minőséginek whatever-nek kinevezett hely, sok-sok pozitív komment, milyen jól sütnek-főznek-kávét készítenek, elmész, és a merő filléreskedés köszön vissza az IKEA/ Kika/ Möbelix legolcsóbb bútoraiból összedobott ülőhelyek, kanapék, sofák láttán.
Az érzés, amikor belépsz egy ilyen cukrászdába, kávézóba, étterembe, és már fordulnál is ki (volt, hogy megtörtént hiába a rengeteg pozitív feedback), egyszerűen nem!
Milyen lehet a konyhája, hogyan dolgozhatnak ott, ha a tulaj, pont a vendégeken spórol a "jó lesz az, mert occsó" felkiáltással, megelégszik a 22000 Ft-os IKEA kanapéval, az üzletében?
Miközben 600-700 Ft egy szelet sütemény például.
Most komolyan, a tulajdonos meddig "lát" el business szempontból?
Ugyanis, az, hogy milyen bútorok köszönnek vissza (lásd: IKEA, KIKA katalógus) azt mindenki észreveszi, mert mindenki ismeri ezeket a bútorokat.
Nem azért kell ülőalkalmatosságot venni, hogy "hát sokan leüljenek", hanemhogy a maradandó élmény, egyedi legyen! Olyan, amit csak az én üzletem ad, akár az én kávéim, süteményeim whatever...
Ha olyan kész terméket állítok elő, ami minőségi alapanyagokból készül, finom, miért nem tisztelem meg a vendégeimet, azzal, hogy igyekszem olyan miliőt kialakítani, hogy királynak érezzék magukat, ne pedig engem, a tulajdonost sajnáljanak le, "mert csak IKEA bútorra tellik, szegény tulajnak...
Ekkor már meg is történt a borzasztó mély negatív reklám, mert nem magáról az elkészített produckt-ról szól a barátok közti eszmecsere, hanem arról "te figyelj, voltam egy kávézóban, whatever, és ilyen sz@r IKEA bútorokkal volt berendezve. Tiszta ciki volt a csajom előtt, nem is megyünk többet.."
"És milyen volt a süti, kávé, whatever?"
"Fogalmam sincs mert egész végig azt éreztem, hogy az IKEA kitelepült a városba, viszont én egy kávézóba, cukrászdába vittem (volna) a páromat...":O
Hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1957 óta élek a kerületben, egy éve nyugdíjasként. Ha mindennapi sétám elhúzódik, vagy a szükség úgy hozza a Margit körúti kormányhivatal WC-jébe járok. Ma is így tettem. Láttam, hogy a mosdó ajtajára ki van írva, hogy csak ügyfelek vehetik igénybe. Meglepődtem, de…..
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
- Az ember szabad, de nem korlátok nélkül az, természeti, antropológiai és szociális meghatározottsága együtt jár szabad voltával - mondta Gábor, és elgondolkodva nézte a Villányi Pinot Noir maradékát a pohár mélyén. A vele szemben ülő Ágnes erre felsóhajtott:- Ezek szerint a legnagyobb kérdés az,…..
Mostanában sokszor szóba kerülnek a hobbik egy-egy baráti beszélgetés alkalmával. Az egyik férfiismerősöm például gipszvirágokat készít sutyiban, de be nem merné vallani a barátainak, mert attól fél, egyből lebuzizzák. A nemi sztereotípiák nem csak azt határolják be, hogyan kell viselkednünk, de sok…..
Öregmotoros a pesti nép etetésében a Nagyi palacsintázója, mely a Hattyú utcai korai bázisról kinőve mostanra hálózattá nőtte ki magát 6 helyszínnel. A netes vélemények alapján a fénykorán már rég túlvan, a terjeszkedés pedig rendesen odatett a minőségnek. (A képet az Ittjártam.hu-ról…..
Az elmúlt hónapban itt a blogon olvashattatok arról milyen lesújtó képet fest a tavalyi évben már 11 millió utast kiszolgáló Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér éjszakai tömegközlekedéssel való megközelítése. Ahogy azt saját, és mások tapasztalatai is mutatják mind külföldiként, mind magyar utasként…..
Az eladó már majdnem becsomagolta a szeletelt szalámit, amikor észrevette, hogy én észrevettem a szeletek közé diszkréten becsúsztatott szalámivéget. Nem reklamálok úton-útfélen, bár megkérhettem volna, hogy vegye ki a véget, hiszen rendszeresen bele lopják. Az már kimeríti a pimaszság kategóriáját,…..
Már volt részünk pár napnyi kánikulában és valószínűleg a nyár hátralévő része sem lesz sokkal kíméletesebb. Ilyenkor szinte mindenki vízpart mellé vágyik. Mi most a természetes vizek rajongóinak kedveskedünk pár tippel a forró napokra.  1. Szelidi-tó Hangulatos és varázslatos kis környezet…..
Usenka 2016.07.02 16:48:35
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
Az eset valószínűleg úgy történt, hogy a levélírónkba egy pillanat alatt beleszerelmesedő biztonsági őr (mondjuk Attila) odasasszézott az információban Katikához, akivel amúgy is jóban van, elhomályosult tekintettel elővezette neki, hogy a Nő, az Igazi, a Nagy épp most vett egy sarokgarnitúrát, és…..