Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sga

0 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
sga 2020.04.23 08:24:53
@Célkereszt: Orbán egyáltalán nem okos, ez egy mítosz. Orbán elszánt, gátlástalan, és hataloméhes. Mindössze ezek a tulajdonságai emelik ki a mai politikai kínálatból.
sga 2020.04.23 13:28:42
@kunzoo: Én a hataloméhséget kivenném a csomagból :) Nem akarok egy Orbán 2,0-át, aki ráadásul okos is.
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
1937. május 6-án, azaz 82 évvel ezelőtt egy német léghajó, név szerint a Hindenburg a szezon első útját teljesítette az amerikai Lakehurst városába. A léghajó leszállás közben – fedélzetén 97 fővel – mindenféle előjel nélkül lángra kapott és teljesen megsemmisült. A…..
Az előválasztási rendszernek nincs semmilyen hagyománya Magyarországon, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne hasznos eszköz az apátiában lévő választók felrázására. Mivel az utóbbi kilenc évben a Fidesz szisztematikusan bekebelezte a képviseleti demokrácia intézményrendszerit, leépítette azokat a…..
sga 2019.06.27 15:16:15
@ogli dzsí: az előzőt neked szántam
sga 2019.06.27 15:37:17
@enrikokaruszo: ez van kiadva? Személyeskedni kell? Hű, most megzuhantam... (nem)
Feltűnően szemérmes a hazai média a péppé vert német topmenedzser és két fiának ügyében - legalábbis, ami a helyszín megnevezését illeti. Láthatóan senki nem akarja, nem meri elsőként leírni az érintett szórakozóhely nevét, mintha nem is lenne különösebben fontos, hol történt az eset. Sőt, gondosan…..
Alig dobta fel a sajtó a nyelvvizsga felvételi követelmény elhalasztásáról szóló álhírt, hogy aztán szörnyülködhessenek az olvasók a kemény realitáson, majd az EMMI jóságos amerikai nagybácsiként kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot ígért 140 ezer középiskolásnak. Kásler Miklós miniszter…..
sga 2019.02.14 19:04:40
@teéjesenmindegy: Megtaláltad a végső érvet :))))))))))))))))))))))
sga 2019.02.14 20:08:52
@teéjesenmindegy: Cicabogár! Attól, hogy suttyó módon kommunikálsz, még nem lesz igazad, csak megmutatod ki vagy. A hatástanulmányok nyilvánosak, hacsak nem valami nemzetbiztonsági probléma miatt nem titkosítják őket, pl ahogy tették Paksnál. Többek között arra valók, hogy engem, aki adót fizetek meggyőzzenek, hogy az állam gondosan jár el a közpenzek elköltése közben. Itt senki nem hozott nyilvánosságra semmit. Miért kérsz rajtam számon olyasmit, ami nincs? Amúgy meg mosd ki a szád!
sga 2019.02.14 21:01:40
@teéjesenmindegy: Értem. Tehát megvizsgálták egy olyan intézkedéscsomag lehetséges hatásait, aminek még csak most gondolkodnak a részletein, de azért a költsége már ismert. Alapos lehetett. Vagy tán időgépük is van? Szerintem te a kék tablettát választottad.
hirtv.hu/ahirtvhirei/domotor-tart-a-csaladvedelmi-akcioterv-reszleteinek-kidolgozasa-2476688
Az a faramuci helyzet áll elő, hogy alighanem úgy lesz igaza a magyar miniszterelnöknek, hogy ő semmit nem profitál belőle. ..
• A miniszterelnök beleittasult a hatalomba és a jelek szerint nem akarja/képes felfogni, hogy túllőtt a célon • Új szintre lépett a rendszerellenes tiltakozás  • Schöpflin György teljesen új magyarázattal állt elő a rabszolga törvény ügyében ..
sga 2018.12.18 10:57:02
@paraszthajszal @MTA rendes tagja: osszátok csak az észt. Ez a pökhendi arrogancia, és felsőbbrendűség-tudat lesz a rendszeretek halála. Hajrá, minden ilyen hozzászólás egy-egy szög a NER koporsójában. Ezúton is köszi!
Az alábbi írással szándékosan nem az ellenzéki követelések jogosságát kívánom bizonyítani (megtették már sokan mások), pusztán arra a kodifikáltan törvénytelen állapotra szeretném felhívni a figyelmet, ahová az vezet, ha egy országban a hatalom fura urai úgy gondolják, az általuk fabrikált, ezer…..
sga 2018.12.18 08:09:45
@Sir Galahad: rosszul érted. Ne terelj.
Archiregnum Túlóra és cirkusz 2018.12.14 17:56:33
Szinte olyan, mintha történne valami. A parlamenti ellenzék obstruálni próbál(, kivéve a Mi Hazánk), a parlamenten kívüli tüntet, sőt dulakodik is, sőt másnap is kimegy, harmadnap, a hidegben is. Respekt. Az egészet az teszi mégis groteszkké, hogy akiről az egész szólnak az néma csöndben kushad. A…..
A világ kétségtelenül legnagyobb igazságtalanságai közé tartozik Olaszország. Az olaszoknak mindenük megvan, amit látni érdemes (jó, a lundákon kívül), ki sem kell tenniük a lábukat otthonról: tenger, hegyek, borok és még az Uffizi is. Az olyan lélegzetlelállító falvakról nem is szólva, mint…..
Pár nappal a G-nap évfordulója előtt úgy tűnik, hogy a Felcsúti Birodalom mindenre felkészült. Már a nyomdában az újabb Soros kampány plakátjai, az üzenetek betárazva és minden alattvaló be van tanítva a szerepére - kezdődhet a választási komédia. Mégis, talán feltűnt a publikumnak, hogy valaki…..
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
sga 2018.01.23 20:12:16
@midnightcoder2: Persze. Hasonlóan mozogtunk, csak mindig pár százalékkal alacsonyabb volt a növekedésünk a régiós társakhoz képest. Ezt hívják lecsúszásnak.
sga 2018.01.23 20:18:44
@midnightcoder2: "Ez már nem a 60-as, 70-es évek ahol egy-két évtized alatt csodát lehet csinálni. " - Ezt a baromságot hol olvastad?
sga 2018.01.23 21:05:59
@nemecsekerno_007: Ugyan már. A technológiai fejlődés újabb és újabb növekedési hullámokat indukál. Nem csak az "összeszerelő-üzem" növekedés létezik, de tény, hogy rövid távon könnyű kihasználni.
Mint az előző bejegyzésben írtuk, két kérdést szoktunk rendszeresen megkapni: hogy miért a „viszlát, kétharmad” jelszóval népszerűsítjük a taktikai szavazás gondolatát, illetve hogy honnan tudják majd a választók, kik lesznek az esélyes jelöltek az egyéni választókerületekben, akikre a javaslatunk…..
Nézem ezt a fanasztikus ellenzéki népszavazási sztorit, amit egyfajta mostaztánmegjutatjuk odaállásnak szánnak a támogatók, és egészen össze vagyok zavarodva. Vagy fel vagyok háborod... nem, azt azért nem, inkább kurvára nem értem, mit szívtak ezek a tagok, hogy ezt komolyan gondolják.  Jön Petőfi…..
Majdnem háromszoros a különbség az alkoholos italok átlagos áraiban az Európai Unióban. A legolcsóbb Bulgáriában az alkohol, míg a legtöbbet Írországban kell fizetni érte - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) adataiból...
Az egyszeri rockernek nagy öröm, hogy kedvenc zenészét egy mozifilmben látja feltűnni pár mondat erejéig. Bár az alábbi listában szereplők közül van, aki talán egy hosszabb szerepet is megérdemelne a képességei alapján, de talán egyszer ennek is eljön az ideje. Emlékezetes vagy éppen feledésbe…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Valóban érdekes fordulat készülődik a NAV korrupciós botrány ügyében. Úgy tűnik Orbán Viktor rövidre zárta a dolgot, és az igazság napokon belül ki fog derülni a következő logika mentén: Orbán zéró toleranciával viseltet a korrupció ellen. Van két ember, aki egymásnak…..
sga 2014.12.09 09:29:13
@♔bаtyu♔: Ez nagyon jó propaganda szöveg, de sajnos nem igaz:
1. Az USA nem hozta volna nyilvánosságra az ügyet, ha a Századvág (bocs, a Napi Gazdaság) nem kezdi el irtózatosan ostoba módon teregetni. Magyarul itt nem az USA állított valamit, hanem a Századvég. Az USA csak cáfolt.
2. Megmondták mi a jogi eljárás, ha Vida meg akarja tudni, hogy mivel vádolják: vízumot kell igényelni, nem pedig perelni. Még egyszer megismétlem: ha Orbán tényleg kíváncsi lenne arra, hogy mit követett el Vida, akkor vízum igénylésre utasította volna, nem arra, hogy pereskedjen. De mivel pontosan tudja, nyilván nem ez a cél.
Ilyen egyszerű.

Az autós hasonlatot nem kommentálom. Egyszerűen nem üti meg a mércét.
sga 2014.12.09 10:54:59
@♔bаtyu♔: Na ezt olvasd el Te kis buta, és utána beszéljük meg, hogy ki kit vádol.:
444.hu/2014/12/09/hatalmas-bloff-hogy-orban-goodfriend-bepereleset-koveteli-vidatol/

De azért vigyázz, mert tények vannak benne, meg ilyen jogi bla-bla (a Te Univerzumodban biztosan nem a zemberek érdeke). Szóval csak óvatosan, mert még megzavarja a tisztán látásod. Különben is ez egy ilyen ballibsi szennylap. FERTŐZŐ!!!
Napok óta megy a vérmérséklet és politikai szimpátia szerinti óbégatás McCain szenátor kijelentésén, amely szerint Orbán Viktort egy neofasiszta diktátornak nevezte. Egyesek saját véleményük megerősítését látják a szenátor szavaiban, mások elemezgetik, hogy Orbán mennyiben…..
sga 2014.12.05 21:55:02
@polyvinyl: A hazámról egy büdös szót sem szólt, csak a miniszterelnökéről. Ha tényleg hallgattad eredetiben, akkor vagy az angoltudásoddal, vagy a szövegértéseddel van probléma.
sga 2014.12.05 23:01:30
@Együtt 2014 különítmény: javaslom hallgasd végig ezt itt:
www.youtube.com/watch?v=fniVHbOab68
McCain nem a nemzetről beszél, hanem Orbán Viktorról. Talán emlékszel még nyelvtanórán tanultál kontextusról, a témáról és a rémáról. Persze Te ezeket valószínűleg pontosan tudod, tisztában vagy a magyar nyelv szabályaival, és a szövegértelmezés rejtelmeivel. Biztos csak egész véletlenül ragadsz ki egy fél mondatot.
Pontosan egy éve az Origo címlapján megjelent egy interjú Bajnai Gordonnal, amelyben magabiztosan kijelentette: egy év múlva ő lesz a miniszterelnök. Ez volt az interjú címe is. Az interjú kinyomtatott nyitánya azóta szerkesztőségünk szépen gyarapodó politikai…..