Regisztráció Blogot indítok
Adatok
memento44

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bors szerint Stohl András már nagyon bánja, hogy nem úgy alakult az élete (értsd: ittasan vezetett és balesetet okozott) ahogy tervezte, így mostanában nem hívja a tévébe egykori munkaadója, az RTL Klub. Mindezt a Juventus rádióban mondta el, mert oda hívták beszélgetni annak…..
 Miért a cím? 1. Mert az illető megérdemelte. 2. Mert kéjes borzongással lehet leírni ezt a szókapcsolatot. 3. Mert amúgy is: ez egy ilyen agresszív hét az egész ország számára.  Mi is történt? Jogerősen öt évet kapott a tatai '56-os sortűzper vádlottja. A Korbely…..
memento44 2013.01.21 17:17:35
@dobray: Komcsizunk?...
Kezdjük az úgynevezett demokratikus pártokkal. - Létezik-e egyetlen olyan párt melyben ne lennének egykori MSZMP-tagok (munkásőrök, államvédelmisták, stb.) - Orbán Viktor ifjúkommunista vezető volt, szülei is tagjai voltak a "gyilkos komcsi" pártnak. Nemde?
Ha van valami, ami az Anonim Antagonisták létrehozásakor nem szerepelt a célok között, az Eötvös Pál MÚOSZ-elnök mennybemenesztése. Az erre a hónapra rendelt végtelenül kisszerű sajtópolémia kapcsán viszont nem lehet nem egyetérteni azzal, amit mond. Január végén Kertész…..
memento44 2008.03.07 06:52:44
Ma már ott tartunk, hogy minden volt nyilas "radikális nacionalista". Ilyen optikából szemlélve a történelmet, Kecskési-Kohlmann sem volt nyilas - jómagam úgy vélem, annál hitványabb lényként jegyzi a történelemírás: a zsidók deportálásának közreműködőjeként soha el nem felejthető bűncselekményt követett el. Valójában a fajelméleten alapuló német nemzetiszocialista eszme
kiszolgálója volt (még ha szavakban és 40 év multán erről másképpen vélekedett is.)
Érthető tehát, hogy immár Radvánszky Antal, a hungarista állam főtisztviselőjét sem terheli bűncselekmény, az antiszemita Wass Albert napjainkra a "nemzeti ellenállás" emblematikus figurája lett és a rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába temetett 189 kivégzett háborús bűnös tömegsírját Nemzeti Pantheonként emlegeti a radikális jobboldal. - Szakály Sándor az "überparteilich" Hír TV-ben éppen a napokban szakértett, érthető okokból a vendéglátók optikájából.
Borbándi, bár kiváló krónikása volt az emigrációnak, részleteiben nem ismerhette jobban a nemzetiszocialista/nyilas emigrációt, mint a HM Hírszolgálat vezetői...
Szemenyei minden valószínűség szerint tisztában van azzal, hogy a Kecskési-Kohlmann hagyaték egy része Lakiteleken van, az úgynevezett "Emigrációs Gyüjteménynek" nevezett legendáriumban - de Lezsák Sándor urat ismerve, ez a gyűjtemény terhelő adatokat már(!) egészen biztosan nem tartalmaz barátjára és néhai bajtársára nézve.
Összefoglalva: nem Radvánszky, nem Wass Albert, nem Szakály Sándor, Szemenyei-Kiss vagy Borbándi a vita tárgya, hanem Kecskési Tollas Tibor. Ha a "mozis" álnevű úr elfogadhatónak tartja, hogy "parancsot teljesítve" bárki(!) közreműködője legyen a zsidó emberek megsemmisítésének akár keretlegényként is, akkor nincs miről vitatkozni... -
Szemenyei-Kiss Tamás érthetően kényelmetlen ellenfél a "mozisok" számára, Ő ugyanis Kecskési-Kohlmann és Wass Albert világát belülről ismeri - ellentétben a megélhetési történészekkel.
A "csúf dolgoknak" pedig ki kell derülnie. Az is megoldás lehet, hogy Szemenyeit ültessük a vádlottak padjára mert csúf dolgokat állított Corleone úrról...
memento44 2008.03.27 17:51:29
A kommentek szünetelését egyértelműen az érvek hiányként értékelhetjük. Ha MÚOSZ-ban nem is, de Németországban illetve Svédországban foglalkoznak az Andrássy úti sóhivatal botrányával: a müncheni valamint a nürnbergi ügyészség 2007 óta vizsgálja a Burg Kastl-ban volt egykori német-magyar gimnázium szándékosan eltitkolt múltját - és e helyen ismét találkozhatunk Kecskési Tollas Tibor nevével. Kecskési Tollas, egykori csendőrtiszt, egyike volt azoknak a személyeknek akik elhallgatták - mint a gimnázium vezetőségi tagja megakadályozták annak a ténynek a feltárását, mely szerint Burg Kastl 1942-1945 között egyike volt azoknak a koncentrációs táboroknak, melyeket zsidó és más nemzetiségű gyermekek börtönének alakítottak ki Heinrich Himmler utasítása alapján. A háborús években kb. 3000 kivégzett illetve a dachaui,mauthauseni,auschwitzi haláltáborokban meggyilkolt szlovén gyermekeit tartották e helyen - közülük, a dokumentumok szerint 181 gyermeket azonosítottak, a többiek sorsáról nincsennek ismereteink. A volt német-magyar gimnázium, melynek vezetői között 5-6 katonai kiképző, SS-funkcionárius és háborús bűntettekért elítélt személy töltött be internátusi vezetői, oktatói, előadói állást, az eichstatti püspökség valamint a kastli katolikus egyház segítségével évtizedekig sikeresen akadályozták meg a volt bencés kolostor szörnyű titkának a feltárását. Jelenleg már több hírportálon olvasható a "Burg Kastl -A bencés kolostor titka" című tényfeltáró írás (www.magyarorszag.ma)- melyből a Kecskési Tollas múltját kutatók újabb információkhoz juthatnak.
Felhívnám a figyelmet a március 6-i Szempont egyik riportjára, amely a Parlamentben tiltott helyen dohányzó képviselők megbüntetésével foglalkozik. (A 36. percnél kezdődik itt.) A rejtett kamerával leleplezett, majd első fokon fejenként ötvenezer forintra büntetett honatyákat…..