Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ozy

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, nem fetrengni, hanem fetrengeni. De most itt kisautókról lesz szó, pontosabban egyről. A Kedvencről. És nekem nem távirányítós a kedvencem, holott volt az is gyerekkoromban. Nem is valami különösen szép modell, nem is valami nagy - csak egy 1:43-as Medzsó, pontosabban Tomica…..
ozy 2010.08.26 21:03:32
@Csikós Zsolt: offtopic, de hátha egyszer még hasznát veszed: az osztrákoktól vettük át a fridzsidert (éljen a Mariahilferstrasse, bár mostanában inkább az oberet látogatják a magyar lányok). Az eredeti márkanév: Frigidaire (en.wikipedia.org/wiki/Frigidaire)
Az amerikai filmekből tudjuk, hogy az ottani tinilányok jelentős része fogszabályozót visel, ami aztán számtalan (mókásnak szánt) konfliktus forrása lehet. Péter azonban fiúként, idehaza, s ami a hab a tortán: rekrutaként tapasztalta meg, mi volt az ezredforduló magyar tisztjeiből…..
ozy 2010.02.12 21:59:41
@tiboru:
lehet, hogy csak a ma esti hangulatom miatt, de tenyleg szep a szoveg, ha megengeditek meg is probalom leforditani:

Volt egy bajtársam
Jobbat nem is kivanhatnál
A trombita harcba hívott
Ő mellettem masírozott
Lépést tartva

Egy golyó szállt felénk:
Neked szánták vagy nekem?
Őt sodorta el végül
Lábam előtt elterül
Mintha részem volna

Felém nyújtaná kezét
de épp tárazok
Nem foghatom meg a kezed,
nyugodj hát békében!
Én drága bajtársam.

---
Az "im Schritt und Tritt": lepest tartva
es a "laden": taraz (tolt) nem biztos, hogy pontos forditas a magyar katonai szlengre es a ritmusra se figyeltem, de azert remelem a hangulata atjon...
A tánc, mely a halálba visz – lám, lett egy ember, aki már nem is énekel: lefeküdt, és szemét lehunyta sok porzó között –, nem jár egyedül. Követi – sunyítva, rókaúton – világ mamikája, és lehúzza a láncot, könyörtelenül. Zubognak az adott világ…..
ozy 2009.08.09 22:54:49
Olvasónk eddig két alkalommal próbálta ki az E-Ticketet, de hazsnálni még nem tudja. Zuglóban mindig szétverik a terminált, így hiába vitte magával a kódját, jegyet kellett vennie a pénztárban. Miért nem adják ki az E-Ticketet a jegypénztárban? Miért nem csinálják…..
A címben szereplő felszólítás nem iróniaméteres, hanem üzenetében komoly, csak persze szóhasználatában nem. Van ugyanis kettő darab lehetőségünk. Egy: magyar fiatalság színe-virága szétszóródik a világon mindenhol, Kaliforniától Melbourne-ig, és maximum karácsonyozni…..
ozy 2009.05.04 22:46:27
Mielott valaki felreert, szeretem Becset, itt elek negyedik eve es valoban az egyik legelhetobb varos. de.

Elhetobb a gyonyoru nyugdijas ertelemben. Mint cato fong irta, a pezsgestol messze van. A fent is citalt "Copa Kagrana" nagyon jol hangzik csak nem letezik. Ne tessek elkepzelni marha nagy fesztivalokat ottan, a Zöld Pardon ezerszer bulibb. Nem messze oda van a Bermuda Dreieck, ott tobb az elet, de 25-30 evesen nem biztos, hogy csak ennyire vagysz.

A magyarokat szeretik errefele. Persze, mert udvarias nepek laknak errefele. Azt azert tessek megszokni, hogy a Monarchia egy jo dolog volt, Haynau csak ugy errejart es nyilvan a renitenseket helyre kell tenni (We know that they have weapons of mass destruction). Budapestre nach unten megy az ember (fovarosiak? videkre le megyunk?).

Magyarbol mar most is van nem keves, a hazajarasra fuvart kinalo-kereso levlista is van. A Karacsonyi vasarban szinte letaglozott, hogy mennyi magyar szot hallottam es milyen keves becsit. Van magyar buli, magyar iskola es szethuzo magyar kozosseg.

Mielott azert osszepakolod a kistaskat, hogy irany Becs, egy ket figyelmeztetes. 2011-ig valsz fenn fogjak tartani a munkapiac vedelmet, ergo egy evig alkalmazottkent dolgoznod kell egy osztrak cegnel aki hajlando megkerni neked az engedelyt, mielott szabadon vallalhatsz munkat (Freizügigkeitbestaetigung, ha valakit jobban erdekel.) Ha lakast akarsz berelni, egy milliot forint koruli osszeg egyen ra kezdonek felreteve (es nem fogsz belole dozsolni)

Egyebkent minden szep es jo errefele (bar ma rossz volt az ido) majd hetvegente kiulunk valami belvarosi kisvendeglo ele froccsozni, hisz a varos ugyis kihalt a turistaktol mentes ovezetekben, mert mindenki elhuz barhova mashova :)
Belsőség Babarendszám 2.0 2009.03.05 11:31:00
Végül is nincs ebben semmi furcsa. Egy hátsókerekes, 3 literes, benzines sorhat mindenképpen az. Angyalföldön lőttük tegnap.(Mi lehet a SIKER-2? Egy 118d?)..
Milyen kafa táska, pisztoly helyett kacatok lógnak az oldaladon. Az más kérdés, hogy ha motozásra kerül a sor, akkor azért meglepődnek a szervek.Eholister..
ozy 2009.01.26 22:31:07
@hematite: ezt neztem de ez egy "nylon" verzio. Az eredeti kepen levo jobban nez ki. A bor meg teljesen mas milyen meg az 56$-os shippingel mar kiesik a "nem erdekel, hogy baromsag nekem ez kell" budgetbol :)

na nem baj majd keresek ilyet meg :)
Forintblog Hülyének néz a BKV! 2008.12.08 12:17:00
Óriási ötlettel állt elő a BKV: lehessen sms-ben is jegyet vásárolni. Vagy WAP-on keresztül. Hurrá! Megint egy több milliárd forintos, ámde teljesen felesleges beruházás. Pénzkidobás. Vagy éppen lenyúlás? Mellékes, hogy mi mindent tud majd az sms jegy, hány órát lehet vele…..
Csaknem másfélszeresére emelték a bérleti díjat. És most valami egészen más. Olvasom a Vas népében, hogy Celldömölk vasútállomás étterme bezárt. (Azóta újranyitott kocsmaként, de meleg étel nincs.) Ez szomorú, mert vonatozás közben, előtt, után lehetett ott enni, ami egyre…..
Időrendben nem ez a beküldött anyag következne, de előrébb vettem, mivel nekem is évek óta fáj a címben olvasható félrefordítás. Az érdem Póké, hogy emlékeztetett rá:Nagyon szeretném, ha megemlítenéd kedvenc ordas félrefordításomat, amit azért is gyűlölök, mert még…..
A fiatalok kiválóan keresnek a weben - ez talán az egyik legjellemzőbb sztereotípia a Google-generációval kapcsolatban. A British Library kutatása (.pdf) viszont azt állítja, hogy csupán annyi igaz: a fiatal netezők általában értenek a technológiához, de ez nem jelenti azt, hogy…..
w A bank és a balfasz 2006.11.14 07:16:00
Na jézusmária, véget ér a magyar bankok aranykora. Jön a megszorítás meg a gázár, nem vesznek fel az emberek annyi hitelt, mint eddig. Kár, hogy erre a kényszer, és nem a józan ész készteti őket. Kedves olvasó, eljött az idő a szembenézésre. Lakáshitel oké, jobban megéri,…..