Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indatyrell

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 25 éve, vagyis 1995 május 18-án mutatták be Magyarországon a Mielőtt felkel a napot, Richard Linklater, Julie Delpy és Ethan Hawke trilógiájának első részét. Az évforduló kiváló ürügy volt rá, hogy újranézzük a filmet, és a két folytatást, a Mielőtt lemegy a napot és a Mielőtt éjfélt üt az órát…..
A Keresztapa kollektív kivesézése után most megint közösen boncoltunk fel egy filmet, ezúttal egy friss bemutatót, az év egyik legjobban várt képregénymoziját, a Batman Superman ellen - Az igazság hajnalát. Spoilermentes. Huber Zoltán: Batman Superman ellen?! Ugyan mi rossz történhetne? Nos,…..
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása.   Tíz jó tanács a legkülönbözőbb ideológiák képviselőinek Válasszatok életszerű kiindulópontokat magatoknak! Induljatok ki abból, hogy egy országban éltek, s bár az…..
Múlt héten, még az Aranyglóbusz-bejelentés előtt a színészek céhe (SAG) is bejelentette hagyományos, SAG Awards nevű díjainak jelöltjeit, nagy meglepetés nincs köztük. Lista az ugrás után, vastaggal szedve a mi kedvenceink. Legjobb színész (tévéfilm, mini)IDRIS ELBA / DCI…..
indatyrell 2015.12.16 14:20:41
@netrion: Köszönöm a magyarázatot, így már értem. De elég igazságtalan így.
Úgy örülök, mint Mike Milligan és a Kitchen-fivérek ("Micsoda zenekarnév!") a fenti képen, mert az FX berendelte a következő évadot a csodálatos Fargóból. Ha valaki nem nézné Noah Hawley sorozatát: az egész inkább egy kulturális remix a Coen testvérek világából, mint a…..
indatyrell 2015.11.25 12:28:59
@wakondok: Coen testvérek, Cohen az a Leonard. :)
Egyébként jelenleg az az egyik legnívósabb sorozat, viszont megértem, hogy kevesek szeretik, a Coen-testvérek fekete humoros, abszurd világára sokan nem vevők.
Filmbook Spectre 2015.11.09 06:00:00
Végre egy olyan Craig-féle Bond, amely tisztességesen a gunbarrellel kezdődik. Más kérdés, hogy majdnemhogy ez az egyetlen pozitívuma ennek a filmnek. SPOILER! Spoileres az egész széltében-hosszában, van ahol kevésbé, van ahol nagyon, de összességében mindenhol. A nyitójelenet…..
indatyrell 2015.11.10 20:58:12
@scal: csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a "tényleg nem egy kiemelkedő film" és az "egy ennyire rossz film" között van egy pár árnyalatnyi különbség, és talán jobban meg kellene gondolni, hogy milyen jelzőket használ az ember. Egy közepes film nem rossz és főleg nem "ennyire rossz".
De mindegy, ízlésbeli dolgokról nincs értelme vitatkozni, a szerzőnek nem tetszett az első másfél óra sem, míg nekem igen, neki tetszett az Age of Ultron, szerintem meg még talán rosszabb is, mint a Spectre. Ez van.
A Fargo első évadát mindenhol ünnepléssel fogadták, úgyhogy érthető módon nagyon vártuk a második évadot, még akkor is, ha tudni lehetett, hogy nem sok köze lesz az előzményekhez, se szereplőkben, se történetben. Igen, pont úgy, mint a True Detective második évadában, amit…..
indatyrell 2015.10.19 14:58:57
Indiános jelenet:
javaslom elolvasni ezt az elemzést:
www.avclub.com/tvclub/fargos-second-season-premiere-everyone-hears-stori-226733 - márcsak azért is, mert ez a legjobb elemzés, amit eddig egy tévésorozat-epizódról olvastam. Remélem, egyszer a comment:com is eljut erre a szintre.
A válasz röviden: a jelenetben Ronald Reaganre (a színészre) várnak, aki még nem érkezett meg, míg az USA '79-ben Roland Reaganre (az elnökre) várt, aki akkor még nem érkezett meg (80-ban választották meg). (Fel fog bukkanni a sorozatban maga Reagan is, Bruce Campbell alakításában)
UFO: jó kérdés, ezt még az avclub elemzés is csak futólag említi, egyrészt nagyon hasonlított a Harmadik típusú találkozások UFO-ira, lehetséges, hogy a srác bekokózva olyan UFO-t vizionál, amit a moziban látott, másrészt lehetett főhajtás a Coen testvérek előtt (Az ember, aki ott sem volt)