Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ámbátor

0 bejegyzést írt és 6026 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Elkezdjük.  November harmadikán választják meg az Egyesült Államok elnökét.        Ha ma lenne az elnökválasztás  nagy valószínűséggel Joe Biden nyerné, de nem ma lesz az elnökválasztás.         A legfrissebb pollokban csak a republikánusok felé hajló Rasmussen mérte öt százalékon belül…..
ámbátor 2020.09.26 10:38:33
@kiazmarmegint: Azért ez az Ohio most csak épp hogy kék, de ahhoz képest, hogy egy hónapja még 61-39-re adta a 538 Ohiot Trumpnak, jó a trend.
ámbátor 2020.09.29 22:51:06
@Késes Szent Alia: És amúgy is 5-3 most az arány. Ebből lesz 6-3 ha kinevezik az űj bírót.
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
ámbátor 2020.09.20 16:30:47
@Podvinecz Marsall: esetleg újraértékelheted a "megtehette, mert volt miből." kitételt.
A birtok tavalyi profitja teljes 18 millió forintot tett ki. A 900 ember tesztje épp ennyi, ha a hatósági áron számolom, de ők még hatósági ár elött teszteltek, ha privátnál, akkor vélhetően többért. Nem azért, mert nyereségesek és megtehetik, hanem mert fideszesek és megtehetik. Ha veszteséget termelnek, az államnak termelik, nem maguknak. A te adódból futja rá.
ámbátor 2020.09.29 16:16:41
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
ámbátor 2020.09.25 13:18:54
@jotunder: holnap tiltólistára kerül az MTMT és a tudománymetria is.
ámbátor 2020.09.29 12:14:07
@Kettes: Óriás, ha kérhetném. Mégiscsak nagyobbat üt.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
ámbátor 2020.07.23 19:56:55
@Podvinecz Marsall: Ezt te se hiszed.
Orbán akkor is harcol, ha csak arról van szó, hogy a felesége nyeri a síversenyt, vagy ő. Komolyan azt gondolod, hogy egyszercsak leáll és azt mondja, elég. Nem lopunk többet, nem tiprom tovább a határokat, nem hágok meg további normákat, mert elég?
Soha a büdös életben. A vádlottak padján is harcolni fog, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy neki van a leghosszabb és legvastagabb.
       A Mandiner szvíthártját, Bódi Ábelt, aki tegnap molinót rakott fel a haverjaival a Színművészetire, pár éve elfogták a lutoni repülőtéren és kitiltották az Egyesült Királyságból. A vele együtt utazó Martin Sellner az osztrák neonáci vezére kapcsolatban állt az új-zélandi tömeggyilkossal. …..
ámbátor 2020.09.28 19:33:28
@jotunder: Hát szerintem megy írnak kortárs drámákat, hogy mást ne mondja van egy Pintér Béla nevű vagy Cziczó Attila esetleg Szilágyi Eszter Anna, Kelemen Kristóf , Závada és vannak még jócskán. Nagyon igazságtalan azt mondani, hogy "nem írnak kortárs magyar drámákat"
ámbátor 2020.09.28 20:37:11
@OoOoOo: Nem akartam, nem is tudnék kimerítő felsorolást adni, csak pár ellenpéldával próbáltam cáfolni a "nem írnak" állítást.
És persze én csak azokról tudhatok, amiket be is mutattak, ki tudja hányan írnak olyanok, akinke nem sikerült színpadra juttatni a darbjukat (és nem feltétlenül azért mert nem is ér annyit)
Azon persze lehetne megint egy sort menni, hogy melyik színházak azok, ahol van kortárs magyar darab és melyikek, ahol soha.
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
ámbátor 2020.07.30 12:28:37
@Kettes: Azért ahhoz gondolom nagyon sok pénzt kell belengetni, hogy valaki a szabad sajtó höse kategóriából átigazoljon a dögevö SC-be.
Nyilvan lehet, hogy van akinél van az a pénz, föleg ha a szabadságharcos lendület nem fizeti ki a gázszámlát.
ámbátor 2020.07.30 16:55:43
@Kettes:
- hogy én visszamenjekaz Indexhez? Nincs az a pénz.
- és ha van?
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
ámbátor 2020.09.26 15:56:53
@HaKohen: Van néhány látszólag random szó ami históriai okokból tabu és blokkolva van. Nyilván egy ilyenbe ütközhettél.
ámbátor 2020.09.26 17:43:41
@HaKohen: Jah, asszem a tabusitott szavak közt régi kivágott nickek is szerepelnek.
ámbátor 2020.09.26 22:02:26
@HaKohen: Igen, az ő nikje egész biztos tiltólistán van itt.
       A pandemia.hu adatai szerint április elején volt a legmagasabb a pozitív tesztek aránya Magyarországon. Ez valamivel 10 százalék alatt volt.     Nem tudom mennyi a magyar tesztelési kapacitás. Azt tudom, hogy még sohasem teszteltek napi 12000-et és mostanában előfordult hét százalék körüli…..
ámbátor 2020.09.23 10:14:16
@látjátok feleim szümtükkel: a parlagfű pollenszezonja simán eltart decemberig. Enyhe teleken összeér a korai mogyoróval.
Ami meg a határt illeti, magyarországon szép hagyománya van annak, hogy bármely termőföld körül a szélső két métert parlagfű, feketeüröm és társai lakhatják a békés együttélés nevében. A parlagon hagyott területeket pedig teljesen átengedik ezeknek. Legeltetés évtizedek óta nincs.
ámbátor 2020.09.23 11:10:32
@Kettes: De mindkettő aljas és allergén.
Ha Magyarországra megyünk pár nappal előtte el szoktam kezdeni szedni az allergia ellenes gyógyszert.
   1. A földrajzi helyzetből és a történelmi hagyományokból fakadóan különbözőképpenmegszervezett társadalmakon belül az egyetem autonóm intézmény, amely a tudományoskutatásban és az oktatásban hozza létre, értékeli és adja át a kultúra értékeit. Hogykielégíthesse a kor szükségleteit, kutatási és…..
ámbátor 2020.09.22 19:44:42
@balmoral: Mert ha aláírta volna? Akkor se vonatkozik mert.
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
       "A Pénzcentrum ugyanakkor kiszúrta, hogy a miniszterelnök ezen kijelentésével épp egybecseng a washington-i egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési intézetének (IHME) a friss felmérése, amiben az Egyesült Államok és Európa országainak az adatai alapján vizsgálták meg az új…..
ámbátor 2020.09.19 14:10:52
@jotunder: Nyilván kormányrendeletet adnak ki, hogy mostantól mindenki feleannyi emberrel talákozhat, mint amúgy. Csak közben mindenképp menjen iskolába meg dolgozni, meccsre és esetleg a Nemzeti Színházba is egy kicsit.
ámbátor 2020.09.19 16:57:20
@kemény keleti kommentelő: Első jelöltek, Pintér, Kásler.
Azért arra kipattintok egy üveg bort a jobbikból.
ámbátor 2020.09.20 12:01:41
@libernyák: Meg ugye azt szokták még, hogy amivel épp lebuknak, azt gyorsan kifizetik, onnantól kezdve meg magánügy. A másik ezer alkalom, amivel meg nem buknak meg, az megy közpénzből.
Vagy mint Lázár londoni szállodaszámláinál, hirtelen kiderül, hogy a nemzetbiztonság alapjaban dőlne romba, ha megtudnánk, hány kurva volt az számlán.
hvg.hu/itthon/20160519_lazar_janos_hotelszamlai_a_londoni_luxushotel_neve_is_kiderult

Mondjuk az igaz, hogy a sajtó több energiát is fordíthatna a dubajozó elitre, de tegyük hozzá, hogy ez bazi sokba kerülne. Pénz híján annak mennek utána, ami véletlenül az ölükbe esik.
      Donald Trump amerikai elnök ma hivatalosan is megemlékezett Ruth Bader Ginsburgról, a Legfelső Bíróság 87 éves korában elhunyt bírájáról, és elrendelte, hogy eresszék  félárbócra a csillagsávos lobogót a Fehér Házon és a középületeken.      1916-ban választották meg az első zsidó bírát a…..
ámbátor 2020.09.19 23:09:15
@jan: Azt is láttad, hogy az a bizonyos elnök, akinek nem emlékszünk a nevére ezért havi 3,8 millió jó magyar forintot kap?
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
ámbátor 2020.09.12 13:13:01
@jan: Ezt a cikket is el kell tenni, hogy amikor JT majd megint meglátja Navracsicsban az úriembert, elő lehessen venni.
Mocsok csúszómászó, bármennyire is tudja, milyen színű cipőben illik baltásgyilkosok kiadatásakor megjelenni.
ámbátor 2020.09.18 09:45:13
@kemény keleti kommentelő: Azért a cikk egy mondatos rezüméje leginkább az, hogy Orbán és Szijjártó úgy ugrik, ahogy a német cégek fütyülnek, a "szédületes gazdasági sikerek" mögött igazából az van, hogy van az a pénz amiért leszünk gyarmat.
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
ámbátor 2020.09.17 09:35:26
@joska141: Esetleg őt szolgálja és akkor is megbünteti, csak hogy el ne bízza magát és a többi is tudja, ki a Gazda.
       Neumann János/John von Neumann 1929-ben, huszonhat éves korában írta meg Zur allgemeinen Theorie des Maßes című cikkét.  Számomra ez von Neumann legizgalmasabb munkája. Ebben definiálta az amenábilis csoportokat.       1924-ben jelent meg Stefan Banach és Alfred Tarski híres cikke, amelyben…..
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
ámbátor 2020.09.07 22:01:45
@látjátok feleim szümtükkel: Ha például egy pap felettesének tudomására jut, hogy az illető kiskorú struccokat dug a sekrestyében, kíméletlenül áthelyezi egy másik egyházmegyébe (a strucckeltető mellé, ha lehet).
Minden civillel így járnak el, nem csak a papokkal.
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
ámbátor 2020.09.10 07:54:23
@Senki A.: Az alternatív hely lehetett. Én K.L. u-n láttam.
     Rétvári Bence: "A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges." I want every Briton to take a Covid test every day, says Boris Johnson (telegraph)          ( Egész pontosan azt mondta, hogy olyan…..
                                      ..
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
ámbátor 2020.09.05 00:09:51
@jotunder: kedves JT! Ami ebben engem zavar (már a cikkben is zavart, hogy ha jól értem a kiinduló testet minden egyes sik teljes egészében metszi. A valóságban viszont ha már a kiinduló szikla egy sík mentén kettéhasadt, jó esély van rá, hogy a következő hasadás (amennyiben metszi a szikán belül az első síkot, akkor nem hasad végig, csak a szikla egyik fele fog ketté hasadni, tehát két hasítás után nem négy, hanem három darabunk lesz. És hasonlóképp, amikor már n hasadás van a kőben, semmi nem valószínűsíti, hogy következő hasadás teljes mértékben egy sík mentén hasítja az eredeti idomot, jó eséllyel csak egy vagy néhány korábban létrejött rész hasad ketté.
Hogy változtatja meg ez a végeredményt?
         Oroszország nemzeti és keresztény.  Szergej atya, a koronavírustagadó exrendőr szobája falán II.Miklós cár és Joszif Visszarionovics Sztálin  mosolyog egymásra. Oroszország Anyácska leghűbb fia a KGB volt kelet-németországi rezidense Vlagyimir Vlagymirovics, minden oroszok prezidentje for…..
ámbátor 2020.09.02 20:41:38
@Papadok: gigavarjú. Feketén fekete.
ámbátor 2020.09.03 20:49:39
@mafi mushkila: Én az első felkiáltójelet kihagynám ebből.
ámbátor 2020.09.03 23:02:51
@ijontichy: Ez nem így van. Jobbára azoknak is csak az eleje publikus.
          Demeter Szilárd, aki írt pár nem túl izmos novellát és egész életében szolga volt, képes volt a következőt leírni.          "Amikor Palkovics László miniszter elkezdte újjászervezni a magyar tudományos kutatást, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a…..
ámbátor 2020.09.03 17:12:02
@ijontichy: @ATCG: Édes hazám hova jutottál. Nosztalgiával, pozitív példaként említődik Torgyán József.
ámbátor 2020.09.03 19:06:18
@mafi mushkila: Hát ugye itt errefele is van már kereslet Pokornira, Navracsicsra, felkészül Lázár és L. Simon.
       A sok háttérhatalmazás mögött volt egy  szakmainak tűnő megjegyzése is Vidnyánszkynak, amire természetesen nem reagált senki, vélhetően azért, mert Magyarországon a színház, a politikai őrjöngésen túl, nagyon kevés embert érdekel.      Vidnyánszky Attila azt mondta, hogy a "német színház…..
ámbátor 2020.08.18 18:24:16
@dr Brcskzf Gröőő: Ez a Szomszédokban volt?
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
ámbátor 2020.08.30 20:05:23
@lüke: Klasszikusokat csak pontosan
"bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek” (Raffay Ernő, orbánista ideológus, gumidominó)
ámbátor 2020.08.31 10:48:22
@incze: Amerre én járok gyakran látni útszélén eldobott viharkárosult esernyőket.
Azt hiszem nagyon kevés ezekhez hasonló tárgy van, amiben ennyi keserű indulat, negatív energia sűrűsödne, mint egy-egy ilyen eldobott ernyőben.