Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KiM

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
urbánus menekülés Sporthorgász 2012.02.12 15:19:00
Nagy a hasam. Azt mondják. Gondolkoztam, néztem szemből oldalról, lehet, hogy egy kicsit nagy. Aztán néztem este a TV-ben az egyetlen még számomra elfogadható “akció filmet", amely nem szól semmiről, mégis végig lehet nézni, s körülbelül ugyan azért, amiért…..
KiM 2012.03.08 20:13:37
@csuvel: sajnos HINTA sem, jelzem
KiM 2012.03.08 20:15:52
@KiM: IS bocsánat
Elképzelhetetlenül összetorlódtak az elmúlt napokra a felemelő és tiszteletreméltó ünnepek, a kedves és szomorú emlékezések. Viszont ennek következménye képen, legalább egybegyűlt a nagycsalád némi kis köszöntésre, s jó ízű beszélgetésre. A csapongó témák során,…..
urbánus menekülés DEKADENCIA 2011.03.27 15:40:00
A korhadás megállíthatatlanul tör előre. Nincsen ellene szer. Csak az idő hallatja konokul monoton hangját. Az esőillat az csupán mi néhány percre reményt ad neki, de most megint, megint újra elmaradt. A pihent vasárnap délután sem segít már, ahogy nem segít a szikrázó…..
Azon gondolkodom, mi lett volna a Szentírásban, ha Jézust nem szögekkel, hanem finom csavarokkal erősítik oda a keresztfára. Gondolom, csavarmenetet kellett volna képezni a csuklóiban meg a lábán. Persze ragasztószalag is megteszi. Nyilván ezeknek az ősi kivégzési módszereknek…..
                  Vajon hova tűntek el azok a tollas kalapú dámák?  Hiába sétálsz a ligetben vagy a korzón. Se hírük se hamvuk. A krinolinszoknya velük együtt úgy látszik kiment a divatból. Valahogy más lett a trend?…..
urbánus menekülés ÉLŐ GONDOLAT 2011.01.09 12:52:00
Az álmok, amelyek elragadtak,vagy talán belőlem fogantak nagyon hevesen égnek.Nem fájnak, csak félnek,hogy eltűnnek majd egy fáradt délután velem.És hiába mosolyognak rám a belvárosi reggelek.Metsző sugarával, precíz geometriávalszerkesztenek fényt a fák alá a kövezetre,-…..
KiM 2011.01.09 21:33:20
 Acsarok földjén uralkodó az acsarkodó,Őt utánozza a sok-sok megtiport acsarlakó.Lelkükben nyugalom, ó jaj, nem is található,Semminek sem örülni tudó nép az acsarlakó.Háborút szít köztük folyvást az acsarkodó,Miközben csak nevet, hisz ő lesz így uralkodó.Egyet felejt…..
Erdélyi Úr facebookTisztelgő lopkodásos kotyvalék – halvány emlékezetből – az ebben a témában nálam autenktikusabb W. Allen 1 novellás kötetéből, amely vagy 10 éve eltünt a polcomról. ha már megnem sértem kedves J.A úr.....remélem mást sem.Benjamin Ben Rabbitz…..
urbánus menekülés ekkerjoz 2009.11.22 20:01:00
Kérem, az IKEA televan, egy emberként nyomul a nép, belelógnak egymás aurájába, a Harrodsban ilyen az élet a nagy árleszállításkor. Nem is nagyon értem, hát itt biztosan mindenki immunis a disznóinfluenzára, különben nem lennének bátrak így összegyűlni. Kizárólag vasárnap…..
urbánus menekülés Hájas tészta 2009.10.13 14:50:00
Valljuk be a hájas tészta projektek disznóvágáshoz köthetők, de valahogy mindig lepattintottuk magunkról. A túl bonyolult kategóriába csúszott talán, minden esetre tavaly mégsem akasztottuk ki a cinkéknek, hanem ledaráltuk és bekerült a fagyasztóba, hogy majd egyszer…..
urbánus menekülés iskolakezdés 2009.09.01 21:13:00
Kárörvendve olvasom Szily cikkét az iskolakezdésről. Precízebben még el sem kezdődött hét éves fia belepasszírozása az átlagba, de máris elsült az agya, jogosan. Lászlóm, még csak most jön a java. Rengeteg fuszrált, alkalmatlan kifejezetten szemét, buta pedagógussal…..
Edison 1911-es budapesti látogatása rendkívüli esemény volt. Családjával együtt a hajdani Grand Hotel Hungáriában ebédelt, Erről tanúskodik az a ma már valódi kuriózumnak számító menükártya, amit a család minden tagja aláírt.-Edison Ur ! Szabad egy interjút ? -Csak…..
KiM 2009.07.20 22:31:43
@mbazs:
Hát lehet akár ez is igaz.... De kit érdekel ma már, Akkor biztos tele lett volna a bulvársajtó ezzel és sokan olvashatták is. Küldenél egy linket, azt is elovasom, bár ez érdekesebb volt. Megvan az ünnepi menü :-)
  Nézzünk szembe a tényekkel: Budapest nem az irodaház-építészek paradicsoma, ahova feltöltődni és ötleteket meríteni járnak a szakma nagyjai. Az okok nagyon sok félék, de a végeredmény mindenesetre az, hogy alig van néhány tényleg jópofa irodaház a fővárosban. És az a…..
urbánus menekülés Dr. H. 50. 2009.07.06 15:56:00
-Régen beszéltünk-Gyakrabban kéne ?-Dehogy, te tudod…-Lófaszt se tudok. -Hogy vagy ?-Jól csak a kibaszott orvosok ijesztgetnek.-Az az ultrahangos csaj ?-Aha, legszívesebben leszarnám.-Akkor szard le.-Végül is… tulajdonképpen megígérted, hogy nem lesz gáz.-Én ?-Te.-Ezt te…..
Update:Egyenlőre nálunk sincs semmi, de bíztatom Jocót, előbb-utóbb el fogja kapni. Aztán elérkezik a 11 óra és megérkezik a halam is. Semmi látványos akció, egyszerűen csak rajta van a horgon. Szegény Jocónak tőlem egy méterre van a csalija, de nem az övét választotta.…..
Berúgja az ajtót egy baltaarcú, tetovált, hegyomlás méretű csávó. beteghordó. Izomlázas lesz a szemem, mire végignézek rajta. -Ne mélázzon fater, pattanjon át a gördeszkára! -Megtoldom a számlát egy ezressel, ha elérjük a tizenegyes műtétet. Próbálok vicces lenni,…..
Mikor késő ősszel igazán lehűl a levegő, s a csonti sem kel már ki a csomagtartóban, a horgász, aki egyébként igen nagy precizitásáról is megismerszik, lelassul, mint az elfekvő harcsa és gyakorta adja át magát az ismeretei bővítésének, valamint a meditációnak. Hacsak nem…..
„A horgok szakállát meg nyomjátok le! Bpete”  jött emailon az utasítás. Tudni kell, hogy egy alig néhány centis műlégy horga igen kicsi a rajta lévő szakáll meg szinte alig látszik. Szemüvegben és nagyítóval kísérleteztem, de az eredmény gyakorlatilag…..
KiM 2009.03.24 18:06:24
urbánus menekülés Március idusa 2009.03.15 19:01:00
Szomorú szívvel tapasztalom, hogy az idő múlásával egyre jobban fényüket vesztik az ünnepek. Gátlástalan módon reájuk telepedik s elhatalmasodik rajuk az üzlet és a politika. Pedig egy közösség megtartó erejének egyik alappillére a múltja, - az öröme, bánata, küzdelme,…..
KiM 2009.03.15 22:26:51
www.magyarorszag.hu/marcius15/
Lehet azért máshonnan is tájékozódni, mint a botrányhajhász médiából. A mai világban mindenki megtalálhatja a helyet, ahonnan tájékozódhat. Lehet így is "forradalmat" csinálni, csak ne akarjunk mindenre pártpátlinkát tenni. Elvégre művészek, valódi népművelők próbálnak -egész színvonalasan szerintem- ebben a katyvaszban értéket teremteni. Otthon ülve, keseregve a jelenen, nosztalgiázva a múlton, is lehet egy választás. Minden közösségnek volt múltja, van jelene és olyan lesz a jövője amilyet magának teremt a múlt tapasztalatából és a jelen történéseiből. Na de nem akarok közhelyes frázisokat puffogtatni.... vagy mégis :-)
urbánus menekülés 2009.02.10 09:27:00
A só története egyidős az emberiség történetével. A só gazdagságot jelentett, monopólium volt, háború dúltak érte.  Az ember a sót az ősidők óta kincsként kezeli. Az állatok elejtése közben, a tengerpartokon vagy források környékén bukkanhatott az első ember a…..
1900 koranyarán másról sem beszéltek a Kaposvári gigerlik mint a Szigethy nővérekről. Csodaszépek voltak és az akkori normák szerint elképesztően frivolak.  A fiatal urak csak rángatták a pöcsüket kézelőjüket, ha meglátták őket vasárnap délután a sétakertben. Éppen…..
urbánus menekülés Buddy Holly 2009.02.01 19:40:00
Ötven évvel ezelőtt, 1959. február 3-án repülőszerencsétlenségben életét vesztette Buddy Holly,  a rock and roll Albert Einsteinje. Kinézete alapján inkább kiscserkésznek gondolta volna az ember, nem rocksztárnak – minthogy azonban a műfaj Buddy Holly előtt nemigen…..
KiM 2009.02.02 23:22:44
@Muster Mark: Húúúúúúúú tényleg? Én csak a Blowing in the Wind-et tudtam róla. Köszi, hogy szóltál. :-(
HANGROBBANÁS: A gyorsuló hangforrás által idézett nyomáshullám. A hangforrással megegyező sebességgel haladó hangok összetorlódnak (energiatorlódás), amit hangrobbanásként érzékelünk… /ENCIKLOPÉDIA GALACTICA–III. KÖTET 267. OLDAL. /De nem az történt, amire…..