Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kgergo

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Találtam egy marék videót 2009-ből, a perpillanat utolsó Redbull Air Race utolsó előtti napjáról, amikor a Breitling Jet Team nevű privát bemutatócsapat karcolta az eget a Duna belvárosi szakasza fölött, és gyorsan összevágtam belőle egy másfél perces klipet. Aztán (megint)…..
kgergo 2011.06.03 14:21:02
@Goompah: Nem, ez pont ugyanazt jelenti, csak nem feltételes, hanem kijelentő módban:)
kgergo 2011.06.03 14:28:26
@Goompah: nem fogok most mondattanon vitatkozni, mert nem erről van szó:)
Birka nép A birka költözködik 2010.12.17 21:26:00
Mondtam már, hogy utálok költözködni?Pedig szaporázzák szorgosan, milyen jó lesz nekem. Alapvetően panelbuzi vagyok. A panel a legolcsóbban fenntartható lakásfajta. Amikor negyed századdal ezelőtt ebbe a panelba költöztünk, kaptunk egy tájékoztatót a várható…..
kgergo 2010.12.19 23:58:22
Sok mindent leírtatok, ami már nekem is eszembe jutott, de egy valamit mégiscsak elfelejtettetek. A kertesben, ha bombariadó van, azt te csinálod, és nem valami barom miatt kell hajnali 3kor levonulni a ház elé, és 6ig várni, hogy felmehess átöltözni, és elmehess dolgozni.
Meg persze ott van az is, hogy a kertesben kifekszel a kertbe a nyugágyra a pároddal, fogjátok egymás kezét, és úgy barnultok le minden irányból, ahogy a panel erkélyében biztosan nem.
Ha rácson sült kolbászt akarsz enni, csak a kolbász árát, meg a szenet - amit évente egyszer kell venni, és akkor se drága - és persze a grillt - amit jobb esetben tíz évente egyszer veszel - kell kifizetni, és bármikor, amikor kedved szottyan rá, kimész a kertbe, és megsütöd, nem fizetsz érte 5-600 forintot, helytől függően.
Ha fürdeni támad kedved, egyszeri befektetésként veszel egy kis medencét, és belefekszel abba, hidd el, egy év alatt többszörösen megtérül a strandbelépő, vagy a vonatjegy Balatonra.
Ha neadjisten bulit tartanak a kertben, és átmész, hogy bocsi, kicsit hangos, és a gyerek aludna, hidd el, abba fogják hagyni. Ha te tartasz bulit, és átjönnek, hogy ők pihennének, akkor meghívod őket is, és együtt buliztok, ami azért jó, mert:
Ha beázik a tető, szólhatsz nekik, jönni fognak, együtt buliztatok a nyáron,
Ha beázik a pince detto,
Ha leszakad az eresz detto,
ésatöbbi, ésatöbbi.
A kertes szabadságot ad, mert anélkül tudsz kimenni a természetbe, hogy szabad helyet kelljen keresned az árnyékban, hiszen a kert csak a tiéd, nem kell kimenni a Margitszigetre.
Ha leszakad a polc szombaton este, és vissza kell rakni, nem kell várni, és kerülgetni a könyveket hétfő délutánig, mert felrakod szombaton éjszaka, senkit nem fog zavarni.
Ha elmész otthonról telelni valahova, simán kikapcsolhatod a fűtést, nem fog agyonszámlázni, és a gáz még mindig olcsóbb, mint a főtáv.
Ha valami nem tetszik, egy falat át akarsz rakni valahová, vagy ablakot akarsz cserélni, nem kell végigmenni minden hülye panel-procedúrán, szimplán megfogod magad, és átrakod a falat, vagy kicserélteted az ablakot. Csak meg kell venni.

És ami nagyon fontos: kertesre nagyobb eséllyel fizet a biztosító, ha valami tönkremegy, mert saját biztosításod van, és nem társasházi nembiztosítás...
kgergo 2010.12.20 15:24:19
@Gukker: A termosztátot 20 fok fölé legrosszabb esetben évente másfél hónapon át kell tekerni, de 22 fokon már vígan el lehet éldegélni, és hidd el, ha rendesen szigetel a ház, akkor még így sem éred el a főtávos számla összegét.
kgergo 2010.12.21 00:38:27
@Rabyn: Na meg persze az én két kis kacsómmal, ugye:)
@Animacs: Ott is van erkély, csak be van építve, és tárolónak használja.
Apropo: Strici kurvajól érzi magát a kertesben:)
Hát, sikerült megütközést kiváltanom a legutóbbi poszt egyik mondatával, amelyben lemengeléztem a Czeizelt.   Mielőtt az alapokhoz nyúlnánk vissza ismét: Dr. Czeizel Endre kétségtelenül nem tömeggyilkos, de nagyon sok – néhány ezer biztosan – becsapott emberből…..
kgergo 2009.10.17 12:23:30
@Rabyn: Ezek szerint elképzelhető, hogy azért voltam hiperaktív gyerek, meg azért van egy rés a koponyámon, és azért jön ki belőle egy ér, aztán megy vissza, és azért nem vehettem részt kicsikoromban rengeteg dologban, ahol beüthetem a fejemet, mert anyukám anno placebót kapott?

Köszönöm szépen Dr. Czeizel Endre:)
Egy újabb közös képviselős sztorit kapott a Zugügyvéd. Ezúttal a társasház biztosítás  ügyintézése körüli jogi huzavona történetét meséli el az időnként erősebb hangvételű levél.Szia Zugügyvéd!Levelemet az "A közös képviselő fűtésrendszere" nevű…..
kgergo 2009.08.26 19:30:32
@Kalamona: Amikor odaköltöztem, valahogy nem futott át az agyamon hogy "na akkor cseréljük ki fél millióért az összes nyílászárót, rám ne szakadjon valamelyik..."
Birka nép A kibaszott ünnep 2009.08.19 23:31:00
E poszt írását követően, néhány perc múlva kitör az ünnep. Sokféle ünnep. Ez már önmagában se jó, nem szabadna teljesen különböző jelentésű ünnepeket egymásra tolni. De hát így alakult: augusztus 20. olyan, mint a Mindenszentek: aminek nem jut külön nap, annak ott van…..
kgergo 2009.08.20 12:22:57
@anyabanya44: Kanaszta partiba beszállhatunk?:)
kgergo 2009.08.20 12:55:59
@anyabanya44: ez nemet jelent?:)
Birka nép A cigányok ideje? 2009.08.19 00:56:00
Eljött az idő. Falu végén vályogviskó, Gazsi cigány ott lakott. Népszava és Népszabadság fedett minden ablakot. Umbláv tupenye, nincsen neki melege. Umbláv tupenye, nincsen neki melege. Hogyha ránéz ablakára, ugyanazt látja hónapszámra. Olvassa a híreket, hogy szegények a…..
kgergo 2009.08.19 15:04:58
@Strici: Az alapvető probléma ott keletkezik, hogy azok a cigányok, akik igazán részt akarnak benne venni, akik akarják hogy segítsenek rajtuk, akik tényleg letesznek valamit az asztalra, iskolába járnak, orvosok lesznek, beilleszkednek a jelző nélküli magyarok közé, azokat nem csak a jelző nélküli fasiszta magyar támadja meg, de a saját társadalmi rétege is. A magyar azért, mert azt gondolja, "ez csak egy cigány, mi keresni valója itt?" a saját társadalmi rétege pedig csak szimplán hülyének nézi, hogy miért gürizik, amikor máshogy is meg lehet oldani, miért akar ő a magyarokhoz tartozni, miért akarja ő az egészet. Tehát az a cigány ember, aki igazán akarná hogy jobb legyen, azt mindkét oldalról támadják, és ezt a fajta közös társadalmi nyomást nem csak a cigány, a magyar sem tudja épp ésszel elviselni, mert egy idő után kialakul benne az az érzet, hogy nem tartozik sehová, hogy nem akarják őt sehol, hogy hiába küzd, úgysem lesz eredménye. Épp ezért az akaró cigány, ha van olyan, egy idő után majd nem akar tovább. És akkor visszajutunk a dolog elejére, hogy nem akar részt venni benne.
kgergo 2009.08.20 12:13:45
@states: Most kérnélek meg téged is, és mindenkit itt a blogon, hogy a zsidókat hagyjuk ki a dologból, lévén, nem róluk szól a poszt. Azt pedig, hogy 10-20-30-40 évvel ezelőtti példákat hozzatok fel, nem tartom értelmesnek, mert most 2009 van, nem a 60as évek. Az akkor volt, ez most van, és lehet, sőt biztos vagyok benne, hogy a kettő összefügg, a jelenlegi problémán nem a 20-30 évvel ezelőtti modell fog segíteni, hanem az, ha mi, akiket tényleg érdekel ez a probléma, kitalálunk valami olyan megoldást, ami mindenkinek megfelelő. Nem kell mindenkinek tetszenie, nem kell, hogy mindenki szeresse, csak oldja meg a kérdést. Az a változat ugyanis, ami tetszik is az embereknek, és szeretik is, az soha nem volt, most sincs, és soha nem is lesz. Ahhoz az kéne, hogy mindenkinek ugyanaz tetsszen, mindenki ugyanazt szeresse, de itt felmerülne egy újabb probléma, amit most nem részleteznék, csak olvassátok el Lois Lowry, Az Emlékek Őre című könyvét.
Birka nép A spórolós birka 2009.08.18 06:06:00
Takarékoskodj! – halljuk kicsi korunk óta. Több nap, mint kolbász, mondta édesanyánk, amikor az emberiség önbosszantására főzött spenót helyett a csokit majszoltuk volna a szánkba. Takarékoskodj! – halljuk kicsi korunk óta. Több nap, mint kolbász, mondta édesanyánk,…..
kgergo 2009.08.18 22:48:03
@Strici: Van némi igazság abban amit mondasz, bár azt hiszem, hogy ahhoz, hogy a fagyasztógép 30%-ra mérsékelje a különbséget, előbb egy fagyasztót kéne venni:) De félre a tréfát.
Nálunk otthon a spórolás nem csak a villany lekapcsolása, a víz elzárása, és a kevés kaja megvétele, - anyagilag egyébként sem állunk úgy, hogy sok kaját tudjunk venni - de igyekszünk majdnem mindenből az olcsóbbat venni. Az, hogy én megadom-e magamnak azt, ami feltétlenül szükséges, vagy sem, az bőven nem azon múlik, hogy én mit akarok, hanem hogy mire van pénzem. Mert nagyon sok minden szükséges lenne ahhoz, hogy boldog legyek, de ezek mind olyan árkategóriát képviselnek, amit nem tudok, és "józan paraszti ésszel" nem is akarok megvenni. Akkor én most nem vagyok boldog?...
kgergo 2009.08.19 15:39:28
@miriamele: Na igen, az erősen hozzásegíti az embert a "jóléthez", ha a kertben terem a paradicsom, a paprika, a saláta, és csak a szükségesért járnak a boltba. De egy 10 emeletes panel erkélyén nem csinálhatok veteményest, és bizony, a paradicsom, a paprika, meg a saláta sokba kerül. Húzós időszakok meg mindenkinél vannak, akarva-akaratlanul, de olykor az ember inkább lát a sötétben, és befizeti a horribilisen magas villanyszámlát, vagy nem fagy meg télen, és befizeti a főtáv számlát, és olyankor bizony csak arra van pénz, hogy nagy tételben vásároljak, és reménykedjek, hogy kihúzza hónap végéig.
kgergo 2009.08.19 19:14:19
@miriamele: Pesten alapból esélytelen a kerten zöldséget termeszteni, lévén akkora a szmog, hogy egészségtelenebb amit megeszel, mintha áruházban, vegykezelt zöldséget vennél. A piac ugyan olcsóbb, és általában jobbat lehet érte kapni, de ehhez hajnalban kéne kelni, és rohanni, sorba állni, és gyorsan megvenni a szépet, és finomat. Kertet bérelni? Mikor? Miből?:) Hétköznap dolgozom, amit általában hétvégén pihenek ki, de inkább alvással, olvasással, mint hogy kint szarozzak a kertben a 40 fokban, zöldséget szedjek, és a szarabbik felét kapjam meg, ráadásul erre is egy halom pénzt költsek.
Amennyiben azt gondolod, hogy kegyetlen veled a sors, esetleg valaki kibaszott veled, vagy csak egyszerűen nem érted a világot, bátran indítsd el az alábbi videót. A világ tele van geci emberekkel, ráadásul minden ilyen gecinek általában van kamerája is. Ezt ünnepeljük most a teljesen…..
Ashi Valkoinen újabb beszámolót küldött, amely szokás szerint részletes, de most rávilágít egy-két tévhitre. Akkor egy újabb összefoglaló. Ezúttal nem konkrét példákkal, nem egzakt hibákat és pozitívumokat keresve. Ezúttal a vasúton szolgálókkal beszélgettem, hogy ők…..
kgergo 2008.03.05 05:37:53
Uraim, kövezzenek meg, de nekem a következő a véleményem: Nagyon sokszor szó esik arról, hogy a kalaúz így, meg a pénztáros úgy, és a mozdonyvezető meg végképp. Mindíg mindenki azokat fikázza, akik fent ülnek, akiket sosem vonnak felelősségre. Szerintetek mondjuk egy kábelszakadás esetén majd pont a MÁV vezérkarának fognak szólni, hogy "ugyan tegyetek már valamit, mer nem megy a vonat..."? Egy sz@rt... ott van a mozdonyvezető, aki tudja hogy nem megy, ott az állomásfőnök, ahonnan már elment a vonat, és ahova mennie kéne a vonatnak, és ott van a karbantartó személyzet, ők azért vannak, hogy oldják meg. Ámde úgy, hogy ha ők valamilyen okból kifolyólag (ez lehet szintén a vihar miatt kialakult kommunikációs akadály, mint pl.: nincs telefon, nálunk TV, meg net sem volt...), vagy talán minden állomásfőnöknek minden kalaúz, mozdonyvezető, és karbantartó mobilszámát tudnia kéne? Hiába van a diszpécseri iroda, ahol elméletileg az lenne a feladat, hogy összeköttetést teremtsenek az elakadt vonat, és a legközelebbi állomás között, ha a diszpécseri iroda pont a vihar miatt nem éri el sem az állomást, sem a vonatot, merthogy mobilszámokat ő sem tud. Ha nem áll fent ez a probléma, még mindíg ott van az, hogy stresszhelyzetben az ember nem mindíg tudja mit kell tennie. Ez egy teljesen normális emberi dolog, ami mindenkiben benne van, és akkor erősödik fel a leginkább, amikor nagy nyomás van rajta. Csak képzeljétek el, hogy ti ültök ott a számítógép előtt, mellettetek a telefon, hívnak innen, meg onnan, meg amonnan is, hogy ez a vonat itt akadt el, az meg ott, (mert nem egy vonat szokott ám elakadni), te meg oldd meg, hogy tudd, hogy melyik vonat kihez tartozik, melyik állomáshoz van közel, és beszélj mindenkivel egyszerre. Persze, nem egyedül ülsz a diszpécseri irodában, valószínűleg van ott rajtad kívül még 3, esetleg 4 ember, aki a többi problémát intézi. Mert valakinek beszélnie kell a karbantartókkal, hogy hol van a gond, valakinek beszélnie kell azzal az utassal, aki mobilon hívja, hogy miért nem megy a vonat, valakinek beszélnie kell azokkal a dolgozókkal, akik az állomásokon szolgálnak, hogy na akkor most mi van, így természetes, hogy teljes a káosz. Azt meg nem lehet elvárni, hogy egy átlagos szombat délután berendelsz még 5 diszpécsert, és akkor majd megoldódik a helyzet. Ha mégis bejön, az sem rögtön történik, valahogy neki is be kell jutnia, vihar nála is van, neki sem olyan egyszerű az élete. Azért tényleg gondolkozzatok el azon is, hogy milyen lehet annak, akinek a felelősség van a vállán, azon a pár emberen, akin ilyenkor múlik az, hogy a vonat mikor ér oda ahova, és hogy hogyan fogja megoldani ezt a problémát. Ezt orvosolni lehetne még több karbantartóval, és még több diszpécserrel, és akkor még többen akarnának majd sztrájkolni, és még több embernek kéne fizetést adni, és még bonyolultabbá válna a már amúgy sem túl egyszerű helyzet.