Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyüre Zsolt

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatásos tudománykommunikáció? Tisztán emlékszem arra, hogy amikor először olvastam Brian Wynne 2006-os PUBLIC ENGAGEMENT AS A MEANS OF RESTORING PUBLIC TRUST IN SCIENCE – HITTING THE NOTES, BUT MISSING THE MUSIC? című cikkét [1], hihetetlen dühös lettem. Már egy éve írtam rendszeresen a Critical…..
Gyüre Zsolt 2017.10.23 12:07:31
@A tudomány sosem téved!:
Kösz, ez nagyon jó volt :D
Craig Ventert soha nem lehetett azzal vádolni, hogy nem mer nagyot álmodni. A Human Genome Project alternatív "megoldásával" berobbanó öntörvényű, egyszerre csodált és kritizált kutató mostanában a saját magáról elnevezett intézetet igazgatja, és amikor nem az emberi genom minél pontosabb…..
Gyüre Zsolt 2016.04.17 22:59:04
@fordulo_bogyo: Ha jól értelmezem a cikket, Venter-ék sem azért akarnak létrehozni szintetikus sejteket, hogy a minimál genomot megismerjék, hanem fordítva, azért dolgoznak a minimális genomú élőlény létrehozásán, hogy azt tanulmányozva, az abból szerzett információk segítsenek a szintetikus élet megtervezésén.
Első olvasatra talán értelmetlen szőrszálhasogatásnak tűnhet a címben feltett kérdés, hiszen ha valamilyen módon elérjük a genetikai anyag megváltozását, az nyilván módosítást jelent, ugyanakkor a szemantikázás egyáltalán nem véletlen és fölösleges:  nem kevesebbről szól ugyanis, mint, hogy mit…..
Gyüre Zsolt 2016.03.13 23:13:42
@Komavary:
Ha helyesen értelmezem, akkor az "igazság" az a tény lenne, hogy a biotechnológia módszerekkel létrehozott mutációk tökéletesen megkülönböztetlenek a termesztésektől, igy a tőlük való felelem irracionális es egyetlen alapja a megfelelő ismeretek hiánya.
Tim Hunt 2001-ben, Paul Nurse-szel és Leland Hartwell-lel közösen kapta meg az orvosi Nobel-díjat „a sejtciklus kulcsszabályozóinak felderítéséért”. Itthon valószínűleg a legtöbben mégsem ezért ismerik a nevét, hanem a nyár elején, a koreai World Conference of Science…..