Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smallcow

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Minden bizonnyal- erre a kérdésre más választ nem is lehet adni. A különbség csak a mértékben van, összehasonlíiva pl. Szlovákiát és Ukrajnát. Mint említettem, kisebb attrocitásokra kerül csak sor Kárpátalján ukrán és magyar között, legalábbis az én…..
igen most már ti is lassan már mi is beletörődünk beletörünk merthogy Csaba királyfi nem hallja meg nincs maroktelefonja mint Janeknek a szomszéd házból így aztán vállat vonunk a sógor is hirdet ház eladó összkomfortos gáz víz telefon meg a nagymama akit mégsem illik mint a…..
Az elemi első osztályától a szüleim eldőntötték, hogy márpedig én osztályelső leszek. Az elején nem igazán ment, mivek konok és kissé lusta voltam, de végül hatott a szigor és több-kevesebb sikerrel jó tanuló lett belőlem.  Nyolc évesen már regényeket olvastam, tíz…..
 Beregszászban születtem, mint említettem, nem mesze a magyar-ukrán határtól. Kis poros város, de nekem  a legszebb mindközül. Sajnos, ritkán jutok haza, ritkán róvom macskaköves utcáit, ritkán találkozom ismerős- és ismeretlen ismerőseimmel. Az, ki nem élt még messze…..
...aztán felrobbant a csernobili atomerőmű. Az elején nem sokat érzékeltünk belőle, sőt, azt sem tudtuk, hogy baj van. Kárpátalján éltünk, nagyon messze a friss hírektől.Én főképp nem érzékeltem semmit, mivel két hónapos voltam, bár azon a napon, anyu elmondása szerint,…..
    Közben lassan cseperedtem, növekedtem és eljött 1992. augusztus 24. Szabaddá lett Ukrajna! A nép boldogon kiáltotta, hogy Vilna Ukrajina (Éljen Ukrajna), majd meglepődve vették észre, hogy se pénzük, se munkájuk. A rubel csúnyán megbukott. Amennyiért azelőtt egy…..
22 éve történt, egy szép januári délutánon. Anyámat beszállították a kórházba, miközben ő abban a hitben volt, hogy gyomorrontása van. Pár óra múlva megjöttem. Csúnya voltam, kövér, fekete hajú és eszeveszetten bömböltem. Apám vállát részvéttel veregették a…..