Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agyzsugorito

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vérlázító volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A „cigány”, a „húgyos debil”, „a beszarós” és a „zsírdisznó”, hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az…..
agyzsugorito 2015.10.15 17:37:55
@I-Work:
"a meg nem értettségre, még sajnálatosabb válaszreakciók fognak következni"

Gyengébbek kedvéért lefordítom, hogy mit akar ez a mondat jelenteni:
Vagy csusszannak a borítékok, vagy hagyunk megdögleni, kedves beteg! Szép!!!

Azt pedig végképp nem értem, hogy miért kéred ki magadnak az eü. dolgozók nevében, hogy általános elvárás lenne bármilyen anyagi ellenszolgáltatás. Igazad van, azt nem állíthatjuk, hogy egytől-egyik minden eü. dolgozó kivétel nélkül elvárja ezt, biztos, hogy vannak, akik nem. De nem ez az általános. A nagy többség igenis elvárja. És persze nem szép dolog az általánosítás, de erre meg azt mondom, hogy "akinek nem inge, az ne öltözködjön..." De ne csináljunk már úgy, mintha minden orvos és nővér felháborodva utasítaná vissza a borítékokat. Mindannyian tudjuk, hogy nem így van. Sőt! Sok nőgyógyász már az első vizsgálatnál közli, hogy majd hány százezerbe fog kerülni nála a szülés. Csak hogy a kedves várandós anyuka tudja, mennyit kell összeraknia 9 hónap alatt.
A tanárok sincsenek túlfizetve, sok plusz munkát végeztetnek velük ingyen és bérmentve, nem egyszer hétvégéken is. Ők is mondhatnák azt, hogy csak annak tartanak órát, akiktől csusszan a boríték, a többi meg maradjon buta, mint a tök. Meg a gyári munkások, akik még éjszaka is a szalag mellett állnak minimálbérért, és WC-re is alig engedik ki őket. Őket is meg lehetne támogatni borítékokkal. Csak amikor az ember megbetegszik és az élete a tét, akkor persze, hogy tejel. Na ezt használják ki az orvosok gátlástalanul, szemrebbenés nélkül.

A lelkiismeretes munkájukat pedig el lehet ismerni, meg lehet köszönni sokféleképpen. De számukra kizárólag a jól kitömött boríték az elfogadható.
agyzsugorito 2015.10.15 17:45:26
@anitám83:
Persze, hogy nem esett szó, mivel a posztolónak nem azzal volt baja, hogy nem látták el. Ellátták, szakszerűen. Erre nem is panaszkodott. A gondja azzal volt, hogy... várj idemásolom a szövegből:

"Nem az lepett meg, hogy milyen a higiénia és a kórtermek állapota, hanem a közöny és az a fajta szemlélet volt számomra döbbenetes, amelyet az orvosok és a nővérek részéről tapasztaltam. Egy darab kutyapiszoknak több becsülete van, mint egy betegnek."

Tehát a pökhendi, lekezelő, bunkó stílussal volt baja, meg azzal, hogy a vérhigító beadása közben a nővérke közölte az anyagi elvárásokat. Vagy ez teljesen természetes, hogy ezt el kell fogadni és senki ne merészeljen ezen kiakadni?

Még egyszer kérdezem: hogy jön ide az, hogy ellátták-e vagy sem rendesen? Koncentráljunk a leírtakra, annak szó szerinti értelmezésére és ne keverjük a szempillát az ampullával! Mert ez nem más, mint terelés és a valódi probléma elfedése.
agyzsugorito 2015.10.15 17:55:06
@Kolompár Csubakka:
Igazad van, sok múlik azon is, hogy a beteg hogyan viselkedik. Egy bunkóhoz alapból másképp viszonyul az ember a hétköznapi életben is. De láttam példát a kórházban olyanra is, hogy egy olyan idős nénivel, aki egész nap csak csendben feküdt az ágyában, és egy hangja nem volt, úgy beszélt a nővér, hogy legszívesebben úgy pofán vágtam volna, hogy a borítékjai tartalmát hordhatta volna a fogtechnikushoz.
Sajnos mindenki azzal jön, aki kórházban dolgozik, hogy a TB-t nem arra fizeti a honpolgár, hogy a kórházban kinyalják a seggét. Szerintem a segg kinyalása és az otromba, bunkó stílus a két véglet. A kettő között elég széles a skála, nem lehetne megtalálni az arany középutat? Ja, nem. Mert egyszerűbb az összes felgyülemlett frusztrációt a betegen kitölteni. Mert se a főnökükön, se a politikusokon nem merik. Marad a kiszolgáltatott beteg...