Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Whisp

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Világgazdaság cikke szerint nem indít eljárást a Gazdasági Versenyhivatal azon - főként cipőket árusító - boltok ellen, amelyek megtévesztő reklámmal próbálják becsalogatni a vásárlókat. A végkiárusítás oka a reklámokban a "megindított csődeljárás". A…..
Gazdánk, az Index jelentetett meg egy előző bejegyzéshez szorosan kapcsolódó cikket. Mint kiderült számtalan számítási trükk és kibúvó teszi alkalmatlanná a hiteldíj mutatót a szerepének betöltésére. Vajon direkt ilyen a jogszabály? A Zugügyvéd mindenesetre nem lepődött…..
A Zugügyvéd csak azért teszi ki a következő, látszólag nyilvánvalóan egyértelmű esetet, mert úgy látszik, sokak számára mégsem egyértelmű. Az ittas kerékpározás igenis szankcionálható, még ha nem is teszik ezt túl gyakran. Kedves Zugügyvéd!   Én néhány…..
Whisp 2006.12.13 08:48:17
AlBundy: te szoktál kötözködni a rendőrrel? 1500cm3 feletti autó már feljogosít rá? Ugyan már... Szerintem Mo.-n tekintélye az aztán abszolút nincs a rendőrnek (amelyiknek lehetne, azzal csak a kemény legények találkoznak, az utcán nem találsz olyat); mindezek ellenére a rendőr igenis azt csinál amit akar, ha a fekete mercist akarja megállítani, akkor azt állítja meg. A rendőröket nem sokan merik bántani, aki meg igen, annak már van pár kiló vaj a füle mögött. A biciklis témára visszatérve: érdemes lenne kiadni egy könyvet ami a KRESZ szabályokat biciklisekre vonatkoztatva tartalmazza (bár biztos van ilyen, ha meg már van, akkor osztogassanak egy pár darabot belőle a rendőrök a bicikliseknek, hátha a többinek felkelti az érdeklődését és megveszik). Továbbá igenis büntessék meg az ittasan kerékpározókat (na jó, azért sportot nem muszáj csinálni belőle, de egy-egy frekventált helyen /Mosonmagyaróvár, sarki kocsma pl/ rá lehet őket szoktatni az intézkedésre). Szerintem őket ütik el a leggyakrabban, és az autós lesz hibás még ha ő nem is ivott! Ez a legnyomasztóbb az egészben. Én aztán lesz@rom, hogy a kőkemény alkesz józsibácsi mennyi piát iszik meg, de akkor TOLJA hazáig azt a biciklit, ha a kocsmától 10 km-re lakik, akkor is. Én nem akarom miatta elveszíteni a jogosítványomat, nem akarok bíróság elé állni, nem akarok lelkiismeretfurdalással élni, hogy esetleg megöltem egy embert.
A Népszabadság cikke szerint igencsak megcsuklóztattak egy magyar turistát Horvátországban a rendőrök. Nem szerepelt a horvát idegenrendészeti nyilvántartásban, ezért több mint húszezer forintnyi kunára büntették, pedig ő akart feljelentést tenni, mert az autójukat hazafelé…..
Az új építésű lakások körüli anomáliákról külön blogot lehetne nyitni. Átadás után a szavatosság alól kibúvó, eltüntetett project cégektől kezdve a rendezetlen társasházi jogi helyzetig, a pénzzel eltűnő, félkész házat maga mögött hagyó, csaló építtetőig sok…..
A Zugügyvédhez több levél érkezett az utóbbi időben a fapados légitársaságok szívatásaival kapcsolatban, amiket illetékesség hiányában átpasszolt a Homárnak. A kártérítési kötelezettségek elsunnyogása viszont jogi kategória, a jogszabály nem tesz különbséget a fapados…..