Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biff Tannen55

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kioktató Blog MLM = ÁTVERÉS 2010.12.18 12:46:00
Reactor nevű olvasónk levelét olvashatjátok, lángvágóval rántja le a leplet az MLM és a piramisjáték sötét bugyrairól:MLM = ÁTVERÉS Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos…..
Biff Tannen55 2018.07.05 08:48:39
@hollosimarika: Még mindig így látod? Sajnos vagy sem a cikk teljes tartalma megallja a helyét. Etikátlanul drágák a cuccok, és nem lehetséges garantálni, hogy rendszeresen vásárolnak belőlük. Emiatt folyamatosan új ügyfeleket kell keresni, miközben az egész körülöttem lévő kereskedelmi rendszer a maga pénzügyi és marketing erejével vadászik az ügyfelem pénzre. Ha egy szóval akarnám jellemezni az Mlm-et, azt mondanám szélmalomharc vagy hiábavalóság. 1000x többet ér főállás mellett kiáltani a vállalkozóit és eljezdeni valamit, amivel jobbitod a hír nevedet. De ha már 25 éve mindenki úgy ismer, hogy autoszerelő vagy, elég gáz, hogy máról - holnapra táplálkozási tanácsadó lettél, csak mert megvettel egy kezdő csomagot és el mentél 3 rendezvényre. Csak zavart kelt az ember az ismerősei fejében! Egyszerű munka, jó hírnév, megélhetés. Az Mlm csak szélkergetés. Ha ma még nem jöttél rá, az csak azért van, mert nincs kellő tapasztalatod. 1-2 év bőven elég, hogy lasd: nem létezik ebből megelni hosszú távon.
Nem nagyon macerálták a rendőrök eddig a járdán kerékpározókat, a többség nem is tudja, hogy lehet-e a gyalogosok között kerekezni, vagy sem. A tisztázatlan helyzet részben a fővárosi vezetésnek is köszönhető, hiszen a budapesti kerékpárutak jelentős része a járda…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Lányom október óta dogozik Közép-Budán egy postán.Most tanulja a szakmát. A tanulás abból áll,hogy néhány perc alatt elmondják,hogy mit kell tenni a különböző…..
Biff Tannen55 2017.02.21 21:40:39
Sajnos nem tudok érzelemtől mentesen véleményt alkotni a Postai vezetők már-már kommunizmust idéző tetteiről. Elképesztő, hogy ilyen sztori országosan minden Postahivatalból hallható szinte. A sumákoló, csak a számokat leső és az év végi prémiumokra hajazó vezetők embertelen és szánalmas vergődéséről szól. Nem tudom eldönteni, hogy maguktól ekkora elmebetegek, vagy az ő fejük is giotin alatt van, de én a magam nyelvén ezeket a vezetőket csak simán kollaboránsoknak nevezek. Olyan emberek ezek, akik a saját anyjukat is eladnák, csak, hogy a munkájukat megtarthassák. 40 évvel ezelőtt egy vezető inkább lehányta volna magát, ha olyanokba belemegy, ami a dolgozóknak kárt jelent. Ma nemhogy tükörbe is tudnak ezek az emberek nézni, de még asszisztálnak is mellé. Sajnos azt kell mondjam, arra nem méltóak, hogy lehánnyam őket (bocsánat mindenkitől a vulgáris, minősíthetetlen véleményemért). Egyetlen megoldás létezik a problémára, bátorságnak hívják. Fel kell állni egyszerre egy olyan tömegnek, amivel a Posta további működése megbénul. Aztán csücsüljön be a csoportvezető és a főnöke és hozza a számokat. Az első ember akit kirúgnak külföldön, az a személy, aki destruktív hatással van a többiekre. Nálunk kivétel nélkül az összes postai vezetőt úgy kellene szélnek ereszteni, hogy csak rottyanna. Erkölcsi érzéküket, emberi mivoltukat már régen elvesztették a méltatlan hozzáállásukkal. Szánalmas, hogy a két kezem nem elég rá, hogy megszámoljam, mennyi postahivatalban ugyan ez a helyzet. Bocs, hogy felhúztam magam, de írtam előre, hogy nem leszek érzelem mentes. A posta szóra hányingerem van és szomorú is vagyok, mert amilyen tiszteletre méltó hely volt valaha, olyan szánalmasan néznek az emberek a postai dolgozókra a megbecsülés teljes hiánya, a terror, és a fenyegtések miatt. Méltósága van a munkának, a dolgozónak és a munkaadónak. Ha bármelyik sérül, onnan el kell jönni. A Posta tökéletes tükörképe a mai társadalmunknak: gátlástalanság a végsőkig, anyagiasság, és erkölcstelenség. Aki ebben szerepet tud/akar vállalni, ez emberileg sajnos minősíthetetlen. Nem kell megíjedni attól, hogy felmondjunk! Egyszerűen arra kell gondolni, a mi erkölcsi értékrendünkbe nem fér bele az, hogy ilyen embreknek asszisztáljak. A zsák megtalálja a foltját, de nem kell, hogy mi is oda tartozzunk, ami undorral tölt el. Ha becsületesek, erkölcsösek vagyunk, kizárt, hogy ne találjunk egy normálisabb munkahelyet! Ebben a gátlástalan világban az erkölcsi érték a legnagyobb erény, és a legbátrabb ember, akinek van tartása és ki meri mondani, hogy ennyi volt, még akkor is, ha épp nincs hová mennie!
Biff Tannen55 2017.02.22 14:34:16
@Zoltán Mátyus: Én anno úgy mondtam fel a munkahelyemen, hogy csak rottyant egy ilyen miatt. Pont amiatt nem mernek sokan lépni, mert ott van a 2 gyerek például. Csak éppen ez az, amit a munkaadó is tud, El kell dönteni melyikkel teszel jobbat a családoddal. Az állandó feszültségben tartott életeddel kockáztatod a ráktól kezdve az összes lelki betegséget, vagy azt mondod, hogy ha nélkülözöl is egy ideig, de a családod jobbat érdemel ennél. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Bátorság kell hozzá és főleg hit, hogy találsz jobbat. De a feszültségnél még a bizonytalanság is jobb. Nehéz ebben a világban megtalálni az elviselhetőt. Ha van munkád, azért szenvedsz, ha meg nincs akkor amiatt. A nincsből még lehet valami, de ha van, és az rossz, abból csak úgy lesz változás, ha TE magad változtatsz. Ellenkező esetben a sz@rt is kipréselik belőled és ott állsz majd a nyugdíj előtt lelkileg, fizikailag egy roncsként. Addig kell dönteni, amíg az életkoroddal még tudsz mozdulni. 50 felett már senki se mehet nagyon sehová.
"Több együttérzés kellene" címmel vetített a hajléktalanságról szóló riportot az RTL Klub kedd este, azaz egy nappal azután, hogy a TV2 gusztustalan, a hajléktalanokat tiszta erőből lejáratni kívánó műsort sugárzott...
Biff Tannen55 2017.02.14 08:35:26
Az vitathatatlan, hogy számos olyan dologra jut pénz, amire semmi szükség, ès egy kis oda figyelessel jobb lehetőségeket lehetne ezeknek az embereknek nyújtani. Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy valójában nem ez lenne a végső megoldás. Hajléktalannak lenni vagy azzá válni a rossz döntéseink következménye. Meg kell tanulni fiatal korban az erkölcsi alapelveket használni és ragaszkodni hozzájuk. Értetlenül állok az ilyen sejtek előtt, hogy mégis hogyan lehetséges az, hogy valaki 28 évesen (!) ereje teljében hajléktalan lesz és 50 évesen még mindig ott van! Se egy barát, se egy rokon, se senki nem segít? Talán egy önvizsgálati kérdés: Hogy ismernek az emberek? Becsületes, szorgalmas, kitartó ès igazságos vagyok? Vagy megbízhatatlan, a szenvedélyének elő, hazug, csaló ember? Elképzelhetetlennek tartom, hogyha valaki egész életében szorgalmasan és becsületesen élt, méltósággal bánt másokkal, akkor soha senki ne viszonozza ezt neki, amikor bajba van! Ilyen nincs! Amit vettem az ember, azt fogja aratni is. Lehetnek olyan helyzetek, hogy a bank elviszi a házat vagy elhagy a csaladtag, de ezek a helyzetek vajon milyen döntésünk vagy tettünk következménye? Sokan sajnos szenvedélyek rabjai, ami ide juttatja az embert, de aki megfontolt, szorgalmas, becsületes életre törekedett, nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen helyzetbe kerüljön tartósan. Átmenetileg ez is megtörténhet, de, hogy évtizedekig ebben az állapotban maradjon, ez nekem felfoghatatlan.
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
Biff Tannen55 2017.02.14 08:08:36
Nem egyszerű kérdés ez az ügy. Lássuk azért be, hogy az emberi méltóságát ezek az emberek nem akkor és azzal veszítették el, hogy riport készült róluk, hanem, sokkal előbb! Azok méltósága is jelentősen sérül, akik elszenvedői ennek a látványnak és bűznek. Valószínűleg ők többen vannak. A tisztaság nem pénz kérdése elsősorban, hanem szükséglet. Ha ezt elveszíti valaki, már nem érez indittatast arra, hogy megfürödjön. Ilyenkor történik a méltóság elvesztése is. Mondjuk az 5 milliós büntetést ha nem az nmhh vágna zsebre, hanem oda kerülne akik miatt büntettek, az összes hajléktalannak tiszta ruhát lehetne venni az országba, de sajnos nem így lesz. Értem én, hogy szerencsétlenek nehéz sorúak, de ez egy folyamat végállomása. Egy olyan dolog termése, ami javarészt rajtunk múlik. Ha vmi nem engedi a méltóságát elveszteni azzal, hogy koszos és büdös, az fog tudni tenni önmagáért. De ha eddig engedi leereszkedni önmagát, már senki nem tud segíteni, mert taszító. Senki ne mondja nekem, hogy egy aluljáró mosdójában nem lehet hajat vágni, vagy megmosakodni. Mindig van megoldás arra, hogy tiszták maradhassunk még háborús körülmények között is! Egy hajléktalannak ez a legfontosabb, hogy tiszta maradjon, különben nem tud munkát vállalni és mindenhonnan elzavarják. Ha tiszta marad, ez nem történik meg! Nagyon nem könnyű dolog az utcán elve tisztának maradni, de oda eljutni se máról-holnapra lehet. Ez egy folyamat része, lehet sok rossz döntés eredménye, de fel lehet állni mindenhonnan.
László a mobilról is ingyen hívható zöld számmal járta meg, a Microsoft ugyanis átirányítja ezeket a külföldi ügyfélszolgálatához, ami viszont már nem ingyenes:Ott kellett volna ma lennem a Corvinus Egyetemen! Ja, és persze tojásra is szükségem lett volna, hogy megsorozzam vele…..
Az NVB tegnapi döntése a kormány népszavazási kezdeményezéséről jogilag elképesztő - bár politikailag természetesen semmi másra nem számítottunk. Tekintve azonban, hogy az Orbán-rendszer ugyan egyre hatékonyabban tünteti el ennek nyomait, de még mindig egy jogállam romjain épül, adok egy esélyt,…..
“Ez az ember nem keresztény”: nyilatkoztatta ki Ferenc pápa Donald Trumpról. A republikánus jelölt nem vette magára a kiközösítést, szerinte igenis keresztény, és az szégyenteljes, “amikor egy vallási vezető kétségbe vonja valaki hitét”. A vita ráadásul nem egy teológiai vagy erkölcsi kérdés miatt…..
Biff Tannen55 2016.02.20 16:44:17
@helyhej: Hát ha csak arra gondolok, hogy Jézust királynak akarták tenni, de ő ezt vissza utasította, akkor azt kell gondoljam, hogy egy keresztény nem lehet politikus. Kereszténynek lenni azt jelenti: Krisztust követni. Mivel Krisztus kivágta magát a politizálásból, ez tűnik ésszerűnek ha utánozni akarja egy követője. A kettő más okból sem fér össze sehogyse. Nem attól keresztény valaki, hogy csecsemő korában lelocsolták a homlokát, hanem, hogy átadja az életét Isten szolgálatára és azt is teszi. Egy politikusnak legkevésbé fontos Isten akarata. A sajátja, a slepjei kívánságai, a befektetők, meg valahol az nép szükségleteinek él. De még ez sem igaz minden esetben.
Nem enyhül a kormány kemény migránsellenes retorikája, pedig már megvédtük déli határainkat a menekültek rohamától. Annak ellenére intenzíven gyűjtik az aláírásokat a betelepítési kvóta ellen a fideszes aktivisták, hogy már hónapokkal ezelőtt kiderült, Magyarországot senki sem kényszeríti menekültek…..
Vitray Tamás a Borsban szólt be egykori mentoráltjának, akivel, ha minden igaz, 2008-ban vesztek össze valami piszlicsáré ügyön (valamelyikük kihagyta a másikat valami műsorból, vagy mittudomén), és azóta sem nagyon beszélnek egymással. A Bors egy gálán kapta el az 57 éve…..
Biff Tannen55 2015.10.14 19:29:29