Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franciska Csáti

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 nagy postászsáknyi levél érkezik a Vatikánba minden hétén a Szentatyának címezve. De ki kezeli a több ezer levelet, s ami talán érdekesebb: ki válaszolja meg őket? Ferenc pápa az emberközeli egyházat képviselve igyekszik minden levelet maga megválaszolni, de kétségtelen,…..
Franciska Csáti 2016.04.18 23:14:59
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa!

Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain!

Ebben a formában nem merülhetek el a betűk, a számok, a nevek és a történések ismertetésének mély tengerében, ennek okán csak röviden vagyok kénytelen vázolni a fontos dolgokból!

Nagyon sokan és sokat írtak Xavéri Szent Ferenc élettörténetéről, és az Ő szolnoki fogadalmi pestiskápolnája krónikájáról!
Nem ti választottatok engem, ... Kötelességem a jezsuita szentről és a szóban forgó Isten házáról tájékoztatással lennem! Vannak olyan elkeserítő dolgok, amik nem hagyják nyugodni a lelkemet, amiket nem szeretnék, nem akarok, nem tudok és semmiféleképpen nem vihetek magammal a sírba!
Kérjetek és adatik nektek, ... Kérem szépen a tisztelt szeretett szentjeimet, angyalaimat, hogy legyenek szívesek közbenjárni a Teremtőatyánál, hogy még mielőtt itt kell hagynom a földet, kerüljön vissza megérdemelt helyére Xavéri Szent Ferenc tisztelete, szeretete, és az Ő szolnoki kápolnájának megbecsülése!

A 21. század kezdetétől rám bízta a jó Isten, - meg kellett ismernem ezt a nagy szentet, és a szóban forgó Isten házát Az olvasott, hallott, látott és megélt történések összességét figyelembe véve párthuzamot vonva a távoli, a közelmúlt és a jelenben történtek vonatkozásában nagyok az ellentétek.
Xavéri Szent Ferenc Spanyolországban, Xavér várában született és micsoda különbség, Kína partjainál egy ágakból, gallyakból, karókból összetákolt kunyhóban adta vissza szép tiszta nemes lelkét a Teremtőnek, de amíg elérkezett 1552. december 3 - a sok veszélyen és szenvedésen kellett neki keresztül mennie.
1512 - ben hatéves, amikor megkezdődött a Spanyol - Francia háború. /2016 - ban 500 éve/ 1516 - ban tíz éves, amikor a szép Xavér - várát - ahol született - is a földdel tették egyenlővé.
Franciaország fővárosának, Párizsnak az Ő idejében leghíresebb egyetemének kényelmes katedrája helyett választotta széthinteni a római katolikus hit magvait, tanítani, megismertetni Urunk Jézus Krisztust mint pápai legátus /1541. III Pál pápa/ 52 ország tartozott hozzá. A kannibálok, mérges kígyók, vadállatok se riasztották el a feladatok ellátásától.

FIGYELEMBE VÉVE A SZENTHEZ KAPCSOLÓDÓ PÁPÁK ÁLTAL EGYRE MAGASABB RANGRA EMELÉSÉT (...) AZ ÉGI SZÜLETÉSNAPJA - DECEMBER 3 - KÖTELEZŐ EMLÉKNAPJA LEHESSEN ÜNNEPNAP!!!

A tejesség igénye nélkül csak néhány fontos/jeles eseményhez kapcsolódó évszám a szolnoki fogadalmi pestiskápolnájához kapcsolódóan: 1733 - ban az első Althann váci megyés püspök, A. Mihály Frigyes engedélyével lett megépítve. A második Althann püspök, A. Mihály Károly felhatalmazására Tuchinszky Miklós ferences atya 1735 - ben szentelte fel először. 1749 az első fogadalom a pestisjárvány megszűnéséhez kapcsolódva. (!!!)
XIII. KELEMEN PÁPA 1767. JANUÁR 21 -ÉN KELT BREVÉJÉBEN BÚCSÚJÁRÓHELLYÉ NYILVÁNÍTOTTA SZOLNOK VÁROS VÉDŐSZENTJÉNEK/PATRÓNUSÁNAK ITTENI KÁPOLNÁJÁT!

A SZENTATYA FELÉ AZ A KÉRÉSEM, HOGY LEGYEN SZÍVES MEGÚJÍTANI, MEGERŐSÍTENI A XIII. KELEMEN PÁPA ÁLTAL ÉLETBE LÉPTETETTET!!!

XIII. LEÓ PÁPA /1878 - 1903/ A XAVÉRI SZENT FERENC KEGYELEM - KILENCEDÉHEZ ENGEDÉLYEZETT ELNYERHETŐ TELJES BÚCSÚT ALKALMAZVA A TISZTÍTÓTŰZBEN SZENVEDŐ LELKEK JAVÁRA IS! /Lásd Mastrilli Marcell jezsuita atya Xavéri Szent Ferenc közbenjárására gyógyult meg halálos betegségéből!/
Mi segíthetünk a tisztítóhelye szenvedőknek, nekünk pedig segíthetnek a szentek!

Mivel Krisztusban mindannyian testvérek vagyunk, és mert parancsba adta, hogy szeressétek egymást, betartva ezt, szeretettel és imádságos lélekkel köszönök el, várva a szíves választ: özv. Szűcs Sándorné CSÁTI FRANCISKA

XAVÉRI SZENT FERENC! KÉRLEK SZÉPEN, MOST IS ÉS MINDIG KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK, VÁROSUNKÉRT, /SZOLNOK/ HAZÁNKÉRT, NEMZETÜNKÉRT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGÉRT!
Beer Miklós püspök elindított valamit. Vagy inkább kirobbanott. Vagy inkább feltárt. Egyetlen napon belül kétezren olvasták egy frissen indított blog negyedik bejegyzését, sok száz hozzászólás született, amelyeket érdemes közelebbről megszemlélnünk, mert van bennük valami.(Szerző: Gégény István) 1.…..
Kedves Olvasó Barátunk! Egy szorosabb baráti kör vagyunk, akik úgy láttuk jónak, hogy egy esélyt adjunk a találkozásra ezen a felületen. Sokan vagyunk, akik szerettük Lacit, és amióta elment azóta sok minden feljön a vele való találkozásokból. Vannak közösen megélt…..