Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jamie72

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
Jamie72 2018.12.15 21:12:43
@I-Work: ez a kormány is leváltható lenne, de ahhoz profi ellenzék kellene, és pár év zuhanó GDP. Mind a kettő kell hozzá, és most egyik sincs meg.
A kép jobb szélén Fenyvesi Máté, a Ferencváros örökös bajnoka. A kép bal oldalán "Bakos Miklós" Az ötvenes-hatvanas évek legismertebb Fradi-szurkolója. Eredeti szakmája nyomdász volt, a Gerlóczy utca 2. alatt található Akadémiai Nyomdában dolgozott. Az ötvenes évek második felének B-közép vezetője.…..
Még a Ferencváros játékosaként (forrás:tempofradi.hu)   Az egyik legtehetségesebb labdarúgó volt, sokak szerint az Aranycsapat legintelligensebb tagja. Amit a pályán tudott, azt csak nagyon kevesen tudták utánozni, beleértve a mai focistákat is. Pályafutása az ötvenes évek "szűrt levegőjének"…..
Az ellenzék után a tüntető civilek is meg szeretnének bukni, és ez egyszerre jó és rossz hír. Elmagyarázom. A jobbikosok felébredtek a Vona-illúzióból, és a Karácsony-lufi is kipukkant a szavazók nélkül maradt baloldalon. Ezért a keletkezett vákuumot újra hiperaktív amatőrök töltik be. Múlt és most…..
Jamie72 2018.04.21 23:04:49
@medium size devil: ezt úgy hívják, relatív többség. lehet ezen vekengeni, a relatív többség megválasztotta. mehet még a matek ezen kicsit, 4 év múlva lesz újra lehetőség többséget szerezni.
Jamie72 2018.04.22 11:34:52
@archangel1528: nem. 90-re az már összeomlott, de mi ahelyett, hogy elkezdtünk volna szépen építkezni a maradék kevésből, elkezdtük eladni a még értékes darabokat nyugat felé.
Ehhez persze a nyugat állva tapsikolt, és éljenzett, hogy húúúú micsoda demokratikus átmenet van.
Most nagyjából ugyanezért anyáznak, csak fordított az előjel, most a fasz rossz végén vannak éppen. Ha megint számukra kedvező lesz a kormány, majd megint állva tapsolnak majd, lesz itt demokrácia szakmányban.
Bár a jogorvoslati határidő még nem járt le, de minden szavazatot megszámoltak: végre érdemes megnéznünk, hogy a 2018-as választáson leadott voksok a korábbi választásokkal, elsősorban a négy évvel ezelőttivel összehasonlítva mit mutatnak az egyes pártokról. ..
Jamie72 2018.04.16 22:41:31
@inreallife: baromi nagy tevedes.
Nezd meg a partok szavazoinak korfajat.
DK es Mszp a legoregebb.
Jobbik a legfiatalabb.
Fidesz kb kozepes.
Kedves tüntetők, Először is, hadd szögezzem le, örömömre szolgál, hogy vannak még az országban, akik unják az Orbán-rendszert. Bár azt gondolom, ha nagyon a részletekbe mennénk, az jönne ki eredményül, hogy nagyon nem vagyunk egy platformon, egy poszt erejéig most vállaljunk…..
Jamie72 2018.04.15 23:01:57
@Egyallampolgar: a vereséget nem a választási rendszer okozta.

Jó pártok kellenek, hihető progival, és akkor majd le lehet váltani a fideszt.

Amig ez nincs, nem lehet, és kár a vál. rendszerre fogni, önámítás.
Jamie72 2018.04.15 23:10:59
@Egyallampolgar: azé nem kell mindent elhinni, ami a plakáton van!
"Én abban az értelemben LMP-s vagyok..." — Karácsony Gergely, ATV, 2018. április 4. (sic!)  Ha SZDSZ vagy MSZP politikusként ismeri meg az ország nem lett volna képes népszerűséget szállítani az MSZP 2018-as (talán legutolsó) kampányába. Évekkel korábban, amikor egy random beszélgetésen…..
Jamie72 2018.04.15 21:43:39
@Brendel Mátyás: nem értem, miért zavar ez a 2/3 ennyire?
igazából tök mindegy.
1-2 mandátum ide-oda nem számít.
a lényeg az, hogy ezt a választást csak a fidesz nyerhette, a többieknek esélye sem volt.
a sok kis párt szavazatai nem összeadhatóak.
régebben a jobboldalon volt ilyen sok kicsi: fidesz, mdf, kdnp, fkgp, miép. el is buktak mindig,
az mszp-szdsz leverte őket rendszeresen.
ezt kéne megérteni.
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
Jamie72 2018.04.14 22:00:34
@a ribancok is kidobják a csikket:
En megneztem par videot.
Azt mondjak, uj valasztast akarnak.

Ezt mondjuk nem ertem. Hianyzik nekik meg egy kiados zako? Nem eleg negy evente?
Jamie72 2018.04.14 22:19:22
@GNDL: Jobbik az jobboldal :) bar ki tudja manapsag.

Viszont soha nem fog valasztast nyerni.
Valasztast majd egy uj balos csapat fog nyerni egyszer a tavoli jovoben,
Ha osztogaatason kivil is lesz valami hasznalhato otletuk.
Jamie72 2018.04.14 22:28:32
@tamarisk: ezek szerint sokan egyeniben a fideszre, de listan masra szavaztak? Mert ha jol emlekszem listan 2,6 millat kapott a f.
 A kettészakadt társadalom jómódúbb felének tudatában megszületett a Soros-ügynök és idegen kultúrájú betelepülő legfrisebb ellenpéldánya: a vidéki szegény-magyarországi félanalfabéta, agymosott fasiszta falusi, aki nem tiszteli a kultúránkat, képtelen domesztikálódni liberális demokrácia…..
Jamie72 2018.04.13 21:06:16
@incze: panelprolik most is vannak.
azért nyertek a szocik pár helyen pesten.
De azért lassan kihalnak, és ezzel a maszopnak is annyi.

Sok fiatalnak most rossz a kedve, el akar menni, stb.
Nekik üzenném, hogy amikor én voltam fiatal pályakezdő, ennél lényegesen rosszabb voolt a helyzet:

-munkanélküliség egekben, relatíve kevesebb munkalehetőség
-infláció, hitelkamatok kb. 10-15% körül, lakást venni baromi nehéz volt, semmi CSOk meg ilyenek
-adókulcs 15 helyett 42%, ez is fasza volt

-akkoriban is volt 2/3, csak a túloldalon

Szóval van ennél sokkal lejjebb, van mit veszíteni.
Jamie72 2018.04.13 21:14:57
@nick papagiorgo:
nem egészen. a szoci/szdsz trükk az volt, hogy az első fordulóban elrakták a töredékszavazatokat, a másodikban pedig a gengébb visszalépett. Így a visszalépett arcok után is beseperték a töredékekeket, a visszalépések miatt pedig rengeted helyen nyert a balos jelölt végül,mert egymásra 100%-ban átszavaztak.
Ez a mainál lényegesen igazságtalanabb volt, ezért is kellett megváltoztatni.
Most egy szimpla többségi rendszer van, a győztes mindent visz.
Ha majd nem a fidesz lesz a legnagyobb párt, nem ő fog nyerni.ilyen egyszerű.
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
Jamie72 2018.03.07 20:11:31
@ügyfélszolgálatos: nem magyar tulajdonú.
Tőzsdén van Londonban + pár amerikai nagytulaj.
A HQ itt van Budapesten, mert olcsó itt lennie.
Végre új belsőjű Ryanair-gépet fogtunk ki, le tudtuk tesztelni a nagy megújulást. Az eddigi vállalhatatlanul rondánál sokkal kulturáltabb lett,  kétségkívül kényelmesebb is, de a legbosszantóbb apróságot megtartották.  Lassan másfél éve közölték az első fotókat a Ryanair új gépbelsőjéről, nekünk…..
Friderikusz Sándor a napokban interjút adott az Indexnek, amiben részletesen elmeséli, hogy milyen siralmas dolgokat lát, tapasztal a mai magyar médiában: a TV2-nél, az ATV-nél és általában hogyan csúszik le a magyar televíziózás a Fidesz térnyerése miatt. Till Attilának és Hajós Andrásnak is…..
Ass blaster Proli politológia. 2016.10.06 00:36:03
Az évek során hozzáértő emberek szakmányban gyártották az elemzéseket a rendszerváltástól eltelt időről. Ezek az elemzések újságírók, közgazdászok, politológusok és egyéb diplomás nagyon okos emberektől származnak. Most próbáljuk meg egy aluliskolázott proli szemszögéből látni az eltelt időt. Hogy…..
Érdekes, még manapság is bátor mondatra vállalkozott egy Valkó Gábor nevű blogger a Klubrádióban. Azt bírta mondani, hogy az Orbán feletti győzelem érdekében a balliberális oldalnak rehabilitálni kell Gyurcsány Ferencet. Nem kell hozzá nagy töprengés, hogy igazat az adjunk az úrnak. Legalább "tiszta…..
Újabb nagy név távozott, na nem jószántából, az MTVA-tól: az a Zelinka Ildikó, aki 17 éve dolgozott a köztévénél. A nagy nyári hajtás (labdarúgó-Európa-bajnokság, nyári olimpia) előtt a döntés elég furcsa, de hát mi nem az ennél a cégnél, ugye. A hírt a Story magazin hozta le elsőként, nekik a…..
Mennyi kínai él Budapesten? Miért nem látunk öreg kínaiakat az utcán? Tényleg üzemelnek titkos madzsongbarlangok a józsefvárosi éjszakában? Szeretnek egyáltalán a kínaiak a magyarországi kínai büfékben enni vagy máshová járnak? Fizetnek adót vagy ügyeskednek? És kik azok a…..