Regisztráció Blogot indítok
Adatok
transistor

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet finomkodni, lehet kertelni, de keleti szomszédunk, Ukrajnai gyakorlatilag háborúban áll Oroszországgal. Márpedig egy ilyen háború a legkomolyabb európai konfliktus nagyon régóta: az egész világ feszült figyelemmel kíséri, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. És bizony, ha…..
Tegnap három rendkívül mulatságos témára sikerült rátalálom a hazai sajtóban. Egyenként talán nem is vennénk észre, míly kínosan röhejessé lett világunk, de így, hogy sikerült e három ügyet egy napra időzíteni, be kell látnom, igaza van a jóistennek, ha azon gondolkozik,…..
transistor 2012.06.27 09:48:11
„Aztán anyum palija bekavart. Hajtott rám, de mivel nekem ott volt Alex, így nem érdekelt... Egyszer megpróbált megerőszakolni is” – az anya nem bírja tovább tolerálni lánya pasiját, így választás elé állítja: vagy kidobja őt, vagy elhúz a családi fészekből.…..
transistor 2012.02.20 14:12:54
@Bridget.V:

Hello!

Olvastam a történetedet a CSP blogon. A kommenteknél ne foglalkozz a söpredékkel. CSAK és kizárólag kötözködni, és ezen vigyorogni járnak oda (Pl: A Jó Meglepően Izmos Hercege).

A történeted túlságosan életszagú ahhoz, hogy kamu legyen.
Annak aki nem burokban él és nőtt föl, ha pontosan nem is tudja, de erős elképzelései vannak arról, hogy miken mentél és mész keresztül.

Habár az én családom sem tökéletes, van 2 közeli barátom, akik története hasonló a tiedhez. Az egyik boldogan él a párjával, a másik viszont... problémás. A sors úgy hozta, hogy az a problémás ember az egyik legjobb barátom. Az ő esete erősen vonatkozik rád is, szeretném ha nem kerülnél ilyen helyzetbe.

A barátnőjén és rajtam kívül nem számíthat senkire. Persze sok közös haverunk van, de érzelmi támasza ez a kettő. Én egészen addig stabil pont vagyok az életében, amíg ki nem megyek külföldre, ami úgy néz ki hamar összejön egy amerikai lánnyal. Mínusz egy.

Egy támasz maradt, akivel egyébként sokat veszekednek. Nagyon sokat. Az ő kapcsolatuk is szép volt sokáig, aztán... tönkrement. A kapcsolatuk kívülről nézve egy rémálom, viszont irtózik a teljes egyedülléttől.

Mindkettőtök előélete szar, a jövőtök viszont nem szabad hogy ettől tönkre menjen. Ha jól sejtem a barátoddal nagyon jól elvagytok, jó. Mi történik veled ha ez megváltozik? Benne van a pakliban. Biztos vagyok benne hogy ezen Te is gondolkodtál már. Egy aranyos, intelligens viszont kiborult lánynak tűnsz.

Használd ki hogy van eszed, készülj fel a legrosszabbra, dolgozz, folyamatosan tanulj (érettségi után is, nem csak szakmát, diplomát is). Sokszor hangzik el sok helyen az a vélemény, hogy diplomával az ember nehezebben helyezkedik el. Marhaság. Annyit nyersz azzal hogy nincs, hogy egy bizonyos szint (és fizetés) fölött nincs több lehetőséged tovább emelkedni. Ez saját tapasztalat.

Külön szeretném felhívni a figyelmed a legfontosabbra, a kapcsolati tőkére. Nem tudom mennyire vagy közösségi ember, én a múltaddal valószínű tömeggyilkos lennék. Légy nyílt, felejtsd el a sztereotípiákat és fogadd el az embereket olyanoknak, amilyenek (magyar/nem magyar, meleg/leszbikus zsidó/nemzsidó rocker/diszkós stb.) Nem tudom ebben a kérdésben hogy vélekedsz, Magyarországon az emberek többsége szeret lenézni/utálni valakit csak azért, mert olyan.

Használj ki minden lehetőséget, mosolyogj mindenkire, légy kedves és barátságos, és ne mondj nemet valamire csak azért, mert. Elképesztő ereje van ennek a hozzáállásnak, és még csak meg sem kell alázkodni senki előtt. (szintén saját tapasztalat)

Ha van erőd a világhoz (úgy tűnik van), nyitott vagy, van merszed belevágni olyan dolgokba amihez a többség gyáva, és nem vagy lusta, BÁRKI lehetsz ezen a világon. És boldog.

A húgaidért egyelőre szerintem sem tudsz mit tenni. Viszont ha magadért teszel, idővel ki fogod tudni őket hozni abból a helyzetből.

Sok sikert kívánok!
2011. fekete év a napszemüveges diktátorok klubjában. Alig temették el Kadhafit, most Kim Jong Il halt meg. Illetve, a kötelező észak-koreai forráskritikai elemek közbeiktatásával az állami televízió közlése szerint vidéki útján elhunyt.   Kim Dzsong Il…..
transistor 2011.12.19 11:43:49
@is:

Sok helyen jó dolgokat írsz, de hogy lehet ekkora baromságot írni, hogy:
"még egy ilyen hülye nemzet van, ahol előre írják a vezetéknevet: a magyarok."

Magyarországon, Kínában, Japánban, Koreában
(hu.wikipedia.org/wiki/Vezet%C3%A9kn%C3%A9v)

Nem is ez a probléma, hanem...

...én nem érzem semmilyen tekintetben sem problémának, hogy nálunk így van. Akkor kicsit igen, amikor egy külföldi a vezetéknevemen kezd el szólítani. Ettől függetlenül ezt nem tudom a saját nemzetem hibájának tekinteni.

Nem vagyok mélymagyar, de ez a gondolkodásmód bosszant. (ha nem csinálunk valamit úgy mint a többiek, hülyék vagyunk)
– Csinál borjúremeket ma estére? – kérdezte Colin. – Istenem – sóhajtott Nicolas. – Az úr nem szólt idejében. Más tervem volt. – Ezer ördög és pokol és cséphadaró! Mér beszél hozzám mindig harmadik személyben? – kérdezte Colin. – Ha az úr felhatalmaz, hogy…..
Sziderit Tud egy kicsit :D 2011.07.11 20:15:00
transistor 2011.09.02 00:14:43
Az alábbi érdekes hírt kaptuk a Belgáról: „A jelek szerint tizenhárom évnyi káromkodás és kilenc lemez után szeptember ötödikén határozatlan időre (végre) feloszlik a Bëlga. A 2004-ben a Sziget nagyszínpadját is megjárt zenekar egy különleges bulival búcsúzik a…..
George R.R. Martin, a Tűz és jég dala-ciklus, azaz közismertebb nevén a Trónok harca (ezen a címen fut a könyvekből készített sorozat az HBO-n) írója a rajongókhoz fordult blogján, és azt kéri tőlük, segítsenek neki megtalálni két forgatókönyvet, amit a sorozathoz írt, és…..
transistor 2011.08.16 12:08:10
@Locassen:

Váháhá +1 :D
Bangkok Charlie kitartó olvasói jól tudják, hogy a thai reklámok viccesek, ugyanakkor pedig azt is, hogy thai humor gyakran elég sajátos képződmény. Azt is említettem már, hogy nem láttam még eddig a Monty Pythont thaiul, de szerintem nem is élne meg az abszurd humor ezen az…..
transistor 2011.08.10 07:25:36
@Zedas:

Kurvajók! :D
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
transistor 2011.08.03 19:29:31
@esef:

Bocs. Rögtön előbb járt a kezem mint a fejem. Allianz természetesen.

@whale:

Nem volt más választásom. Kötelező volt. Ettől függetlenül a többiekhez képest még így is jól jártam.
transistor 2011.08.03 19:54:32
@gycs:

Az enyémet sem, de biztos hallottál róla hogy bizonyos életkor alatt kötelező volt MANYUP számlát nyitni. (2007-ben léptem kezdtem dolgozni suli után)

Tehát törvényileg kötelező volt ezt az összeget odadobnom nekik.
transistor 2011.08.03 19:58:03
@transistor:

*(2004-ben léptem be, és 2007-ben kezdtem el dolgozni suli után)
„Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt.”(„Amint a pénz a ládában csörren, lelked rögtön a mennybe röppen.”)Johann Tetzel dominikánus búcsúcédula-árus szólásmondása – 1507. Nemrég megszületett az új törvény az…..
transistor 2011.07.27 12:02:30
A Welt am Sonntag, konzervatív német vasárnapi lap nemcsak a közmédiában végbement tiszogatásokról írt elítélő cikket, hanem az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével Daniel Cohn-Bendittel is közölt interjút az Orbán-kérdésről. Cohn-Bendit nincs jó véleménnyel a…..
transistor 2011.07.20 10:39:26
A Kékszalag tókerülő verseny idei hibáiból tanulva 2012-től szigorítanak a versenyszabályzaton. Az már most biztos, hogy minden résztvevőnek magenta karúszót, vagy 40 darab üres unicumos üveget kell viselnie a teljes versenyidő alatt. Nemzetközi hatásai is voltak a Kékszalagnak,…..
Előzmény: 5 trollhárító a külhoni szavazók védelmében A Serbia Insajd második Vajdaság Insajd különszáma – mert mi hiszünk az autonómiában!   „Nem bírtam végigolvasni, annyira undorítóan pofátlan, gyomorforgató stílusú, tipikus szerbmagyar okádmány.Pont…..
transistor 2011.05.06 12:29:33
@bájgúnár:

Ezt most úgy mondod, mintha nem találták volna még föl a türelmi időt.

Nem tagadom hogy nagyobb magyarok mint én. Szó nem volt arról, hogy magyarnak tartom-e őket. Itt arról van szó hogy a közös kasszát ki, és hogy osztja szét. Pontosabban arról, hogy kik döntik ezt el.
Biztosan emlékeztek a Budapest lehet a legmenőbb város a térségben című posztra, amiben a SzeBu városfejlesztési koncepcióját karoltuk fel, és továbbítottuk nektek a saját olvasatunkban. Azóta megtörtént az, amit blogokkal kapcsolatban ritkán tapasztalhatunk, és amivel az Egy nap…..
transistor 2011.05.05 09:10:06
A poszt tartalmához gratulálok!

De ettől függetlenül...
@lifelike:

Ízléstelen vagyok hogy Makovecz épületei tetszenek, vagy az emberrel van bajod?
A főváros poros utcái a 19. század közepén szűkében voltak a testet-lelket felüdítő köztéri díszkutaknak. Örömmel fogadták hát a városatyák 1869-ben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár igazgatótanácsának felajánlását, mely szerint a köz javára magukra vállalnák…..
B-oldal Retró kép aranybánya! 2011.04.16 07:18:00
Az Öreg ROADOK Napközije facebook csoport egy kifogyhatatlan sörrel felérő képzuhatagot kínál a békeidőkből. Hajak, ruhák, szemüvegek, és nagy pillanatok. A B-oldalon ingyen kipróbálható az időgép az öreg roadok jóvoltából, úgy érzem... aki nem akarja végigutazni a…..
A gyakori hamis tényállításokon túl még szerzői jogi védelem alatt álló képek manipulálásától sem riadnak vissza. Soha el nem mondott szövegeket adnak államtitkárok szájába. Azt állítják, hogy a birtokukban van Lipcsei Péter - eszmei értékét tekintve…..
transistor 2011.03.04 12:11:47
   Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A…..
Minden foglalkozásnak megvannak a maga emblematikus figurái, akik mintegy megtestesítik az adott területet, s nevük még az érintett szakmán kívülieknek sem ismeretlen: ilyen volt idehaza sokáig Tonhauser László, aki bűnügyes zsaruk generációinak volt a példaképe, vagy Ambrus…..
transistor 2010.12.22 14:56:04
IDDQD Heti retro: Populous 2010.12.02 10:30:00
Aki rendszeresen követi a blogot, annak talán feltűnt már, hogy egyik kedvenc fejlesztőm a Monkey Islandek és a Day of the Tentacle révén elhíresült Tim Schafer. A másik pedig az ötletmilliomos Peter Molyneux, akiről most fogok bővebben megemlékezni, hiszen múlt héten a Populoust…..
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Az Egyesült Államok dél-és délkelet-ázsiai aktivitása az elmúlt egy-másfél évben egyre szembetűnőbbé vált. Noha Barack Obama november 9-10-én egy alig kétnapos indonéziai látogatást szuszakolt be ázsiai körútjába, a vizit jelzi, hogy az USA Kína befolyásának növekedését…..