Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tartalmasnok

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hónapon keresztül - Februárban - minden nap írtam arról, mik azok a dolgok az oktatásban, amiket ha javítanánk, akkor az iskola jobb hely lenne. Felnőtt és gyerek számára egyaránt. A Facebookon megjelent sorozatot pedig, ahogy azt megigértem, összegyűjtöttem egy blogbejegyzésben. Hosszú…..
tartalmasnok 2019.03.03 16:54:43
@Orion65: ó sajnálom. Az egyházi téma egy külön "mise" :(
tartalmasnok 2019.03.03 16:55:19
@Értetlen...: ez mennyire jelentős dolog! igen ...
2005. szeptemberében indult ez a blog, és sok éven át írtam nagyon lelkesen, volt időszak, hogy naponta. Aztán néhány éve azt vettem észre, hogy a kommunikáció átterelődött a blogokról a Facebookra, először Facebook oldalakra, majd a Facebook csoportokba. A jó blogok pedig lassan eltünedeztek, és…..
tartalmasnok 2019.01.09 17:24:08
Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett tankönyvek, elavult és túl sok adat, leckedömping és túlterhelt gyerekek. A család és az iskola egymásra mutogat. A tanulás és a boldog, kiegyensúlyozott gyerekek mérlege nem áll túl jól.  Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett…..
tartalmasnok 2018.12.04 11:52:02
@mézesbandi: a facebookon válaszol a Freemind :)
Cicaharc? Kicsit pofozkodtak? Sántikál, de majd elmúlik! Hát ez az egyik legkeményebb macskás tévedés! Ha a kandúrok összekaptak, és az egyik sántikálva, harapással a testén jön haza, nagy baj lehet. Az is lehet, hogy nem is látszik, mert a cica foga annyira kis vékony, hogy nem veszed észre. Nagyon…..
Vannak kutyás alap könyvek, amit ma minden holisztikusan gondokodó gazdinak ismernie kell! Nagy Károly könyve ilyen, szóval ne csak megvedd, hanem olvasd is el, sőt alkalmazd ami benne van!      Ha a témáról beszélgetnél, akkor gyere ebbe a facebook csoportba, a szerzőhöz!  Az van, hogy ehhez a…..
Általában, ha felmerül egy kérdés, azt szoktam kérni, hogy beszéljük meg privát üzenet formájában. Miért teszem ezt?  Miért nem nyilvánosan vesézzük ki a vesebajt, vagy szőrözünk a szőr-kérdésen?  Nem azért, mert én egy genya vagyok és nem engedem, hogy tanulj - hiszen egy csomó videóm van, amiben…..
Kajla, füligláb nyalonc, kölyökkutya a kertben,felugrik, mancsfontos ruhád.Kacagsz, a lelked rendben! ..
 A barátnőmmel slattyogtunk a Dunán, körülöttünk a falka, meg az ő fehér macskája, aki úgy sétál velünk,mintha kutya lenne. Arról dumáltunk, hogy fejlődött velünk a gazdiság. Mindketten kicsi koruntól állatbolondok vagyunk. Kutya, ló, cica ...  Gazdinak lenni már gyerekként élmény volt. De mennyire…..
Úr Isten romlott húst evet!!! UN - DO -RÍTÓ A kutyák hurcolják a nyers húst, amit adunk nekik, néhajóóóól eldugják, jóóóól megérlelik, aztánjóóóóóól beköpik a legyek jóóóóóóól tele lesznek mindenféle randa lárvával és jóóóóóóóóóóóóóóóóóóízűen befalatozzák.  Aztán jön a telefon, hogy:- KATIII!…..
Jönnek a hűvös őszi napok de én egy igazi gazdi vagyok. Felkelek reggel, veszem a csizmát megsétáltatom mindig a kutyát. ..
A legtöbb – ha nem minden – onkológus (rákspecialista) azon a véleményen van, hogy a vitaminok és más tápanyagok csökkentik a kemoterápiás gyógyszerek hatékonyságát. De vajon igaz ez? Valójában erre az elméletre nincs tényleges bizonyíték. (Képforrás: Piyabay.com) ..
Pár hete történt, hogy a betelt pohár falán lecsorgott az utolsó csepp. Lehet, hogy te is szoktál így lenni. Úgy éreztem, hogy egyedül egy pár napos pesten kívüli élmény az, ami visszateszi belém a kipurcant Duracellt. Ilyenkor messzire kell utazni, hogy eltávolodjon az ember a hétköznapoktól,…..
Megjelent: harmonet.hu 2016.09.03 Már annyi hasznos és szenzációs termék került forgalomba, és velük együtt annyi haszontalan is, hogy egy idő után el sem hisszük, hogy bármi újjal lehetne az egészség-piacon előrukkolni. Ha valami felbukkan, akkor a legtöbben csak legyintenek:  - Ismét egy…..
Amikor valaki céget tervez, általában leül, kockás papírt vesz elő, megnyalja a ceruza végét, vesz egy mély levegőt és számolni kezd ... Te is így kezdhetted, mondjuk lehet, hogy papír és ceruza helyett valami táblázatkezelőt használtál, de nem ez a fontos, hanem az elv. Ahogy nekiül az ember. A…..
Sajnos a típus létezik. Kétségtelen. Még csak azt sem mondanánk, hogy nem költ túl sokat. Mert bizony jelentős összeget hagy minden nagyobb plázában, ahol akciós újsággal kezében, vérben forgó szemekkel kutatja az éppen lejáró szavatosságú (jó lesz az még …) holmikat. Megveszi igen olcsón, „majd…..
Bármit ír a Káma szútra, nem hajlik a lány a kútra ... - vagy mégis? Ha megfelelő a stratégiád! A stratégiai tervezés ugyanis az élet legváratlanabb pillanataiban tetten érhető, és ezt a kisvállalatok remekül tudják használni.  Az ideális társ becserkészése és a vállalati stratégia meglepően sok…..
Nagyon sok weboldalon találunk különféle pecséteket, amelyekben a pénzvisszafizetést garantálja az eladó. Ezek a pénz visszafizetési garanciák sok esetben jók, növelik a vásárlás biztonságát, fontos üzenetet képviselnek, de van egy módja, ahogy SOHA ne csináld, mert úgy jársz, mint aki fosból…..
Interjúsorozatunk első része – Oláh Sándort kérdeztük, az okos mérőszámokról. Megérthetjük, mit jelent, hogy többet hoz, mint visz, hogy a marketing nem jelent költséget, s azt is, hogy ki az, akivel érdemes dolgoznunk. ..
A magyarban ököl szabálynak is hívják, egy laza angol szókapcsolatból egyre gyakrabban fordítják hüvelykujj szabálynak a tapasztalatiságot. Olyasmit értenek alatta, ami csak úgy nagyjából, az esetek többségében igaz. Általános szabályok, amit egyszerű tapasztalás útján nyertünk. Úgy is mondhatjuk,…..
Felfedeztem egy új fodrászt. Tamást. Kicsit kilóg a dizájner alsógatyája a farmer alól és hajlandó nekem rendes hajat vágni, sőt tud is, sőt nem akar nénikéset csinálni, sőt tud festeni aranyat is ami most elég menő. A fodrász az bizalmi kérdés. Én egyből nagy bizalmat adok, és aki tud és mer vele…..
Kiből válik professzionális szövegíró? Bárki tud írni - gondolhatnánk, és talán nem is tévedünk ebben nagyot akkor, ha az adott szöveg megírásának nem igazán van tétje. az iskolai fogalmazás szintjén a legtöbben meg is birkózunk vele. Mi van akkor, amikor egy cég brandépítésre, esetleg termék vagy…..
Ezer és egy hasonló tréning van a piacon. Az enyémre akkor érdemes eljönnöd, hogyha egy kicsit is érzed az ereidben a bizsergést. A vágyat arra, hogy te szeretsz írni. És szeretnéd átlátni a folyamatokat a kommunikációdban. Ha nem szeretsz írni, akkor egyszerűen ne fecséreld az időt arra, hogy…..
Annál is inkább, mert a kutyusok lehet, hogy egyetértésben vannak. Arról, hogy a kutyás világ nyelve legalább annyira összetett, mint a nőké. Kutyásokkal, kutyásoknak beszélni ugyanúgy egy külön nyelvezet, mint ahogy a nőknek. A kutya cukisági faktora magas. Állítólag kutyával…..
Aki nőknek szolgáltat, vagy nőknek ad el, nincs könnyű dolga! Női fejjel gondolkodni, ismerni a nők észjárást … – azt tartják, ehhez lexikonok sem elegendők! A nők néha kiszámíthatatlannak tűnő, fura dolgokba szeretnek bele, máskor egészen remek dolgoknak fordítanak hátat.…..
A nők sokszor nagyon jól írnak. És jókat. Ez egy nőkből álló író csapat. Női témákról írunk elsősorban, többnyire más nőknek. Ehhez értünk. Ezért gyűltünk mi is össze, mert úgy nem vagyunk szanaszét, és mert így együtt jobban tudunk segíteni írni Neked, Helyetted,…..