Regisztráció Blogot indítok
Adatok
looking4

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakásvásárlás előtt állsz, de soha nem laktál a legalsó lakásban, így nem ismered az előnyeit és a hátrányait? Most segítünk, hogy bepillantást nyerhess, hogy milyen lenne ott az élet. De, hogy tetszik vagy nem tetszik a lefestett kép, azt már neked kell eldöntened...
Mindig van eggyel lejjebb… Mesébe illő gyorsasággal ment el a városi ház, és lett helyette a tavi. Decemberben már a miénk volt az új ház. A kedves, idős házaspár, akitől vettük, egy új építésű társasházba szeretett volna befizetni abban az esetben, ha nekünk nem sürgős, hogy kiköltözzenek. Miután…..
looking4 2018.06.03 18:39:28
@metal: Ilyet is csak egy amatőr enged, hogy ott lakjanak EGYÜTT miután megvette az ingatlant... Amikor elköltöznek nem szabad engedni a konyhabútort elvinni. Ha pereskedni akarnak érte akkor tegyék...
Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. ..
looking4 2018.04.23 09:56:15
@szepipiktor: teljesen igazad van!
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..
Sokan azt gondolják, Lázár meghülyült, vagy Orbán így bünteti. Pedig a videója egy tudatosan felépített stratégiára épül. Egyszerű elterelés...
looking4 2018.03.10 21:39:02
@Lacusch69(Sch.Lacika): :)))))) link?
Lakbérek az egekben, a rászorulóknak semmi segítség. Így áll most a lakbérszektor. Ha az állam komolyan venné a feladatát, és működtetne egy szociális bérlakásszektort, azzal mindannyian jól járnánk. A téli kilakoltatási moratórium most elkezdődött, néhány hónapig senki nem kerül utcára, de ettől…..
looking4 2017.11.18 12:46:40
@midnightcoder2: Nem tartoznak az elitbe, de messze nem szegények magyar szemmel!
Ha vidéken harmada ingatlanárak vannak de a fizetések csak 20-30-40%-al alacsonyabbak akkor miért nem ode akarnak menni az emberek???

Hiába magasabb a pesti fizu, ha még magasabbak a lakásárak és mégis mindenki ide jön!
looking4 2017.11.18 17:00:58
Sok esetben a közös képviselet odafigyelésén és hatékonyságán múlik, hogy mennyire engedi a közös költség tartozás felhalmozódását a társasházi  tulajdonos-társaknak. Esete válogatja, hogy egy új közös képviselő vagy sürgős felújítási munkálatok ébresztik-e rá a…..
looking4 2017.10.17 13:40:19
@Kivancsi: Csodálkozol? Az a migránsok fővárosa.... akarna a franc ott élni! Amelyik része jó, az meg nem 3000€/nm ;)
Ahogyan azt blogunk már korábban írta, javában zajlanak a hiteladósok kilakoltatásai. Különböző rémhíreket is hallani, legutóbb például arról, hogy egy alig kéthetes csecsemővel együtt tettek utcára egy családot Budapesten. Az egyik kereskedelmi televízió közölt riportot arról, hogy simán…..
looking4 2017.09.25 15:05:08
@Roadster68:
Veletek él a fiad? Ha igen akkor ha nem képes fizetni a 7ezret azonnal beszállhat a rezsibe ha ott akar továbbra is lakni, te meg félreteszed helyette a rezsipénzt LTP-be hátha később megjön az esze...
Nemcsak személyes, hanem anyagi válságba is sodorhat a szakítás Igen tanulságos és korántsem ritkaság az a történet, amelyet egy olvasónk osztott meg blogunk szerkesztőségével. A történet középpontjában egy párkapcsolat áll, ahol a két fél - kapcsolatuk jövőjében bízva - közösen vesznek fel hitelt.…..
Számos tévhit kering az interneten, illetve terjed szájról szájra azzal kapcsolatban, hogy ingatlan vásárláshoz kapcsolódóan kell-e, mekkora összegű és kinek kell adót,- illetéket fizetnie. Mai cikkemben a kérdéskör legfontosabb válaszait kívánom leírni. I. Vevői oldalon megjelenő…..
looking4 2017.09.12 18:07:18
@vizer.ugyved: OK, konkrét példa éven belül az első és utolsó:

1.Elad 30M
2.Elad 22M
3.Vesz 32M
4.Vesz 24M

Összepárosíthatom az 1 és 3-at, valamint a 2 és 4-et? Így csak 2+2M után kellene illetéket fizetni! Köszönöm!
looking4 2017.09.12 18:24:18
@vizer.ugyved: Szerintem is, de jobb a NAV-val tisztázni előre... köszönöm a véleményét!
A bevezetőben említettem már ezt a kifejezést, hogy mi a rendszerváltást követően a csórómilliomosok országa lettünk. Ezt le kéne vezetnem, mert nem hiszem, hogy más is érti, ami nekem evidens. Szóval vagyunk "mi" (ezen értsd a Ratkó korszak gyermekeinek a gyermekei, vagy csak szűken én, a családom…..
looking4 2017.09.04 16:33:32
@estónia: én sem értem minek akarnak bárkit bármiről meggyőzni... a piac beáll magától.

De valahogy mindig csak a bérlők sírás-rívásától hangos a sajtó, hogy "drága", bezzeg az ingatlan vevők nem rinyálnak hogy drága megvenni.

Aztán amikor nyugdíjas lesz a kedves bérlő (ne adj isten egyedül) akkor meg lehet folytatni a sírást, hogy az állam mentsen meg a kapitalista bérbeadók karmai közül :)))))
looking4 2017.09.04 16:34:34
@Kalocsai Tamás: a hüyle is tudja, kár okoskodnod. Az albérlet de facto elfogadott a köznyelvben szóval ne nyelvtannáciskodj!
looking4 2017.09.05 16:15:57
@Fodor Balázs: "Az mit csináljon, aki mondjuk adósságot kap a szüleitől?"

Ilyen nincs! Vissza lehet utasítani az örökséget! Ha meg az adóság mellé (nagyobb) vagyont is örököltél (azaz nettó pozitív a vagyon) akkor meg összességében pénzt örököltél!
Kihirdették a felvételi ponthatárokat, és a médiában máris megkezdődött szerencsétlen szülők szívatása az egekbe szökő albérletárakkal. Nyilatkozó szakértők, ingatlanosok 10-20%-os bérletidíj-emelésekről óbégattak vásári kikiáltó módjára sürgetve a boldogságban úszó szülőket a minél előbbi albi…..
looking4 2017.08.07 17:48:59
@kobi97: Eltaláltad, fizetek adót! Volt már NAV ellenőrzésem is és minden OK... szóval ne verjen a víz csak azért mert a rossz végén állsz a cerkának.

Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá, mint ahogy ahhoz sem hogy a bérlő adózik-e a fizetéséből...
looking4 2017.08.07 17:58:47
@hlypcs: A végét azért árnyalnám... nem minden a kiadhatóság mert akkor fél magyarország nem ér semmit mert nulla igény van bérletre.

Azt mondanám, most ott és azért ugrottak meg a lakásárak bizonyos lokációkban és épület típusoknál mert komoly kereslet van bérlakásra és jó haszonnal lehet ezeket hasznosítani.

Vannak a lakhatási vásárlók, de ahol csak ilyenek vannak ott szolídabb vagy nulla az áremelkedés.
looking4 2017.08.07 18:40:39
@Republic Forever!: A félreértések elkerülése végett: annak is ugyanannyiba kerül a gyermeke főiskolai lakhatása akinek van bérbeadásra ingatlana! (akár a közelben akár más városban)

Sima matek: addig ugyanis le kell mondania a piaci alapú bérbeadás bevételeiről, vagy a kiadott lakásából beszedett pénzen bérelhet egy másikat. A vége ugyanaz...
Az OKCupid netes társkereső publikált néhány csártot, melyek a tagok válaszai alapján mutatják be, hogy változott a szexualitásról alkotott kép a világon. Érdekes, hogy 2005-ben még a válaszadók több mint kétharmada fontolta volna meg, hogy már az első randin lefeküdne-e partnerével, míg 2015-ben ez…..
looking4 2017.07.17 22:52:13
@karandash: jól beszélsz, Bro.... :)
Anno megfogadtam, hogy ilyet soha, de soha nem csinálok és reméltem, hogy soha nem kerülök olyan helyzetbe, hogy másokat és a tetteiket kelljen kiveséznem. Sajnos azonban elérkezett ez az idő is.  1. Kis házunk jelen állapotában..
looking4 2017.07.17 15:55:27
@edygo: Én is ikerházat építtettem (vettem), sőt, az enyém trükkös volt... nem volt hülye az építtető!

Papíron nem vette meg a telket (de kifizette), hanem úgy kezdett építeni rá, de volt egy aláírt adásvételi a telek tulajával ha pl meghalna... Amikor 90%-on állt a ház akkor jöttem én! Én megvettem a telek felét az eredeti tulajtól megosztási szerződéssel és aláírtam az építtetői szerződést egyidőben. Így a telek áfáját nem kellett kifizetni! (ha az építtető vette volna meg akkor a telekár beépül a nettó lakásárba + áfa).

Amíg a telekrész nem volt a nevemen egy FORINTOT SEM FIZETTEM!
Szóval DE, simán megvehetted volna a 12-ed részét a teleknek mielőtt nekiáll bármit építeni!
looking4 2017.07.17 16:43:48
@edygo: Remélem azért rendeződik az ügyetek, viszonylag kevés veszteséggel...
A címben feltett kérdésre ma már nagyon egyszerű és rövid a válasz: semmit! Ám 11-13 millió forintos irányár környékén minigarzon vagy Békásmegyeri, normál méretű (persze felújítandó) lakás azért már akad. Nézzük, milyenek...
looking4 2017.07.15 08:39:15
looking4 2017.07.11 09:02:24
@Szornyeteglajos: CSOK nélkül is közel itt tartanánk ingatlan árakban! Mindenki jön a 10+10-el, de az csak újra van, holott a forgalom ~95%-a használt lakás és ott is durván kilőttek az árak! Ennek nem sok köze van a CSOK-hoz.

@Lord_Valdez: Mi az, hogy "úgy csinálnak"? Ha igényled és jár akkor megkapod.

Mindenki a saját élethelyzete alapján mond ítéletet a CSOK-ról... ennyit az objektivitásról!
looking4 2017.07.11 13:10:51
@Brix: várjad csak! :)) aki meg bérel abban a pár évben amíg vár az kifizet évent 1,5-2 millát bérleti díjra... az ám a tuti! :P

NY-EU béreket akartok és azt hiszitek K-EU lakásárak maradnak?????
A tények makacs dolgok: Orbán Viktor hatalomra kerülésével a legtöbbet a legszegényebbek bukták, a társadalom legfelső rétegei pedig csak tovább híznak. A különbségek pedig egyre nagyobbak...
Mostanában elkezdjük hallani a kampányígéreteket. Az egyik az, hogy "Senkit se lakoltassanak ki!". Elsőre jól hangzik. Keresztény értéknek tűnik, mint a senki se éhezzen. Viszont ez az elv, amit mindegyik párt támogat teljesen eltorzult. Ma már a kölcsönadó szemébe röhög az adós, mert tudja, hogy őt…..
A rekkenő hőségben nem egy albérletben van szükség klímára, de ha nem volt a lakásban, amikor kivettük, akkor kinek a dolga beszereltetni?..