Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Picurfilmek

34 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, idén is itt a Valentin nap. Ilyenkor a nők még érzékenyebbek és igenis összebújva akarnak romantikus filmeket nézni! Ám a férfiak többsége ezeket a filmeket úgy éli meg, hogy 2 óra tömény kínzás. Esetenként megpróbálnak elbóbiskolni közben. Ám ez veszélyes is lehet, mert egy hirtelen…..
Többen kérdezték, hogy a Saul fia miért maradt ki nálam, hiszen oly sokan írtak róla és ugye magyar alkotásról beszélünk. Nos, láttam a filmet. Természetesen gratulálok én is a díjakhoz, mert hihetetlen teljesítmény volt. Viszont sokat gondolkoztam azon, hogy mit és hogyan írhatnék róla. Ehhez én…..
Nem szoktam sorozatokról írni, pláne nem olyanokról, amik épp mostanában indultak. Ám az X-akták esetében kivételt teszek. Fiatalkorom egyik kedvenc sorozata volt. Akkoriban még őszintén rettegtem a tartalmától, de ez nem tántorított el attól, hogy hetente észrevétlenül- mert persze a szülei nem…..
Úgy tűnik, sokakat izgat a kérdés, hogy Leonardo DiCaprio megkapja-e végre azt a bizonyos Oscar-t. Nos, a személyes véleményem az, hogy igen, idén végre a kezébe veheti. Tévedés ne essék, egészen biztos, hogy nem a legutóbbi- A visszatérő (The revenant)- alakítása miatt. Nem. Egyszerűen azért, mert…..
Picurfilmek 2016.01.24 16:18:12
@Jelentéktelen Hangya: Bocsánat, igazad van. Rosszat írtam. A bevétel nem függ ettől. Ez viszont tény. Pontosan tudjuk, hogy hány olyan film van, amelyik még a jelölésig sem jutott el, viszont hatalmas bevételt produkált.
Picurfilmek 2016.01.24 18:03:05
@Jelentéktelen Hangya: Szerintem szakadjunk el a Saul fiától. Igen, pontosan tudom, hogy a jelölés pillanatától számítva hirtelen mindenki érdeklődni kezd. Sőt. Szépen meg is dobja a bevételt. Ettől függetlenül- ha már példákat hozunk- a Jurassic World, a Transformers, a Halálos iramban 7 (és még sorolhatnám) a bevételi listák elején szerepel. A Star Wars 7 pedig csúcsot döntött...és egyiket sem jelölték a legjobb filmre.
A hazai mozikban ma mutatják be A visszatérő (The revenant) c. filmet. Vajon meghozza végre a várva várt Oscar-t DiCaprionak? Vajon sikerül dupláznia Alejandro González Inárritu-nak? Emmanuel Lubezki harmadszor is győztesként kerül ki? De mielőtt ezekre választ kapnánk, lássuk a filmet. Hugh…..
Helló, 2016 :) Idén is rengeteg jó filmben lesz részünk illetve reméljük, hogy jók lesznek :) Az év első "nagy dobása"Tarantino Aljas nyolcasa (The hatefull eight). Ígérem, hogy spoilermentes leszek! :) 1865- az amerikai polgárháború- után járunk Red Rock közelében.…..
Néhány óra és tényleg beköszönt az új év :) Mindenkinek nagyon jó szórakozást és nagyon boldog új évet kívánok! Jövőre találkozunk, mert- ahogy látom- nem kevés jó filmet várhatunk 2016-ban :)  ..
Volt szerencsém megnézni a Mentőexpedíció című produkciót. Na, ezt a könyvet nem olvastam, tehát összehasonlítani sem tudom. A tartalma alapján nem csigàzott fel, de ha már tiszteletjeggyel mehet az ember lánya moziba, akkor hajrà! :) Mark Watney (Matt Damon) és társai a…..
Picurfilmek 2015.12.31 17:35:48
@Blue highway ACE: Rendben! :) Tényleg. Most már komolyan érdekel.
Már csak egyetlen nap maradt a 2015-ös évből, döbbenetesen gyorsan elszaladt az idő. Idén sem volt hiány a jó filmekből. Láthattunk teljesen új alkotásokat, voltak remake-ek, folytatások. Sírva nevetős vígjátékok, elgondolkodtató filmek vagy éppen szívet tépően megható…..
Az idei év utolsó premierjei között találhatjuk a Holtpont (Point Break 2015) című filmet. Bizonyára sokan emlékeztek az eredeti 1991-es változatra, Patrick Swayze és Keanu Reeves főszereplésével. Na, hát ez annak lenne a remake-je vagy valami olyasmi. A történet szerint van egy…..
Picurfilmek 2015.12.30 23:54:30
Ne haragudjatok, hogy eddig nem írtam, de fel kellett készülnöm az Erő ébredésére. :) Vagyis újra elővettem a Csillagok háborúja sorozatot és megnéztem, hogy felelevenítsem a múltat. És eljött a pillanat! A mai napon végre megnéztem. Hogy minden teljes legyen, 4DX-ben, ha már…..
Igen, néhány nap múlva elérkezik a pillanat, amikor megnézhetjük a Star Wars legújabb részét. Szerencsés helyzetben vannak Los Angelesben, ők ugyanis már a mai napon láthatják. Igen, én is irigykedem :) Azért mielőtt elérkezne a nagy nap, nézzük át egy kicsit, hogy mik…..
Oké, rendben. Természetes, hogy mindenki a Star Wars legújabb részét várja a legjobban. Ám van még néhány film, ami előtte érdekes lehet. Lássuk! A héten- pontosabban ma- mutatják be a Tenger szívében ( In the heart of the sea) című Ron Howard (Apolló 13, Váltságdíj)…..
Picurfilmek 2015.12.11 22:40:46
@Ormi: Ne haragudj, nem akartam senkit megbántani, de tényleg ez a véleményem a filmekről.
Mindannyian ismerjük a karácsonnyal járó apokaliptikus problémákat. Mit főzzünk? Akkor most ki megy kihez? A nagyi is jön vagy inkább Marika néniékhez megy? Kinek és mit vegyünk? Hova is dugjam az ajándékot, hogy ne találja meg, de persze ne úgy, hogy én sem! Ez utóbbit nekem…..
Remélem, hogy mindenki kitisztította a cipőjét, csizmáját és a Télapó meglátogat Benneteket! :) Köszönöm, hogy ilyen sokan olvassátok az írásaimat. Nagyon-nagyon jó érzés, tényleg! :) Ezért szeretnélek megkérni Benneteket, hogy írjátok meg nekem, miről olvasnátok…..
Nőből vagyok. Vállalom. Ezért nekem is szükségem van néha romantikus és érzelmes filmekre, pláne karácsonykor, a szeretet ünnepén. Hiszen olyan jól esik elmorzsolni egy- egy könnycseppet, miközben ott kuckózom a párom oldalán. Ilyenkor kerül elő a lista második helyén…..
Hát ez a nap is eljött! Elérkeztünk a top 10 harmadik helyezettjéhez. A karácsony elmaradhatatlan vígjátékához. Egy filmhez, melynek kívülről tudjuk minden mondatát. A filmhez, melyet- a VHS korszakban- rongyosra néztünk. A kedvenc kisfiúnk története, aki szinte már családtagnak…..
Picurfilmek 2015.12.04 22:07:50
@Terézágyú: Nos, igen. Tudjuk, hogy nem tökéletes a alkotás, de ilyen és ehhez hasonló hibákat az összes filmben fel lehet fedezni. Ettől függetlenül, szerintem, még nagyon is szerethető.
Tom Ropelewski (akinek egyetlen jó filmje volt a Kitúr-lak) bevetette azt a két eszközt, amivel tuti sikerre lehet vinni egy filmet. Kutyák és gyerekek. Ám sajnos így sem sikerült a 11 milliós amerikai bevételt (bár ez nem friss adat!) túlszárnyalnia. Ettől függetlenül a Nicsak, ki…..
Manapság amikor úgy tolják az arcunkba azt, hogy"hogyan éljünk egészségesen"és a szépségideál inkább hasonlít egy jól megtermett botsáskához, mintsem Botticelli Vénuszához, elég nehéz elképzelni, hogy 14 évvel ezelőtt egy túlsúlyos szingliről készült film összbevétele…..
Ha azt írom, Tim Burton, akkor sokak azt gondolhatják, hogy a Karácsonyi lidércnyomás lesz a következő. Ám nálam a hatodik helyen egy sokkal régebbi film szerepel, az Ollókezű Edward (Edward Scissorhands) Egy különc feltaláló megalkotja élete fő művét, egy fiút, akit…..
Picúr és a filmek Édes este 2015.11.29 21:43:41
Lehet, hogy most meglepődtök, hogy ezt is a listára tettem, de számomra ez egy nagyon fontos és szép film. A hetedik helyen az Édesek és mostohák (Stepmom) szerepel. Jackie (Susan Sarandon- Thelma és Louise) és Luke Harrison (Ed Harris- A mélység titka) éppen válnak. Két gyerekük…..
A karácsonyi visszaszámlálást megszakítom egy picit, mert érdemes szót ejteni néhány mostanában megjelent filmről is. Az egyik ilyen Ryan Reynolds (Zöld lámpás, Nász-ajánlat) főszereplésével az Önkívület (Self/less). Egy picit futurisztikus elképzelés, bár lehet, hogy nem is…..
Nos, lehet, hogy kicsit furcsa lesz, de nekem azon a bizonyos estén nem az első helyezett a kedvenc filmem. Legalábbis nem azt nézem meg először :) Azon az estén, miután az egész napomat a konyhában töltöttem és vagy hat hatféle ételt elkészítettem. Miután minimum 1.5 óráig…..
Karácsony másnapján, amikor már sikítófrászt kapunk, mert egy nap alatt kell végig járni az egész családot. Már a sokadik halászlevet esszük és minden pólusunkból bejgli árad, akkor jól esik este leülni és egy kicsit kikapcsolódni. Mikor végre otthon lehetünk és elnyúlnánk…..
Elnézést az eltűnésemért, de egy kicsit behavazódtam. Na, nem szó szerint...bár, ami késik, csak várat magára. :) Lassan decembert írunk, megindul a nagy készülődés, a vásárlási láz és az ideg fog felemészteni néhányunkat. Miután szakadó esőben vagy hóban és mínuszok…..