Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bad Mink

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is had' üdvözöljelek ezen a csodás időszak kezdetén. Európában már sok helyütt a túlzott PC miatt fényvásár, meg aranyvásár van, de hála istennek drágaminiszterelnökúr személyesen gondoskodott az ország kereszténynek maradásáról. Nem csak, hogy bátorítalak, de egyenesen várlak, hogy jelenj…..
Bad Mink 2017.12.09 18:38:47
@Sátán meg a Jocó: Így van! Ha rágyújtasz mellette, akár szabad, akár nem, majd ő mégis megmondja, hogy nem, és még meg is akarja molesztírozni a cigidet!
Idén novemberben tartották meg állatvédők nemzetközi szinten az első szőrmementes pénteket (Worldwide Fur Free Friday), amiről a beszámoló posztom itt olvasható. Mivel abban az írásomban csak érintőlegesen foglalkoztam magával a szőrmeiparral, ezért most szeretném bővebben…..
Bad Mink 2015.12.23 02:28:01
Bocsi már, de a mink nem nyest, hanem nyérc! Legalább akkor igazat írtál volna! Egyébként meg azt, amit itt leírsz, és hogy ez mennyire számít állatkínzásnak, sőt, mennyire felel meg az igazságnak, azt már nem is feszegetném! Komplett hülyeség! Hányszor voltál már rókafarmon, vagy NYÉRC farmon? Ja, hogy egyszer sem?! Én kérek elnézést!.... Én világ életemben vegetáriánus voltam, SOHA nem ettem húst (megkóstoltatták persze velem a pörköltet, rántott húst, brassóit, de egy falatnál nem jutottam tovább, mert nem ízlett, nem tetszett az állaga és főleg nem szerettem, hogy ez egy halott állat teteme), de ettől függetlenül, vagy éppen ezért, egy nyércfarmon dolgozok, mint állatgondozó! Az, hogy állatkínzónak vagyok titulálva, mélységesen fölháborít és sért! Ha valaha, bármilyen fogalmatok lenne arról, hogy mit teszünk az állatokért nap, nap után, valószínűleg nagyon megdöbbennétek! Persze, a farm tulajdonosa ebből él, ez neki üzlet, de semmit nem lehet úgy csinálni egy életen keresztül, hogy nem szereted a jószágot, amivel foglalkozol. A tulajok is kinn vannak, ha esik, ha fúj (trágyát nem takarítanak, az igaz és a kőkemény fizikai munka is a melósoké, nem lapátolnak, nem gereblyéznek, de etetnek, jönnek velünk oltani, minden nap ellenőrzik a kaja mennyiségét és minőségét, amint a nyérckaja gyár küld, alig nyaralnak, nyáron pedig hajtják a New Hollandot, vetnek, aratnak, permeteznek, báláznak, hogy legyen télire elég szalma a nyérciknek). Halovány fogalmatok nincs arról, hogy mennyit túlórázunk, hogy nincs hétvége, nincs ünnep, nincs betegség, nincs szülinap, mert az állatokat tisztán és melegen kell tartani, meg kell etetni, a betegeket be kell oltani, a sérülteket el kell látni és minden áldott nap minimum 4-szer végig megyünk az uszkve 10 km hosszú házrendszeren (igen, napi 40 km, minimum), hogy egyesével leellenőrizzünk minden állatot! Egy hétig nem bírnátok azt, amit mi egy egész éven keresztül csinálunk, minden egyes nap!.... és nem a pénzért! ... mert Dániában a farm melósai az ottani diákmunkás bérért dolgoznak! Személy szerint én annyira szeretem a nyérceket, hogy London, közelebbről Mayfair legrégebbi pubjának a zseniális, jól fizető pultos pozícióját hagytam ott, hogy visszamehessek Dániába egy Isten háta mögötti nyércfarmra lapátolni a kaksit! Sőt, ha ez nem volna elég bizonyíték, akkor elárulom, hogy vettem egy nyércet, akit az EU-n belül sehova nem lehet átvinni, mert mindenütt tiltott a tartása, szóval az elkövetkezendő 8 évre odabilincseltem magam a nyércem által a fagyos északra, ami aztán remek perspektíva egy 30 éves embernek!...
És még 2 dolog van, amiben hatalmas a tévedés:
Az egyik, hogy nem azért vagyok ott, hogy megkínozzam a nyérceket - mert esküszöm, hogy mind a 27 000 állatot sajátomként szerettem és gondoztam - hanem azért, hogy a lehető legjobb életkörülményeket biztosítsam nekik, a lehető leghamarabb orvosoljam a problémákat és a lehető legsürgősebben pótoljam, ha valamiben hiányt szenvednek! Ez a gondozás! (Nem biztos, hogy minden szőrmefarmon dolgozó így gondolkodik, de én igen és a magam nevében írok, nem máséban!)
A másik dolog pedig, hogy a nyércek nem szelíd, kedves állatok, hanem ragadozók! Gyönyörűek, de nem házi kedvencek! Okosak, mint a Nap, de nem kutyák, vagy macskák! 3-5,5 kilós predátorok, amelyek közül a hímeknek kb. másfél centis szemfogai vannak - a macska is szétkapja az ember kezét, ha nem akar fürödni, vagy gyógyszert bevenni, vagy egyszerűen azt, hogy ölbe vegyék, akkor mit várunk egy olyan állatól, aki nem szokta az emberi érintést, nem is igényli, és az élete során nem is igen fogják meg?! Harap, mint egy pitbull! Puszta kézzel még a saját nyércimhez is ritkán nyúlok, mert már csak azért is megkap, hogy megnézze, hogy miből vagyok - nem akar rosszat, csak izgatott és kíváncsi - szóval a legjobb, amit érte és magamért tehetek, hogy a speciális, bazivastag nyércfogó kesztyűben veszem kézbe, így ő nem érzi magát rosszul attól, hogy engem megsebesít, én meg nem szenvedem a harapását hónapokig, és nem hallom, hogy milyen, mikor a kezem csontjain csikordul a foga!
Plusz egy dolog:
Én nem azokat sajnálom, akik féléves korukban halnak meg (nem máshogy, mint szén-dioxid mérgezésben, szóval elalszanak, minden fájdalom nélkül), hanem azokat az anyákat, akik 2-3 évet élnek le a ketrecekben! Az egyéves anyák még próbálnak kiugrani a ketrecből, szaladnak és még hisznek abban, hogy legyőzhetők a gondozók....a 2 és 3 éves anyák már tudják, hogy mi a "rend és rendszer" és minden abajgatás nélkül hagyják, hogy megfogjuk, beoltsuk, vagy megmérjük őket.... számomra ez a megrendítő, nem az, hogy 6 hónap után HALÁLUK UTÁN megnyúzzák a fiatalokat... az idősebbek reménytelen agóniája az, ami miatt összefacsarodik az ember szíve! .... Viszont hozzá kell tennem, hogy az 1800-as évek közepe óta szelektálják az állatokat, csak azokat tenyésztik tovább, akik bírják idegekkel a bezártságot és nem bántják sem magukat, sem a gyerekeiket, sem a ketrectársaikat!
Isten áldjon benneteket!