Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rajen

0 bejegyzést írt és 430 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jimmy Perry és David Croft író és rendező szerzőpáros nevéhez több nagysikerű angol sitcom megalkotása fűződik, amelyek közül Magyarországon kissé furcsa módon a saját hazájában kevésbé sikeres Csengetett, Mylord? vált eszméletlen népszerűvé, olyannyira, hogy manapság már hatalmas kultstátusszal…..
Akik felejteni próbálnak Ha már szóba került idén a My Lai-i mészárlás, gondoltam, bemutatok egy eredetileg 1970 őszén kiadott (egy évre rá hazánkban is publikált) kötetet, mely egy New York-i ügyvéd és polgárjogi aktivista, Mark Lane által készített interjúkból készült…..
rajen 2018.12.04 13:34:38
(Ide kommentelem, offtopic a bejegyzéshez, de amúgy nem: 24.hu/kultura/2018/12/04/napkitores-vietnam-haboru-nap-akna-vizalatti/)

"Az észak-vietnámi kikötő, Hai Phong öblében, 1972. április 4-én tucatnyi, víz alatt rejtőző akna robbant fel gyors egymásutánban, hajók azonban nem voltak a közelben. Az eset augusztus első heteiben számos alkalommal megismétlődött, közel négyezerrel kevesebb robbanószerkezetet hagyva az arra tévedő ellenséges hajók előtt.

A történtek okára negyven éven át nem derült fény, ma azonban már tudjuk, hogy azokat nem az amerikaiakkal és több ázsiai országgal közel két évtizeden át háborúzó (1955-1973) gerillák egy ügyes lépése, vagy épp a fegyvergyár álmos dolgozója, hanem

a százötven millió kilométerről figyelő Nap iktatta ki.

Az amerikaiak által elhelyezett aknák ugyanis nem érintés útján, hanem mágneses elven, így például egy fém hajótest néhány méternyire való megjelenésével léptek működésbe. A Napból érkező energia és a Föld mágneses mezejének találkozása ugyanezt a változást hozta létre, az akna tehát felrobbant."
Tábori élet A támaszpontok voltak az amerikai erők hátországai. Csak ezek nyújtották azt a viszonylagos vagy tényleges biztonságot, ahol a katonák igazán ki tudtak kapcsolódni. Az őrjáratról visszatérő gyalogosok tehát alig várták a percet, hogy újra a “dróton belül” lehessenek. Kondor László így…..
A Paramount Network mutatja be a 2013-ban, autóbalesetben életét vesztő színészről szóló dokumentumfilmet augusztus 11-én. Nekem az előzetes is elég volt ahhoz, hogy a sírógörcs kerülgessen (EZ EGY ÚN. KÖLTŐI TÚLZÁS, JELZEM AZOKNAK AZ OLVASÓKNAK, AKIK AZT HISZIK, OTT ÜLTEM A GÉP ELŐTT, ÉS A TAKNYOM…..
Taktika Bár felületes szemmel nézve a vietnami háború szárazföldi harcainak során alkalmazott amerikai taktika igen egysíkúnak tűnhet, jobban megvizsgálva találunk számos különféle harceljárást. Közös jellemzőjük természetesen a technikai és logisztikai háttér, illetve a tűzerő kihasználása volt.…..
Don McCullin élete Ha a huéi csatáról készült fotókat nézegetjük, elkerülhetetlenül kezünkbe akadnak Don McCullin, a neves angol fényképész munkái. Nem akkor járt először Vietnamban, ahogy nem akkor járt először háborúban sem. De nem is utoljára… Don McCullin amerikai tengerészgyalogosok között…..
Megkezdődik Khe Sanh ostroma Khe Sanh nevét a demilitarizált övezetben dúló harcok kapcsán már említettem: Dél-Vietnam legészakibb sarkában ez volt az utolsó amerikai támaszpont, nem messze a 9. számú főúttól, az északi határzónától 25 kilométerre délre és a laoszi határtól 16 kilométerre keletre.…..
Határ menti csaták 1967 őszén nemcsak a demilitarizált övezetben súlyosbodtak a harcok: a Vietnami Néphadsereg a határ több pontján is támadásba lendült. Ahogy már említettük, ezen hadműveletek célja az amerikai és dél-vietnami erők elcsalogatása volt a nagyvárosok környékéről, előkészítendő a…..
Harc a hegycsúcsokért A demilitarizált övezetben vívott ütközetek történetének margójára mindenképpen odakívánkozik egy viszonylag új – szerencsére nálunk is kiadott – regény, mely megjelenése után nem sokkal sikerkönyv lett az Egyesült Államokban. Ez nem is csoda, hiszen írója egykor ott harcolt a…..
rajen 2017.10.24 19:05:28
@Untermensch4: Egyetértek, egy regényfordítás legyen köznyelvi, egy szakkönyv pedig szakszerű. Gépfegyver, tank, anyahajó legyen egy regényben, ne gépkarabély, páncélozott harcjármű meg repülőgép-hordozó, meg ilyenek.

Ezért olyan viccesek pl. a rendőrségi közlemények egy átlagember szemszögéből, olyan a nyelvhasználatuk, mint a belső nyelvüké, de a kutya nem mondja úgy. Kedvencem: "sérelmére elkövetett emberölés" - magyarul meghalt.

Hogy a poszthoz is írjak, a könyvajánlóért kösz, most épp sajnos sehol nem kapható, se boltban, se antikváriumban.
A 8102-es főút budakeszi szakasza minden irányban túlterhelt, és fővárosi gyűjtő vagy elkerülő forgalmat bonyolít. Az önkormányzat a Magyar Közútra mutogat, akik viszont nem tesznek semmit. A probléma paradigmaváltást követel Budakeszi közlekedés-szervezésében: le kell válni az országos…..
Harcok a demilitarizált övezetben Sok ütközetet említettünk már, de eddig nem volt még szó a két Vietnamot elválasztó, a 17. szélességi körnél húzódó demilitarizált övezet környékén dúló harcokról. Ez a terület elkeseredett küzdelem színtere volt 1967–68-ban és komoly figyelmet kapott az amerikai…..
Ha az Idiocracy című Mike Judge filmet (vagy lassan dokumentumfilm, ahogy állnak a dolgok) vesszük alapul, tetszik tudni, azt, amiben a jövő Amerikájában a nézők legkedveltebb tévés szórakozása egy fingós reality követése, akkor a Pumpedék második évada megérdemelne minden díjat, amit csak hozzá…..
sörfigyelő Soproni IPA updated 2017.03.24 04:33:36
Illat: jó féle komlók Hab: kőkemény Szín: mustáros  A Tesco már bepróbálkozott kézműves sörökkel és a Dreher Hidegkomlós is egy reagálás a változó piaci helyzetre, vagy akár a Pécsi Sört is ide vehetjük. De amit most a Heineken a Soproni márkanév alatt csinált, arra nem sokan számítottak,…..
Csapdák és aknák A vietnami háború harcászati megoldásai között mindenképp be kell mutatnunk a Vietkong által használt csapdákat is, melyek alkalmazása szerves részét képezte a helyi gerilla-hadviselésnek. A partizánok komoly tapasztalatokkal bírtak ezek felállításában (őseik a korábbi konfliktusok…..
Kezdjük azzal, hogy ez a poszt most egy Showtime Hajdú Péterrel című műsorról fog szólni, aminek a házigazdája és egyben gyártója is az a Hajdú Péter, akinél megosztóbb médiaszemélyiséget nehezen lehetne találni ebben az országban, talán ha Sebestyén Balázs és Berki Krisztián szerelemgyermeke…..
Emlékeztek még arra, amikor Fred Durst piros sapkája legalább annyira megkerülhetetlen volt, mint Britney Spears melle, és a csapból is a Korn, a Deftones vagy éppen a System of a Down szólt, hiába nem volt közük sem a popzenéhez? Ó igen, ez volt a nu metal tündöklésének időszaka…..
Drága feleim ott a monitorok előtt. Január 7-én a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadással Párizsban belecsapott a közmondásos szar a ventilátorba. Ennek okán szeretnék lelombozni és/vagy felhúzni néhány lelkes értelmiségi orchideát, akik az új 9/11-ről, a civilizációk…..
rajen 2015.01.09 20:28:15
Bocs, ez angolul lesz, még régebben mentettem el magamnak, a lényeg, hogy "béke" nem érhető el még akkor sem, ha egy ország 100%-ban muszlim. A népességben lévő arányuktól függően ezek a fázisok léteznek jelenleg:

Adapted from Dr. Peter Hammond's book: Slavery, Terrorism and Islam: The
Historical Roots and Contemporary Threat

Islam is not a religion, nor is it a cult. In its fullest form, it is a complete, total, 100% system of life.

Islam has religious, legal, political, economic, social, and military
components. The religious component is a beard for all of the other
components.

Islamization begins when there are sufficient Muslims in a country to
agitate for their religious privileges.

When politically correct, tolerant, and culturally diverse societies
agree to Muslim demands for their religious privileges, some of the
other components tend to creep in as well.

Here's how it works:

As long as the Muslim population remains around or under 2% in any given
country, they will be for the most part be regarded as a peace-loving
minority, and not as a threat to other citizens. This is the case in:

United States -- Muslim 0.6%
Australia -- Muslim 1.5%
Canada -- Muslim 1.9%
China -- Muslim 1.8%
Italy -- Muslim 1.5%
Norway -- Muslim 1.8%

At 2% to 5%, they begin to proselytize from other ethnic minorities and
disaffected groups, often with major recruiting from the jails and among
street gangs. This is happening in:

Denmark -- Muslim 2%
Germany -- Muslim 3.7%
United Kingdom -- Muslim 2.7%
Spain -- Muslim 4%
Thailand -- Muslim 4.6%

>From 5% on, they exercise an inordinate influence in proportion to their
percentage of the population. For example, they will push for the
introduction of halal (clean by Islamic standards) food, thereby
securing food preparation jobs for Muslims. They will increase pressure
on supermarket chains to feature halal on their shelves -- along with
threats for failure to comply. This is occurring in:

France -- Muslim 8%
Philippines -- 5%
Sweden -- Muslim 5%
Switzerland -- Muslim 4.3%
The Netherlands -- Muslim 5.5%
Trinidad & Tobago -- Muslim 5.8%

At this point, they will work to get the ruling government to allow them
to rule themselves (within their ghettos) under Sharia, the Islamic Law.
The ultimate goal of Islamists is to establish Sharia law over the
entire world.

When Muslims approach 10% of the population, they tend to increase
lawlessness as a means of complaint about their conditions. In Paris, we
are already seeing car-burnings. Any non-Muslim action offends Islam and
results in uprisings and threats, such as in Amsterdam, with opposition
to Mohammed cartoons and films about Islam. Such tensions are seen
daily, particularly in Muslim sections in:

Guyana -- Muslim 10%
India -- Muslim 13.4%
Israel -- Muslim 16%
Kenya -- Muslim 10%
Russia -- Muslim 15%

After reaching 20%, nations can expect hair-trigger rioting, jihad
militia formations, sporadic killings, and the burnings of Christian
churches and Jewish synagogues, such as in:

Ethiopia -- Muslim 32.8%

At 40%, nations experience widespread massacres, chronic terror attacks,
and ongoing militia warfare, such as in:

Bosnia -- Muslim 40%
Chad -- Muslim 53.1%
Lebanon -- Muslim 59.7%

>From 60%, nations experience unfettered persecution of non-believers of
all other religions (including non-conforming Muslims), sporadic ethnic
cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon, and Jizya, the tax
placed on infidels, such as in:

Albania -- Muslim 70%
Malaysia -- Muslim 60.4%
Qatar -- Muslim 77.5%
Sudan -- Muslim 70%

After 80%, expect daily intimidation and violent jihad, some State-run
ethnic cleansing, and even some genocide, as these nations drive out the
infidels, and move toward 100% Muslim, such as has been experienced and
in some ways is on-going in:

Bangladesh -- Muslim 83%
Egypt -- Muslim 90%
Gaza -- Muslim 98.7%
Indonesia -- Muslim 86.1%
Iran -- Muslim 98%
Iraq -- Muslim 97%
Jordan -- Muslim 92%
Morocco -- Muslim 98.7%
Pakistan -- Muslim 97%
Palestine -- Muslim 99%
Syria -- Muslim 90%
Tajikistan -- Muslim 90%
Turkey -- Muslim 99.8%
United Arab Emirates -- Muslim 96%

100% will usher in the peace of 'Dar-es-Salaam' -- the Islamic House of
Peace. Here there's supposed to be peace, because everybody is a Muslim,
the Madrasses are the only schools, and the Koran is the only word, such
as in:

Afghanistan -- Muslim 100%
Saudi Arabia -- Muslim 100%
Somalia -- Muslim 100%
Yemen -- Muslim 100%

Unfortunately, peace is never achieved, as in these 100% states the most
radical Muslims intimidate and spew hatred, and satisfy their blood lust
by killing less radical Muslims, for a variety of reasons.
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
A hétvégén egy szerencse fia megnyerte a március óta halmozódó lottónyereményt, a több mint 2 milliárd forintot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ez a magyar ember számára szinte felfoghatatlan sok "0" a 2-es mögött mire lehet elegendő a magyar ingatlankínálati piacon. Fogtuk…..
Az Apple és a Samsung három éve kezdett bele abba a véres háborúba, amihez hasonlót előtte még talán senki nem élt át a tech világban: a harc ügyvédek tengerének ad folyamatos munkát, a két cég összesen eddig több mint 220 milliárd forintot áldozott be a pereskedésre, a…..