Regisztráció Blogot indítok
Adatok
white999

0 bejegyzést írt és 2835 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig is fontos szerepet szánt az osztogatásnak választási kampányokban a Fidesz, de úgy tűnik, ezúttal ez lesz a legfontosabb fegyvere a korteskedésben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt erősen leszűkült a pénzügyi mozgástere, ám a kiadások növelésében ez sem akadályozza…..
white999 2021.11.27 12:29:49
@BiG74 Bodri: Igen meg kell védeni Pétert ráadásul vulgáris is vagyok. Olyan tiltott szavakat használok, hogy kakadu, meg xar x-el. Botrányos.
white999 2021.11.27 12:38:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A cikkből nem derül ki pontosan, hogy csak a gyerek vagy az általános vakcinák miatt könyörögték vissza magukat. Viszont, már egy héttel ezelőtt azt pofázták, hogy nem lesz keleti beszerzés (kínai szputnyik) a közeljövőben. (Azt engedjük el, hogy tegnap meg már a szputnyik lightról tárgyaltak. Gondolom az nem keleti hanem nyugati vakcina, más megoldás nem létezik az elmondott dolgaik értelmezésére). Hogy ez pontosan mit takar, az rejtély. Nem az omikrontól xarták össze magukat (elnézést a vulgáris kifejezésért), mert már szeptemberben ment a tárgyalás. Azon gondolkodom egyébként milyen ember az aki egy hibás döntés után visszakönyörgi magát és azoktól vár el megbocsájtást akiket amúgy folyamatosan ekéz vagy nagy hanggal egyedüliként vétóz ellenük. Akár előtte és utána is. Nekem xar ember én a csatában nem szívesen védeném a hátam vele.
white999 2021.11.27 12:44:52
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ismétlem az egyértelműség kedvéért: én sem tartom valószínűnek, hogy a főváros vezetése valóban el akarta adni. Az ügyben inkább Karigeri szavahihetősége szenvedett csorbát.

Talán nem is szavahihetőséget mondanék, hanem sokkal inkább az erőből irányító magabiztos politikai, vezetői képessége szenvedett csorbát.. Soha nem szabad gyengeséget mutatni de valljuk meg őszintén Karigeri erre építi a karrierjét. MZP is ezért tudta legyőzni. Amúgy ezt gyengeségként szokták értelmezni de egy nagy mintás nem politikus hanem cégvezető felmérésen kimutatták, hogy lényegesen jobb, hatékonyabb a cég számára a nevezzük Karigeri típusú vezető, mint az Orbán féle még ha ez a külső szemlélődőknek nem így jön le.
Archiregnum Infláció 2021.11.24 15:10:28
Tavaly áprilisban jósoltam egy merészet:  "A NER azért stabil, mert azok az emberek, akiket nem lehet egy kiló százaztésztával megvenni, érezhetően jobban élnek. Ez sajnos(, mert ebbe én is beletartozok,) meg fog változni. Ez teljesen új helyzetet fog teremteni, amit nem lehet sorosozással, és…..
white999 2021.11.26 19:59:30
@cvsvrs: Szerinted hány olyan kapott trafikot akinek előző életében volt köze dohánytermékek kisker árusításához? NEM NEM NULLA. Elsőre mindenkinek ez jut eszébe de közelít hozzá.

Ez valami miatt kimaradt de így van értelme a mondatnak, sorry.
white999 2021.11.26 20:12:53
@Lesz még Magyar Köztársaság: Most nincs akkora baj az infláció miatt, mint növekedés nélkül. Ez nagy különbség. A stagfláció kifejezést ismered? Még lehet az is, de most nem az van.
Ismerem.

Tudod agdp-t hogy számolják? Hogy a vacak tavalyi bázis miatt van ilyen nagy emelkedés? Hogy az autóipar miatt gyakorlatilag az előző negyed évhez képest csökkent a növekedés az iparban. Szolgáltatás húzta fel csak az előző negyed évhez képest 0.7%-al de tendencia csökkenő? Szóval semmi olyan nincs ami indokolná a pénzesőt a választáson kívül.
white999 2021.11.26 22:16:46
@cvsvrs: azt mondja, hogy zavarja a teljesítmény nélküli gazdagodás. és kérdezem, hogy ez londonban a szupergazdagok sem feltétlen a legjobbak. ő szerinte de. vagy legalább is közelítőleg. és amikor kérdem, hogy gyurcsány idején ez miért nem volt ennyire problémás, akkor azt mondja, hogy mert akkor nem érezte ezt.

Lehet nem voltak naponta ilyenek.

hvg.hu/kkv/20211126_bige_laszlo_mutragya_allam
Hetek óta sokmindenki, de az egészségügy mindenképpen a 4. hullámmal van elfoglalva. Szombattól érvénybe lépnek a szigorítások, amiket már sok napja sürgetett az orvosszakma. Én (igaz én nem készülök választásra) azonban szigorúbb lettem volna... Zárt helyen mindenütt maszkviselés, egészségügyben…..
white999 2021.11.24 19:01:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A melóm miatt rengeteg emberrel beszélek és rengeteg helyen. Személyes tapasztalat alapján az előző kettő nagyobb hullám az semmi a mostanihoz képest. Háromfős cégből az egyik két hete volt rosszul a másik a héten jött vissza a harmadik meg otthon dekkol coviddal. Mindegyik büszke rá, hogy nem oltották be, mert akit beoltanak az is elkapja akkor meg tök mindegy. Akikkel ma találkoztam mindenhol ugyanez a helyzet. Ilyen tavasszal, ősszel nem volt. Gyakorlatilag nem az a különleges ha valaki elkapja, hanem az ha még nem. Totálisan el van engedve az egész. Ezt látva rendkívül szerencsések vagyunk, hogy csak ennyi kórházban fekvő és halott van.
Igaz ez a tábla azért megmutatja a helyünket a világban.

24.hu/kulfold/2021/11/23/koronavirus-unio-atoltottsag-halalozas/

ffp2 nem olcsó. Szerintem ha mindenki hordja és nem az állán akkor már az rengeteget jelentett volna. Lehet csak ennyi a titka más országban bevezetett maszk hatástalanságának is. Hiába előírás ha gégén hordják. Ma egy plázában két csávó beszélgetett egy asztalnál nagy hangon kiabálva természetesen maszk nélkül, mert elvileg ugye ettek. Igaz a kaját már rég elfogyasztották. Amíg én megettem a kajámat addig végig ez volt. Szóval csak egy dolog a szigorítás meg a célja ha kivitelezés ilyen és ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.
white999 2021.11.25 07:32:43
@Veszéjben a lyogállamiság !: Hanem milyen? Egyébként még mindig nem érted. Nem a megye lényeg, hanem a falvak ahol erős, az oltottság meg ott alacsony. Ez tök mindegy milyen megyében csak ugye Budapesten eltolódik a város nagysága miatt. Népi urtbanus ellentét. KAPISKA?
white999 2021.11.26 07:11:32
@Veszéjben a lyogállamiság !: És melyik megye veri még el hüle gyerek?
Ha valaki már nagyon megunta a közélet főcsapásán való andalgást és a széles szellemi promenád egyik elágazóján arra bátorkodik, hogy szűkebb utcák fele veszi az irányt akkor sem árt az óvatosság. A magyar közélet hisztérikus szeméremdombjain olyan észbontók ücsörögnek, mint Vágvölgyi Gergely. Igen,…..
white999 2021.11.23 17:28:11
@kvadrillio: Keresztesháború a pogányok ellen?
Az elmúlt tíz esztendőben közel ezer milliárd forint adó vesztette el közpénz jellegét úgy, hogy azt a cégek nem az államkasszába fizették, hanem sportegyesületeknek. Talán nem csoda, hogy a támogatásoknél tarolt Felcsút, és a foci. Nem hiányzik senkinek sem ez a pénz? Kétlem... Mielőtt bárki…..
white999 2021.11.23 17:22:00
@CSOKKI MÁLNA: Mértékkel van a baj ha nem vetted volna észre.
Archiregnum Tegyék meg tétjeiket! 2021.11.12 15:56:14
Nézegetve a számokat világosan látszik, hogy az alig több mint egyhetes jóslatom nem öregedett a legszebben. Ennek csak az egyik oka, hogy megviccelt a háromnapos hétvége, a másik, hogy tényleg nem hittem volna, hogy a negyedik hullám, legalább fertőzések számában lepipálja majd az előző…..
white999 2021.11.20 21:53:11
@Tata86:Jó lenne, ha te is mutatnál egy kis gerincet, és leírnád: igazam volt, aki covidban elhunytakról beszél a 30K-nál az nem mond igazat.

MÁR 33K. Amit a többlethalálozások pontosan visszaigazoltak eddig is és ezután is visszafognak. Szintén formál logika vagy csak simán occom borotvája ha úgy tetszik, ha 2 hónapig covid járvány idején 50%-al több ember hal meg akkor nem azt kel keresni, hogy vajon többlet halálozás az a háztartási baleset vagy a rákban elhunytak száma. Ez ilyen borzasztó egyszerű és ha ötvenféleképpen magyarázod a tény attól még tény marad.
white999 2021.11.22 16:24:56
@valis47: Ennyi idő után úgy néz ki, hogy a többlethalálozásból becsült szám a lejelentettel nagyjából stimmel,nálunk sőt egy kicsivel túl is van lőve. Ennek ellenére Európából kilógunk felfelé elég rendesen, talán a keleti poszt szoc államokba simulunk bele hála az ő szintén parádés járványkezelésüknek.
Tavasszal azért lógtunk többlethalálban, mert Vitya már akkor is a vakcinában hitt, csak akkor még nem is volt. Az a baj, hogy a világképébe nem férnek bele a bonyolult dolgok, mint például, hogy a vakcina sajnos csak a védekezés egyik eleme. Ráadásul van annyira kretén, hogy ezt most ősszel is elkövette és a jelek szerint el is fogja követni amíg járvány lesz és van lehetősége hibázni.
Tessék megnézni ezt a grafikont. (Itt a pozitív tesztek aránya is.) Ahogy látom két* dolog történhetett: a kötelező oltások belengetése önmagában trendfordító, és jóval hatásosabb, mint maga az oltás, kiegészítve a bkk-n néhány napja kötelező maszkhordással....  ... vaaagy, igazából a vírus futja…..
white999 2021.11.20 19:56:32
@Tata86: Hogyha nincs szakember, akkor miért pazaroljuk őket olyan kezelésekre, ami folyamatos jelenlétet igényel, de egyébként 90%-ban teljesen értelmetlen?

MIÉRT NINCS EUTANÁZIA? Mert Hippokratészi eskü arról szól. Ez nem informatika, hogy így működjön. Ezzel az erővel az összes rákost már kukázni kellene az elején ja és és nagy bőrfelületen megégett égési sérülteket is. Nem érzed, hogy mennyire kreténséget írtál csak, hogy látszólag igazad legyen?

Miért van az, hogy ami nyugaton 50% az nálunk 90%?

Ha eddig nem lett volna világos akkor úgy huszadszor a gyengeelméjűek kedvéért. Mert ott egy Káslert két perc alatt rúgnának picsán aki kiadja, hogy 1 ápolónak 4 beteget kell ellátni ezzel halálra ítélve őket, csak a gyógyítás látszatát megtartva. Valamint az ilyen kormány 3 hónapot nem érne meg.
white999 2021.11.20 21:20:24
@Tata86: Nem tom észrevetted-e, hogy az dokik pont azt nem akarják, hogy ők döntsék el, hogy ki hal meg és ki nem. Nem ölni szerződtek, hanem életet ,menteni. A kettő közt curva nagy különbség van. Az egyiket lehet hivatásszerűen űzni, a másikat nem, mert 68 óta nincs hóhér szakma Magyarországon. Amúgy van triázsolás meg matematika csak ott 3 ember dönt, hogy ha már lélegeztető sincs legalább ne egynek a vállát nyomja az egész. Addig meg legalább kapnak egy önfelmentést, hogy a 1 ápolóra 4 az legalább valamire jó lehet.
A 3. hullámban csúcsán a mentő már nem vitte be az ismerősöm nagybátyját 80-as szaturációval. (nem volt hely) Előtt egy hónappal meg ha valakinek 90 alá, ment ott sertepertélt 4 ember az ágya körül. Ausztriában, vagy Szlovákoknál szemel nem rosszabb a helyzet mint itt, csak ott idáig nem akarnak eljutni. Valahogy szégyen ha a kormány akinek az állampolgárait kellene védeni képtelen megoldani, hogy ellátást kapjon a kórházba.
white999 2021.11.20 22:03:02
@Tata86: Kikerülöd mindegyik érvemet, és irreleváns moralizálásba kezdesz.

Nem kerülöm ki hanem nevén nevezem, hogy marhaság de legalább van egy közös pont a kormány inkompetenciájáról. Az is valami.

Az orvosnak nincs ilyen feladata, max háborúban. Addig az a dolga, hogy akkor is megmentse ha nyilvánvalóan semmi esély. Erre jó példa Bányai a fideszes aki saját maga nyilatkozta, hogy neki a tudomány mai állása szerint halottnak kellene lenni. Most azon lendüljünk túl, hogy egy fideszes országgyűlési képviselő a két műtüdőből az egyiket megkapta, míg más kevésbé szerencsés és befolyással bíró embereknek ez nem járt de látszik, hogy ha van kapacitás akkor az orvostudomány csodákra képes és a legvégsőkig mindent meg kell tennie. Mert nem isten, hogy kitalálja kinek van esélye és kinek nem.
Meddig lehet permanens félelemben élni? Ez a kérdés merül fel egyre többször bennem, ahogy nézem, kik hogyan reagálnak a Covid19 járvány újabb és újabb hullámaira. Meddig fogadjuk el a szükséges korlátozásokat? Mikor gondoljuk azt, hogy ez már sok? Kinek mi az, ami miatt egyszercsak elege lesz az…..
white999 2021.11.19 15:23:41
@Exploiter: Általában addig szoktak az emberek okosak és hero-k lenni amíg:
a, Fiatalok és középkorúak ezért egészségesek gondolják magukat. Azután nagyon kis százalékban de egyszer csak becsap a bomba.
b, amíg egyszer csak a természet furcsa véletlenjének köszönhetően, mivel az idő még lineáris halad, meg nem öregszenek. Akkor meglepődve tapasztalják, hogy a fiatal középkorúak akik egészségesnek gondolják pont lexarják, hogy vele mi történik.
white999 2021.11.19 15:28:41
@HaD: Nehéz egy új vakcina hatékonyságára bármit jósolni. Emlékeim szerint nem is tettek ilyet, csak saccolták. Most már tapasztalati úton tudják, hogy 4-6 hónap. Ahogy azt is, hogy elkapni is többször lehet az is hasonló a vakcina idejéhez. Ja és az első tünetmentes fertőzés után a másodikba is haltak már meg. Kb itt tartunk. Esélyeket lehet csökkenteni a halálra de 100%-os védelem nincs sehogy.
white999 2021.11.19 15:31:08
@Alig Baba: Biztos lehetsz benne, hogy ott többen halnak meg, csak nem dokumentálják. A többlethalálozásokból ez derül ki.
A Fidesz tisztújító kongresszusán a vezető funkcionáriusok felszólalásainak legtöbbször visszatérő eleme az LMBT emberek elleni gyűlöletkampány további erősítése. Az elmúlt napokban ugyan lehetett olyan véleményeket olvasni a médiában, hogy a Fidesznek nem jött be a homofób kampány, és ezért lassan…..
white999 2021.11.15 08:10:00
@F1őr: Abban semmi. Abban viszont már igen, hogy egy pedofil pap esete eltitkolásra kerül, miközben egy meleg potenciális pedofilként van kezelve kommunikáció szintjén.Holott...
white999 2021.11.16 22:28:07
@MEDVE1978: 99% ban egyet értek elég jól összefoglaltad de pont ezért pár kérdés felmerült bennem.
1, Egyáltalán probléma-e hogy a biszexuálisok a divat hatására a homokos irányba mozdulnak? Egy túlnépesedett bolygón azért nem olyan nagy probléma ha egy marginális kisebbségnek nem születik gyereke. Viszont Ő jól érzi magát ha divatból ha másért. Mi közöm hozzá.
2, Engem mint is mint heterot zavar a meleg szuperhős? Akár zavarhatna is és irritálna de nem nézek ilyeneket, akit meg nem zavar sőt igényli az nézi. Sőt egy rakat szórakoztatóipari dolog egy xart nem ér a 30-40 évvel ezelőttihez képest. Érteni vélem hogy a melegek biszexuálisok négerek is nézők nekik is kell számukra fogyasztható tartalmat adni. Valljuk meg őszintén ez a szexualitás kérdésén túl is arról szól, hogy egy fiúzenekarban legyen öt különböző karakter, ahogy a nőiben is barna vörös szőke sportos bögyös. az hogy zenélni, énekelni nem tudnak senkit nem érdekel. A meleg leszbikus szál is az érdekesség szál miatt van felkapva. Ha az embereket nem érdekelné senki nem foglalkozna vele.
Liberatórium Matyi büszke lenne 2021.11.14 10:54:23
Azért szoktam a Fideszt és a Jobbikot úgy nevezni, hogy a baloldal magát jobboldalnak nevező része, mert ezek valójában baloldali pártok. Magyarországon jobboldali pártnak nincs hosszútávú jövője. A most megjelent benzinrendelet ezt ragyogóan alátámasztja. Ilyet Rákosi Mátyás óta nem látott ez az…..
white999 2021.11.14 20:07:38
@Lord_Valdez: Ezt én is így gondolnám de lesz egy kis bökkenő. egyrészt akiknek nem éri meg nyitva lenni azok a kis kutak akiknél nincs nagy átmenő forgalom. Az üzemanyagon keletkező veszteséget nem tudják pozitívba fordítani egyéb termékekkel. Kávé üdítő shop termékek stb. Az ilyen kutak viszont a mol nak se kellenek. Szerintem necce lesz üzemeltetőt ilyenre találni és vevőit is. Viszont úgy tud kedvezni a mol nak, hogy a kevés számú jobbat kimazsolázza és a jellemzően olcsóbban áruló noname kis kutakat meg tönkre teszi. Így a tortából egy szeletre ráteszi a kezét. Ami riasztó az a Hollik mai megnyilvánulása, mert az új rezsicsökkentésnek nevezte a befagyasztást. Ebből következik, hogy ez nem fogják elengedni 3 hónap alatt. minimum a választás. Utána meg ki tudja mi lesz de én kis kút üzemeltetőjeként elkezdenék keresni egy állás valami gyárban,mert vállalkozni itt nem érdemes. Előbb utóbb mindent elszednek.
white999 2021.11.15 22:37:17
@midnight coder: Az adó a legkevesebb ami kivethető. Ott nincs mozgástér. Az ÁFA a legmagasabb ez meg adópolitikai cél, ahogy a forint gyengítése is az volt mindig a versenyképesség miatt. A fő gond ott van, hogy a gazdaság túlfűtött, ezerrel nyomják évek óta, ami miatt alapból magasabb volt már a covid előtt alatt is az infláció mint máshol de akkor belefért. Most, hogy a nemzetközi inflációs hatások begyűrűznek elég nagy baj van de még fél évig úgy kell csinálni mint ha nem lenne. Szívás de nem most lett elrontva, már csak a méregpohár elfogyasztása történik. Már matolcsy is erősen aggódik. Rendkívül érdekes lesz a holnapi kamatdöntés.
white999 2021.11.16 22:04:05
@kunzoo: Ma volt egy "jobboldal" falusi kutassal cikk akinek a párt preferenciája ellenére nagyon nem tetszik a döntés. Megértem. Azt mondta az emberek nem fognak sztrájkolni mert nekik tetszik, hogy olcsó az üzemanyag de ő így tönkre fog menni.
Azért eszembe jutott, hogy amikor a kisboltokat, kocsmákat tették tönkre a trafikokkal az se sok embert érdekelt. Lehet a jobboldali kutast sem. Előbb utóbb mindenki sorra kerül, az is aki 10 éve még tapsolt.
Egyre több szakember mondja, bár minden bizonnyal egyelőre nem elég hangosan, hogy az oltás, csak az oltás, amibe Orbán folyamatosan kapaszkodik, immáron kevés a negyedik hullám ellen. Vajon mikor világosodnak meg végre a döntéshozók? Az Orbán kormány folyamatosan azt hangoztatja, a Covid-ból való…..
white999 2021.11.15 18:48:07
@Veszéjben a lyogállamiság !: Önmagában nem a hírvivő váltja ki az immunválaszt, hanem az ennek nyomán a szervezet által gyártott covid vírus részegység.

Nem érzed úgy, hogy ez játék a szavakkal? Hírvivő nélkül ugyan, hogy kezdené legyártani a szervezet?

"Természetesen nem eldölt, hanem elölt." A lektorom szabadságon van.
white999 2021.11.15 20:14:38
@Veszéjben a lyogállamiság !: Ok de te értetted, aki érdeklődik a téma iránt az is érti. Kettővel felettem a hozzászóló pedig az egyszerűbb részeknél is elakad.
white999 2021.11.15 20:17:38
@steery: Nem volt vita, csak tényközlés.

"Persze ettől még akik meghaltak az oltás után, továbbra is halottak maradnak. És a jövőben is halottak lesznek."

Ezt magam sem fogalmazhattam volna pontosabban.
Nem szívesen foglalkozom a kormányunk aktuális intézkedéseivel, olyan ezekről beszélni, mintha darázsfészekbe nyúlnánk. Lehet, hogy kényes kérdésekről van szó, amikről nem nagyon tudunk értelmesen beszélgetni, másrészről viszont az is éppolyan feltűnő, hogy érdemben senki nem reagál ezekre. Úgy…..
white999 2021.11.15 19:33:41
@Ménár Atya: Mert hamar bejelentkezett az ellenzék, hogy ők kényszerítették rá a kormányt erre a kiváló ötletre :)

VÉLHETŐLEG AZ ELLENZÉK PIACKONFORM MEGOLDÁSBAN GONDOLKODOTT, HOGY A KORMÁNY A SAJÁT FARKÁVAL VERI A CSALÁNT ÉS NEM MÁSÉVAL. KÉTSÉGTELEN LEHETETT VOLNA ANNYI RUTIN, HOGY MINDEN INTÉZKEDÉSNEK A HOLDUDVAR SZÉLESÍTÉSE ÉS MÁSOK TÖNKRETÉTELE A CÉL. AZ MEG CSAK HAB A TORTÁN HA EZT A VÁLASZTÁSOKIG EL LEHET MONDANI REZSICSÖKENTÉSKÉNT NAPONTA. KÁDÁR NÉPE CSAK MOSOLYOG, VIKTOR NAGYON ÉRZI NÉPLELKET.
white999 2021.11.15 19:42:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Majd tartanak több mindent, ezzel a vevők is jól járnak."

Bár ilyen egyszerűen működne. A forgalmat nem az árukészlet növekedése határozza meg hanem az árrés tartalom és a vevőszám. A nagy és forgalmas helyeken levő kutak amit buknak az üzemanyagon azt behozzák a szendvicsen kávén shop termékeken stb. Nagyon nem lepődnék meg ha már változtak volna ezen termékek árai de hogy fognak az biztos. Azt úgy sem tudja a paraszt lekövetni amikor bemegy.
A kis kevésbé forgalmas helyen levő kutak eleve az olcsósággal vonzották a nagy multiktól a vevőket. Ez ugye kilőve. Mivel kevesebb az átmenő forgalom amit már az olcsóbb árral sem tud bevonzani a melléktermékeken sem tud hasznot hajtani. Ergo a kicsiket most kiszórják egy fél év alatt, mert hogy ez a választásokig el fog tartani az 100%. Elég volt csak Hollikot meghallgatni aki az új rezsicsökkentésnek nevezte. A kérdés ezzel el is dőlt.
A Fidesz kommunikációja nem először igyekszik ráerőszakolni a párt érdekeit a valóságra, de ezúttal jóval több múlik ennek sikerén vagy kudarcán, minthogy ki nyeri a 2022-es parlamenti választást. A kormánypárt ugyanis előre elhatározta, hogy ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, úgy…..
white999 2021.11.14 15:44:07
@atomic power 1986DucaDuca: No problem, velem lehet alkudni. Akkor legyen 100 milliárdos nagyságrend, vagy 10. Örülök hogy a végére megállapodtunk abban, hogy egy korrupt banda. bizonyítékot kérni 1000 milliárdra itt meg minimum dőreség. Egyrészt, mert nem vagyok nyomozó hatóság, másrészt pedig egy komment rovat nem vádbeszéd, hanem érzések kifejezésére szolgál. Amibe a költői túlzás is mint retorikai eszköz belefér. A beszéd hangulatából mérnök vagy műszaki beállítottságú személynek képzelem. Nekem nem olyan a személyiség görbém és ez így van jól. Maradok tisztelettel,
white999 2021.11.15 07:48:44
@alöksz róz: Nem de olyan kiváló koponyák voltak homokosok mint Turing vagy az évezred zsenije Leonardo de Vinci. Ha lehetne választani akkor inkább az, mint olyan kreténnek lenni mint te. Az biztos nagyon fájhat.
white999 2021.11.15 08:05:25
@Liba bizottság: A szokásos mantra. Lehetne a párt központtól eltérő vélemény is.

"16-45 év közötti fiúk , férfiak "menekülnek". Nő , kisgyerek nem nagyon van köztük. Ők miért nem menekülnek, hogyha valóban életveszélyes ott élni??"

Maraton futóversenyre miért egészséges 20-30 éves emberek vállalkoznak és nem 3 éves gyerekek a 70 éves nagymamával?

Vendégmunkások, határozott idejű munkaszerződéssel egy munkaerő hiányos munkapiacon. Dolgoznak, nem az állam tarja el őket, nem kereskednek droggal, nem vadásznak csapatosan

Tavaly amikor a lezárások voltak este az albérleteseim rendőrt hívtak, mert este 11-kor még kint ordítottak az utcán a négyemeletes házak között. Tényleg óriási a különbség egy ukrán vendégmunkás és egy menekült között kultúrában?
Amúgy félreértés ne essék én sem támogatom a bevándorlást és az eszetlen menekült hullámot, sőt az Ukrán vendégmunkásokkal sincs bajom csak a kommunikációt érzem borzasztó hazugnak erről.

Nem üldözi őket itthon senki, csak a gyerekek közelébe nem mehetnek

Miért nem? Nem ők a pedofilok hanem a papok egy része. Ők viszont mehetnek. Ugye milyen érdekes. Amúgy nem az lenne a lényeg, hogy valaki meleg vagy sem, hanem hogy pedofil vagy sem. A tapasztalat szerint azért jóval több a pedofil pap mint a meleg pedofil. Egyébként talán az sem véletlen, hogy sokan pont azért választották a papi pályát, hogy meneküljenek a társadalmi elfogadatlanság elől.

Ezért támogatják a nemzeti társadalmak destabilizálását, rombolását szexuális deviancia mozgalmak térnyerések, és a bevándorlás elősegítésével. Ezek gyengítik a nemzetállamokat, a nemzeti kultúrákat.

Értem. Akkor most megtudtam, hogy az Audi meg többi német autógyár meg akarja buktatni a nemzeti kormányunkat és elégedetlen azzal, hogy szarrá vannak támogatva. Hát furcsa egy logika, azért próbálom emészteni de szerintem nem fog menni.
Hetek óta folyamatosan emelkedik az üzemanyagok ára, az elmúlt héten a kutakon már 500 Ft alatt nem lehetett tankolni, függetlenül attól, hogy benzinnel vagy gázolajjal üzemel –e az autónk. Sok támadás érte emiatt a kormányt, ezért léptek is az ügyben,..
white999 2021.11.14 20:14:57
@ulpius66: Igen így, hogy olcsó én is feleslegesen fogok még menni 3 kört a ház körül.
white999 2021.11.14 20:20:53
@lobaszopiatej: Lehet a Shell kétszer meggondolja magát, hogy hosszútávon akar-e itt üzemanyag forgalmazással foglalkozni.
A másik érdekes kérdés, hogy ezen az áron még oké de ha eltolcsy nem emel kamatot és egy kicsit eszkalálódik a helyzet, akkor nem, hogy minimális haszon nem lesz rajta de konkrét bukó minden liter. Azt meg tudjuk, hogy beszerzési ár alatt nem lehet árulni a negatív áfa (visszaigénylés több mint a befizetés) miatt. Ez esetben mi lesz? Még meg is büntetik őket és bezárják? Agyrém.
Mondhatnám üdítő színfolt a magyar politikai életben az MKKP, de nem mondom. Mert bár kommunikációjában sokszor polgárpukkasztó módon nyilvánulnak meg a passzivistáik, de valós, kimondatlan céljaik vannak, és azok már nem a vicckategóriába tartoznak. A 2014  óta bejegyzett, sokak által csak…..
white999 2021.11.04 17:53:11
@GyMasa: Egy rakat felvetéseddel egyet is értek érthetnék azért nem mindegyikre térek ki. Matyit pártszimpátia és felekezet semlegesen nem kedveli senki. Ő mindenkinek beszól tehát felesleges egyik vagy másik oldalhoz kötni.
Persze mindenki lopott lop és lopni is fog. HA MZP-ne k elhiszem és van olyan embertípus aki ilyen (pL faterom Pannonhalmán végzett és soha nem lopott mert a mélyen vallásos ember ilyen) akkor is a siker hullámára jönnek a szerencse lovagok. a mozgalomban nincs pénz de ha párt lenne jönnének akik a lopás kedvéért szállnak a bizniszbe. Szóval nincsenek illúzióim de rendszer szintre a fidesz emelte a lopást. Az egyik fő bűn ami miatt bárki jobb. A kormánynak sok minden más mellett nem csak a gazdaság működtetése a minél nagyobb gdp elérése a feladat, hanem pl az oktatás és az egészségügy üzemeltetése. Az oktatás romokban az egészségügy meg még attól is rosszabb állapotban pedig azt már nehéz alámúlni. Ezt bárki jobban tudná csinálni. Az nem kormányzás amit a coviddal művelnek. Ezt egy közepes képességű elsőéves medikus hallgató jobban leszervezte volna. A gond az, hogy populizmustól még senki nem gyógyult meg. Amíg nem mondják el, hogy dugig a kórház lélegeztető gépei középkorúakkal és maszkot meg oltást sem kötelező felvenni addig ez lesz. Népszerű a 4 millió nem oltottnál de ettől még olyan helyzet lesz mint a románoknál ami kb 2 hét ha semmi nem történik. Ezt bárki de tényleg bárki tudná csinálni. Ez nem kormányzás és nem kormányzóképes erő. Ettől még a létező leghülyébb széthúzó ellenzék is tudja, mert a legaljától rosszabbul nem lehet csinálni.
Alább két cikk amiben még Matolcsy is elismeri az egészet.

www.napi.hu/magyar-gazdasag/mnb-versenykepessegi-jelentes-gazdasag-bank-oktatas-egeszsegugy-munkaero-digitalizacio-gdp.739529.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ez pedig egy cikk arról, hogy mi történik egy nemzettel akinek kormányzás helyett az agyát mossák és még csodálkozik egy két figura amikor lekommunistázom őket. Pedig.

index.hu/belfold/2021/11/03/kina-oroszorszag-szimpatia-magyarorszag-panelbeszelgetes/
white999 2021.11.05 15:35:24
@GyMasa: Rendszerváltozás előtt nem volt mit ellopni mert nem volt magántulajdon. Max a párttitkárnak volt 1500-as zsigulija, úgy hogy hülye volt mint a tök. Most pártvonal szintén hülyék vannak csak jachttal.
A magántulajdon kialakítása tényleg ezzel járt hiszen a fidesz székház is így került eladásra vagy josip toth és kaja ibrachim ismerős lehet a kreatív pénz eltüntetésben, tehát a fidesz már abban az időszakban is kivette a részét a jóból, ez nem a mostani ellenzék sara csak.
A rendszer szintre emelt lopás abban érhető tetten, hogy míg régen gy bizonyos % került ellopásra ami nyugaton is bevett szokás. A Fidesz merőben új módszert dolgozott ki. A lenin fiúk lemennek a kiválasztott céghez és vételi ajánlatot tesznek, Ha sikerül a deal, akkor a szerencsés illető megtarthatja a cége egy részét, (nem a nagyobbat) ami jól fog prosperálni de már csak részben lesz az övé. Ha nem sikerül akkor egy idő után nem lesz az övé a cég, mert egyrészt nem fog kapni ha olyan jellegű állami munkát de még folyamatos hivatali zaklatásnak is ki lesz téve. Lásd Bige de a kisebb 100 millás cégekért is lehajolnak. Ha neked ez szimpatikusabb, mint a százalékos akkor a lelked rajta. Egy pár hozadéka van azért. Egyrészt nem éri meg a radar felett lenni, nagyra nőni mert elveszik, másrészt hatékonyság sem lesz, mert a hatékony cégből csinálnak egy állami pénzből fenntartottat ami tökéletesen versenyképtelen mert már a születése is bűnben volt és nem a tehetség által. Valamint hiányzik a kapitalizmus mozgató rugója amikor valaki magának csinálja. Ergo ez eu pénzek nélkül ez egy tökéletesen fenntarthatatlan kontraszelektált rendszer. Németből ezekről szerintem fogalmad sincs már bocsáss meg.
white999 2021.11.12 20:35:40
@GyMasa: index.hu/belfold/2021/11/12/vitezy-birok-es-ugyvedek-segitik-a-nerben-a-gazdasagi-bunozest/

Neked bizonyíték kell nem ígéret, mint az old spice. Tessék írattam egy cikket a kedvedért, kellemes ébredést a való világban.
Orbán Viktor miniszterelnök ismét felszólította az Európai Bizottság elnökét, hogy a testület térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit, hiszen ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, ráadásul a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs…..
white999 2021.11.08 16:54:19
@Ekrü: Bocsika annyi még lemaradt, ha nem lett volna világos és látom nem az. A gázzal nem csak fűtenek de áramot is termelnek. Amennyiben az a másik csatornán nem érkezik meg akkor nem lesz áram se. Nem gondoltam, hogy teljesen szájba kell rágni lépésről lépésre de hát ez van segítek informálódni.
white999 2021.11.08 17:06:34
@leponex: Magyarország energiatermelése

A primer energiának körülbelül egyharmadát fordítjuk villamosenergia-előállításra. A 45,4 TWh energiafogyasztás mellett Magyarország energiatermelése 2019-ben 33,1 TWh volt. Ez 2 TWh-val több, mint 2018-ban.

Okoska, remélem az megvan, hogy 45,4-ből 33.1 az egyenlő -12,3-al. Tehát durván az áramfogyasztásunk 25%-át külföldről kell beszerezni. Szép magyar szóval importálni. Majd olyan országok felől, ahol nincs. Ere próbáltam rávilágítani, miután kibujtatok Orbán seggéből akkor ha hozzászóltok valamihez akkor annak legyen valami értelme is. Köszönöm.
white999 2021.11.08 17:07:59
@leponex: Ja, nem olyan bonyolult ez, örülök, hogy segíthettem.
Olvasom és csodálkozom. Tényleg ott tartunk másfél év járványhelyzet, milliárdnyi beadott vakcina, kutatások és publikációk egyértelmű és jobbára egyöntetű eredményei után, orvosok, kutatók nyilatkozatait követően, hogy egy BKV-sofőr, egy "trolivezető" (igazán és őszintén, nem tudom, kit írjak,…..
white999 2021.11.04 19:44:40
@Ménár Atya: Asszema másik blogon talán te is ott voltál a Frnakin gyerek volt a csúcs. Nincs is járvány de ha lenne is gyerekek nem hallnak meg benne romániában. Mai napig 29 halt meg 20 év alatt. Na az tényleg galambbal sakkozás esete.
Ismerős kórházi dolgozó szerint tragédia, hogy mennyi 20-40-es van bent, mert ők azt hiszik semmi bajuk nem lehet, mert a media is ezt hangsúlyozza.
white999 2021.11.04 20:18:13
@vackor1: telex.hu/tudomany/2021/11/04/hpv-oltas-vakcina-90-szazalekkal-csokkenti-mehnyakrak
A lányom is kapta ezek szerint az első között és lám tizen pár év múlva kiderült, hogy működik és nem halt meg benne senki viszont rengeteg életet megmentett.

Egyébként miről kellene vitatkozni, ha nem arról, hogy mindig lesznek elsők, mindig lesz benne kockázat a 10 20 évig való várakozás nem opció mert abba beledöglik a gazdaság és az emberek is. Csak jelzem, hogy a kitudja mi lesz kivárom az 5 évet hátha nem hal meg senki gondolkodók miatt Varga éppen ma csökkentette 0.5%-al a gdp várakozást év végére és egy rakat ember meg meghal akár oltottan is azok miatt akiknek hála leállaz egyéb egészségügyi ellátás. Kicsit bonyolultabb, mint az hogy nem fogadom vagy elfogadom a másik véleményét, mert durván minden nem oltakozó beleszól egy másik oltakozó életébe. Amúgy mennyi idő lenne elfogadható egy nem oltakozónak, hogy nem esznek mellékhatásai? 5 év 10 vagy 20? A trombózisba pechesek belehalnak egy két héten belül. Ennyi kockázat még abban is van hogy valaki mogyoró allergiában anofilexiás sokkban meghal. Amúgy tényleg hagyjuk.
white999 2021.11.04 20:23:39
@Ménár Atya: Az élet nagy mókamester. Tegnap egy olyan partneremmel találkoztam akinek az embere meghalt ő pedig félig már túloldalt volt. Az egyik megrendelőjük türelmetlen volt tavasszal, hogy ilyen banális nem létező felfújt dolog ami marhaság nem időben kapta meg tavasszal megrendelt dolgait. Most éppen gépen van az intenzíven. Ha lejön róla akkor majd talán mesél, hogy létezik e dolog és/vagy érdemes lett volna-e oltakozni előtte inkább.
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
white999 2021.11.02 15:47:16
@eßemfaßom meg áll: "a természetes védelem, a legtartósabb és legstabilabb. Évekre, évtizedekre védelmet biztosít. " Kivéve amelyikre nem. Itt van pl rögtön az influenza. Minden szezonban le tud dönteni.

Valamint a nátha, ami szintén korona vírus és akár havonta.
white999 2021.11.02 15:47:29
@eßemfaßom meg áll: NEM. Mivel a magyar állam nem bánik bőkezűen ez ügyben az információkkal. Ez pusztán más országok adataiból vélelmezhető. Egyébként ha a célzottan 60 felettieknek beadott kínainál a 30% esetében semmilyen immunválasz nem volt kimutatható és összességében hatásosságát tekintve a teljes életkorban is a legrosszabb %-al rendelkezik, akkor elég nehéz elképzelni, hogy a valószínűségek alapján nem így lenne.

Viszont abban biztos vagyok, hogy erről soha semmi hivatalos információ nem fog kiszivárogni. Ami a formál logika alapján ha nem így lenne, kakadu péter naponta tenné ki a fecsára, hogy ő mint külügyminiszter mennyire zseniálisan értett az engedély kiadásakor a vakcinák hatékonyságához, mert ő ösztönösen ehhez is ért.
white999 2021.11.03 10:02:59
@pragmatika: Így ki kapja meg az oltást, aki oltás nélkül is simán megúszná a nyavaját.
Ügyes, be kell látni. Oltakozzon mindenki, csak a veszélyeztetettek ne

Kicsit bonyolultnak tűnik de nem olyan sokan vannak akiket nem lehet oltani. Annak is jó része elővigyázatosságból. Viszont ha mindenki be lenne oltva akit lehet, azzal lehetne védeni a nem beolthatókat, mert lényegesen kevésbé terjedne a vírus. Ergo, kisebb eséllyel fertőződne meg a nem beoltott. Tényleg ügyes. Lenne, ha így működne.
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
white999 2021.10.31 22:28:59
@a nagy hohohorgász: Buzi az még lehet értelmes de a kretén az nem. A másik migráns meg meg sem áll itt egy percre se te nagyon hülye. Ki a tököm akar itt maradni olyan fizetésért ami legszarabb az unióban. Plusz a lakosok nem beszélnek angolul e van egy megtanulhatatlan nyelvük.
white999 2021.11.01 10:33:06
@DFK: Ahgliába menet egy rakat gazdasági migráns. Pl. magyarok akik itt éhen haltak volna a csodálatos gazdasági intézkedések mellett 2010 után. Azok egy elhanyagolható része a segélyért ment de ha nem akarsz dolgozni és a nyelvet se beszéled ott is elég szar dolgod van. Aki dolgozott az megmaradt, amíg hagyták. Most meg a rexit miatt nincs aki a kuli melót megcsinálja. Oszt xarabbul élnek mint a migráncsokkal. Viszont győzött a hazafiasság. Máshol sincs másképp. Plusz rengeteg selejt is érkezik kétségtelen de elég felületes az összes migránst összemosni egy halmazba. Van aki jó van aki rossz az országnak és plusz vannak akik tényleg az életüket mentve érkeznek.
white999 2021.11.02 10:34:04
@DFK: Ezért használtam a gazdasági migráns kifejezést és írtam a le három jól megkülönböztető csoportját a migrációnak. Akinek baja van a migránsokkal azoknak mind a 3 csoporttal bajuk van. Lásd a brexitnél a gazdasági migránsokkal is baj volt akik elvették a szorgos angol kezek elől a pizzafutár és mezőgazdasági munkákat. Azután kiderült, hogy mégsem.
Az "Elkxrtuk" költségvetése meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe. Ennyi pénz megy el arra, hogy aztán a filmre, mint hiteles kordokumentumra hivatkozhassanak, amelyben kitalált (azaz…..
white999 2021.11.01 14:48:27
@CSOKKI MÁLNA: Nehéz lett volna lefagyni ha nem is olvasom.Ungár és Fodor fideszes volt? Hú most meglepődtem? Valami hiánypótló még esetleg? Ungár vagy Fodor vezeti valamelyik sportágat? Lehet a bridzs vagy snapszer a radar alatt maradt nálam.
white999 2021.11.01 15:24:43
@CSOKKI MÁLNA: Ebben a cikkben egy szó nincs róla, hogy ez az öszödi beszéd lenne konkrétan, csak a fantáziával van kiegészítve. Amúgy nagyon egyszerű a megfejtés meg kell kérdezni az érintetteket, hogy Ők hozták-e nyilvánosságra.
white999 2021.11.01 15:48:55
@6.Lenin: Bocsika egész idő alatt a kollega azt fejtegeti, hogy tuti biztos így volt mert bevallották. Akkor innen már csak egy lépés ha egyszer már bevallották akkor csak a megerősítést kell kérni egyértelmű hivatkozással, hogy mikor mit mondtak. Ja ha nem úgy volt akkor gáz, ellenkező esetben nyitott kapukat döngettek.
Namármost: ha az oltás megvéd, akkor miért csak oltásival mehetnek a hozzátartozók a szalagavatókra (a kitétel a diákokra nem vonatkozik), az oltatlanok, betegségen nem átesettek nem. Hiszen ha találkoznak oltatlannal, akkor mi lesz? De ha az oltások megvédenek, akkor miért 45% az oltottak aránya a…..
white999 2021.11.01 15:13:08
@ulpius66: Ez sem helyes de lehet sose érted meg, hogy ez nem ennyire egyszerű.
white999 2021.11.01 15:15:03
@zenitó: Nem, Budán azért nyernek, mert fidesz kedvezményezett felső és felső középosztály ott lakik
white999 2021.11.01 15:45:09
@ulpius66: Talán mert több eszük van mint neked.
Romlik a pénzünk. De van, aki azért jól jár...
white999 2021.11.01 13:29:09
Az infláció az a szegények adója. Elsősorban a bérből és fizetésből élőket sújtja
A Fidesznek ez az alsó 90% eddig sem volt prioriítás. Ebből a csoportból a vallással a hülyítéssel félelemmel a közmunka által nyújtott éhbér elvesztésével operált. Ha tippelnem kell, akkor most is ez a réteg fogja a felső 10% dzsemboriját állni. Ergo nem lesz és most sem érdeke visszaszorítani ezt a Fidesznek. Jórészt a nemzetközi mozgások miatt ezért tart itt a magyar infláció másokkal szemben. A túlpörgetett gazdasággal amit az év végi pénzosztás fel fog turbózni.
Az igazán nagy kérdés az, hogy amikor teljesen el fog szállni az infláció, akkor mit lépnek, mert az a hitelezés drágulásán keresztül már a szavazóbázisnak is fog fájni. Illetve előbb utóbb ez törvényszerűen átcsap fogyasztás csökkenésbe ami a termelés csökkenését is magával hozza. Tehát elkezdődik a negatív spirál amiből már kurva nehéz kimászni. Szerintem a fifyisznél, most megy az imádkozás, hogy ez kitartson választásokig és akkor a szarkupacot az ellenzékre hagyták. Ha meg nyernek, akkor meg majd lesz valami.
A kilátások amúgy sem fényesek, mert magyar gazdaságban fajsúlyos gépkocsigyártás éppen ezer problémával küzd. Energia chip, acél mahnézium stb hiány mellett a hagyományos belsőégésű motoroknak is szépen kezd befellegezni. Ha mást nem az opel motorgyárát biztos érinteni fogja. Valamint a német kormány sem biztos hogy a végtelenségig fogja kultiválni ha a hazai gyártók az otthon megszűnő munkahelyeket kiszervezi Magyarországra. az meg ugye köztudott, hogy egy elektromos autó nagyságrenddel egyszerűbb szerkezet mint a hagyományos és töredéke ember kell hozzá.
white999 2021.11.01 14:34:49
@white999: Nem jósoltam bukást. Még mindig van elég barom aki hatalomban tartja.
Megjelentek a részletszabályok a korlátozások bevezetéséről, melyek november 1-én lépnek majd életbe. Az oltási kötelezettség bevezetésének lehetősége előrevetíthet pár területen munkaerőhiányt is akár. De ne legyen igazam... Csak emlékeztetőül: November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés,…..
white999 2021.10.31 23:27:20
@GyMasa: és mi van ha nem lesz rákos senki? Jelenleg ott tart a helyzet, hogy az oltatlanok vannak íntezíven lélegeztetőn és halnak meg. És ezt nem azért mondom Merkely azt állítja. (németben levőnek Ő az aktuális megmondóember a kormány nevében szakértőként akinek még soha semmi jóslat nem jött be és mindig a véleménye a kormány aktuális álláspontját tükrözi) hanem a kórházban dolgozó ismerősök állítása alapján.
Sokkal többen haltak meg. Afrikából alig jelentenek covid halálos áldozatot ehhez képest az éves halálozási számok roppant módon megugrottak. Oroszoknál a brutális számok ellenére becslések szerint többszörös lehet a valós szám.
Amúgy relativizálod a dolgot. A spanyol nátha óta nem volt ilyen járvány. Gyakorlatilag korlátozások nélkül mindenhol max egy hónap alatt elérik a kórházi kapacitásokat. Minimum gyanúsnak kellene lenni a számodra, hogy ha itt 900 ezer igazolt fertőzött van 0 teszteléssel, akkor az bőven 10% feletti értéket takar. Ha vírus fertőzési képességéből indulunk ki, hogy az összes földrészen megjelent a 3.15% nevetségesen kevés, még ha ennyi is az igazolt és ugyanez a halálos áldozatok számával.
white999 2021.10.31 23:38:50
@white999: "Ezen felül 60 éves kor alatt gyakorlatilag elhanyagolható az esélye, hogy komoly lefolyású legyen a betegség."

Csak nekem van tucat ismerősöm aki vagy meghalt vagy rezgett a léc. Közte olyan is aki pont úgy állt hozzá mint te. Mindig mondta vegyem le a maszkot mert az egész egy marhaság. Azután 50 éves létére 2 hét intenzív után fogyott 20 kilót szemüveges lett és hónapokig rémálmai voltak és rengeteget romlott a memóriája. Az volt az első dolga, hogy az egész családot szülőstül gyerekestül beoltott az első adandó alkalommal. A lánya barátja mondta, hogy neki nem kell mert erős fiatal szervezet van. Neki azt mondta azt csinálsz amit akarsz de ilyen bika csávok négykézláb másztak mellettem és levegőért imádkoztak. Nem azért mondom, mert úgy gondolnám megváltozik a véleményed és nem is akarom megváltoztatni Eddig senki nem változtatta meg a storytól. Ahhoz át kell élni, csak tudd, hogy létezik egy ilyen olvasat is.
white999 2021.11.01 10:40:57
@GyMasa: Látod milyen hasznos ez az érvelés. Mindenki a saját vagy közvetlen környezet tapasztalatából szűri a számára létező igazságot. Ha én is vagy a környezetem súlyos mellékhatásoktól szenvedne lehet ugyan úgy látnám mint te. Én az ellenkezőjét látom. Szerintem ha így gondolod akkor helyes hogy nem oltatsz. Viszont tényleg nem kellene baxakodni a gazdasággal és folyton maszkozni, leállítani oltott embere vizsgálatával, műtétéjét elhalasztani. Aki nem oltat vállalja fel a kockázatot és mondjon le a kórházi kezelésről. Egy fél év alatt elhullna gyenge és minden menne tovább a saját medrében de így ez egy végtelen történet.
Az utóbbi hetekben ismét felerősödött a vita arról, hogy mennyit érhetnek az oltások, ha azt látjuk, hogy a negyedik hullám nagyságrendileg ugyanolyan számokat produkál, mint a második tavaly ősszel? Minthogy a megtalált fertőzöttek napi száma nagyon sok mindentől függ, és nem sokat árul el az új…..
white999 2021.10.29 19:33:21
@steery: Ettől még a tény tény marad,. Attól, hogy beoltanak valakit még nem lesz másnap védett. Vakcinája válogatja de ettől még nyugodtan számítani egy hónapot az első oltástól a védettségig Attól, hogy neki fáj kiugró esetben lehet az oltástól halál eset akár az ismeretségi körödben is de ettől még 6 millió embernél ez nem történt és nem is fog megtörténni. Attól hogy valami fáj egy racionálisan gondolkodó ember nem kezd el baromságokat gondolni. Abban meg egész biztos lehetsz, hogy 8-ból 8 ismerősödnél kizárt dolog hogy ez legyen, mert ez pusztán matematikai és statisztikai alapon is elképzelhetetlen. Kicsit nehéz ezt megérteni egy olyan országban ahol a megkérdezettek 40% szerint az ősember vadászhatott dinoszauruszra de sajnos az egyik sem igaz annak ellenére, hogy sokan így gondolják és ez tapasztalatuk.
white999 2021.10.29 19:40:12
@pragmatika: "Kétségtelen, finom a megfogalmazás. De ismétlem, egy olyan kórlapot nem fogsz találni, amire azt írják, hogy "meghalt oltás mellékhatásában". Hanem szépen odaírják, hogy agyvérzés, infarktus, trombózis stb."

Basszus de nem azt írták hanem azt, hogy cukorbetegség meg maghas vérnyomás. Mióta okoz cukorbetegséget mellékhatásként az oltás? Vagy csak találni kell valami indokot? Ha balesetek növekedtek volna az is az oltás mellékhatása?
white999 2021.10.31 22:44:47
@marhasültfánkkal: Most volt családi vacsora. Az egyik sógornőmék nem jöttek betegségre hivatkozva. Mivel a gyerekük olyan suliba jár ahol éppen az 50% lett covidos így természetesen felmerül, hogy lehet ők is azok. Ráadásul a családból egyedül ők oltástagadók. Tehát szóba került a dolog.
A másik sógornőm kórházba dolgozik.
1,Kb annyi a lényeg, hogy a gyors teszteknek semmi értelme. Simán tele kórház negatív tesztesekkel. Pedig a mentősök is ezzel dolgoznak. Csak a pcr teszt a helyes.
2, Említetted. hogy 7-8 oltatlanra egy halott oltott. Nos Merkely már annyit hazudott, hogy fenntartással kezelem minden mondanivalóját de mai hír igaz amit mondott. Sogórnőm is azt mondta, hogy akik oltottan bent vannak azok jó része otthon is lehetne, mert nem kell nekik oxigén. Akik nincsenek oltva azok vannak csak lélegeztetőn és az intenzív részen is ők vannak szarabb állapotban.
3, Tehát nem lehet egyenlőség jelet tenni a betegséget elkapok között pusztán az oltott vagy oltatlan meghatározással pusztán statisztikai alapon, mert nagyon különböző a lefolyása. A kretén kormánynak ezt kellene nyomatni, csak hát ennyi össze vissza hazudozás után elég nekik elhinni bármit is. Még azt is ha néha igazat beszélnek.