Regisztráció Blogot indítok
Adatok
white999

0 bejegyzést írt és 3004 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
white999 2022.01.21 21:20:13
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hinni a templomban kell. Nekem ez vélemény. Ha nem lesz legyőzve akkor nem lesz legyőzve, pont lexarom. Nektek élet halál, hogy maradjon nem nekem.
white999 2022.01.21 21:25:54
@ulpius66: Jó a műsor,szórakozom, ezzel már mehetnél stand up comedybe is.
white999 2022.01.21 21:27:30
@ulpius66: Hátha agyvérzést kapsz egyszer, azért.
Egy kicsit mintha megszaporodtak volna az MZP-t gyepáló cikkek az zinterneten... Kicsit elemezgessük már, hogy mit is tett ez a Sátán reinkarnációja! ..
white999 2022.01.19 20:08:08
@Tata86: A vallás nem balos téma sose volt az sem bigott sem semmilyen. Az minden ember személyes ügye azt csinál vele amit akar. Így a vallások sokszínűsége és vallásnélküliség miatt nem is lehet egy központ vezérlő elv amit követni kell. sőt pont az a lényeg, hogy mindenki azt csinál amit akar, ezért is nem lehet követni mert a dolog inviduális.

Csak libsik szólalnak meg. Miért?

Mert a buzikat is képviselni kell valakinek ezért vélhetőleg a liberálisok között rengeteg a buzi, Vagy marad a konziknak a Szájer féle megoldás hazudni egész életen át magának és másoknak.

A létező baloldal azért sikertelen, mert még mindig a kádárizmusban él, úgy hogy Orbán jobban csinálja a kádárizmust,

Ez így van, mert ez ismét egy olyan mező amit elfoglalt Viktor. Minden populáris dologra rárepül. Legjobb példa a csirkefarhát. Kevés dolog szimbolizálja jobban a kádárizmust és annak a reménytelenségét, hogy ezzel népszerűséget lehet szerezni.

"Nem verték szét. Párszáz majom bement szelfizni, abból néhány erőszakosan is viselkedett"

Meg egy pár ember belehalt és jó pár meg megsérült. Ezt én nem nevezném békés szelfizgetésnek.

Nem igazán emlékszem, hogy például az utóbbi 30 évben, hol volt ahol a baloldal verte szét vagy csinált erőszakos eseményt az országban de te akkor biztos rengeteg példát tudsz felhozni.
De szívesen várom a világ kitekintést is ebből a szemszögből.

Próbálod felsőbbrendűként eladni a kudarcot

Nem próbálom.

Illetve azért, mert az elitüknek halvány lila fingja sincs mi motiválja az átlagembert.

Szerintem van csak mint említettem az foglalt és mint említettem a fő gond, hogy a baloldal eredendően hiányzik az a fajta erőszakosság ami a jobboldal egy részében megvan. A baloldali bár egyre jobban utálom a meghatározást mert egy csomó olyan keveredik bele aminek köze sincs hozzá. Szóval egy olyan ember aki hisz az emberek sokszínűségében és nem hiszi hogy egy szakállas ember a fellegekből irányítja őt és családja, nemzetet sorsát valamint nem csak egyfajta igazság létezik, az nehezebben mozdul meg mint aki istenkáromlásért képes a másikat kinyírni. Egész egyszerűen azért sokkal nehéz tüntetni, hogy tök mindegy hogy ki milyen vallású és fehér fekete vagy buzi vagy homofób, mert alapesetben ez a baloldalit nem érdekli. Lényegesen egyszerűbb sulykolással elérni, hogy isten kiválasztott népe vagy akire rátör a külföld a baloldal a soros a migráns és tulajdonképpen mindenki aki nem fehér keresztény és mélyen magyar. Fekete magyar buzi magyar baloldali magyar nem létezik és az mind ellenség aki rájuk tör. Ja a pakliból vegyük ki a komcsi és szoci diktatúrákat, mert természetesen az alapvetően még valamennyire demokráciához köthető országokról beszélek, ahol megvan a választás lehetősége a polgárnak.

Az igazság, hogy mindkét oldalnak megvannak az agresszív barmai.

Ok. hol volt hasonló eset ellenkező előjellel.?Most nem olyanra gondolok, hogy egy oltáspárti elküldi az anyjába az oltástagadót, hanem mint németbe amikor visszament a tagadó a kútra és lelőtte a kutast mert rászóltak, hogy maszkot kell hordani. Én készséggel elismerem, hogy ennek az ellenkezője megtörtént csak én nem figyeltem eléggé. Sőt az is lehet, hogy buborékban tartanak de azért ennek volna hírértéke és az origóbol naponta ömlene.

"Vírus nem tagadók nem rendeznek tüntetéseket, hogy mindenkit oltsanak be, fordítva ez napi rutin."

Nem tom hogy nem akarod vagy szándékosan magyarázod félre. Semmi bajom, mindenki ott tüntet és azt csinál amit akar (Ez olyan baloldali izé tudod) Én pusztán azt mondom, hogy a tudomány mainstream állításával szemben egy kisebbségben levő társadalmi réteg sokkal hangosabban képvisel az érdekét pusztán azért mert azok a legbelsőbb félelmeire érzelmeire hatnak. Érzelmekért mozdul a tömeg nem racionális dolgokért. A baloldal és én itt tulajdonképpen Magyarországon a középen állókat értem és nem az ellenzéket racionálisan gondolkodó tömeg akit gyakorlatilag egyetlen igen erős érzelem mozgat az pedig az orbáni utálat, amiről tett is eléggé az a derék ember. Az hogy Magyarországon az ellenzék mögött ilyen támogatottság van és ennyire követik az ennek következménye. Én pl sokszor szavaztam Viktorra amikor liberális vagy már jobbos is volt de a 2010-es ámokfutása óta egyszer se pedig nem én változtam. Már nem tudnám megmondani, hogy akkor mi vagyok Valószínűleg se jobboldali se baloldali, mert ha ezek így működnek akkor egyik se kell, valószínűleg ezek csak üres frázisok de egy politikai formáció leírására nem alkalmasak. Vélhetőleg pont azért, mert minden oldalban volna normális dolog de azon múlik, hogy ki emeli a zászlajára, hogy kinek sikerül kiszorítani a másikat annak képviseletéből. Az ellenkező oldalnak meg marad, hogy az ellenkezőjét képviselje a megkülönböztethetőség kedvéért.
white999 2022.01.20 17:24:50
@Tata86: "Már nem tudnám megmondani, hogy akkor mi vagyok Valószínűleg se jobboldali se baloldali..."
Ebben abszolút egyetértek, de akkor nem értem a kijelentésedet a baloldalról...

Talán az a probláma, hogy a baloldal alatt a klasszikus értékeket értem és nem a kínjukban már nem tudják, hogy mit találjanak ki megoldásokat. A vitatkozást a she he előtagon, hogy kit hogyan lehet szólítani ha éppen hermafrodíta vagy mást testben képzeli el magát. Amit éppen itt a jobboldal is témává próbál tenni a dolog jellegéből adódóan tök értelmetlenül, mert itt mindenki Ő.

Belegondolva én is ott hibázok, hogy valszeg a bennem forró indulat miatt a jobboldali kreténségeket fogadom el alapnak és a baloldalon pedig erről hajlamos vagyok megfeledkezni és a klasszikus értékeket figyelem, ami értelemszerűen a jobboldalon is megvan. Elfogult vagyok. Ez van.2010 előtt meg a másik irányba voltam elfogult.
white999 2022.01.21 21:00:16
@Tata86: Már a baloldal mint olyan is egy olyan általános megfogalmazás ami miatt vitatkozhatunk, vagy a süketek párbeszédét folytatjuk.
Baloldali érték Thürmer Gyulának Marx Engels és Leninsz összes bőrkötésben.
Horn Gábornak már teljesen más, majdnem az ellenkezője de itt mégis mindenki baloldalról beszél.
Lehet már a klasszikuson is mindenki mást ért te is én is.
Számomra pl az egyik alapérték, hogy minden ember egyforma és még a buzi sem különb ember mint hetero de ez legyen fordítva is igaz Sem a negatív sem a pozitív diszkriminációt nem kedvelem. Természetesen faji kérdésben is ez a véleményem, annak ellenére, hogy több kellemetlen tapasztalatom van cigánnyal mint kellemes de találkoztam már a gyengélkedőn olyan cigány sráccal aki állatorvosira járt és át tudtam érezni elmondásai alapján milyen xar dolga van akit a többségi kisebbséggel összemosnak. Neki nehezebb dolga lehetett mint Récsölnek akinek apuci mindent elintéz, hogy a saját lábára álljon. Akkor ki az értékesebb ember? Rengeteg faxság van az utóbbi időben a baloldalon nyugaton a túlzásba vitt pisziségtől kezdve a genderkedésig de ezek már csak azért sem baloldali dolgok, mert a baloldaliságban benne van, hogy mindenki azt gondol mindenről amit akar és nem kényszerít másra semmit. Egyetlen kivételtől eltekintve, amikor az magának a közösségnek okoz olyan hátrányokat ami ezt felülírja.
Mondhatnám ezt a jobboldalra is a kereszténységben sehol nincs leírva, hogy erőszakkal kell a vallást terjeszteni, mégis voltak keresztes háborúk és Vitya is ezt állította a középpontba.
Tehát mindenki mazsolázik, kiemel és átértelmez dolgokat politikai okokból, hogy az aktuális mezőt is elfoglalja. Pedig az evolució is azt mutatja nem a tiszta-fajú áriák a vagy a nemesített kutyák a túlélés bajnokai hanem a genetikalag minél inkább keveredett "korcsok" a legéletképesebbek. Mindkettőből lehetne kiemelni értékeket.

Blm megvan csak nem így rövidítésben. Nem szép dolog valakinek a nyakán térdelni addig amíg megfullad de azért nem kell egy vagy több várost szétveri. A másik kérdés, hogy a tapasztalatok azt mutatták sok esetben, hogy a rendőrök ilyenkor simán megúszták. A megoldásnak ott kellene kezdődni, mint a gyilkosságnál, hogy nem a halálbüntetés az elrettentő erő, hanem, hogy elkapják az illetőt. Ezt a problémát nem itt fogjuk megoldani de európában elképzelhetetlen hogy minden nap ezren menekülnek a rendőr elől és mivel fegyvere van szinte bárkinek ezért sokszor vadnyugati lövöldözésbe fordul a story. Az erőszak meg erőszakot szül. Amerikában ez amióta világ a világ így van de pl a fegyverkultusz az kifejezetten jobboldali konzervatív vonás. amerikát én kiszoktam venni a pakliból ha lehet mert egy végtelen gazdag és buta társadalom. Azért a lehetőségek hazája, mert ha egy fokkal értelmesebb vagy a többitől és szorgalmasabb ott tényleg meg lehet csinálni a szerencsét a sok lusta buta kretén között.
Mire várunk fiúk? Ez így kőkemény bukta lesz… Az átlagos, magyar ellenzéki szavazó türelmes. Egy darabig. Azt is mondhatnánk kb. eddig. Ugyanis az előválasztást követő több hónapos tétlenség után mostanra eljutottunk oda, hogy a felmérések alapján már az ellenzéki szavazók fele sem hiszi el, hogy…..
Ahogy már többször is írtam az elmúlt hetekben, rekordmértékben emelkedett a használt autók ára, a Vezess.hu adatai szerint most 43%-kal kell többet fizetni egy ugyanolyan autóért, mint tavaly. A pandémia, az új személyautók gyártási nehézségei mind szerepet játszanak a használt autók…..
Archiregnum Vita 2022.01.16 20:07:15
MZP kihívta Viktort. Elmondom mi lesz ha Orbánnak kedve van egy izgalmas zsugához: bedobja az ellenzéki "istennők" közé Erisz almáját. Ő csak olyannal vitatkozik, aki mögött létező párt áll, ez pedig egyedül Gyurcsány Ferenc.  Innentől tessék megindokolni, hogy miért MZP a kihívó, akinek frakciója…..
white999 2022.01.17 20:43:14
@Tata86: Viktor akkor se vitatkozott amikor nem volt ilyen probléma. Háromból két alkalommal szívott, neki ennyi volt tanulópénznek. Lehet itt is feltörölnék vele a padlót.

A vita csak annak nyit esélyt aki hátrányban van, aki vezet annak nem érdeke. A GDP 8%-nak szétosztogatása mellett nincs rá szüksége. Ha ez nem elég, akkor megmagyarázni se tudná.
A kormány népszerűségének biztosan jót tesz, ám az inflációt egészen biztosan nem fogja érdemben mérsékelni a kormánynak az a döntése, hogy hat élelmiszer árát befagyasztják. Orbán Viktor most olyan módszerrel hajszolja a népszerűséget, amit néhány évtizede még olcsó kampányfogásnak minősített.…..
white999 2022.01.16 16:09:43
@atomic power 1986DucaDuca: Akkor definiálni kellene, hogy ki a beszállító. A nagykereskedő? Az importőr? A magyar tejtermelő?
Azért az mégiscsak felháborító hogy magyar tejtermelőkkel és baromfi termelőkkel vitetik el a balhét és nem multikkal, akik ezek szerint gennyesre keresik magukat, mert pont annyi lesz az árrésük, mint normál körülmények között. Gondolom érzed a helyzet pikantériáját, amikor másról se szólt a kommunikáció, mint hogy a multik majd kigazdálkodják.
Persze lehet közben kapcsoltak hogy hülyeség de hülye intézkedést csak hülyén lehet foltozni. Lesz még módosítva.
white999 2022.01.17 20:10:13
@atomic power 1986DucaDuca: OK. akkor nem a multi lánc viszi el a balhét, hanem aki a multi láncnak beszállít, mert a multik egyben nagykereskedőként is funkcionálnak mert van egy központi raktár ahova beszállítanak és ő osztja el a z üzletek között de nem gondolnám, hogy cég szempontból külön van választva. Persze ki tudja. Ez alapján akkor a cukorgyár és a tejüzem szív. Akiket eddig úgy tudtam, hogy meg kell védeni a gaz multi ármánytól és erőfölénytől. A nem piac konform megoldásokkal midig csak a baj van.
white999 2022.01.17 20:19:47
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát azt vitának nem nevezném, hogy ha már nem megy a szövegértés akkor magyarázza el az onoka neki. Azóta már csak Ő vergődik. Én J. F. Cooper könyvein nőttem fel és abból tudjuk hogy a hülyéket tisztelték az indiánok. Részemről ennyi a tisztelet. és segítség.
Novak Djokovic teniszezőt eddig sem csak a sportbarátok ismerték, de most már azok is egészen biztosan hallottak róla, akik nem követték figyelemmel eddigi pályafutását és nem szoktak sporteseményeket nézni.  Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon való részvétele és az országba beutazása több…..
white999 2022.01.17 19:55:46
@pragmatika: Gyenge az immunrendszere mint Csollány Szilveszternek. Még mindig itt tart valaki.
bircahang Farhát 2022.01.14 06:06:00
Megelőztek. Ezt én akartam megírni, legalábbis valami hasonlót. Így csak azt tudok hozzátenni: most majd az oligarchák olcsó farháttal fogják megtölteni kerti medencéjüket...
white999 2022.01.15 15:42:29
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az "oligarcha" nem azt jelenti, hogy "nagyon gazdag ember", vedd észre.

Az oligarcha aki politikai kapcsolatait kihasználva pénzét az állam lehúzásával szerzi.
Jellemzően az oligarcaha irányítja a politkust kenőpénzzel de nálunk még ez is fordítva van. Egy szellemi fogyatékos stróman van akinél csak hitbizományban van a pénz. Ez inkább egy Putyini megoldás, mint a klasszik oligarcha, viszont a politikusnak lényeges több ellopható pénzt biztosít.
white999 2022.01.15 18:02:26
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: NEM NEM. Ő nem ügyfél. Olvasatodban a becsületesen meggazdagodott oligarcha egyszer csak elkezdene a politikából élni. Sajnos becsületesen meggazdagodás nincs rövid idő alatt, főleg nem az állami szektor játszóterén.
white999 2022.01.16 08:28:56
@Gógita: Ha észrevetted volna itt nem a diktatúrázás ment hanem egy kretén kormányzati intézkedés megvitatása.Amit a kormányt kedvelők sajnos eddig egyetlen egyszer nem tudtak észérvekkel megvédeni.
Én úgy vagyok hardcore baloldali, hogy 2010 előtt pont így leszedtem a keresztvizet fletóról. Gondolom akkor hardcore jobboldali voltam te meg hardcore baloldali. Szerencsétlen.
Meglehetősen irracionális társadalmi rendszer épül ki nálunk. A kormány élelmiszerár stopja az önkény nyilvánvaló jeleit mutatja, és sok sebből vérzik. 1.Nem olyanok hozták a rendeletet, akik járnak bevásárolni Én pedig szoktam járni, minthogy más családtagokkal szemben jelenleg nincsenek…..
white999 2022.01.15 21:15:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Jó lenne a belarusz út, de sajnos még nem járunk rajta.

Hülye.
A 2008-as pénzügyi válság kitörésekor a pénzpiaci szereplők rémálmaként jelentkezett az 1929-33-as válság. Ezt a lidércnyomást viszonylag rövid idő alatt sikerült átplántálniuk a politikusokra, jegybankárokra is, akik gyorsan megértették, hogy a pénzpiacról elindult förgeteg maga alá temetheti a…..
white999 2022.01.14 20:22:37
@kunzoo: Aztán odajutunk, hogy nincs kenyér, majd eszünk kalácsot.

Mint a háborúban. Édesapám gyakran mesélte "annyira rossz volt, hogy a háborúban amikor nem volt kenyér kaláccsal kellett enni a csirkepaprikást"
white999 2022.01.14 20:30:12
@HaCS: Esetleg rá kellene lépni a kevesebbet kellene fogyasztani fájdalmas ösvényére. Talán akkor még lehetne pár 100 éve az emberiségnek, mert a gabona hiány nem elsősorban gazdasági okokból következett be, hanem azért mert Brazíliában az aszály miatt nem volt meg a szokásos termés. Szép lassan kezdi benyújtani a számlát a természet és kurva drága lesz és minden évben és egyre több.
További hatósági intézkedésekkel...
white999 2022.01.14 18:52:50
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Látod mondtam, hogy komcsik csak mindig vitatkozol értelmetlenül.
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
white999 2022.01.06 14:08:00
@cvsvrs: 2002 ben Orbán ugyanolyan rossz irányba vitte az országot mint most. Abban csoda nem volt max annyi, hogy a bokros által állított pályát nem tudta elbaxni előtte 3 évig.
A 2010 utáni "csoda" a világgazdasági konjunktúra és az EU pénze nem pedig a szakértelem diadala. Most kellett volna elválni a szarnak a májtól a covid idején. Az első válság megmutatta mennyit értenek hozzá. Sikerült is az emberek kivéreztetésével vállalkozások tönkretételével és 40.000 covid halottal prezentálni. A külker mérleg egyre szarabb az államadósság visszajutott oda ahol volt, az infláció az egekben. Halandó embernek támogatás nélkül nehezebb megvenni egy ingatlant mint előtte bármikor. Hát ennyire futotta. és ez még a kezdet mert az energiaárak befagyasztásával is kell majd valamit kezdeni a választások után. Kiderül mint Kádár elvtársnál, Orbán elvtárs sem tudja a határon megállítani az energiaárak elszabadulását. A 2010-19 közötti kegyelmi időszaknak vége a vak kutyám is elvezette volna így az országot.
white999 2022.01.07 19:06:35
@Rodney_2: Kérdés mit értünk konjunktúra alatt. Nem csak Európában van negatív kamat Amerikában is. A kamat pont azért alacsony, hogy ne ott tartsák a pénzt a vállalkozók hanem bizniszbe fektessenek, amit a polgárok majd szépen elfogyasztanak és a jó részük meg megtermeli ezáltal biztosítva a fogyasztói társadalom mókuserekét. Ezen nem tudom mit nem értesz.Ez megy 12 éve. Az ok hogy ez a jövő felélése és nem megy a végtelenségig valamint az is, hogy időnként menetrendszerűen jönni kell a visszakorrigálásnak de attól még a hullám felfele menő részén volt zorbán kormány és covidban sem hagyták visszakorrigálni a gazdaságot a világban, hanem nyomják ezerrel (fedezetlen) hitelből. Talán Kína jobb az éppen becsődölni készülő ingatlan szelektorával, ahol éppen vasba és betonba öntötték a növekedést (a'la Matolcsy)? Akkor nem lesz konjunktúra ha már engedik visszakorrigálni a gazdaságokat, csak azt nem nem konjunktúrának hívják hanem világ gazdasági válságnak, mint 2008-ban.
white999 2022.01.07 19:17:16
@atomic power 1986DucaDuca: "2002-ben kisebb GDP arányos államadóssággal adta át a kormány a hatalmat, mint amivel 1998-ban átvette!"

Kádgörbe, emelkedni kezdett hála a választások előtti osztogatásnak, mint most.

A gazdasági csoda a forint leértékelésével és a bérből fizetésből élők deviza hitelesek szopatásával következett be. Ok törvényszerű volt, hogy ennek így kell lenni de azért ne csináljuk már úgy, mint ha ez valami világmegváltó sikerstory lenne az embereknek. Nem az üregi nyulak véráldozata volt hanem az embereké. Hiába emelkedik a bér 20%-al ha forint meg romlik 30%-al. Az eu s pénzekről te is diszkréten hallgatsz ami éppen több mint a növekedés üteme. Kvázi úgy csinált az állam 100 forintból 103-at. hogy 4 et kapott az eu-tól a 100 meg addig is megvolt. Hát tényleg beszarok, hogy mekkora teljesítmény.
Egészen sajátos gazdaságpolitikát talált ki a magyar kormány annak palástolására, hogy a választás előtti osztogatásnak nincs megfelelő pénzügyi háttere. Ez az unortodox módszer lényegében azt jelenti, hogy egyszerre osztogat a kormány és vezet be megszorításokat. Az egész lényegében a kommunikáció…..
white999 2021.12.28 16:24:19
@padlogaz: ha otthon megemeled a gyerekek zsebpénzét (mert mondjuk már 5 éve ugyanannyi), de közben elhalasztod a tervezett új TV vásárlást, az nálatok sajátosan unortodox módszer? Hadd szívjon a gyerek is, ha már nem nem futja új tévére? :-)

A helyi édességboltban pedig a tulaj megemeli az összes csoki árát, mert a szülők emeltek minden gyereknek zsebpénzt. A tv pedig senkit nem érdekel max az apukát akit a tv gyárból elbocsájtanak megrendelések hiányában. Ezáltal a gyereknek több pénze lesz de kevesebb csokit fog vásárolni belőle. Isten hozott az infláció és a kereslet kínálat és gazdaság modellezésében.
white999 2021.12.28 16:26:10
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Azt mondod, a ballibek elűznék a német tőkét?
Hol látsz ilyet leírva?
white999 2021.12.28 16:27:28
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Saját adatod igazolja a ballib szakértők alkamatlanságát.
Nincs saját adatom, tehát baromságot írsz.
Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak…..
white999 2021.12.09 20:08:20
@ulpius66: Téged is egy büdös pedagógus tanított meg olvasni. Igaz gondolkodni már nem.
white999 2021.12.09 20:11:15
@6.Lenin: Ez a jó móka benne.

Nő az állam bevétele, még tud fizetést emelni, a piac megint szintén jól jár, megint utána húzza az árakat is, az emberek is örülnek-egyesk. majdnem mindenki hepi lesz.

Ennyi ésszel közgazdaságot kellene tanítani. Gödényi meg lehetne a biológiatanár melletted, ha más nem a virológia alapfokon órán vendégművészként.
white999 2021.12.09 20:14:02
@ulpius66: 2021-ben a kormány és az MNB legjobb húzása volt felvenni 4,2 milliárd eurót!!!!!!

Mára már csak dupla akkora kamatra tudná felvenni!

Még egyszer gratuláció!

Micsoda szenzációs üzlet volt az oroszoktól a paksi hitelt felvenni. Igaz még most is félárban lehetne szerezni. Akkor is tapsoltál?. Gratuláció!
Archiregnum Fullba a kretént 2021.12.01 20:14:46
"Ez a felháborító ostobaság kategóriája, miközben Németországban és Ausztriában azt látjuk, hogy a tesztelés segítségével rengeteg halálesetet megtudtak akadályozni." Többek között ezt nyilatkozta MZP a 168 órának.  Az egy dolog, hogy kampányban a politikusok szeretnek lefesteni egy egyszerű…..
white999 2021.12.06 18:55:39
@Tata86: hvg.hu/elet/20211206_csollany_szilveszter_koronavirus_lelegeztetogep_korhaz

Ismét egy idős rossz fizikai állapotban levő egyén akinek már a covid csak az utolsó szeg. Mondjuk a Magyar Nemzet az fakenews az igaz. Mennyi eset térít el a teóriádtól, hogy ez az öreg halál közelében levő emberek betegsége. Kb olyan tévedés mint a hiv pozitívak csak buzik lehetnek.
white999 2021.12.08 07:18:56
@Tata86:
1, Sok egyedi eset nem egyedi eset nem egyedi eset, hanem tendencia. Látom nem fogod fel. ISMERED AZ EGYEDI SZÓ JELENTÉS TARTALMÁT?
2, Élsportja válogatja és nem mindegy, hogy melyik sport a szervezet melyik részét teszi tönkre vagy használja el.
Szilveszter tornászként az ízületeket vágta gallyra de nem a tüdejét vagy a keringését. NEM VÁLASZ! Ez egyébként a legtöbb sportolóra igaz, hogy a tüdJE keringésre jó mert minden sportoló végez aerob tevékenységet. Még a sakkozó is.
3, Vicc volt. Azóta az összes újság megírta. Látom a szó szerinti megfogalmazásokkal problémáid adódnak. Ez a fake news meghatározásodat kiforgatása volt de a Magyar Nemzet tényleg fake news, mint az egész kesma.
4,Ott kezdett el terjedni, azután a hetero kapcsolatokban és várátömlesztésekkel. Isaac Asimov se volt buzi csak műtétkor kapott fertőzött vért. Tudom egyedi eset. ISTENEM!
kb mint ha azt mondanád az ebola gyerekbetegség, mert az első fertőzött gyerek volt.
Egyre szánalmasabb lesz ez így.
white999 2021.12.09 19:40:37
@Tata86: 1, tegnapi nap 10% felett volt az alapbetegségben nem szenvedő elhalálozott. Akkor már rögtön nem 95% hanem 90%. Aki nem hal meg az attól még lehet nagyon beteg hosszú hónapokig súlyosan rontva a tovább életminőségét. Poszt covid tünetek stb. Egy napokban közzé tett tanulmány szerint a súlyos covid fertőzötteknek 100%-al növekedett az éven belüli elhalálozás esélye. Ez egyszersmind ismét egy lék a kit hova számolunk a covid halálozás teóriádnál. Egy év után már nem veszik oda őket, hanem lehet sima szívinfarktusnak például, mert aktuálisan éppen nem covid fertőzöttek.
2, Csollány már nem élsportoló de idén lefutott egy félmaratont is. Edzett hobbisportolónak számít.
Tök mindegy hogy sportolsz vagy beteges vagy a ciitokinvihart ami túlreagálja a vírust bárkinél előfordulhat. Kb ezt magyarázom egy hónapja neked. Random módon bárkivel előfordulhat mindenfajta szabályosság nélkül. Illetve egész pontosan a tudomány mai állása szerint nem ismert módon. Ezért nem influenza, mert ott ilyen nem nagyon van, vagy lényegesen kisebb mértékben.
3?
4, Hiv pont úgy nem válogat az emberek között mint a covid. Buziknál azé terjed, terjedt jobban mert ők többször váltogatják, váltogatták a partnerüket de ez igaz hetero szexuálisan kicsapongó bármilyen emberre, kurvára is. Azon egyszerű oknál fogva, mert szexuális úton terjed. Ebben a storyaban ennyi van se több se kevesebb. Az, hogy a buzikat az isteni gondviselés így büntette a betegséggel, az nem az orvostudomány hanem valami vallási bigott barom megnyilvánulása volt, ami olyan sikeresen tudott terjedni, mint a chip van a vakcinában híre.

A végeredmény ugyanaz, mint az oltatlanoknál. Hamis biztonságérzet és fertőzés hiába nem buzi valaki.
Világszerte megfigyelhető a vírustagadók és oltás-ellenesek táborának jelenléte (a különböző sajtó-orgánumokban való folyamatos megjelenésük), csupán arányuk különböző az egyes országokban. Nálunk, Magyarországon kezdetektől jelentős és népes réteget képeznek. Ami egyértelműen közös bennük, az a…..
white999 2021.12.09 06:23:59
@Pirx: "Vagy esetleg a hölgy nem megbízható forrás? Elismert virológus. Vagyis..."

Gödényi meg gyógyszerész. Pócs meg főorvos volt a gyöngyösi kórházban. Hülyék minden szakmában vannak de azért hetente hal meg egy ismert járványtagadó "szakember" covid által a világban.
white999 2021.12.09 06:24:10
@TanBá: Az van, hogy amire az eu áldást adott, azért vállalja a felelősséget. Ehhez szükséges volt dokumentációk bemutatására. A szputnyik szemmel nem rosszabb, főleg mint a kínai, mégse kapta meg az engedélyt. Mármint az eu ba és nem nálunk.
white999 2021.12.09 06:24:13
@Frady Endre: Emellett a zemberek tapasztalata az is, hogy a politikusok nem szeretnek feltétlenül igazat mondani.

És ki az a hülye aki bármiben hallgat egy politikusra? Szakemberekre kell hallgatni és akkor nincs gond.
A Magyar Orvosi Kamara a mai napon közzétett egy nem reprezentatív adatközlést arról, hogy bizonyos szempontok szerint kiválogatott  intenzív osztályokon lévő betegeken körében milyen az átoltottság megoszlása. Íme: Természetesen tudjuk, hogy Magyarországon az intenzíven lévő covid19 betegek…..
white999 2021.12.05 07:41:04
@Usulkjt001: Van az oltatlanok arányában 1%-ot se elérő halálozás, de mind meghalunk...

Lehet nem világos de az egyik legnagyobb gond, hogy az egészségügyet elfoglalják a nagyszámú covid fertőzöttek. Egyrészt curva sokba van a gyógyításuk, másrészt foglalják más betegek elől a helyet akiknek bizonyos esetben ez az életesélyeiket vagy életminőségüket csökkentik, vagy a szenvedéseiket hosszabbítják amíg ellátáshoz jutnak. Plusz a gazdaságot tönkre vágják. Értelemszerűen marhaság Orbán kijelentése de ez nála csak a megszokott dolog, viszont valóban elég súlyos problémákat okoz mindenkinek függetlenül attól, hogy egészséges, beteg, elkapta vagy sem.
white999 2021.12.05 07:48:14
@Örömhernyó: "Túléltem, de sokan nem élik túl sajnos magát az oltást."

Hányan haltak meg Magyarországon a 6 millió oltottból?
Vagy az egész világon a 4-5 milliárdból?
Tényleg kíváncsi vagyok mennyi az a sok.
white999 2021.12.06 20:23:39
@Etniez: Egy oltástagadó Csollányra is fog kifogást találni. Eddig se a józan eszükről és racionális gondolkodásról voltak híresek. Kóbornál is egy kettő már megtalálta a megfejtést.
1, Nemi is volt civodos.
2, Azért hallgattatták el mert oltás ellenes volt.
Amikor tort ül a józan ész.
Amúgy nem tom ki mire számított de én az omikron miatt a megindulást úgy Karácsony környékére tettem. Szuper lesz, hogy a simának még nincs is vége de elkezd tombolni a másik. Abban lehet reménykedni, hogy nagyon fertőző lesz de kevesebb súlyos esettel. Ha nem, akkor elég nagy baj lesz a soha be nem záró kormánynál.
Neal Morse mostanában annyi albumot ad ki, ember legyen aki követni tudja! A Transatlanticben és a szólózenekarában is igen aktív énekes a volt Spock's Beardös kollégával, Nick D'Virgilioval (Big Big Train) és a Haken frontemberével, Ross Jenningsszel közösen indított egy formációt, ez a három…..
Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. (Kövér László) Kommunista Kövér Lászlóból nem lesz demokratikus szalonna. (kutya) Demokratikus szalonnából nem lesz kommunista Kövér kutya. (szalonna)..
white999 2021.12.02 19:48:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Lenin élt, Lenin él Lenin élni fog.
Kövér kommunista volt, Kövér kommunista, Kövér kommunista lesz.
Hála kormányzatunk hathatós és kiváltképpen szorgalmas munkájának, és nem utolsósorban évekig tartó előkészítésének, megvan az új közellenség, a nemzet megrontója, a haza igazi ellensége: Bige László! Nem kell már attól tartanunk, mi lesz Orbánékkal, ha már nem lesz Soros György, a migráns-simogató…..
white999 2021.12.01 06:51:15
@tiltsál ki te gyökér: "Én úgy tudom hogy a befizetéseket lenyúlták."
Hogyan fizettél oda be. Csekken? Utaltad a pénzt? Mit csináltál?

Levonták a fizetésemből, ahogy a többit te kretén. A TB-T is levonják, azért kapok eü ellátást. Azért mert te csak kp-t érted a csökött agyaddal a pénz nem mindig úgy mozog. Képzeld el létezik átutalás is, még ha te olyat sose csináltál.
white999 2021.12.01 16:31:08
@Ménár Atya: Biztos jól tudom, ha nem vezetik külön számlán (és nem vezetik) akkor bemegy a közösbe ami a formál logika szerint nem az egyéné. Tehát az egyéntől ellopták, lenyúlták és ezek szinonímiái.
white999 2021.12.01 17:10:41
@Ménár Atya: Hosszú válasz volt nulla csúnya kifejezéssel. Nem engedte, nem fejtem ki itt megnézheted, hogy becsapott az emlékezeted. A fityiszék nagyon nem gdp bajnokok sajnos még a szocikhoz képest sem és a 80% felett csúcsdöntés van. Ez van kretének.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Mrns jobb nem én mondom hanem minden épeszű szakértő, ezen vergődhetsz még egy sort de ettől még nem fog megváltozni.
Eddig is fontos szerepet szánt az osztogatásnak választási kampányokban a Fidesz, de úgy tűnik, ezúttal ez lesz a legfontosabb fegyvere a korteskedésben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt erősen leszűkült a pénzügyi mozgástere, ám a kiadások növelésében ez sem akadályozza…..
white999 2021.11.27 18:44:07
@atomic power 1986DucaDuca: Látom, még mindig nem érti
„Ez a termék a többihez képest vacak, silány, rossz, gyenge minőségű ótvar, kevésbé használható kidobott pénz és a sor tovább folytatható……….Egy szóval xar.”

A TÖBBIHEZ KÉPEST kiemeltem nagybetűvel az ön kedvéért. Ha kínai lenne az egyetlen termék akkor ezt úgy írtam volna, hogy a kínai vakcinafejlesztő tudósok fantasztikus csúcstermékét mindenki számára ajánlom. Próbálja meg egy viszonyrendszerben elhelyezni a terméket.

Itt jegyezném meg, hogy egy személyes minőség tárgykörben készült tankönyv a minőséget így definiálja.

"Habár magát a minőséget nehéz definiálni mégis minden embernek pontos képe van arról, hogy mit tart minőségnek és mit nem"
white999 2021.11.28 15:52:33
@atomic power 1986DucaDuca: Kezd egyre alacsonyabb színvonalú lenni a dolog. Sajnálom, hogy képtelen az írott szöveg olvasás útján történő megértésére. A vakcina tárgy, a Mengele meg ember. Ennyit tudtam segíteni. Azt gondoltam idáig, hogy Ön tetteti de rákellet, hogy jöjjek, hogy nem. Sajnálom önt ezért és kérem szépen hanyagoljon, mert nem akarom megbántani.
white999 2021.11.28 18:28:08
@atomic power 1986DucaDuca: Gondolom az sem tűnt fel, hogy a járvány és az oltás kezelése a politika miatt csúszott félre. Így elég nehéz lenne politikai felhangok nélkül kommentelni.
Archiregnum Infláció 2021.11.24 15:10:28
Tavaly áprilisban jósoltam egy merészet:  "A NER azért stabil, mert azok az emberek, akiket nem lehet egy kiló százaztésztával megvenni, érezhetően jobban élnek. Ez sajnos(, mert ebbe én is beletartozok,) meg fog változni. Ez teljesen új helyzetet fog teremteni, amit nem lehet sorosozással, és…..
white999 2021.11.26 19:59:30
@cvsvrs: Szerinted hány olyan kapott trafikot akinek előző életében volt köze dohánytermékek kisker árusításához? NEM NEM NULLA. Elsőre mindenkinek ez jut eszébe de közelít hozzá.

Ez valami miatt kimaradt de így van értelme a mondatnak, sorry.
white999 2021.11.26 20:12:53
@Lesz még Magyar Köztársaság: Most nincs akkora baj az infláció miatt, mint növekedés nélkül. Ez nagy különbség. A stagfláció kifejezést ismered? Még lehet az is, de most nem az van.
Ismerem.

Tudod agdp-t hogy számolják? Hogy a vacak tavalyi bázis miatt van ilyen nagy emelkedés? Hogy az autóipar miatt gyakorlatilag az előző negyed évhez képest csökkent a növekedés az iparban. Szolgáltatás húzta fel csak az előző negyed évhez képest 0.7%-al de tendencia csökkenő? Szóval semmi olyan nincs ami indokolná a pénzesőt a választáson kívül.
white999 2021.11.26 22:16:46
@cvsvrs: azt mondja, hogy zavarja a teljesítmény nélküli gazdagodás. és kérdezem, hogy ez londonban a szupergazdagok sem feltétlen a legjobbak. ő szerinte de. vagy legalább is közelítőleg. és amikor kérdem, hogy gyurcsány idején ez miért nem volt ennyire problémás, akkor azt mondja, hogy mert akkor nem érezte ezt.

Lehet nem voltak naponta ilyenek.

hvg.hu/kkv/20211126_bige_laszlo_mutragya_allam
Hetek óta sokmindenki, de az egészségügy mindenképpen a 4. hullámmal van elfoglalva. Szombattól érvénybe lépnek a szigorítások, amiket már sok napja sürgetett az orvosszakma. Én (igaz én nem készülök választásra) azonban szigorúbb lettem volna... Zárt helyen mindenütt maszkviselés, egészségügyben…..
white999 2021.11.24 19:01:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A melóm miatt rengeteg emberrel beszélek és rengeteg helyen. Személyes tapasztalat alapján az előző kettő nagyobb hullám az semmi a mostanihoz képest. Háromfős cégből az egyik két hete volt rosszul a másik a héten jött vissza a harmadik meg otthon dekkol coviddal. Mindegyik büszke rá, hogy nem oltották be, mert akit beoltanak az is elkapja akkor meg tök mindegy. Akikkel ma találkoztam mindenhol ugyanez a helyzet. Ilyen tavasszal, ősszel nem volt. Gyakorlatilag nem az a különleges ha valaki elkapja, hanem az ha még nem. Totálisan el van engedve az egész. Ezt látva rendkívül szerencsések vagyunk, hogy csak ennyi kórházban fekvő és halott van.
Igaz ez a tábla azért megmutatja a helyünket a világban.

24.hu/kulfold/2021/11/23/koronavirus-unio-atoltottsag-halalozas/

ffp2 nem olcsó. Szerintem ha mindenki hordja és nem az állán akkor már az rengeteget jelentett volna. Lehet csak ennyi a titka más országban bevezetett maszk hatástalanságának is. Hiába előírás ha gégén hordják. Ma egy plázában két csávó beszélgetett egy asztalnál nagy hangon kiabálva természetesen maszk nélkül, mert elvileg ugye ettek. Igaz a kaját már rég elfogyasztották. Amíg én megettem a kajámat addig végig ez volt. Szóval csak egy dolog a szigorítás meg a célja ha kivitelezés ilyen és ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.
white999 2021.11.25 07:32:43
@Veszéjben a lyogállamiság !: Hanem milyen? Egyébként még mindig nem érted. Nem a megye lényeg, hanem a falvak ahol erős, az oltottság meg ott alacsony. Ez tök mindegy milyen megyében csak ugye Budapesten eltolódik a város nagysága miatt. Népi urtbanus ellentét. KAPISKA?
white999 2021.11.26 07:11:32
@Veszéjben a lyogállamiság !: És melyik megye veri még el hüle gyerek?
Ha valaki már nagyon megunta a közélet főcsapásán való andalgást és a széles szellemi promenád egyik elágazóján arra bátorkodik, hogy szűkebb utcák fele veszi az irányt akkor sem árt az óvatosság. A magyar közélet hisztérikus szeméremdombjain olyan észbontók ücsörögnek, mint Vágvölgyi Gergely. Igen,…..
white999 2021.11.23 17:28:11
@kvadrillio: Keresztesháború a pogányok ellen?
Az elmúlt tíz esztendőben közel ezer milliárd forint adó vesztette el közpénz jellegét úgy, hogy azt a cégek nem az államkasszába fizették, hanem sportegyesületeknek. Talán nem csoda, hogy a támogatásoknél tarolt Felcsút, és a foci. Nem hiányzik senkinek sem ez a pénz? Kétlem... Mielőtt bárki…..
white999 2021.11.23 17:22:00
@CSOKKI MÁLNA: Mértékkel van a baj ha nem vetted volna észre.