Regisztráció Blogot indítok
Adatok
white999

0 bejegyzést írt és 3746 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most látszik csak igazán, mekkora kockázata van annak, amikor egy társadalomban a jövedelmek drasztikusan elszakadnak egymástól. Most, hogy a megélhetés mindenkinek nehezebbé válik, kiszolgáltatottá válnak azok, akik számára a költségek kigazdálkodása eddig is problémát okozott, ugyanakkor a…..
white999 2022.08.16 20:39:05
@6.Lenin: Soroljál már fel néhány pártot, politikus nevét, akik valaha is jobban csináltak bármit is, vagy jobban csinálnának.

hvg.hu/elet/20220816_iskola_gimnazium_rezsi_futes_aram_hozzajarulas_oktatas

Ettől? Bárki. és akkor még azt nem is linkelgetem, hogy az egészségüggyel mit csináltak. Te vagy rá az élő példa. Kár volt mindent bezárniuk.
white999 2022.08.16 20:52:46
@tiltsál ki te gyökér: "Ja, csak azeri gázt"

Figyel!
Virtuálisan már annyi gázunk van ,hogy a földgolyót el tudnánk látni. Kakadu Péternek még most is gecis a szája és jött egy napra való gáz pluszban. A főnöke meg személyes nagy vezírt szopta le minden évben, ennek ellenére a látnok a békíteni ment azt se látta, hogy háború lesz másnap. Ami mindenkinek világos volt már a földgolyón, legalábbis az amcsik előre megmondták az időpontját.. Közben kiderül, hogy nem hogy ötöd áron vesszük hanem tőzsdein és nem is kapjuk meg a leszerződött mennyiséget. Hát ennyit a keleti nyitásról. Ja és sikerült 60 felettieknek nem javasolt vakcinát is szerezni még amitől hullottak mint a legyek. Ja és van még 250 milliárdért használhatatlan lélegeztető gép is de csak azért ilyen kevés mert a maradékot elajándékozták, hogy szopjon vele más.talán valamelyik kipcsak törzzsel még egy közös burgonya központot is sikerült összegrundolni, már csak azt kellene kitalálni sivatagban hogy fog teremni, mert a viz problémákat nem sikerül megoldani. Na nem baj majd kivágják az összes fát, hogy legalább az ne zavarjon.
Annyi sikertörténet, hogy wazze már nem is lehet tovább fokozni. És most képzeld el, hogy ha ezeket gyurcsány tette volna, akkor mit szólnál hozzá de ez már nem megy. Eddig már nem terjed ki a beszűkült gondolati síkod.
white999 2022.08.16 21:00:04
@tiltsál ki te gyökér: Mind mondjuk te, aki szerint a GDP akkor nő, ha külföldről hozol be mindent, meg a világ üzlete, ha napi húsz fordulóban csempészel benzint Szlovákiába..

Fussál neki még vagy harmincszor mert nem ezeket mondtam, csak próbáltan világosságot gyújtani az agyadban, ami szemmel láthatólag nem sikerült.

hvg.hu/gazdasag/20220816_gdp_novekedes_elorejelzes

Te majom még lehet, hogy holnap is örülsz a ghdp számoknak, miközben fingod nincs hozzá, hogy az csak egyetlen mutatója a gazdaságnak de sok mindent elrejt és nem egy örök érvényű szent írás.
Rossz üzenetek...
white999 2022.08.16 17:30:48
@Ambiorix: "A tűzijáték az új lélegeztetőgép"

Abból is van raktáron még vagy 250 milliárdért és ezért muszáj ellövöldözni ha már ajándékozni nem lehet?
white999 2022.08.16 17:38:57
@p.a: Már amelyiket lehet használni és nem díszlet.
white999 2022.08.16 18:33:39
@p.a: Igen. Ilyen szempontból elég magas labdát adott a kolléga.
Pártunk és kormányunk legutóbb nagy bölcsen felszabadította az ársapka alól a közületi, vállalkozási tulajdonban lévő gépjárműveket (kivétel a TAXI, mert kísért a taxisblokád szelleme). Várták a megváltást, lesz import gázolaj, de mivel a nagyker ár maradt a régiben: nem jön. A betározott anyagot…..
white999 2022.08.06 21:19:18
@tiltsál ki te gyökér: Amúgy nem csak occót de drágát se lehet a hírek szerint egy nap kétszer tankolni. Akkor már csak egy kérdés maradt. Aki mégis kétszer tankol azt a rögtön ítélő bíróság azonnal halálra ítéli és/vagy azonnal tank leszívásra ítéltetik, vagy mi lesz? Csak a pontos litert kell leszívni a tankból vagy halmazati büntetésként az egészet. Nagy az isten állatkertje de lesz még hülyébb intézkedés is.
white999 2022.08.07 12:32:40
@tiltsál ki te gyökér: Nem adnak ki neki, és ennyi.

Ha már benne van akkor hogy nem adnak neki? Ez a beugró kérdés. Helyes válasz esetén szétszedem az össze többi marhaságod. Ha az alap nem megy, akkor felejtős vagy.
Az idei nyár nagy, valószínűleg történelmi fordulatot hozott a magyar emberek gondolkodásában...
white999 2022.08.07 11:24:39
@Androsz: Az oroszpolitika nem bukott meg, hiszen az oroszok küldik a gázt, szerződés szerint, és a Paks II előkészületei is zajlanak.

Akkor miért aggódunk, hogy nincs gáz.? Illetve miért kellett árat emelni? Hiszen putyin is megmondta a kretén meg bólogatott mellette, hogy ötöd áron kapjuk? Valaki hazudik nem?
white999 2022.08.15 16:36:14
@Billy Hill: A zöld dolog nem a mai napok termése az nem most kezdődött. Kb olyan ez mint a számítógépek. Egy normál embernek bővel elég volt a 10 évvel ezelőtti tudás is. A játékok és a rengeteg felesleges appok letöltések miatt lassulnak be pedig normál körülmények között bőven elég. Ami nyugaton 10-20 30 éve volt azzal simán ellehet élni kényelemben a felette levő fogyasztás már csak a gdp pörgetés a jövő felélése és semmi más. A világ nagyobbik része ettől még messze van ők csak szeretnének ott éléni mint a nyugat a 70 es években de elég csak belegondolni mi lenne ha mindenkinek lenne egy autója, mondjuk Kínában vagy Indiában. Kína is letojta a környezetszennyezést, mert a Britetekre hivatkozott akik az ipari forradalom idején a környezet kizsákmányolásával tettek szert előnyre. Ilyen szempontból igazuk van, csak hát azóta már azért látszik, hogy a természetet nem lehet kirabolni, mert nem az emberiség fog győzni abban a csatában. Akár még mi is könnyen ugatunk itt európában de pár milliárd embernek nehéz megmagyarázni, hogy ebből semmi jó nem lesz és Lőlö se fog kevesebbet menni nyaralni luxus magángéppel. A kevés számú gazdag réteggel és nagy számú szegénnyel van a gond ez utóbbinál kizárólag a nagyság miatt.
A fogyasztást vissza kellene fogni de nem fog menni és ennek csúnya vége lesz rövid időn belül.
Akkorát hazudtak nekünk, hogy még a Holdról is látszik! „Rokaffy Farkas, vélemény” Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar lakosság egyre jelentősebb része átverve érzi magát. Amikor a derék választópolgár nap mint nap többet fizet a boltban, előre remeg, hogy megfagy-e télen, közben pedig ugrásra…..
white999 2022.08.06 07:32:34
@GyMasa: Neked is ha már itt tartunk. Menj vissza 20 évet és linkelj be egy olyat is ahol fletot éltettem..

Nem tom mennyire diszlexiásnak lenni ahhoz hogy valaki képtelen legyen értelmezni például egy olyan dolgot, hogy kb minden alkalommal megjegyzem, hogy Fleto kormányzása egy vállalhatatlan fos volt. Ha ezek utána dk ügynöke vagyok akkor ez olyan lehet Mint A három testőr Afrikában. Yvonne, Senki Alfonz és Csülök kapcsolata. Rejtő azt viccnek szánta és írta, te meg komolyan gondolod, nem tudom melyik a nevetségesebb.
white999 2022.08.06 07:41:39
@GyMasa: Érdekes, hogy Ausztriát kihagytad, Pedig az rtl klubbon nyilatkozó ott lakó hölgy nem igazolja az általad elmondottakat. Amúgy ha külföldön élsz és nem itt akkor mit pofázol bele, hogy milyen itt élni? Mit tudsz te erről?
A másik pedig mi tekinthető piaci árnak ha egy terméket több áron lehet megvásárolni?
Ráadásul önmagában a termékre más egyéb tételek is rákerülnek (rendszerhasználat) ami ország specifikus.
Ez igaz németre és magyar piacra is. Ebből következően a mostani számlákban is kihozzák majd , hogy a jobbágyok mennyivel jobban járnak. Pont úgy mint amikor elvileg jobban jártak, miközben a világpiacon olcsóbb volt az energia.
white999 2022.08.10 18:14:59
@GyMasa: Én soha nem állítottam, hogy fletot éltetted volna, viszont amit GDP-ről mondasz, miszerint CSAK a 2008-as válság volt a "rossz kormányzásának" az oka, az nem igaz!

Na konkrétan ezt sem állítottam soha sőt fletót régebben jobban kreténeztem mint a mostani parasztot, a döbrögit. Annyi a különbség, hogy azóta már 12 év eltelt ha nem vetted volna észre. A fletó szidása már rohadtul nem visz közelebb semmihez. Két hatalom mániás küldetéstudatos bohóc akik azt hiszik, hogy nélkülük nem lenne Magyarország pedig ők teszik, tették tönkre.

Döbrögiék háború nélkül is bajban lennének mert a túlnyomásos gazdaságpolitika egyszer visszaköszön. Külön szerencsétlenség, hogy ezt az amúgy is a konjunktúra után kifulladó világgazdaság még egy háborúval van megspékelve. Fletónak is a 2008 jelentette a végét, mert önmagában a 2006 még csak egy sima elcuárs volt. Normál esetben vityának is egy két béna kacsa éve lenne mielőtt páriaként elzavarják, Csak hát 12 évig azért lopott, hogy mindent a kezében tartson médiát közhatalmat, így még az a vicc is elfordulhat, hogy a világ egyik legnagyobb pöt se még ezt is megússza.

"Hát, nekem ez a "Minden alkalommal" nem tűnik ki a hozzászólásaidból."

Akkor tanulj meg olvasni vagy olvasott szöveget értelmezni.

"Szóval, itt IS leírom, hogy nem látom értelmét annak, hogy rád további időt vesztegessek.
(Nem olvastam a további hsz-aidat, de azokra már reflektálni sem fogok)"

AKKOR FAkszNAK ÍRTÁL TE K RETÉN? Nem kell búcsúzkodni, amúgy sem sírom könnyesre a párnámat, hogy egy fogalomtalan barom vallási fanatikus fidesz imádóval esetleg nem kell társalognom.
Több mint 3 hete írom: ez a 480Ft-os benzin ársapka NEM FENNTARTHATÓ! Az elmúlt egy hét pedig még kritikusabbá teheti a helyzetet, hiszen most már nem csak Schwechat, de Százhalombatta sem termel: Nincs utánpótlás, a készleteinket éljük fel!Vissza lehet nézni, én is megtettem, a blogom újraindítása…..
white999 2022.08.10 17:33:34
@Serény Vélemény: "Miért nem tankolsz ársapka nélkül? Ki tiltja meg azt, hogy 480 helyett 700-ért tankolj?"

Ettől több lesz majd az üzemanyag a kutakon?
Egyre abszurdabb ötletekkel rukkol elő a kormány az energiatakarékosság ügyében. Ez annál is szembeötlőbb, mivel néhány hete még azokon élcelődtek a fideszes politikusok, akik a spórolás szükségességére hívták fel a figyelmet. A kapkodás annak a jele, hogy a kormány legfelsőbb szintjein sem voltak…..
white999 2022.08.07 14:42:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Orbán legnagyobb hibája az volt, hogy olyan területeken konfrontálódott az EU-val, ahol eleve fölösleges volt. Jogállamiság és korrupció. Az emiatt hiányzó pénzek miatt van most mélyebben a féceszben az ország, mint mások.2

Nem Orbán legnagyobb hibája az volt, hogy szétk úrta az oktatást és az egészségügyet. Most, hogy nincs lóvé majd menteni ki kell Tiborc és Lölő szállodáit megint mint két éve. Ismét lesz működési támogatás nekik de a kádár kockákra nem volt, ami most 1 millió embernek jelentene segítséget az energiaárak elszabadulásakor. A mol folyamatosan extra profitot realizál az olcsó orosz olaj beszerzésen. Ilyenkor mindig jót röhögök a háborús infláció kifejezésen, mert az állam dörzsöli a markát a bevételeket figyelve. Így teljes mol extra bevételt el lehet baxni kommunikációra és propagandára, miközben nincs ovónő és már nem szakképzett ember se jelentkezi tanítani a suliban. A kórházba meg nincs orvos egy olyan rutin dologra mint szülés 120 km-t kell utazni. Lehet mondani, hogy fleto xar volt, mert az volt de őket legalább zavarták ezek a dolgok és próbáltak valamit csinálni nem úgy mint a fidesz aki telibe xarja mind a kettőt, mert az embereket nem érdekli. Egyébként hol érdekelné amíg 12 éve uszítanak az egészségügyi dolgozok és a léhűtő tanárok ellen akik mint tudjuk nem dolgoznak, az egész nyaruk szabad és remekül keresnek. Oktatásból nehéz lopni, viszont viszi a pénzt ha normálisan csinálják (ami a jövőben térülne meg és a közösségnek, tehát a kutyát nem érdekli) ezért csökkenteni kell és szétverni de nyíltan nem merik felvállalni inkább hagyják kivérezni. Kevesebb tanár és eü dolgozó kevesebb intézmény, ennyi a nagy terv. KB A fatüzelés is ennyi. Nme csak a berendezkedés feudális de az egész gondolkodásmódjuk megragadt a turul magyar hátrafelé lovazás szintjén. Az idén kivágott fából jövőre lesz tűzifa. Nem most kellett volna gondolkodni hanem az elmúlt 12 évben, Csak hát az olajon és gázon gennyesre kereste magát az állam, nem volt érdeke a megújulók növelése. Szűk látókörű despota vezető, mert egy személyben határozza meg az összes döntést az Ő hatalmi ambíciónak van minden alárendelve. Ellenzékkel nem biztos, hogy jobb lenne de hogy xarabb nem volna az biztos. Lehet itt mutogatni, hogy a válság meg minden de a kapitalizmus már csak ilyen a felívelő szakaszok után mindig jön a válság. Kb. annyi lenne a feladata kormányoknak, hogy ezekre a törvényszerűen bekövetkező eseményekre felkészítsék az országot. Még igazából csak sejtjük, hogy mennyire nem sikerült, mert nem most van baj de hogy 1-2 év múlva mekkora baj lesz a lakosság több mint felének azt még elképzelni is elég horrorisztikus.
white999 2022.08.08 08:25:17
@Etniez: Utólag jogosnak tűnik de akkor is az volt a probléma, hogy egy hiteltelen kormány próbálta meg bevezetni. Pont a mostanival is ez a baj. Csinálhatnak bármit a szektásokat kivéve senki nem hisz nekik. Ilyen dolgokat akkor kell bevezetni, amikor van hitelesség és még támogatottság csak hát ellenzékből a fidesz mindennek az ellenkezőjét állította. Ezért is csodálkozom, amikor a jelenlegi ellenzéket ezzel vádolják. Tényleg aranyhal memóriája van a választók nagy többségének.Iskola se kellene minden faluba de hát a fideszt ezt is végig ellenezte, most meg már kurva nehéz a vidéki szavazóbázis ellen menni, pedig volna benne logika de ez már bőven kevés a problémák megoldására és ettől nem lesz több tanár.
white999 2022.08.08 08:33:34
@Androsz: Látod? Te itt osztod az észt, és közben hazudsz, igen határozottan. Itt van, amit Orbán mondott:

Saját maga Orbán ismerte el, hogy félreérthetően fogalmazott, akkor mi is a baj, hogy úgy értelmezik az emberek és nem a megmagyarázott verziót? Vagy kétségbe vonod már azt is amit Orbán saját beszédéről állít?
Csütörtök este reppent fel egy hír több hírportálon is, miszerint a BM annak lehetőségét méri fel, hol és hogyan lehet megoldani az iskolák fűtésének fatüzelésre való átállítását:Vissza a 18-19. századba! Éljenek a búboskemencék és a Jancsikályhák! Előre megyünk nem hátra! Ilyesmik jutottak eszembe,…..
white999 2022.08.01 14:10:10
@Serény Vélemény: Az eu illetve egész pontosan az eu elődje nem erre született, hanem arra, hogy ha két ország nagy mértékben gazdaságilag függ egymástól, mert az pl. egyikben van szén a másikban pedig feldolgozzák a terméket a szén energiájával amit megvásárol az akinek szene van, azok akkor nem fognak háborúzni egymással. Mert minek bombázzam le azt aki tőlem vásárol és viszont. Tehát egy szorosan együttműködő országok szövetsége nem fog háborúzni egymással. Láss csudát előtte a két világháború között nem eltel 20 év, azóta pedig majd 80 komoly háború nélkül. A Putyini Oroszországgal ugyanez volt a koncepció. Az nem volt a pakliban, hogy az euban vannak annyira kulturálisan életképes emberek, hogy ezt felmérjék de volt szovjet birodalom demokrácia hiányában nem tudja kinevelni ezt a vezető réteget. Az oroszoknak rohadt nagy területen megvan minden arra, hogy gazdasági nagyhatalmak legyenek. Nyersanyag földterület tengerek stb. Kár, hogy nem ezzel foglalkoznak hanem birodalmi álmokat építenek. Tökéletes példája múltba révedésnek ami sehova nem vezet.
Ettől még az eu működhetne sokkal jobban csak sok ország kompromisszuma az ilyen lassú és sokszor rossz döntéshozatalt eredményez. mert mindenkinek nem lehet jó. Ami az egyiknek üdvös az a másiknak káros. A helyzetet cizelláljam ha van olyan mint pl Vitya aki soha nem a kompromisszum felé megy még ha az érdeke is azt kívánná, mert zsarolással többet tud többet elérni. Amikor az eu megszületett abban a politikai kultúrában még nem gondolták, hogy lesznek olyanok mint Putyin vagy Orbán akik nem a szabályok és a logika szerint akarnak játszani.
Jelenleg még mindig ennek a katasztrófahalmaznak az alamizsnájából él Magyarország, mert önállóan életképtelen, Akkor hogyan minősíted a mi országunkat. Ez az életképtelen halmaz biztosítja egy két országot kivéve legnagyobb életszínvonalat a földgolyón és ez Magyarországra is igaz.
white999 2022.08.04 07:59:07
@Serény Vélemény: "Kár, hogy nem ezzel foglalkoznak hanem birodalmi álmokat építenek."

Ez egy olyan dolog, amit csicskamentalitással nem lehet megérteni. Egyszerűen más érzés egy nagy ország akármilyen szinten szabad polgárának lenni, mint egy kis ország akármilyen más szinten szabad polgárának lenni.

Lehet nem vetted észre de két dologban sem stimmel a logika.
1, Oroszországban nem szabadok az emberek akármilyen szinten sem.
2, Birodalmi álmot nem csak a saját hanem más népek kárára is épít.

De a legfontosabb, hogy ők nem "dédelgetik" a birodalmi álmokat, hanem ők egy világbirodalom voltak '45 és '90 között.

Nagysága alapján nem 45-90 között de mindig birodalom volt. Az más kérdés, hogy ezt mindig kizárólag erővel fegyverekkel érték el szemben más birodalmakkal, akik azért kultúrát és fejlettséget is vittek a leigázottaknak.

www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs

Most felzárkózott a világbirodalmi státuszhoz Kína, Indiáról még nem lehet 100%-ig tudni, és Oroszország is be- vagy inkább vissza - jelentkezett.

Neki sokkal jobb lehetőségei vannak mint Kínának a szuperbirodalom státuszra. Ennyire futotta amit látunk. Meg lehet tekinteni hova jutott Kína 30 év alatt és hova a ruszkik Ilyen szempontból semmi csodálkozni való nincs a harcokban elég frusztráló lehet a nulla teljesítmény amit valahogy kompenzálni kell mint a kis farkat.

"A világ a legstabilabb a két szuperhatalom egymással versengése és a hidegháború éveiben volt. Akár tetszik, akár nem."

Amibe a ruszkik beledöglöttek, mert nem bírták a csillagháborús fegyverkezési verseny költségeit. Most éppen ezt játszák el újra csak élesben az ukránokkal. A stabilitással vitatkoznék amikor Kubába percekre órákra voltak egy atomháborútól.

Jelenleg USA nem alkalmas arra, hogy eljátssza a világ csendőrének és az abszolút jó gyereknek a szerepét, mert egyszerűen nem az. Lehet, hogy ötven éve még az volt, vagy annak látszott, de mostanra már nem is látszik annak.

Ebben asszem egyetértek, talán annyival árnyalva, hogy nincs is helyette más aki átvehetné a szerepet, csak még ettől is rosszabb megoldások vannak. A legjobb lenne ha nem volna szükség ilyen feladatra de sajnos van az ENSZ meg tökéletesen alkalmatlan rá.
white999 2022.08.04 08:04:39
@eßemfaßom meg áll: Van egy népi mondás. Sok kicsi sokra megy. A másik az üzenete, a nevelő ereje, hogy ennyire baj van. A példamutatás szimbolikusan. Nehéz ezt megérteni egy országban ahol a miniszterelnök felemeli az államtitkárok fizetését 30% a sajátját 100%-al, majd egy héttel később a rádióban magyarázza, hogy értse meg mindenki nagy baj van nem lehet fizetésemeléseket kérni és főleg nem 50%-al. Így érthető?
Hogyan lett a rendszerváltáskor még lelkes liberális fiatal politikusból sajátos fajelmélettel kampányoló autokrata vezető? Orbán Viktor politikai krédóját jól nyomon követhetjük, ha a székelyföldi Tusnádfürdőn elmondott programbeszédeit elemezzük. A valaha reálpolitikusként aposztrofált kormányfő…..
white999 2022.08.01 08:31:31
@atomic power 1986DucaDuca:

"Más országokban nagyobb visszaesés ellenére sem "pattant" vissza a GDP 2021 végéig."

Más országokban és most általában az eu ról beszéljűnk és ne Afrikáról nem haltak meg ennyien a laza covid szabályozások miatt. Elég sok ember meghalt hogy gdp adat legyen ami az égadta egy világon semmit nem mutat önmagában mert nem derül, ki, hogy az stadion építésből vagy kórház építésből származott és az egsz az orbán klán vagy a polgárok zsebében landolt. Az a magyar állam hatékonyságból jó működésből vagy az eu tól kapott pénzekből származott. Illetve a forint kb 10%-ot gyengült ezen idő alatt, más országokban pedig nem, már ha az eu országokhoz nézzük, így az euros országokhoz képest már 10%-os előny van, úgy hogy semmi nem történt a forint gyengülésen kívül. Valamint érdemes összevetni, hogy közben mennyivel nőtt az államadósság, tehát, hogy pusztán eladósodásból származott a növekedés hajtó ereje, amihez nem közgazdász kell de egy heggesztő tanuló is meg tud csinálni.

Lásd alább, hogy a gdp mennyire semmit nem mutat más számok értelmezése nélkül.
2019 RŐL 2020 RA nőtt gdp forintban. mellette az hogy euróban mennyit csökkent.

2019 47 530 610 forintban 146090,7 euroban vásárlóerő paritáson 222 783,4
2020 48 276 363 forintban 137 472,9 euroban vásárlóerő paritáson 216 790,2

Hát így csökkenünk mi fel. Ha jól számolom, akkor a durván 1.6%-os növekedés valójában inkább 6%-os csökkenésnek felel meg.

"kormány tud-e alternatív pénzforrásokhoz jutni Ázsiából."

Ez nem kérdés mert tud. Kína így gyarmatosítja az afrikai országokat felesleges beruházásokkal és hitelekkel. Az a kérdés, milyen kondíciókkal amire a válasz az, hogy 99% eséllyel rosszabbal. Ez esetben felmerül e hazaárulás vádja vagy sem?

"Ha mégis megtörténne, hogy szakmai egyeztetés hiányossága miatt nem születik meg az egyezség, akkor az nyilván maga után vonná a személyi változások szükségességét."

Teljesen mindegy egy fogyókúrázónak, hogy a sütemény zabálástól vagy salátát zabálva nem fogy hanem hízik, így az is tök mindegy, hogy szakpolitika vagy döbrögi pofázása miatt nem lesz pénz. Mindkettő esetben a hozzá nem értésük miatt nem lesz lóvé az országnak.

Minden focicsapatnál nem a labdarúgókat küldik el hanem az edzőt sikertelenség esetén. Talán ezt a példát még döbrögi is érti.
white999 2022.08.02 08:34:35
@atomic power 1986DucaDuca:
Ehelyett az igazság az, hogy
a vásárlóerővel korrigált egy főre jutó GDP Magyarországon 2019-hez képest 2021 végéig 73%-ról 76%-ra nőtt az EU27 átlagához viszonyítva. Emellett Csehország 2 százalékpontot, Ausztria 6 százalékpontot, Szlovákia 1 százalékpontot rontott.

Választás előtt voltunk, amit most szednek vissza éppen. Jelen állás szerint év végére meg messze mi leszünk a legrosszabbak borítékolhatóan.

Mennyiben manipuláció a ksh hivatalos adatát értelmezni? A vak kutyát nem érdekli, hogy a kormány inflációval és forint rontással óhajtja visszaszedni a pénzeket. Még most is.

"Hát így csökkenünk mi fel. Ha jól számolom, akkor a durván 1.6%-os növekedés valójában inkább 6%-os csökkenésnek felel meg."
white999 2022.08.02 09:50:30
@atomic power 1986DucaDuca: 24.hu/fn/gazdasag/2022/08/01/zsiday-viktor-interju-gazdasag-rezsicsokkentes-inflacio/

Csak, hogy értsd mi a probléma és miért volt "jó" az elmúlt 10 év de miért lesz rossza következő időszak, ami annullálja az egészet.
"A cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik" – jelenetette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán. Kiürült az államkassza, minden centre szükség van! Legalábbies ebből ez tűnik ki... Kiürülőben az államkassza - legalábbis…..
white999 2022.07.31 18:42:43
@nemecsekerno_007: Így már érthetőbb, hogy mi a gond ezzel a nyakló nélküli lopásozással?

A lopás csak egy dolog, a másik a felesleges elhibázott költések. Valamint a kisebb cégek tönkretétele és felzabálása sem annyira remek demokratikus megoldás. Az utóbbi időben már a NER közeliek is belesnek ebbe, mert a semlegesek kezdenek elfogyni.
white999 2022.07.31 19:57:17
@kunzoo: vALAMINT A világ pék faxára is napelemet raknak, hogy leváljanak a zsarolóról. Putyin ezzel a legzöldebb elnök lesz. Lehet kap egy Time címlapot a környezet megmentésének felgyorsításáért.
white999 2022.07.31 19:59:20
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a háborúig nem is tudtam, hogy Ukrajna ekkora gabona exportőr.
Így már érthetőbb volt a háború.

Ja de a sok retardált ezt is odadobná Putyinnak, hogy ne csak a gáz meg az olaj de gabona is zsaroló potenciál legyen a kezébe, Ukránoknál olyan minőségű a föld, hogy a felső egy métert vitték külföldre vagonokban.
Várható volt, hogy a kormány lépésről lépésre számolja fel a saját maga által hozott szociális intézkedéseket, és a szombaton bejelentett üzemanyaggal kapcsolatos megszorítások sem tekinthetők véglegesnek. Hasonlóan a rezsicsökkentés csökkentéséhez a kedvezményes benzinvásárlásra jogosultak körének…..
white999 2022.07.31 13:49:42
Azt szeretem magamban a szerénység mellett, hogy ezt

www.zsiday.hu/blog/benzin%C3%A1rmiz%C3%A9ria

már a tegnapi sajtótájékoztató alatt hvg komment szekciójába leírtam. Lehet nekem kellene a gazdaságot irányítani. Semmi nem változik csak megy a fohász, hogy okt 31.-ig kihúzzák. Akkor legalább nem kell visszavonni szégyen szemre "csak" eltörlik a háborús inflációra és Brüsszel szankciós politikájára hivatkozva. Vitya már készítette elő a terepet, hogy októberben tisztábban lát. Bár addigra már az is kiderülhet hogy nincs lóvé és akkor elkezdik a padlás söprést már előbb minden fillérét már a csőd elkerülése érdekében.
white999 2022.07.31 19:49:44
@CSOKKI MÁLNA: A lippschikék megint pofára estek, hisz a magán tulajdonú autók továbbra is az olcsóbb üzemanyagot tankolhatják.:)

Még vagy egy hónapig max. Mert import ugyanúgy nem lesz és a cégautók sem járnak kevesebbet. Ennyi. amihez nyúlnak az szarrá válik.
white999 2022.07.31 19:53:41
@CSOKKI MÁLNA: A relatív csökkenést azt úgy kell elképzelni, hogy 2000 milliárddal több folyik be az államkasszába de relative az embereknek elmagyarázzák, hogy ez nem emelés hanem csökkentés?
Ja kérem elmúltak a szép idők amikor a sok agyhalott beszopta, hogy 2015-212 között a piaci ár felett vásároltak de csökkenésnek volt beállítva. Szerintem az az igaz relatíve csökkenés, Olyan mint ha de nem.
bircahang Rezsidémon 2022.07.21 12:12:00
Nem igazán értem a ballibeket rezsiügyben. Eddig azt hajtogatták, nem jó az általános rezsicsökkentés, mert akkor a zoligarchák megtöltik a kerti medencéiket olcsó farháttal, ehelyett csak a rászorulókat kell támogatni. Most hogy Zorbán korlátozta a rezsicsökkentés mértékét, most meg erre azt…..
white999 2022.07.28 17:05:27
@GyMasa: találod kérdések agyhalottainak,
Lng gáz előállítása hevitéssel vagy fagyasztással hűtéssel történik?ilyen hőfokon szállítják?
white999 2022.07.30 08:15:19
@GyMasa: Az kurvára nem úgy kezdődött, hogy Putyin elzárta gázcsapot..

Azzal kezdődött, hogy már tavaly kevesebbet küldött, mert tudta, hogy mit akar idén tavasszal.

Kiváló ötlet!
Hallottál már az akkuk élettartamáról?

Most megint energetikai szakemberekkel vitatkozol azzal tisztában vagy.

A való világ az nem egy SimCity Sandbox, ahol leteszed INGYEN a napelmet, és az termeli neked folyton a villanyt...

Ez világos de ha kirakod a hőmérődet és kimész a Tarna mellé akkor látni fogod hogy a mostani sem fenntartható és az sem hogy szüljön mindenki még 3 gyereket. Max fele embernek lenne élhető ez a bolygó és folyamatos fejlődés gdp növekedés elvetése mellett.

"Ha az EU nem szalad be tátott szájjal a faszerdőbe az értelmetlen szankciókkal, akkor most kb semmi probléma nem lenne.
Sőt, Ukrajna már rég elveszítette volna ezt a háborút, ami így is be fog következni."

Ez esetben felkészül a következő ország, ami akár lehet a magyar is. hiszin putyinovics erővel elérte amit akart, tehát sikeres a politika. Nem csak erkölcsi nulla vagy de egy lépéssel sem tudsz előrébb gondolkodni, mint amit készen a szádba adnak. A krím elfoglalása után se azt szűrte le putyinovics, hogy akkor megállok, mert nem rokkant bele a lightos szankciókba. Ukrajnán kívül még kit kel feláldozni? Neked mi a tűréshatár?

LNG- TANKEREKKEL SZÁLLÍTJÁK ÉS NEM VASÚTON MEG TRICIKLIN.
Miért? Mert 4 lépcsőben -161 fokra hűtik ami egyébként a gáz forráspontja, ez cseppfolyós állapotot jelez de ha beledugnád a kezed akkor nem égetné. Azon lehet vitatkozni hogy a hűtés vagy a fagyasztás kifejezés jobb amikor a 0 vagy minusz fok felé tendálsz. A tankereken vagy hűtik, fagyasztják az acéltartályokat pedig hőszigeteléssel látják el vagy jellemzően a gáz kibocsájtásával hűtik, amit a tankerek hajtására használnak. A fogadó állomásokon szintén hűtik és jellemzően egyből a gázvezetékbe irányítják, hogy eljusson rendeltetési helyére. Gyorstalpaló lng ből. Ezért nem vasúton szállítják, lufiban öngyújtóban meg hasonló nagyívű elképzelésekben. Nem csak drága de macerás is és nagy mennyiségben nem megoldható. Ha így lenne akkor kína felé mehetne az egymást érő vasúti oszlopok de nem mennek. El kell keserítselek ruszkik ide akarják eladni a gázt még ha nem is úgy csinálnak. Az győz aki később döglik meg vagy az eu esetében kibírja addig amíg nem pótolja valami mással a ruszkik kieső mennyiséget. Illetv a kulcs az, hogy lényegesen kevesebbet fogyaszt belőle. (pl szigetelés a házakra) Ezen az áron egyébként erre van is esély. 70 évek enegiaválsága ugyanígy kezdődött, azután lett érdekes a pár litert fogyasztó autó és nem a 20 literesek, csak előtte egy évig alig volt autó az autbahn-on.
white999 2022.07.30 21:20:44
@GyMasa: Szépen felmondtad az orosz propagandát A-tól Z-ig. A végén még megsajnálom az oroszokat. amúgy nem lehet hogy az ukránok eleve utálják a sztálin miatt őket, Kicsit sokan haltak éhen miatta. Valahogy nem nagyon akarják a nagy medve barátságát sokkal inkább az usa-ét. Ez szerinted nem életszerű? Vagy szerinted annyira ördögtől való ha elzavarnak egy palit, aki arany fajanszba szarik minden nap és szereti az oroszokat.

AZ LNG- T adom a fagyás rossz kifejezés volt hűtés kellett volna. Nem wiki. A szállítást nem adom az marhaság. Pont mai hír, hogy afrikából 4000 méter (pont ez a csővezetékek gazdaságossági határa felett már lng van.) csővezetéken keresztül jön majd a nafta európába. Biztos kell neki pár év de ruszki gázról leválás megkezdődött, van még egy jó éve putyinnak, nekünk meg egy szar. Ők meg vihetik a kínaiaknak. Mondjuk ha bedől a kínai ingatlan piac és nem kell 3 milliárd épületet feleslegesen megépíteni csak a gdp növekedés kedvéért akkor valszeg energia sem kell annyi de ez legyen putyinovics problémája.

"Hát, amikor utaljára ennek utánanéztem, akkor azt mondták, hogy a fűtés esetén 1°C csökkentés kb. 1%-kal csökkenti a fogyasztást."

Ez egy ordas nagy marhaság. 1 fokkal sokkal többel csökkenti átlagban 5%. 2 fokot lejjeb tekered akkor az 10%. Persze mindenkinél más mert én olyan keveset fogyasztok, hogy nálam ennyi nem játszana. Van hogy novemberben kétszer kapcsol be a kazán 10 percre, abból nehéz már kevesebbet kihozni. Mielőtt írsz valamit utána kellene nézni. A kedvedért link mert már nem telefonon vagyok így a helyesírás is sokat javul ha nem javítja ki a mesterséges uninteligencia.

www.energiatudatoshaz.hu/publikaciok/Energiamegtakar%C3%ADt%C3%A1si+lehet%C5%91s%C3%A9gek+a+lak%C3%A1sban/id:57/

Ugyanakkora marhaság mint a fűtés gomb tekergetése. Sokkal több energiát fogyaszt egy kihűtött lakás felfűtése mint, folyamatosan rá rá fűteni egy keveset. Én családi házban egy két szobás konvektroros lakás felét fogyasztom. Tudom miről beszélek.

5 fokos lakás az azért lesz, mert nem bírják kifizetni a számlát de ez eddig is így volt. Betegeket nem fognak kezelni mert már nincs egészségügy. Lehet nem követed az eseményeket de szülni van ahol 120 km re járnak de nincs onkologia urologia stb.

Amúgy, az lehet, hogy mondjuk Ukrajna is jobban járt volna egy tényleg 9 napos háborúval.

Nem lehet, biztos, hogy jobban járt volna de ezek már csak ilyen dolgok. Putyin is jobban járt volna ha bele se kezd. Ezt a háborút senki nem fogja megnyerni. Oroszok már soha nem pacikikálják az ukránokat még ha elfoglalnák is. Ennyi halott után kizárt. Ukránok se adják már fel, túl vannak azon a ponton. Nagy gondolkodónk éppen most fejtette ki, hogy mennyi pénzt öl bele az usa meg az eu és kizárt dolog, hogy ezt pénzeljék. A géniusz már csak azt nem fejtette ki, hogy a magayr nem acélos gdp-nek alig több mint felével rendelkező (fejebként) ruszkiknak, ugyan honnan lenne végtelen mennyiségű pénzük erre, hogy a világ legnagyobb hatalma és az európai közösség nem bírná el vele szemben. De hát logikát ne keressünk benne, hiszen csak egy látnok akinek eddig úgy nagyjából semmi nem jött be.

"Vagy nem! Isten a világmindneség mindenható Ura azt az utasítást adta a Bibliában, hogy szaprordjunk, sokasodjunk, és lakjuk be a világot.
Sőt, le van írva az is, hogyan lesz vége a világnak, és ott nem szerepel a "túlnépesedés" szó."

Bocs itt kell tényleg abbahagyni, aki abban hisz hogy egy szakállas ember teremtette a világot és azután a hetedik napon megpihent, azzal tényleg nincs értelme bármiről is beszélni.
Péter Konok : "Sokan töprengenek, hogy Orbán mi a lófaszt akart ezzel a fajelméletes náci szöveggel. Én úgy gondolom, a válasz kimondottan prózai: semmi különöset. Még csak újat sem mondott. Évekkel ezelőtt előállt már az "etnikai homogenitás" szövegével, én akkor meg is jegyzetem, hogy úgy…..
white999 2022.07.30 14:55:37
A döbröginek egy év kimaradt covid után, újra utat kellett volna mutatni, valami nagyot dobni de az már nincs. Brüsszel meg a nyugat se akar megdögleni, Így maradt a bullshit az agyhalottak ezzel is beérik. A szavazóbázis jó részét már csak ezek fogják adni. Azok az értelmiségiek akik befogott orral szavaztak rájuk elmennek tőlük, mert nincs miért maradni. Anyagilag már nem, ideológiailag pedig soha nem voltak része a tábornak. Mindenki az őszt mondja de a problémák nem fogan ilyen gyorsan megjönni. Ugyan a gyerek iskolázása duplája lesz, az étkezése háromszoros, vagy nem eszik de súlyos számlák nem most hanem jövő tavasszal vagy az átalányosoknak egy év múlva érkezik. Miközben az állami szférában magukon kívül nem emelnek bért, a katások szopnak mint a torkos borz, az infláció meg az egekben lesz hála a mostani intézkedéseseknek és bizony előbb utóbb az üzemanyagról is lehúzzák az ársapkát. Szerintem vitya már vágja centit, hogy mikor lesz okt 31. amikor kisebb arcvesztéssel lehetne ebből kihátrálni bármit is pofázzanak most és a végtelenségig a kamatstop se mehet. Most arra tippelnék, hogy az idő végezetéig hosszabbít, mert akik benne maradtak már soha nem fizetik ki sem a részletet sem a teljes összeget max az unokájuk. Ha meg nem állapodnak meg az eu val, amire talán jobb az esély mint a megállapodásra, akkor a forint felkészül a 450-500-ra. Lehet vasvillával kergetik majd őket és felteszik a kérdést Lázárnak, hogy biztos most kellett e neki 1 milliárdot kapni istálló felújításra. Na jó ilyen nem lesz mert ez egy normális országot feltételezne.
Amiről nem szól a fáma, hogy bizonyos állami intézményekben ahol megoldható már most szóltak a beóknak, hogy home office-ra készüljenek, (mert nem bírják fűteni, majd az épületet teszem én hozzá, mert mi másért tennének ilyet). Hát, csak ennyire van szarban a haza. Ha ez így folytatódik még az Olimpia megrendezéséről is le kell mondani, ami elég botrányos végkifejlet. A nemzet vérrel verejtékkel felhúzta a létesítményeket a semmiért.
Update: A www.index.hu szerecsenmosdatása - nekem nem jött át...Miniszterelnökünk alapos fogalomzavarban van, vagy éppen tudásbéli hiányosságokkal küzd, de az is elképzelhető, hogy valami hülyével íratta meg a beszédét. Mondjuk lehet, hogy valamelyik CÖF-ös nagyagyúnak adták ki gebinbe a megírását,…..
Új paradigma Az igazán hülyék 2022.07.26 23:25:59
Nem az a baj, hogy a miniszterelnök hülyeségeket beszél. Nem tehet róla, ez jön belőle természetesen. Számos embert ismerek, aki hülyeségeket beszél - bizony olykor még velem is előfordul! Elvégre szólásszabadság van, mindenki azt mond, amit akar, amit tud. Ráadásul egy sereg dolog, ami első…..
white999 2022.07.27 12:08:49
@Lorrh: Rezsikatasztrófa nem most van, hanem amikor megjön a szamla, addigra ez beszéd mar lecseng, ha emiatt nem jön pénz az EU ből, akkor lesz csak igazi probléma. Akkor már nem bírja el a középosztály se, hogy NER huszárokat kell etetni és nem a rezsi és infláció hanem a recesszió miatt megszűnő munkahelyek miatt.
Magyarországi diplomaosztón aligha mondtak eddig olyan kemény beszédet az ország állapotáról, mint amit Jaksity György közgazdász olvasott fel a Budapesti Corvinus Egyetemen – írta meg a 444. A lap szerint Jaksity nem kezdett harcosan, mert eleinte a karrierje legfontosabb állomásait sorolta. Aztán…..
white999 2022.07.27 11:59:25
@midnight coder: Az MSZP magát verte szét. A romjain kinohetett volna valami de annak nem dk nak kellett volna lenni. Ha valaki sajtóba médiába tenné pénzt azt azonnal kinyitja hatalom, ettől kevesebbért is tett már ilyet és akkor nem lenne pénze se semmire, nemhogy medira. Fleto is azért tudott erősödni, mert volt benne elszántság és pénzt is hagyott nála fidesz erre, mert neki ez a főnyeremény. Jobbik és a mi hazánk is csak addig vigeckedik amíg engedik, engedték neki
Hála az agyhalott fidesz szavazóknak akik ezt lehetővé tették a folyamatos 2/3 al. Most meg megy a sírankozas,hogy nincs ellenzék pedig úgy szavaznának másra. Orbán is csak addig tudott kormányozni amíg volt pénz annak hiányában már csak és kizárólag szélsőséges uszítás marad. Félek ez kevés egy valsaghalmaz kezeléséhez. Sőt ez csak olaj lesz a tűzre.
Régi, jól bevált módszer, amikor kisebb vagy közepes hazugságokat nagyobb hazugságokkal próbálnak leplezni. A Fidesz most ebbe a körkörös védelembe hajszolta bele magát, így a hazugságok egyre nagyobbra duzzadnak. Itt most nem csupán a katás vállalkozások utólagos értelmezéséről van szó, hanem a…..
white999 2022.07.21 21:56:38
@atomic power 1986DucaDuca: Okoska ha nincs stabil árfolyam akkor abból hogy lesz árstabilitás? Szavakon lovagolsz miközben nem is érted a jelentésüket. Ok már látom szemeim előtt, hogy jössz a Bokros csomaggal. Igaz de az kiszámíthatóan stabilan értékelte le. Megints sikerült nagyot mondanod. Látod helyetted is gondolkodom,mert megint előkell szedni valamit az őskorból. Nem unod még a saját hülyeségeidet, mert én már nagyon.
A vak kutyát nem érdekli már, hogy mi volt 2008 ban. Elcurták nem kicsit de nagyon, pont úgy mint most Viktorék. Elfelejthetnéd már e turul magyarságot meg a hátrafelé nyilazást. Akik most vannak azok 12 év óta kormányoznak a fidesz kretén szavazó bázisán kívül már senkit nem érdekel a visszamutogatás. Ha nem képesek problémákat megoldani akkor le kell mondani. Ennyike. Ja és kurvára nem érdekel az erre adott kretén válaszod aminek nyilván semmi köze nem lesz ehhez sem, ahogy eddig sem arra válaszoltál ami a téma volt. Pá.
white999 2022.07.23 19:02:28
@atomic power 1986DucaDuca: az ingatlan eladás visszaesett és fog is
Még az elején vagyunk. Hitelfelvétel visszaesett és fog is. A cds felár a 3szorosára emelkedett pár hónap alatt 06 ről 1.75 re. Úgy könnyű az MNB mellett érvelni, hogy a célja az volt hogy nincs árfolyam célja. Azt azért nehéz elbaxni. Hát ez se jött össze.
white999 2022.07.23 19:08:49
@atomic power 1986DucaDuca: ja és az EU új IMF akkor nekik könyörögtek most meg az EU pénzért. Nincs új a nap alatt. Annyi hogy lényegesen jobb helyzetből sikerült a nagy latnoknak belenavigalni magát ebbe a helyzetbe. Igaz ma megtudtam hogy a Coca Cola és gender őrületbe fetrengo nyugatnak már megint vége. Ahogy 70 éve folyamatosan. Csak előtte azért jó lenne ha adnának pénzt Európa eszének és motorjának mielőtt kitör az éhség lázadás.
Év elején dörmög nekem egy barátom, hogy van megtakarítása, vesz fel hozzá kedvező hitelt, és vesz rajta lakást, mert ez jó befektetés. Mit szólok hozzá? A devizahiteles időszakban megszoktam az ilyen kérdéseket, és az elvárt reakció a lelkes bólogatás, mert a kérdező nem a véleményemre kíváncsi,…..
white999 2022.07.19 21:28:14
@tiltsál ki te gyökér: Na mi van paraszt? Érted már hova folyik a víz vagy még mindig nem megy? Elég nagy kussba lettél 3 nap vergődés után. Elég volt a szopásból?
white999 2022.07.20 21:06:38
@tiltsál ki te gyökér: Számoljunk! Az adataid szerint 2000 milliárd ami elment a rezsicsökkentés miatt. Mivel a rezsicsökkentés 10% volt a vízen, ezért 10 év alatt 22000 milliárd volt az ívóvízfelhasználás - az okos fejed szerint. A vízdíj jelenleg nagyjából 220 Ft, szóval 100 milliárd köbméter vizet használtunk 10 év alatt. Évente 10 milliárd. Köbméter. Az öt Balaton. Ez reális szerinted? Hallod a csengőt?

Nem ezt mondtam de ahhoz is hülye vagy hogy megértsd. Faék hozzád képest Einstein. 2000 milliárd a karbantartás felújítás fejlesztésre kell. A csökött agyadban a vízhálózat a cső szinonímiája (vigyázz idegen szó), pedig a karbantartásba bele tartozik minden,a szivattyú (most ezt csinálom veled) az emberek bére földmunkagépek az államnak fizetett adók és még 1000 tétel.
Na mindegy is, hülye vagy és kész. Ma már nem dobok csontot, túl egyszerű lenne szopatni nem okoz élvezetet.
white999 2022.07.20 21:37:26
@tiltsál ki te gyökér: A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán közölte, hogy az egyik kiemelt fontosságú regionális ivóvíz-távvezetéken meghibásodás történt, így a kánikula miatti extrém módon megnőtt vízigényeket nem tudják kielégíteni.

Mai hír és nem átlátszó. Meghibásodott, mert nem volt karbantartva. Barom.
Archiregnum KATA-Kulákok 2022.07.15 21:43:14
Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Fidesz és a kereszténydemokraták közös kormányzása valaha is megteszi. „Amit meg…..
white999 2022.07.17 21:27:06
@ulpius66: Na megérkezett az agyhalott is. Árulja már a család a gyerekek a házat? Vagy még bíztok benne, hogy kibírjátok fizetni a rezsit, meg a hitelt állás nélkül? Végül is zsíros kenyéren pár tízezer forintból nagyon sokáig el lehet lenni.
white999 2022.07.18 21:48:39
@ulpius66: 2013-ban, amikor az Orbán-kormány bevezette a rezsicsökkentést,

Ami rezsi emelés volt ugye, mert a világpiaci ár lement a kormány nyerészkedett a parasztokon, miközben kiírta, hogy mennyit spóroltak vele. Ügyes.
white999 2022.07.20 21:20:53
@alöksz róz: A fizetéshez képest? Döbrögi most sírja tele a facebookot hogy ha elengednék teljesen az árat akkor senki nem tudná kifizetni. Nyugaton valahogy ez még most is sikerül. 12 év pénzbőség után, meg hogy mi vagyunk európa pumája meg motorja és esz ez elég vékonynak tűnik.Okoska csendben maradsz jobban jártál volna.
A szerdán bejelentett intézkedéscsomag. Nézzük meg elemenként, mit is takar az egész miskulancia, vajon mit is akart a költő elmondani, és azt hogyan valósítja meg. Az okokat ismerjük: Kiürült az államkassza. 1-es pont: a kialakult gázárak mellett nem értem, hogy erre miért kellett külön…..
white999 2022.07.15 17:07:43
@Rodney_2: Még valami sötétség fejedelme. Tegnap felhívtak az mwm ből, kb egy perc lesz. Annyit kérdeztek, hogy befizetem-e a számlám mert van egy tartozásom. Mondtam, hogy persze be szoktam. Megnéztem múlt hét pénteken járt le. Ennyire nincs pénz? Ez is csak azért mert előrébb hozták az elszámolást amúgy nem kellett volna fizetnem mert nyáron nem megy a villanyfűtés de gondolom már ez is azért volt, hogy többet lehessen számolni, a nullás időszak ne legyen benne.
white999 2022.07.18 16:31:01
@Rodney2: No funkcionális analfabéta barátom akkor megvilágítom neked a dolgokat hátha lámpást gyújtok a fejedben. Bár nehéz lesz.
Svájci frankkal nem az volt a gond, hogy elszállt az árfolyam, mert azt simán ki lehetett volna bírni, hanem a kamatokat is emelték. hogy a bankok ne dőljenek be. Ennyit arról, hogy mi van a szerződésben és ezért fognak szívni azok is akiket most mindössze pár év elteltével a fidesz hülyített be hitelekre. Mert ugye csak a gdp hajszolásával és fogyasztással lehet hatalmon maradni, csak nincs mögötte semmi hatékonyság növelés ami a jobb létet megteremtené.
KATA te nagyon szerencsétlen a fehérítés miatt van, volt, már csak azért is, mert normálisan kigazdálkodhatatlan egy kisvállalkozónak az adó főleg az indulás, miközben a nagyok akiknek a farkét szopja az állam a töredékét adózzák. Úgy voltak, hogy ha bármennyi bejön belőle akkor már jó. A KATA nem jó mert torzítja a rendszert de kezdő vállalkozásnak tökéletes lett volna arra a párt évre amíg megerősödik és pl 5 év múlva kötelezően át kell menni egy magasabb adózású de kedvező adózásba. Ezzel segítették volna a vállalkozások indulását. Igaz ennek kitalálása, felismerése már szürke állományt igényelne. A KATA visszaéléseket eddig is lehetett volna szankcionálni csak utána kellett volna nézni, hogy ki kinek számlázik. Azzal meg meló van és nem kecsegtetett nagy bevétellel. Neked is te agyhalott akkor a Tao pénzekről mi a véleményed és a focisták adózási feltételeiről Szeretném ha részletesen kifejtenéd, hogy mi indokolja, hogy egy focista lényegesen kevesebbet keressen több száz millás bevételéből, mint egy normál polgár vagy egy KATA-S, ha meg nem fog menni a pofa lapos és alapállásban befog
white999 2022.07.18 21:24:57
@Rodney2: Látod wazze ennyit ér a Fazekas matek faktod a banki felső vezetővel mert én pont ennyit értek hozzá pedig nem vagyok diplomás ballib. Faxául felmondtad, hogy miért volt rossz az egész amerikás konstrukció amikor az utolsó munkanélkülinek is 20 hitelkártyája volt a válságot meg azzal kezelték, hogy televágták pénzzel a földgolyót, ami csak idő kérdése volt, hogy mikor lukad ki a lufi. Ez is menni kéne 8 általánossal, mármint az átkosból nem a mostaniból. Annyi eszed már nincs banki vezetőként, hogy ennek is vége szakad és akkor nem kellene puszta seggel állni a viharban mint a köcsög döbröginek. Úgy szeretem amikor meglepődnek emberek, hogy a kriptovalatu ami mögött az égadta egy világon semmi nincs csak a hit hogy többet ér egyszer csak bedől. A fidesz is ilyen vajákos közgazdászokból áll, te meg tapsolsz, közben pont olyan elbaxásokat csinálnak amit 8 általánossal sem csinálna az ember.

"A kamatok azért mentek fel mert likviditási válság alakult ki kb 2008-2010 folyamán aztán lement az alapkamat nullára mert beindult a végtelen pénznyomtatás, hogy megmentsék a "fejlett világ" gazdaságait."

Látod wazze pont ezt írtam pedig nem vagyok banki felső vezető. A végén mindig a paraszt fizet tök mindegy hogy milyen szerződést köt ezért nem kellett volna ekézni frank hiteleseket nagy okos. Egy alternatív világban, majd az üregi nyulak fizetik majd meg az elcurásokat de arra még várni kell. Most éppen a döbrögi hatalmon maradását fogja nép fizetni kivéve a ner lovagokat sportolókat és a csókos társaságot. Lehet neki örülni.
Bár jómagam a "rezsicsökkentés" jelen formája ellen voltam világéletemben, azt soha nem gondoltam volna, hogy Orbán kormánya ilyen hazug és aljas módon fogja kivezetni. Hogy az egésznek az árát a vidéki emberekkel, a falvakban élőkkel fogja megfizettetni. Mert most ezt teszi.A szerdán bejelentett…..
white999 2022.07.15 17:16:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az infra panelre meg akik rábeszélték a delikvenseket, hogy nagyobb napelemet vetessenek meg velük, Nos azokat simán börtönbe csuknám.
white999 2022.07.17 14:12:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: 4 éve napelemekkel foglalkoztam amikor magamnak is felraktam. Akkor az energetikus mondta ezeket az arány számokat, mint költség amiket fizetsz a végén a számlában. Persze ez most már módosulni fog a gáz és áram viszonylatában de az áramnál a klímánál és egyéb áramnál működőnél megmarad.
PL Egy jól működő kondenzációst sose cserélnék le áramra fűtésre. Hőszívattyút csak napelemmel. Klímát csak ha nincs más megoldás, mert 0 fokig nagy királyság de alatta ugranak meg a költségek és télen azért előfordul az ilyesmi. A hőérzet meg nem olyan mint a radiátorosnál. a sok szerencsétlent sajnálom akiket bebolondítottak az infrapanelre, hogy nagyobb beruházást sózzanak rá napelemre amitől több lett a jutaléka az intéző cégnek. Ott meg mint mikróba a hús nem leget csinál hanem az embert melegíti fel. Kiegészítőnek jó lehet de másra nem. Hány embert beszopattak vele istenem. Erre szoktam mondani, hogy mindenkinek csak a saját hülyesége szab gátat. Nyugodtan lehet informálódni mindenről. Nekem gázra fütés, főzés meleg víz 120 négyzetméteres házra jön ki 800 köbméter/év és nem segítek rá klímával az őszi hónapokban. Fillérekkel járnék csak jobban akkor minek kínlódjak.
Most alakul az Orbán utáni világ Ami néhány hete még elképzelhetetlennek tűnt, mára valóssággá lett. Amilyen szinten ízzé –porrá zúzta április 3-án a Fidesz a mai magyar ellenzéket, elképzelhetetlennek tűnt, hogy az elkövetkező 12-16 évben ne Fidesz kormányok és személyesen ne Orbán Viktor vezesse…..
white999 2022.07.16 22:01:17
@CSOKKI MÁLNA: Te nagyon egyszerű. Fletó és Viktor közt csak két különbség van. Fletó úgy tudta elcurni, hogy a fidesz nyomás alatt tartotta. Ugyanez a Viktornál nulla ellenzéki nyomásra sikerült összexarni magát és csőd közeli állapotba navigálni az újraválasztásért az országot. Valamint az egyik egy az eu -tól nem támogatott környezetben állt puszta seggel a 2008 as válságban, míg Viktor 10 év pénzbőség konjunktúra és rengeteg eu felzárkoztató segély mellett sikerült ezt a bravúrt elkövetni. Szerinted melyik a bénább te barom.
white999 2022.07.17 13:19:40
@CSOKKI MÁLNA: Kövér mint államférfi. A könnyem folyt úgy röhögtem. Nagy mókamester vagy meg kell hagyni.
white999 2022.07.17 13:23:51
@Ekrü: A címben feltett kérdésre válaszolva valóban kihúzza de nem azért mert jó ahogy te említed, hanem mert az ország tele van annyi szerencsétlen gondolkodni képtelennel mint te.
2006 ban a válságot a megyó kormányzása jelentette, amit a felcsúti mazsom "konstruktív" ellenzékisége kényszerített ki, már ha nem lettek volna önmaguktól szerencsétlenek. Kezelni kellet a már akkor is meglévő hitelfelvételi elszúrást, (döbrögiék generáltak) amit is most éppen a bankokkal moratoriumozva tologatnak el a jövőbe. Fel kellett emelni a tanárok fizetését, eü dolgozok fizetését amit akkor se tett meg vitya és félő volt, hogy összeomlik a rendszer ahogy éppen most. Ezeket kellett kezelni eu pénz nélkül ráadásul rosszul is csinálták. Ez nem változtat azon a tényen, hogy amit lehetett azt döbrögiék elszúrtak az elmúlt 12 évben. Nem jött be az unortodoxia, hogy alacsonyan tartom a fizetéseket, ezért alacsony katás adózás van, meg alacsony rezsi, hogy a vacak fizetésből el lehessen vegetálni.Ha a multikat nem adóztatom csak csilliárdokat fizetek nekik, akkor valakinek kell rakni az államkasszába (és ezek soha nem az üregi nyulak hanem az emberek) főleg ha a sok léhűtőt el kell tartani luxus szinten, aki naponta kommunikálja a nép felé, hogy a minden világok legjobbikában lakik.

Mesélj, hogy most miért kell 19 milliárdért kerítést magasítani amikor a szlovénok elbontják és horvát felől simán be tudnak arra menni a migráncsok az eu ba. Ki a búbánat akar ide jönni, áruld már el? Senkiházi menekültként kenyéren vízen élni? Ez a legfontosabb?
Miért nem a tanárok fizetését emelni. amikor a hatékonyság növelése lenne a kitörési pont aminek az alapja az oktatás? Ezt még Kínában is felismerték az olcsó bérmunka hazájában te nagyon szerencsétlen.
Arra meg ha nem bírsz válaszolni amit most harmadszor kérdezek (focista versus katás adózás), hogy fejts már ki, akkor mélyen csendben kell lenni. Legközelebb akkor nyilvánulj meg felém, ha ezeket kifejted. Szeretnék másoknak is örömöt szerezni had röhögjenek rajtad.
Most mennem kell mert felfűtött a jacuzzi és kellemesen meleg. Ja és nem fogok fizetni egy dekával sem többet, mert én marha napelemre meg szigetelésre költöttem, illetve klímára, hogy jól tudjak este aludni. Nem szoptam be, hogy soha nem lesz rezsi emelkedés. Lehet mert több eszem van mint neked a matek tudásoddal egyetemben.
Egy beismerő vallomással ér fel a kormánypárt egyik határozati javaslata, melyet június végén nyújtott be a parlamentnek. „Az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról” címet viselő előterjesztés ugyanis egy elvi álláspontot fogalmaz meg, amelynek inkább ideológiai…..
white999 2022.07.11 18:13:12
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Változtatnak a kata adózásán. Nagyon kell a pénz?

Nem., csak szimplán barmok és pánik van. Az adófehérítésből több jött be. Most visszacsinálják. Visszamennek a régi formába a katások, mert nem tudnak mást csinálni és nem adnak számlát. A katának vége.
white999 2022.07.11 18:32:58
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja az átlag választótól az különböztet meg, hogy nem csak max három hónapig emlékszek vissza. Kedvencem a luxus baloldal (Lölő Rogán és a többiek mellett ez már minimum röhejes) vagy a bankár kormány kifejezés is megérne egy misét, vagy a levágjuk a kezét annak kinek lop Pokornyi örökbecsű.
white999 2022.07.11 19:18:56
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az már 500 de akkor tényleg becsszóra, azt a pár hónapot már ki lehet bírni féllábon is.
"Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság négy javaslatát" címmel szerepel egy cikk az egyik nem kormánypárti hírportálon. Ebből kitűnik, hogy Orbán és csapatai bizony kapituláltak az EB előtt, 4 javaslatukat is feltétel nélkül elfogadták...Úgy tűnik, igencsak hiányoznak a milliárd…..
white999 2022.07.10 19:36:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ok nem előzheti meg az okozatot. Ha nincs agresszió akkor, nincs kórházból lövés sem civil pajzs mögött. Az orosz is dönthet úgy, hogy ne tűnjön fel rossz színben ezért nem lő kórházba. Miután xarrá lőttek egy bevásárlóközpontot ahol 1000 fő volt (de legyen több száz ha csak halottból volt több tíz) fényes nappal, nem hiszem túlzottan magas erkölcsi gátjuk lenne és azt sem, hogy kifejezetten érdekelné őket a PR. Azoknak a háborúknak az ideje lejárt amikor helyi vagány csávók egymás közt lerendezték a harcmezőn a civil lakosság nélkül. Vélhető volt hogy egy Ukrán különleges hadműveletben kurva sok civil meg fog halni. Amikor a Kijevben a tank átment a civil autón azt, hogy lehetett volna kivédeni. Tudom minek ment oda. Pl ha gusztusuk van 11 éves gyerekekre akkor lehet ingerencia 88 éves idősotthon lakókra is. A másik pedig ha az idézett eseménnyel a nemzetközi felháborodás okán olyan modern fegyvereket kap amivel több embert véd meg mint amennyi meghalt az idősotthonban, akkor végül is pozitív a szaldó eredménye. Már ha pusztán a logikát hívjuk segítségül.
Amúgy ha csak úgy működne a világ, akkor elég lenne a ruszkiknak kijelenteni, hogy neki kell Ukrajna és Ő megadja magát. Nem lenne háború gazdasági visszaesés energia válság gdp visszaesés környezet szennyezés Afrikában éhínség stb. Ez amit Orbán kívánatosnak tart. Ha tovább gondoljuk akkor viszont ezt mondhatná az összes országra amire igényt tart. Moldáviára, Lengyelekre vagy Magyarországra. Mivel az ellenszegülés jórészt értelmetlen anyagi és emberi áldozattal jár felesleges lenne harcolni. Csak a világ nem szó pókerként működik.
white999 2022.07.11 07:51:40
@tiltsál ki te gyökér: Hülye vagy. Többet nem érdemelsz.
white999 2022.07.11 08:01:24
@Androsz: Csak épp a lényeget nem értetted meg. Az ősközösségben volt a legerősebb aki bunkóval leverte a másikat.
Elvileg, hogy ne kelljen folyamatos háborúban élni,ami annyira nem jó mint békében (GONDOLOM EZ A RÉSZ AZÉRT MÉG MEGY) bizonyos egymás mellett élés szabályait be kell tartani. Ezért nem ölöm meg a szomszédomat még ha erősebb is vagyok és nem foglalom el a házát. Talán az állatoktól ez különbözteti meg az embert.
Szóval hiába segítettem értelmezni még a végén, láthatólag nem ment.
Mivel elvileg a ruszkik a második katonai hatalom a világon, ezért elég lenne csak kijelenteni az igényt. Igen egész európárra kivéve a franciákat mert ők atomhatalom és akkor mindenki oda adózna, hogy putyin elvtársnak legyen még 1000 dácsája. A te logikád alapján és akkor mindenki aki ez ellen van az demokrácia párti hőzöngő. Közben meg lehet, hogy téged is vinnének szibériába egy kis malenkij robotra, hogy legyen gáz meg olaj. Akkor mit szólnál?