Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes

24 bejegyzést írt és 454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan jó volt látni, mikor a főnököm kigördült a harmadik új BMW-jével. Tudom, hogy milyen keményen megdolgoztam érte! A fizetés minden szervezet elsőszámú neuralgikus pontja. Ezért figyeli most lélegzetvisszafojtva az üzleti világ az amerikai tőzsdefelügyelet új…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 13:28:04
@5perc:

Nem az, mert nem közpénz.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 15:20:16
@pityókabor sommelier:

Oroszországban nincsenek oligarchák 10-15 év óta.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 18:22:11
@kilincs ami nincs:

Így igaz.
Nem mai hír, de felejthetetlen: migránsok egy csoportja kitör a röszkei táborból, és menekül. A rendőrség nem alkalmaz semmilyen kényszerítő eszközt, nincs könnygáz, nincs gumibot. Nem is szükséges. A helyszínen van egy hős magyar amazon operatőrnek álcázva, aki nem nézheti…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 11:39:55
@arsenal71:

Igen, összeesküvés van, pontosabban a hatalmasok érdekei mentén mennek a folyamatok az ellenkezők ellen.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 12:54:59
@arsenal71:

Nyilván ez igaz: mindenki a maga érdekét nézi. Ebben csak a ballibák nem hisznek: szerintünk mindenkinek a nyugat érdekét kell néznie.

A gyakorlati politika nehéz tudomány, kell hozzá demagógia is bőven. Az egyetlen szempont az eredményesség.

Mo-nak igenis KI KELL használnia Európa problémáit, ez a HELYES hozzáállás. Utánozni kell sikeresebb országok módszereit, ők is ezt csinálják.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 13:29:13
@arsenal71:

Trianonhoz egész más vezetett. Trianonhoz az oszmán uralom vezetett. Nem volt esély se Trianon kikerülésére.
bircahang A nép ellenségei 2015.11.20 13:13:00
Hogyan lehet, hogy az eredetileg a tőke és munka feloldhatatlan ellentétében a tőke pártján álló jobboldal és a munka oldalán álló baloldal mára vagy megcserélte a szerepét, vagy mindkét erő egyesült a jobboldali értékek mentén? A nyugati folyamatok ismertek ebben a…..
Azt írja az internet, hogy - lassan mondom - a magyar állam 50 milliárd forintos gazdasági fejlesztési programot indít a Vajdaságban (értsd és mondd: 30 milliárd hitel, 20 milliárd vissza nem térítendő támogatás). Ugyanis, állítólag "a program elsődleges célja, hogy a világ…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 09:53:07
@István Tamasi:

Mennyivel jobb, ha tiéd a haszon, mintha a szomszédé?
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 10:37:47
@István Tamasi:

Logikád alapján be kellene tiltani a kapitalizmust.

Pedig ez nem lehetséges. S ha már így van, a kisebbik rosszat kell választani. Az pedig a hazai tőke.

Gondolod, hogy az amerikaiak pl. hülyék, hogy az amerikai tőkét részesítik előnyben?
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 12:51:52
@jános515:

Nincs vezérem.

Ami Orbánt és Sorost illeti: bircahang.blog.hu/2015/11/07/oda_csinal_ahol_eszik
Most akkor melyik képen ki van? Annyit elárulok, hogy mindhárom képen szerepel: Nina Dobrev (Vámpírnaplók, Kamuzsaruk, The Final Girls) De a címből sejthetitek a másik kettő színésznőt is: Emmanuelle Chriqui, akit leginkább Sloan-ként ismerhetünk a Törtetőkből Victoria…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 11:38:07
A NATO-főtitkár végre barátságosabban beszélt Oroszország szerepéről, bár a terroristák elleni érdemi fellépéssel továbbra is adósok a nyugati kormányok. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár beállt az elmúlt héten megszaporodott köpönyegfordítók táborába. Az eddig…..
Amikor a lakhatás (legyen az bérlés vagy vásárlás) nehézségeiről esik szó, az embernek általában London ugrik be elsőként, mint egy olyan nagyváros, ahol egyre komolyabb gondot jelent a megfelelő körülmények megteremtése. Mai utunk mégsem ide, hanem Írországba, azon belül is…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 09:55:49
A baloldal üdvöskéi c. sorozatunk első részében Gyurcsány Ferenccel foglalkoztunk, és a mai részben is vele foglalkozunk: elkezdjük megnézni, milyen volt az ő kormányzása. Kevesen mondhatják el magukról, hogy úgy birtokolták a magyar miniszterelnöki széket, hogy nem volt hozzá…..
Bevándorlás és terror nem függ össze. Hanem ugyanaz. A kettő inkább intenzitásában különbözik, lényegében nem. Persze állításom magyarázatra szorul, s természetesen nem is maradok adós vele, ám mielőtt belemelegednénk, vegyük a kategorikus szillogizmusok egy szép…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 09:55:37
@nemhívő:

Manapság a globalizáció a nyugat ellen fordult már, ez tény.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 09:58:23
@Lord_Valdez:

Ez nagyon szépen hangzik, de nem igaz.

A fejletlen világ nagy részben azért fejletlen, mert a gazdagok nem engedik meg nekik a felzárkózást, ez ugyanis az ő életszínvonalukat vinné le.

Pont erről szól a mai válság: a nyugat egyre kevésbé képes karmaiban tartani a világgazdaságot, így a nyugat fegyveresen próbálja megvédeni privilégiumait, lásd Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria...
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.20 08:21:19
@Lord_Valdez:

Kicsit eltúlzod, de ez az alaphelyzet valóban.
Nagyon keveset hallunk róla, pedig az utóbbi időszakban az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közti transzatlanti szabad kereskedelmi megállapodás, a TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership – Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség) borzolja a…..
  Ezt az írásomat eredetileg a NolBlogon publikáltam, ahol a történteknek konkrét háttere van, hogy ide átemelem, annak oka, hogy a sztálinista személy természetrajzát szeretném megfogalmazni, amelyhez a cikkem lényeges adalékokat tartalmaz. A sztálinista blogger emlékezetében…..
Terjed az egyelőre csak „PRK-szindrómaként” emlegetett, súlyos feledékenységgel és nyilvánvaló tények letagadásával járó tünetegyüttes. A szakemberek annyit is megállapítottak, hogy a jelenség összefüggésben áll az Európa felé tartó tömeges migrációs hullámmal. A…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 15:55:01
@nu pagagyí:

"A kerítés átlőcsölte a menekülteket mások nyakába, Magyarország kihúzta magát a közös feladatok alól. Ennyi a kerítés szerepe. "

S ez nem elég szerinted?
Magyarország néhány más kelet-közép-európai társával együtt Európa és a válságoktól sújtott egész nagyvilág egyik legbiztonságosabb országa a terrorfenyegetettség szempontjából. Ezt a tanulságos térképet közölte a brit The Telegraph a minap, brit külügyminisztériumi…..
Egyensúlyt! A néni ereje 2015.11.17 09:09:00
Ülök a padon a Garay téri piac mellett. Mellettem a szatyor, most vásároltam be. Mindenféle alkatrészek a reggelihez, leveshez, raguhoz. A tetején pedig egy csomag csirkemellsonka, amivel hirtelen nem is tudom, hogy mit kezdjek. Na de kezdjük az elejéről. Pár perce az alagsorban…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 19:55:06
@jandera:

Ha egy tevékenység hasznot hoz, miért adnád azt másnak a haszon részéért? Miért nem te vennéd el a teljes hasznot?

Itt nem Orbánról van szó meg a jelenlegi helyzetről. Se Orbán, se más nem képes komolyan javítani a jelenlegi helyzeten. Ez egy csapda, s a jelenlegi körülmények között nincs belőle menekvés.

Alapvető nemzetközi változás kell ahhoz, hogy lehesen tényleg másként kormányozni. Most nem lehet. Orbán kb. Horthy vagy Kádár helyzetében van: meg van kötve a keze, bár néha mozgatja a kisujját, de még ezért is támadják erősen nyugaton és a nyugat magyarországi ügynökei.

Azt hiszem Orbán látja a problémát, de képtelen azt megoldani, sőt azt hiszem, meg se merné probálni a megoldást véghezvinni. Orbán érdeme csupán szellemi, nem több. Persze ez sem kevés, de sajnos nem elég a valódi megoldáshoz.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 08:08:56
@DIldiko:

Igen, kis pénzt kapsz nagy pénz helyett. Miért jó neked, ha másé lesz a nagy pénz?

Abban igazad van, hogy a pénz raconálisabb költésével javulás lenne elérhető, de csak enyhe javulás, ez az alapkérdést nem rendezné.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 10:12:25
@DIldiko:

Ez tény, ez a kényszerhelyzet. Semmi gond, ha részben bérbe adsz valamit, hitelt veszel fel, ha ezzel meg tudod alapozni a jövőbeli hasznodat. De ha mindent bérbe adsz és eladósodsz teljesen az egyfelé vezet csak: a teljes csődbe.

Egy ország esetében sincs ez másképp.
Sok szempontból is érdekes a mai poszt, hiszen Csilla és családja több mint három évtizede lépte át a határt, és kötött ki végül Izraelben. A címben feltett kérdésre is megszületett a válasz, méghozzá az első hazalátogatás alkalmával, ami nem volt egy egyszerű…..
 A minap megtartották az első földárveréseket, amelyeken - csodák csodájára - egy magyar kis gazdálkodó sem kapott földet! Jó okunk van feltételezni, hogy ez a jövőben is hasonlóan folytatódik majd. A Fidesz ismét teljesen hülyének nézi az embereket a földet az oligarcháknak cinikus programjával, a…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 08:04:09
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 08:24:41
*
bircahang Katolikus missziók 2015.11.19 07:07:00
A római pápa a második nagy egyházszakadás (1054) óta folyamatosan próbálkozik azzal, hogy magához csatolja az értelmezése szerint szakadár egyházakat, melyek az első nagy egyházszakadás (431-451) alatt és 1054-ben szakadtak el tőle. Természetesen ez az „elszakadás” szó…..
Mindenkivel előfordul néhanapján, hogy véletlenül a saját fészkébe szarik, jelenlegi mutyikormányunknál azonban ha ilyesmi látszik, feléled a gyanú, hogy simán csak figyelmetlenek voltak. A saját bizniszt és a haverokat helyzetbe hozó rendszer olajozottan működik, most viszont van…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.19 05:40:11
Jeffrey Tucker szép példabeszéde, amit egy Grimm mese inspirált. Fordítás következik, eredeti itt. A Grimm testvérek tündérmeséi többek között azért is varázslatosak - sokkal inkább mint az őket megelőző folklór - mert egy olyan világgal foglalkoznak, ami ismerős…..
Még mindig nincs hír a terroristák finanszírozásában szerepet játszó számlák zárolásáról, a pénzmosást lehetővé tett országok elleni szankciókról. Az iszlámállamista szervezet 500 benzinszállító kamionját semmisítették meg az orosz bombázók november 18-án. Az…..
A nappaliban ugrálok egyedül, mint egy hülye.  Vitray Tamás közvetítette: „Détári, lődd már be! Na végre, legalább ez bent van”. 1986-ot írtunk, Kanada ellen szenvedtünk a világbajnokságon. Ez volt a második gólunk és 2-0-ra nyertünk csapnivaló játékkal. Aztán…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.16 19:01:03
@Ylim:

Szerintem nem az, de a ballibák ezt így élik meg.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 05:36:14
@Bloodscalp:

Hogyan lehet megélni kommentből?
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 19:48:09
@Bloodscalp:

Civil vagyok. Igazi civil, nem álcivil.
A menekültek nyilván nem az ellenség, se kollektíve, se egyenként -- azt viszont, hogy ki a menekült, hogyan dönti ezt el, és mit kezd vele az Unió, azt rögzíteni kellene végre. A harmincas évekre emlékeztet ez az aggasztó cselekvésképtelenség, ami a professzionális politikusok…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 07:53:40
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 09:09:30
@egyetmondok:

Nem ezekkel van baj, hanem a liberalizmussal.
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 09:43:07
@egyetmondok:

Hát, nem.
Már Obama is elképzelhetőnek tart bizonyos együttműködést Oroszországgal. Negyven ország érintett az Iszlám Állammal folytatott illegális olaj- és műkincs-értékesítés szervezésében. Egyre inkább kiverekszi magát az elszigeteltségből Oroszország. Ez szűrhető le az…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 08:03:22
@Kabai Domokos Lajos:

Oké.

Bár a ballibák szerint én fanatikus Orbán-hívő vagyok (eleve náluk mindenki annak számít, aki nem ballib), valójában én is úgy látom, hogy OV politikájának rengeteg hibája van. Támogatását csak azért tartom jelenleg fontosnak, mert az alternatívája sokkal rosszabb nála.
  A sikítófrász jön rám, amikor valaki szájából meghallom a tuti igazságot, a kommunista farbát, hogy "ennek a problémának a rendszeren belül nincs megoldása". Eleget hallom ezt az érvet a radikális baloldaliakkal folytatott internetes viták során. Ez egy tipikus kommunista…..
maxval bircaman főszerkesztőhelyettes 2015.11.18 08:01:06
bircahang Ökörségek 2015.11.17 17:17:00
A liberális médiagépezet hamis célok érdekében folyton egyenruhába szeretné öltöztetni az embereket. Ez a kép ezt parodizálja: ..