Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. Steinbach Annamária

96 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán sokaknak meglepő lehet az autóvezetés és pszichológia egy lapon említése, de akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazunk, számtalanszor szemtanúi lehetünk agresszív, másokat hátulról toló vagy éppen bizonytalan, szorongó sofőrök manővereinek. Talán elő is fordult már többekkel, hogy hangosan…..
Azoknak, akik foglalkoznak valamilyen módon az írással, akár történet, akár napló írás által, nem lesz újdonság ez a cikk. Ők ugyanis pontosan tudják, hogy az írás egy olyan gyógyító tér, ahova az ember megkönnyebbülni jár. Gondolataink kiírása ugyanis terápiás hatással van, így azoknak, akik úgy…..
M. Steinbach Annamária 2019.04.28 22:13:14
@Zalán Maurer: Köszönöm, hogy megosztottad itt a történeted, és további ihleteket kívánok a verseidhez! :) Üdv, Annamari
Mit értünk azon, hogy helyén van az önértékelésünk? Én úgy szoktam magyarázni, hogy nem mindegy, hogy mikor megkérdezünk valakit, milyennek látja magát, akkor arról számol be, amilyen valójában, vagy olyannak írja le magát, amilyennek a környezete látja őt. Egészséges önértékelésről márpedig akkor…..
Hogyan add ki a könyved? Arra gondoltam, hogy összeszedek néhány olyan információt a könyvkiadásról, amelyek főként személyes élményből származnak. Hogy miért írok nektek erről? Talán meglepő, de sokkal több ember fiókjában lapulnak többre hivatott novellák, versek és hosszabb történetek, mint…..
Köztudatban él az az elképzelés, hogy az emberek, akik kisujjból kirázzák az iskolai tanulmányaik összes részletét, bizony kimagasló intelligencia birtokosai. Azonban a Torontói Egyetem kutatása bizonyítja, hogy az emlékező képesség és intelligencia nem minden esetben jár együtt. Sőt! A tökéletes…..
Hamarosan megrendezésre kerül a XXIII. Budapesti Pszichológiai Napok, amelyet szokás a pszichológia fesztiváljának is nevezni, és amely szervezését a Pszinapszis biztosítja. A sokszínű, laikusoknak és szakembereknek is egyaránt izgalmas programsorozat azonban nem csak a semmiből érkezik, ugyanis a…..
BULLYINGRÓL talán már sokan hallottak, ugyanis a gyerekek és fiatalok körében gyakran előforduló jelenség a mások célzott megalázása, kiközösítése, pszichés/lelki/testi bántalmazása. A bullyingra egyre érzékenyebb a társadalom, szülőként és felnőttként igyekszünk megóvni a gyerekeket attól az…..
M. Steinbach Annamária 2019.03.11 10:22:08
@Reckl_Amál: Nagyon valóságos helyzet az, amiről írtál, és sajnálom, hogy meg kellett élned ezt az igazságtalanságot. Van abban valami, hogy a legjobb megoldás a munkahelyváltás, azonban addig is, míg ez megtörténik, valahogyan túl kell élni a napokat, mert a stressz, amit a zaklatás okoz, alattomos dolog, és sok kárt tud okozni. Ha a személy kéezébe veszi az irányítást, és jelzi a problémáját, legalább megtapasztalja azt, hogy önmaga ura, és kilép abból a vákuumból, amit egy módszeres bántalmazó képes létrehozni. Szélsőséges esetben igaz, váltani kell, főleg akkor, ha egy inkompetens vezető nincs segítségére. Szép napot! Üdv, Annamari
M. Steinbach Annamária 2019.03.11 10:27:26
@kolomparlole1114: Egyetértek abban, hogy nem szabad benne ragadni az áldozatszerepben, mert annak könnyen lehet a feladás, elfogadás. Azonban az, amit írsz, leginkább akkor alkalmazható, ha valaki egyrészt tapasztalt a domináns viselkedésben, és ha vele egy szinten elhelyezkedő munkatárs az elkövető. Nehezebb, ha valaki nem képes kitörni, mert eszköztelennek érzi magát, mivel ilyenkor egy-egy kitöréssel még jobban magára vonja a figyelmet, amit egy nulla empátiával megáldott kolléga kiválóan használ újabb gonoszkodásra. Ilyenkor van az, hogy nem javaslom, hogy valaki erővel akarjon kitörni a helyzetéből, hanem kérjen vezetői, HR segítséget (ha tud, mert sajnos ez is ritka), vagy törekedjen a munkahelyváltásra. Üdv, Annamari
A legapróbb részletig átnézve, javítva, ezredszer is átírva, de végre készen áll a könyv és persze a borító is a rajta elhelyezkedő ismertető szöveggel:  Kedves Olvasó, aki kezedben tartod ezt a könyvet! Gondolnád, hogy van egy közös vágy, amely ott van benned, a borítón látható, piros kabátos…..
A férfiak azt szeretik, ha egy nő úrinő (Madonna) a társaságban, háziasszony (Anya) a konyhában és kurtizán a hálószobában. (És harcos Amazon, akit annyira jó megszerezni.) Ez a közismert szólás - leegyszerűsítve ugyan - , de jól mutatja a nők különböző arcait, ami többnyire sosem függetleníthető…..
Bár a gender-kutatásoknak nagy figyelmet szentelnek az utóbbi időkben, hangsúlyoznám, hogy jelen cikk nem a nemi szerepeket igyekszik fókuszba helyezni. Sokkal inkább szeretném megragadni a szülői dicséret hatalmas erejét, amely egy gyermek számára tájékozódási pontként szolgál: jó vagyok apa/anya…..
Végre világos van... Hajnali négy óta ébren vagyok, de nem akartam kimenni a szobámból, mert itthon van Iza, és ilyenkor ő mindig a nappaliban alszik. Az ő és Anna közös szobájából anya edzőtermet csináltatott, ami persze kihasználatlanul áll azóta is, viszont az eggyel kevesebb szoba pont…..
Sajnos igen kevesen vannak azok az emberek, akik örökké tartó, mindig zökkenőmentes életben részesülnek. Legtöbbünk megtapasztal mélységeket és magasságokat élete során, és elkerülhetetlenül belefutunk veszteségek, szakítások, csalódások és még sok-sok dolog okozta, fájdalmas epizódokba, amelyekben…..
Bár mindig hallani elmélkedéseket, miszerint az individualista, önérvényesítő életmód sikeres életutat eredményezhet, ha megnézünk egy ideálisan felépülő társadalmat, vagy az azt felépítő közösségeket, az együttműködés, egymásra hangolódás nélkülözhetetlennek tűnik az emberi kapcsolatokban. Az…..
Igenis vannak olyan időszakaink, mikor úgy érezzük, hogy kiütött minket az élet. Kapunk tőle egy akkora pofont, hogy fel sem bírunk belőle állni. Vagy ha fel is állunk belőle, beszélni már nem beszélünk róla. De vajon muszáj mindenáron úgy tennünk, mintha éppen csak megsuhintott volna minket a…..
2019. január 13., VasárnapMisiPlötzensee Börtön  Elfelejtettem már, milyen a süvöltő szél erejétől hunyorogni, milyen a naptól annyira átforrósodni, mintha csak láz égetné a kifakult arcbőrömet. Idegenné vált a világ, de nem azért, mert megváltoztak kint a dolgok, hanem mert  úgymond elvesztettem a…..
Október 28., VasárnapHannover   Emma? Hogy őszinte legyek, én is nagyon örülnék, ha tudnám, hol van most! Tiszta ideg vagyok, mert nemsokára indulnunk kellene a hazafelé tartó gépre! Nem jött vissza a szállásra tegnap a konferencia után, és telefonon sem tudom elérni, pedig ez igazán nem rá vall.…..
Az elmúlt hetekben többen is kértétek, hogy hadd olvassatok bele a hamarosan kiadásra kerülő könyvembe, amire én csak annyit feleltem: rendben, de ha elolvasod az első két oldalt, pontosan tudni fogod a történet végét! Ami így is van, mivel a történet az elkerülhetetlen jövővel indítva borzolja az…..
Felmérések azt mutatják, hogy a felnőtt emberek 50%-a tesz újévi fogadalmat. Hogy hányan képesek közülük azokat betartani? Senkit sem fog meglepni szerintem, hogy ez a szám mindössze 10%. Tehát az emberek 90%-a elbukik a nagy elhatározás megvalósítása közben. Mi lehet a kudarc oka? Hogyan lehetünk…..
A zene egy idős lehet az emberiséggel, ami arról árulkodik, hogy olyan szerepet tölt be az életünkben, amelyről nem érdemes megfeledkezni. Ahogy a mindennapjaink részeként ott van velünk az autóban, vásárlás közben az áruházakban, este egy bárban, legkedvesebb számainkat hangulatunkhoz igazítva…..
Tapasztalatok szerint ilyenkor illene valami olyat közölnöm magamról, hogy "mióta az eszemet tudom, író akartam lenni" vagy legalább valami olyasmit, miszerint "első novellámat 6 éves koromban írtam". Azonban a helyzet az, hogy nekem nincsenek ilyen frappáns történeteim. Sőt, ha valaki néhány évvel…..
Nem tudom, ti hogy vagytok a filmek és könyvek műfaji besorolásával, de nekem egy éles kép ugrik be, ha erre gondolok. Eldöntitek, hogy aznapra pont elég volt a munkahelyi/családi drámákból, érzelmeket már csak elvétve vagytok képesek befogadni, így valami nagyon könnyed limora lennétek vevők. Ezért…..
Három nővér, három történet, egy közös titok... Nagy nap a mai, ugyanis most már teljesen biztos, hogy a Három nővér története áprilisban minden nagyobb és remélhetőleg a legtöbb kisebb vagy annál is apróbb könyvesboltban fel fog tűnni! A K.U.K Kiadó támogatásával a legjobb szakemberek kezébe…..
 Uram, vigyázz, hogy féltékeny ne légy! A zöldszemű szörny csak kacag az étken, amelyből él… /Shakespeare/ Ha olyan film- vagy könyvtémákban gondolkodunk, amelyek alapvető emberi érzelmeket mozgatnak meg, akkor biztosan felmerülne a szerelem, na meg a hozzá elemi szinten kötődő féltékenység.…..
Bár az utóbbi napokban mindenhol a Black Friday és Cyber Monday ajánlatai tartják lázban az embereket, ebben a cikkben az adakozó kedd (Giving Tuesday) kapcsán olvashattok pár érdekességet arról, milyen érdekes kutatási eredmények születtek a jótékonyság témakörében. Úgy tűnik, igaz lehet az a…..
Mikor azt terveztem, hogy az alkohol hatásának patológiás oldaláról írok, csupán arra gondoltam, hogy edukációs jelleggel bemutatok egy olyan pszichés betegséget, amiről talán sokan még nem is hallottak. Hiszen nem árt tudnunk, hogy az alkohol van, hogy úgy működik, mint egy ki/be kapcsoló a…..
M. Steinbach Annamária 2018.11.19 16:28:24
@sodakita: Én nem olvastam még erről, de a maszk használata elvileg a pszichotikus állapot ellen szól. Pont amiatt nem büntethető egy patológiás részeg, mert nem képes felmérni, mi bűntény és mi nem. Ilyen állapotban a személy csak cselekszik, nem gondolkodik. (Hozzáteszem, ez nem szakmai, hanem az egyéni véleményem.)