Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. Steinbach Annamária

109 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy nehezedik a járványhelyzet, ahogy csökken a napos órák száma, egyre hosszabb időkre kényszerülünk négy fal közé. A szülők pedig joggal válnak feszültebbé, aggódóvá, hiszen a lakásban sokkal nehezebb lekötni a gyerekeket, mint akkor, amikor szabadon szervezhetik tele mozgással, programokkal a…..
Talán nem én vagyok az egyetlen, aki – akár szülőként, akár gyermekvállalás előtt álló emberként – már megkapta azt a mondást, hogy „kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond”. Ezek a kijelentések legtöbbször csak arra elegendőek, hogy jól megriasszák a saját gondjaikkal küzdő, kisgyerekes…..
A gyermekkorunkban bármilyen módon megsérült, megsértett gyermek nem vált köddé abban a pillanatban, amikor betöltöttük a 18. életévünket. Felnőttnek lenni nem azt jelenti, hogy levetkőzzük minden gyermekkori félelmünket, bizonytalanságunkat, és meggyógyítjuk automatikusan a sértett és fájó…..
Hasmenés, székrekedés, puffadás, görcsök, sokszor a kismedencéig és törzsig hatoló fájdalmak mind-mind olyan tünetek, amelyek nagy eséllyel lehetnek az irritáblils bél szindróma (IBS) velejárói. Ez a sokarcú betegség napi szinten képes megkeseríteni a vele küzdő életét, ugyanis a testi tünetek mellé…..
Van egy mondás, miszerint egy sportoló kétszer hal meg az életében, amiből az első akkor történik meg, amikor visszavonul. Nem meglepő, ha egy atléta számára talán az egyik legijesztőbb életesemény a váratlan leállás, a versenyből való lemorzsolódás vagy éppen az elkerülhetetlen kiöregedés. A…..
Gyakran hallhatjuk, hogy az egészséges életmód alapja a kiegyensúlyozott, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás és mozgásban gazdag életmód. Nos, úgy tűnik, hogy mindezek kiegészíthetőek egy újabb javaslattal: hetente töltsünk el legalább két órát a szabadban! Kutatók ugyanis azt…..
Így, hetek óta korlátozva, ijesztő, de néha reménykeltő hírekkel elárasztva és fenekestől felforgatott életvitellel, még a legstabilabb felnőtt is elveszítheti a nyugalom- és biztonságérzetét. Nem csoda, hiszen rendszerességre és kiszámíthatóságra vagyunk berendezkedve. Az nyugtat meg minket, ha…..
Szerintem az utóbbi napokban már mindenki folytatott beszélgetést a koronavírusról olyan emberrel, aki teljesen másképp reagált a járvány okozta pánikhangulatra, mint ő maga. És bizony, ez meglehetősen dühítő tud lenni. Szülők az iskolában, kollégák és családtagok vitatkoznak arról, hogy túlzás-e…..
Amikor hosszantartó stressznek vagyunk kitéve, egyszer csak úgy érezzük, mintha energiánk végére értünk volna. Este alig bírunk ébren maradni, reggel pedig a leghangosabb ébresztőórát is képes lennénk átaludni. Mégis, ezt a fajta fáradtságot csak nagyon ritkán hozzuk összefüggésbe a bennünk zajló…..
Felmérések azt mutatják, hogy a felnőtt emberek 50%-a tesz újévi fogadalmat. Hogy hányan képesek közülük azokat betartani? Senkit sem fog meglepni szerintem, hogy ez a szám mindössze 10%. Tehát az emberek 90%-a elbukik a nagy elhatározás megvalósítása közben. Mi lehet a kudarc oka, és hogyan…..
Gyerekkorom óta vágytam a lovak közelségére. Talán a családi, lovas anekdoták, talán ezeknek az állatoknak a tekintélyt parancsoló, mégis félénk megjelenése miatt, de ahányszor ló közelébe kerültem, boldogságot és nyugalmat éreztem. A szüleimben, akik sohasem ültek lóháton, a hatalmas, izomtól…..
A zene egy idős lehet az emberiséggel, ami arról árulkodik, hogy olyan szerepet tölt be az életünkben, amelyről nem érdemes megfeledkezni. Ahogy a mindennapjaink részeként ott van velünk az autóban, vásárlás közben az áruházakban, este egy bárban, legkedvesebb számainkat hangulatunkhoz igazítva…..
Tartós stresszben élni olyan, mintha egy tornádó sújtotta területen akarnánk megküzdeni nap mint nap a viharral. Igazság szerint nem sok esélyünk van. Vagy elhagyjuk a veszélyes övezetet (pl. idegörlő munkahelyünket, rossz párkapcsolatunkat), vagy ha erre nincs lehetőségünk, érdemes megtanulnunk…..
A müncheni Ludwig-Maximilians egyetem kutatója, Till Roennebeg több mint hatvanötezer ember adatait feldolgozva arra jutott, hogy az emberek 69 százalékát érinti a túl korai kelés, azaz az emberek több, mint kétharmada legalább egy órával ébreszti magát korábban annál, mint ahogy a szervezete…..
Amikor egy számunkra szimpatikus cég keres alkalmazottat, érdemes mindent bedobni annak érdekében, hogy megszerezzük álmaink munkáját. Sokszor egy-egy interjún nem is az dönt, hogy ki, mennyire képzett az adott területen, hanem egy jó HR-es vagy cégvezető sokkal inkább nézi a vele szemben ülőben…..
1. Miért fontos beszélni a nárcizmusról? Ma már minden egoista emberre könnyedén rámondják, hogy nárcisztikus. Így lesz nárcisztikus a nő, aki sokat nézegeti magát a tükörben, vagy a szomszéd srác, aki csak a suli legszebb csajaival hajlandó mutatkozni. Nárcisztikus ma már férjnek a feleség és…..
Hétköznapjaink nagy részében rohanunk. Valahonnan valahova, magunktól másfelé, és amikor hazaérünk testben, koránt sem biztos, hogy lélekben is megérkeztünk. Az aktív, tevékeny életmód sokszor nem hagy lehetőséget és időt arra, hogy önmagukat megéljük, saját érzéseinkkel és azzal, ahogyan a világ…..
A halál retusálása  Ha valaki ma egy beszélgetés során szóba hozza a halál témát, a legtöbben igyekeznek elfordulni, mentálisan lezárni. A reakció mögött nem feltétlenült tudatos viselkedés áll, épp ellenkezőleg: a modern ember csak az élettel törődik, az elmúlásról nem vesz tudomást. A nyugati…..
Nyár van, megindult az esküvői szezon. Budapest bulinegyedeit és a forgalmasabb balatoni nyaralóhelyeket megtöltik a felhőtlen, „ami itt történik, az itt is marad”-típusú legény- és lánybúcsús társaságok. Ők azok, akik szigorúan és nagyon ünneplik azt, amit csak (ideális esetben) egyszer lehet egy…..
Ki hallott már Repülős Gizi nevéről? Bevallom, engem újdonságként ért az idős nő története, aki gyakorlott besurranó tolvajként vált Európa szarkájává, ugyanis elmondása szerint az élete szenvedélyévé vált a lopás. Gyerekként kezdte, de nyolcvan éves korában sem szűnt meg az örökös vágy, amit…..
M. Steinbach Annamária 2019.07.04 11:44:23
@efi: Nos, igen. Ezt nehéz lenne magyarázni. :) Kössz a jelzést! Javítva!
A nevetés úgy működik, mint a drog: elhiteti velünk, hogy boldogok vagyunk, mert a világ jó és érdemes benne élni. Persze nevetni nem csak azért érdemes, hogy hangulatunkat pozitív irányba megváltoztassuk, hanem számos egyéb, jótékony hatása miatt is. Nevetni nem csak jó érzés, hanem kell is,…..
  Amikor megjelent a könyvesboltok polcain a 3 nővér és 1 fiú című trilógiám első része, amely a Piros elnevezést kapta, számomra a történet fényében teljesen természetes volt az, hogy a könyveim címében és borítóján egy-egy szín helyet kap. Akik azonban még nem olvasták Emma, a főhősnő külvilággal…..
Talán sokaknak meglepő lehet az autóvezetés és pszichológia egy lapon említése, de akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazunk, számtalanszor szemtanúi lehetünk agresszív, másokat hátulról toló vagy éppen bizonytalan, szorongó sofőrök manővereinek. Talán elő is fordult már többekkel, hogy hangosan…..
Azoknak, akik foglalkoznak valamilyen módon az írással, akár történet, akár napló írás által, nem lesz újdonság ez a cikk. Ők ugyanis pontosan tudják, hogy az írás egy olyan gyógyító tér, ahova az ember megkönnyebbülni jár. Gondolataink kiírása ugyanis terápiás hatással van, így azoknak, akik úgy…..
M. Steinbach Annamária 2019.04.28 22:13:14
@Zalán Maurer: Köszönöm, hogy megosztottad itt a történeted, és további ihleteket kívánok a verseidhez! :) Üdv, Annamari
Mit értünk azon, hogy helyén van az önértékelésünk? Én úgy szoktam magyarázni, hogy nem mindegy, hogy mikor megkérdezünk valakit, milyennek látja magát, akkor arról számol be, amilyen valójában, vagy olyannak írja le magát, amilyennek a környezete látja őt. Egészséges önértékelésről márpedig akkor…..